Zar si izračunao ROI?
Bioterapija po metodi Zdenka Domančića
Collapse
X
-
-
bio sam prije 2 tjedna na bledu i bilo mi je odlično... tehnike naučiš brzo i lako su primjenjive... najvažnije je da kad radiš to da isključiš mozak ( malo je to komplicirano jer svi bi odmah radili psihokinezu svima i onda je panika kad nekome ne napraviš to)
Što se tiče izliječenja, zasad sam tretirao dvoje ljudi sa problemima sa očima i oboje su rekli da vide bistirije, baku koja mi je slomila ruku i koja je imala bolove a sad ih nema i trenutno još tretiram psa :)
u međuvremu sam radio terapije za imunitet na bratu i curi, s time da sam curi odradio dvije terapije za oči ali kaže da (zasad) ne vidi bolje..
uglavnom, bitno je da ne možeš odmoći, s vremenom ti raste samopouzdanje i terapija ti je bolja .. samo pustiš da vrijeme učini svojeComment
-
bio sam prije 2 tjedna na bledu i bilo mi je odlično... tehnike naučiš brzo i lako su primjenjive... najvažnije je da kad radiš to da isključiš mozak ( malo je to komplicirano jer svi bi odmah radili psihokinezu svima i onda je panika kad nekome ne napraviš to)
Što se tiče izliječenja, zasad sam tretirao dvoje ljudi sa problemima sa očima i oboje su rekli da vide bistirije, baku koja mi je slomila ruku i koja je imala bolove a sad ih nema i trenutno još tretiram psa :)
u međuvremu sam radio terapije za imunitet na bratu i curi, s time da sam curi odradio dvije terapije za oči ali kaže da (zasad) ne vidi bolje..
uglavnom, bitno je da ne možeš odmoći, s vremenom ti raste samopouzdanje i terapija ti je bolja .. samo pustiš da vrijeme učini svoje
Svima koji žele proširiti znanje o bioenergiji, ma kako je gdje u svijetu zvali, preporučujem besplatnu e- knjigu koju možete otvoriti na:
https://acrobat.com/#d=tNdwPSbF8gUWurBjdGfR9Q Enjoy!
Sretno Valentinovo!Comment
-
Zanima me ako neko zna dal se moze kupit dvd ako se ne sudjeluje na seminaru.Ja se nisam na vrijeme stigao prijavit na seminar u opatiji koji sutra pocinje,aa kad sam ih zvao nisu mi znali reci ako se dvd moze prodat nekome "izvana",znaci da dodem na zadnji dan seminara pa da kupim dvd.Pa ako neko iskusniji zna pa da mi odgovori..?Comment
-
Zelim da prije svega pozdravim sve ucesnike ovog zaista interesantnog foruma a zatim da predjem na konkretnu stvar s kojom ja imam problema.
Najbolje je za pocetak pogledati donju sliku.
[IMG=http://img121.imageshack.us/img121/9167/audiogrammaj2010.jpg][/IMG]
Za one koji ne znaju o cemu je rijec, skoro da se moze reci da sam gluv "kao top".
Naravno, zvanicna medicina jedino sto moze reci jeste da su mi neophodni aparati,tj. slusni amplifikatori na oba uha.
Ali da objasnim detaljnije. Naime bez aparata nije bilo apsolutno nikakve sanse za komunikaciju s ljudima, cak i u blizini od recimo jednog metra. Moj razgovor u takvim uslovima se svodio na bezbrojne "sta" i "molim, nisam cuo".
Shvatajuci da je zvanicna medicina nemocna da mi pomogne u vezi sluha odlucio sam da se okrenem alternativnom lijecenju.
Prvo sam pokusavao sa tzv. "svedskom grancicom", koja mi uopste nije pomogla i tu je postojalo odredjeno razocarenje, ali nadu nisam gubio. I onda mi se pocelo desavati nesto , hm reci cu cudno. Naime moji roditelji, baka su obozavali kad ih ja masiram,naime svaka glavobolja i bol u ledjima su bivale kao rukom odnesene nakon moje masaze. Pitao sam se kakvu ja to "moc" imam u rukama. U tom sam saznao da postoji nesto sto se naziva bioenergija i na taj nacin sam u stvari i saznao da postoji tamo neka bioenergija i mogucnost lijecenja istom. Saznao sam za tamo "nekog" Domancica upravo putem interneta, ali on je za mene bio daleko, pogotovo s obzirom na cinjenicu da nisam imao tehnicke mogucnosti da odem u Sloveniju(viza) itd.
Ali takodjer sam saznao da on ima svoje ucenike u raznim dijelovima ex-YU. I tu sam cuo za Dr. Jovana Tasica, koji jelte lijeci upravo po njegovoj metodi.
I nakon sto sam nasao na njegovom sajtu informacije kako ga kontaktirati, sto sam uradio jos u oktobru prosle godine, dobio sam odgovor da postoji slobodan termin 28.02.2011. Jednostavno nisam imao sta da izgubim i bilo mi je zgodno zato sto u Novom Sadu gdje imam strica ne moram da placam smjestaj i hranu. Spremio sam se i otisao, ne znajuci sta da ocekujem, osim onoga sto sam procitao na njegovom sajtu.
I otisao sam i u ponedjeljak 28.02.2011 u 12:00 sam bio kod njega i tretman je trebao da pocne.
Taj prvi dan sam bio veoma uzbudjen vidjevsi toliko mnogo ljudskog ocaja na jednom mjestu. Nazalost, tu je najvise bilo djece sa raznim bolestima. Usput bih zelio reci da svi koji su tamo bili su drzali ruke, tj. dlanove okrenute prema gore, dok je dr. Tasic "izvlacio" jedno po jedno iz grupe i radio s njima. Ne treba da pricam moju rekaciju kad sam vidio kakva "savijanja" ljudima radi, protrljao sam oci, ali nista se nije mijenjalo, "savijanja " su i dalje bila tu i sve je bilo itekako stvarno. i onda je dosao red na mene svasta je nesto radio po meni, "mlatarajuci" rukama oko mog tijela, ali najupecatljiviji dogadjaj mi je bio kad sam se sam poceo savijati, doduse nisam se nesto puno ni opirao, ali mi je bilo nejasno koja to sila savija moje tijelo iako sam ja zelio da stojim uspravno, ali kao sto rekoh nisam se posebno ni trudio da budem ispravan vec sam se prepustio.
Takodje sam osjetio "nesto" kako mi ulazi na sredini glave i polako se spusta do grla, tj. do pocetka vrata, kao da me necija ruka mazi od vrha glave pa sve do vrata.
TO su oni detalji koji su me "izbezumili", nisam vjerovao da je tako nesto moguce a opet sam bio ubijedjen da "tu nesto ima".
Doktor mi je rekao da je pozeljno da sto manje nosim aparate jer je tako bolje da se uho polako navikava bez njih. Jel treba da pricam da se zujanje u usima itekako smanjilo. Ali najcudnije mi je bilo sto sam drugi i treci dan sa stricem i strinom pricao bez aparata, da ne bude zabune pricao sam i bez neizbjeznih(do tad) "sta" i "molim", jednostavno osjecao sam neku promjenu, izmedju treceg i cetvrtog dana zujanje je bilo skroz nestalo, a samim tim i sluh je bio bolji reciprocno smanjenom zujanju. Jos jedna stvar mi je bila interesantna, naime ja sam osoba koja nikad nije imala glavobolje. ili je to bilo jednom u deset godina kad se dobro napijem pa kad sutradan mamuram, hehee. ali vec nakon prvog tretmana poceo sam da osjecam razna "probadanja" i "prosijecanja" u glavi kakve apsolutno nikad nisam imao. Doktor mi je rekao da je to dobra vijest, da je to znak da se organizam pocinje boriti i iscjeljivati. Ne treba da govorim da su moji roditelji bili itekako iznenadjeni kad su culi od strica da sasvim normalno komuniciram bez aparata (nije bas normalno, ali sjedeci zajedno za stolom i pricajuci sve sam ih razumio i bilo je bez sta i molim, nisam cuo). Naravno, kad sam se vratio kuci i sami su se u to uvjerili. A da ne pricam da mi izlazak na ulicu s aparatima predstavlja bol kad recimo prodje kamion ili glasniji automobil, cak i kad neko nesto prica pa kaze malo glasnije nesto, misleci da cujem kao i prije da mi itekako zasmeta glasnoca kojom je nesto receno.
Zakljucak, pomak definitivno postoji, nesto se desava, prosijecanja i probadanja su svakodnevna i vec sam se navikao na njih, cak sam mislio da nije pametno da sam vozim automobil jer bol nekad zbilja zna da bude neizdrziva iako traje vrlo kratko.
Od sinoc imam osjecaj da mi je neko zabio nesto u uho i pokusava da izvuce nesto iz njega napolje. Ali trenutno nemam taj osjecaj.
U svakom slucaju, pomak je ocigledan, da ne pricam da cujem kad recimo cackalica padne na pod a ja ju cujem, ili kako se snijeg topio pa cujem kapi kako padaju, ili sat koji otkucava...
Narucen sam opet 18. aprila i sa zadovoljstvom cu da odem ponovo.
Takodje zadnji dan tretmana sam na nekim drugim pacijentima vidio drasticna poboljsanja njihovog stanja u odnosu na prvi dan tretmana. Licno se osjecam mnogo bolje, jednostavno sam se uveo u red, i cini mi se kao da sam preporodjen, osjecam mnogo vise snage nego prije, jednostavno sam zivahniji, sretniji, raspolozeniji. Vjerujem da ce mi doktor Tasic vratiti normalan sluh koji sam imao do neke 20. godine kad sam prvi put primijetio da nesto nije u redu, sto ce reci da sam do tad apsolutno normalno cuo.
Nego ispricao bih nesto nevezano za moj problem....
Naime prvi dan tretmana pored mene je sjedila jedna gospodja sa djevojcicom od 2 godine, ako ne grijesim. inace ta djevojcica je rodjena u 6. mjesecu trudnoce i imala je paralizu, jednostavno je bila nerazvijena i dobrim dijelom ukocena i bez snage. stalno je bila neraspolozena ili je plakala dok jednom nije mene uhvatila za ruku i pocela da se smije i najednom je zivnula i pocela da mrda glavom, kao da se pocela osjecati bolje :) i krenula je glavom prema meni ispupcenih usana, nisam znao sta to znaci ali gospodja koja ju je drzala je rekla da me zeli poljubiti, sto meni nimalo nije tesko palo, naprotiv bio sam presretan sto mogu da unesem malo radosti u zivot tog malog i lijepog stvorenja, sto je ona ocigledno i osjecala i svaki naredni dan su sjedali pored mene a ja sam nasao sebi "curu" :) ne treba da pricam da su njeni bili presretni, i cim bi se vracala iz ruku doktora u kojima je cak i plakala odma je uzimala moju ruku i pocinjala da bude vedrija, da se smije i htjela da me poljubi :).
Druga stvar je sledeca> Jedan djecak od po mojoj procjeni 3-4-5 godina , koji nije mogao da se smiri 10 sekundi na jednom mjestu, i koji je bio strasno razigran i slobodno mogu reci nemiran i veoma radoznao (mislim da je autizam u pitanju) 4. og dana terapije mi je prisao, malo me gledao (dok sam ja lijevom rukom drzao desnu ruku djevojcice gore opisanu) i okrenuo mi ledja i krenuo da sjedne u krilo, naravno jel treba da pricam da sam i sam bio iznenadjen time sto je nekih 2-3 minute proveo sjedeci mirno u mom krilu, cak je i njegova majka krenula da ga spusti s mog krila, ali se predomislila kad sam sam ju presjekao pogledom. Takodje vec su ljudi poceli da upiru prstom u mene. Lagao bih kad bih rekao da nisam bio presretan i da mi je srce bilo ogromno zbog toga. Cak me i doktor malo cudno pogledao.
Jel treba da govorim da sam se itekako zainteresovao za bioenergiju? Definitivno sam odlucio da se pozabavim tim. Samo sam malo skeptican da ako imam imalo dara za to zasto sam ja onda bolestan, ali opet razmisljam mozda je to zato sto je moja majka izgubila sluh u 12. godini, a rodjeni brat u 9. dok otac apsolutno normalno cuje, pa sam mislio da je moguce da je to nesto nasljedno i da je moja aura bila mnogo jaca s obzirom da sam ja poceo da gubim sluh tek u 20.oj i opet imam manje ostecenje nego oni.
Ne znam sta bih jos rekao, osim da mi je doktor rekao da ce se pravi rezultati prve terapije vidjeti tek nakon 15-ak dana kada cu da odem i ponovo uradim audiogram, cije rezultate cu naravno da postavim ovdje da bismo uporedili razliku u odnosu na onaj koji sam vec skenirao, a koji mozete vidjeti iznad.
Nazalost, nisam finansijski u stanju trenutno da odem na neki od seminara gosp. Domancica, ali je sigurno da cu traziti od dr. Tasica da me uputi malo o cemu je tu rijec. Jednostavno, sve ono sto sam mislio da je stvarnost u stvari nema pojma od onog sto zbilja jeste. Jos uvijek pokusavam da dodjem sebi od silnih utisaka i svega sto mi se desavalo.
Nadam se da nisam bio previse dosadan , ali sam osjecao potrebu da s nekim podijelim svoje iskustvo.
Hvala na izgubljenom vremenu :)👍 10Comment
-
Fenomenalno!Attached FilesTRAŽIM LJUDE, ŠTO VIŠE LJUDI,pridruži nam se u bblj
KOJI IMAJU NEOGRANIČENU SPOSOBNOST UVJERENJA
DA NE POSTOJI NEŠTO ŠTO JE NEMOGUĆE UČINITI (H. FORD).👍 1Comment
-
Kao sto sam i rekao, zadnji dan prvog tretmana je zavrsen 3.3.2011 i ovo su "zvanicni" rezultati razlike u odnosu na prethodno stanje.
Komentar doktora je bio da je skoro pa nevjerovatno i pomalo cudno poboljsanje, jer prenos zvuka kroz kosti je poboljsan za , u prosjeku 15-20 dB, a prenos zvuka kroz vazduh do nekih 5 dB, iako pretpostavljam da je jos i veci, ali s obzirom na to kako sam i koliko bio uzbudjen dobro da sam ista cuo
U svakom slucaju, poboljsanje postoji...
i sledeci tretman je 18.4.2011 pa cemo vidjeti sta i kako dalje...👍 5Comment
-
Ali isto tako postoje jeftiniji (čak i besplatni) načini da usrećimo druge i pomognemo im.
Žao mi je što je toliko skupo, voljela bih znati tu metodu.Comment
-
Npr. Mudre ( yoga ruku ), eft, akupresura ( na netu možete nači sve točke - JAKO EFIKASNO: obavezno probati ), tehnika samozdravljenja Kristijana Kolege ( predavanja od 30 kn na kojima možete naučiti tehniku kojom možete liječiti sve bolesti sebi i drugima ), refleksiologija, taoističke vježbe iscjeljenja ( nevjerovatno jednostavne ,a efikasne ).''Life is God`s gift to you.The way you live it is your gift to God.''
Život je stvaran samo kad jesam.👍 1Comment
Comment