Bioterapija po metodi Zdenka Domančića

Collapse
X

• Vrijeme
  • Show
Clear All
new posts
Advertisement
  • Blue_Knight
    Ohm
    • Apr 2009
    • 2394

Ja se ne bavim reikiem, niti sam reiki ucitelj.
    Ali imam poznanike koji se njime bave i vele da je najbolje biti što čišći kanal, jer cista energija prolazi kroz terapeuta, a ako terapeut nije dovoljno cist, ona ni rwzultat nije savršen.

Ne volim pametovati o nečemu o čemu nisam informiran.
    "Karakter je čovjeku sudbina" (Heraklit)

Comment

• Ash
      Guru
      • Dec 2009
      • 990

Originally posted by zoricab
      Poznajem nekoliko iscelitelja koji se bave reikijem i ne vidim nikakav problem kod njih što se njihovog zdravlja tiče!!!

Naravno da svako ima pravo na svoje mišljenje.

Svaki iscelitelj treba da zna kako da koristi svoju metodu i kako sebe štiti prilikom toga.

Veliki pozdrav
      Slažem se, svatko bi trebao imati pravo da se izrazi, svoja osobna iskustva Veoma je bitno po mom mišljenju, da se ne bavimo iscjeljivanjem ako nismo savladali metodu kako treba. Jer inače može biti pasno po nas... Poznavajuči dosta ljudi koji se bave reikiem, a i sam sam se bavio time jedno vrijeme, moje je iskutvo negativno što se tiče te metode...

Comment

• Acarya
        Okupan svjetlošću
        • Jul 2009
        • 2191

E to je vec neka druga prica Ash.
        Ja ne znam tko ti je bio ucitelj i tko te je naucio,ali ocito da ti znanje nije preneseno cim pricas ovakve dezinformacije.Ne znam u sto si bio iniciran ali u Reiki svakako nisi .
        Razgovaraj s uciteljem i pitaj ga s cime te je spojio,i sto ti je dao?Jer to Reiki nije.

Comment

• matko
          Guru
          • Jun 2009
          • 553

Originally posted by Acarya
          To moze biti tvoje misljenje ali kao relevantna informacija to nije tako.Niti ne moze biti.
          Reiki je energija na koju mi ne utjecemo,i sama po prirodi je inteligentna,cista i nase tijelo nema veze s njom.Ucitelj prilikom inicijacije te ucini uskladenim i sve ostalo je nebitno.Bitno je da kanaliziras Reiki, ne nesto drugo.Ja ovdje govorim o Reiki Usui sustavu.Za ostalo ne znam.
          Postoji puni razlicitih frekvenicija Ki-ja i nisu svi isti,jedan od njih je i Reiki.I u Reikiu ne postoje nikakve stetne posljedice,ili bilo sto drugo.
          Ako nekome nesto nije jasno,neka procita ostavstinu Mikao Usuisa,jer je on tvorac da se tako izrazim Reikija,a sljedeca osoba koja je za to zaduzena,za pravodobne informacije je gda Furumoto.
          Postoji mali i adresa pa se njoj obratite,jer druge osobe koja je vise upucena u Reiki prema tradiciji je ona.Mi ostali samo sljedimo njezino i Usuino predavanje.
          Reiki je jedna fina i cista puna blagostanja,i covjek na nju ne moze utjecati.Ne moze.Ako netko drugacije misli,i tvrdi,neka misli,ali on onda nije iniciran u tradicionalan Reiki prema Mikao Usui,koji je RELEVANTAN IZVOR INFORMACIJA.Postoji puno inacica i zagovaraca nekog drugga Reikija,drugacijega.Istina i stvarnost je sasvim drukcija.
          Svi imamo pravo na misljenje,ali to ostaje samo na tvrdnji nasoj osobnoj i misljenju,ali kao cinjenica nikada.
          Dragi moj prijatelju, tvoja istina u ovom trenutku je takova kakova jest. Nakon više godina rada i suradnje s drugim reikistima i praktikantima drugih metoda i tehnika, shvatiti češ da je sve, baš sve promjenljivo osim stvoritelja/svekreativne energije/boga/života. Energija kao energija je uvijek u osnovi ista, životna svekreativna,sveiscjeljujuča a frekvencije kojima se očituje, kreiraju je kanali/iscjeljitelji - ovisno o svojoj čistoči/svjesnosti kao kanala/iscjeljitelja. No kao što sam več u nekoliko postova naglasio - ono smo što mislimo jer naše misli kreiraju naš život - dakle sve dok tako budeš i mislio i na taj način kreirao svoj život, to če za tebe biti jedina istina. Porastom razine svijesti dolazimo do drugih spoznaja i tada se "naša" do tada ne promjenjiva istna mijenja jer jednostavno tada znamo nešto više i to je u biti sva mudrost oko toga. Svatko od nas ima svoju istinu dok ne dođe do drugih spoznaja i to je tijek evolucije/osvješčivanja života kroz različita iskustva. Pozdravljam te i svakako poštujem tvou istinu i želim ti životna iskustva puna radosti, veselja ispunjena enrgijom bezuvjetne ljubavi!

Comment

• Ash
            Guru
            • Dec 2009
            • 990

E to je vec neka druga prica Ash.
            Ja ne znam tko ti je bio ucitelj i tko te je naucio,ali ocito da ti znanje nije preneseno cim pricas ovakve dezinformacije.Ne znam u sto si bio iniciran ali u Reiki svakako nisi .
            Razgovaraj s uciteljem i pitaj ga s cime te je spojio,i sto ti je dao?Jer to Reiki nije.
            Ne bih se složio sa time, ali nije ovo mjesto gdje ćemo pričati koji je učitelj bolji, ili tko bolje barata reikiem. Ovo je tema o metodi po Zdenku Domančiću, i prednostima te metode nad nekim drugima
            Maknimo mene po strani na trenutak... Što je sa majstorima koji su poznati u Hrvatskoj pa su se razboljeli od teških bolesti. Zar su i oni bili neupućeni? Stariji reikisiti znaju od čega i zašto su umrli, na žalost...

I oni su bili krivo spojeni, ne bih rekao...

Comment

• Acarya
              Okupan svjetlošću
              • Jul 2009
              • 2191

shvatiti češ da je sve, baš sve promjenljivo osim stvoritelja/svekreativne energije/boga/života
              Vec sam shvatio.I jako to dobro znam.

Porastom razine svijesti dolazimo do drugih spoznaja
              Je.Istina.Kada spoznamo Reiki,spoznamo njegovu cistinu.Kada nema spoznaje,nema nicega.Meditirajte na Reiki simbole,i otkiti ce vam se svjetoost.

Ja sam isto u kontaktu s mnogim Reikistima,i nikada nisam naisao na nesto o cemu vi pricate.
              Ovo i cemu vi pricate dogada se kada niste inicirani u Reiki,vec u Bog zna sto,i onda sve postane crno i tamno,i ljudi bjeze iz toga.
              Razgovarajte s svojim uciteljima i pitajte ih da vam kazu u sto su vas inicirali,jer ovo sto ste vi iskusili nije Reiki.
              Zelim vam svjetlost i ljubav kakvu Reiki ima.

Comment

• Acarya
                Okupan svjetlošću
                • Jul 2009
                • 2191

Originally posted by Ash
                Ne bih se složio sa time, ali nije ovo mjesto gdje ćemo pričati koji je učitelj bolji, ili tko bolje barata reikiem. Ovo je tema o metodi po Zdenku Domančiću, i prednostima te metode nad nekim drugima
                Maknimo mene po strani na trenutak... Što je sa majstorima koji su poznati u Hrvatskoj pa su se razboljeli od teških bolesti. Zar su i oni bili neupućeni? Stariji reikisiti znaju od čega i zašto su umrli, na žalost...

I oni su bili krivo spojeni, ne bih rekao...
                Ma ti brkas stvari.Reikisti nisu magovi,niti nekakvi carobnjaci.
                Svi mi smo podlozni bolestima,i ne vidim zasto netko ne bi bio bolestan ako je Reikist.
                Postoji zakon univerzuma,postoji karma.
                Nekome je karmicki odredeno da iscjeljuje druge a ne sebe.
                Onkolozi umiru od rakova,kardiolozi od zatajenja srca?Zasto je to tako.Tako je kako je.
                Biti Reikist ne cini te nadmocnim.

Ti majstori o kojim pricas nisu se razbolili od toga sto su kanalizirali Reiki,niti zasto sto su pokupili neku bolestinu,vec zasto sto covjek mora umrijeti od necega.Svi cemo umrijeti.
                Jedino ako bioenergeticari nnisu bas ti odabrani koji nece hahahaha
                a ako je i tako onda ja opet biram Reiki

Comment

• matko
                  Guru
                  • Jun 2009
                  • 553

Originally posted by Ash
                  Slažem se, svatko bi trebao imati pravo da se izrazi, svoja osobna iskustva Veoma je bitno po mom mišljenju, da se ne bavimo iscjeljivanjem ako nismo savladali metodu kako treba. Jer inače može biti pasno po nas... Poznavajuči dosta ljudi koji se bave reikiem, a i sam sam se bavio time jedno vrijeme, moje je iskutvo negativno što se tiče te metode...
                  Dragi Ash, ako svoja iskustva pogledaš iz nekog dugog kuta shvatiti češ da su ona i te kako vrijedna. Donijela su ti odrđene spoznaje koje su te usmjerile ka nečem drugom, nekim drugim tehnikama i metodama koje za tebe očigledno imaju veči značaj, dakle da nisi doživio,kako ti kažeš, "loša" iskustva vrlo vjerojatno danas ne bi bio upučen u te druge tehnike i ne bi doživio iskustva kroz njih kakva si iskusio. Stari ljudi su uvijek znali reči "svako "zlo" za neko dobro" pa tako i to. Isto tako napomenuo bih da koliko ljudi toliko je i puteva ka spoznaji sebe i života u cjelini. Ono što ti osječaš da je dobro za tebe ne moram ja doživljavati na isti nači i obratno, zar ne? Za mene je Reiki doista jedna prekrasna i vrlo, vrlo suptilna i nježna energija i upravo zahvaljujuči njoj, kroz rad sa svojom učiteljicom Nevenkom, prekrasnim druženjima s drugim reikistima kroz razne grupe, a potom i samostalno, danas sam ovdje sa vama razmjenjujuči iskustva da bi i dalje napredovao u svojoj osviještenosti. Reiki mi je omogučio da spoznam koliko je život lijep i zanimljiv onda kada sam več izgubio volju za životom i za njega me vežu prekrasne uspomene ali ga isto tako i danas koristim u kombinaciji s drugim metodama i tehnikama. Bolje rečeno jednostavno sam uzeo ono što mi je odgovaralo iz svake od njih i prakticiram kao takovo. Ne bih to nazvao nekom posebnom tehnikom jer manje više svaka tehnika se gubi kada postaneš svjestan što sve možeš učiniti svjesnošču svakog trenutka kojeg proživljavaš, za mene je to najbitnije i tada život u cjelini dobiva sasvim drugačiji smisao od svega onog što smo do tada proživjeli!
                  Sve Vas s radošču pozdravljam i želim Vam da uživate život ispunjen bezuvjetnom ljubavlju!!!

Comment

• matko
                    Guru
                    • Jun 2009
                    • 553

Vec sam shvatio.I jako to dobro znam.

Je.Istina.Kada spoznamo Reiki,spoznamo njegovu cistinu.Kada nema spoznaje,nema nicega.Meditirajte na Reiki simbole,i otkiti ce vam se svjetoost.

Ja sam isto u kontaktu s mnogim Reikistima,i nikada nisam naisao na nesto o cemu vi pricate.
                    Ovo i cemu vi pricate dogada se kada niste inicirani u Reiki,vec u Bog zna sto,i onda sve postane crno i tamno,i ljudi bjeze iz toga.
                    Razgovarajte s svojim uciteljima i pitajte ih da vam kazu u sto su vas inicirali,jer ovo sto ste vi iskusili nije Reiki.
                    Zelim vam svjetlost i ljubav kakvu Reiki ima.
                    Simboli su pomočno sredstvo dok se u potpunostiu ne saživimo s reikijem. Tako me je podučila moja draga učiteljica i to se pokazalo potpuno točno kroz vlastiti rad i iskustva. Sve, baš sve je stvar svjesnosti trenutka kojeg živimo ovdje i sada!

Comment

• Acarya
                      Okupan svjetlošću
                      • Jul 2009
                      • 2191

Za mene je Reiki doista jedna prekrasna i vrlo, vrlo suptilna i nježna energija i upravo zahvaljujuči njoj, kroz rad sa svojom učiteljicom Nevenkom, prekrasnim druženjima s drugim reikistima kroz razne grupe, a potom i samostalno, danas sam ovdje sa vama razmjenjujuči iskustva da bi i dalje napredovao u svojoj osviještenosti.
                      Reiki je cista ljubav.A ljubav je Bog.

Comment

• Ash
                        Guru
                        • Dec 2009
                        • 990

Originally posted by matko
                        Za mene je Reiki doista jedna prekrasna i vrlo, vrlo suptilna i nježna energija i upravo zahvaljujuči njoj, kroz rad sa svojom učiteljicom Nevenkom, prekrasnim druženjima s drugim reikistima kroz razne grupe, a potom i samostalno, danas sam ovdje sa vama razmjenjujuči iskustva da bi i dalje napredovao u svojoj osviještenosti. Reiki mi je omogučio da spoznam koliko je život lijep i zanimljiv onda kada sam več izgubio volju za životom i za njega me vežu prekrasne uspomene ali ga isto tako i danas koristim u kombinaciji s drugim metodama i tehnikama. Bolje rečeno jednostavno sam uzeo ono što mi je odgovaralo iz svake od njih i prakticiram kao takovo. Ne bih to nazvao nekom posebnom tehnikom jer manje više svaka tehnika se gubi kada postaneš svjestan što sve možeš učiniti svjesnošču svakog trenutka kojeg proživljavaš, za mene je to najbitnije i tada život u cjelini dobiva sasvim drugačiji smisao od svega onog što smo do tada proživjeli!
                        Sve Vas s radošču pozdravljam i želim Vam da uživate život ispunjen bezuvjetnom ljubavlju!!!
                        Slažem se, da je reiki jedna prelijepa metoda Ali, sam htio iznijeti iskustva vezana uz liječenje, samo taj segment. Čini mi se da je tu "najtanji", barem ga ja tako doživljavam... Vjerujem da je prekrasno na tim druženjima, i da je sve puno pozitive, to se osjeća kroz tvoje postove. Žao mi je samo što postoje ljudi koji su reiki pretvorili u neku vrstu sektaške organizacije... Mislim da to reiki nije zaslužio, nego nešto mnogo bolje... Ljudi bi trebali biti otvorenog uma i prihvačati realnost onakvom kakva jest, i truditi se da izvuku najbolje iz pojedine situacije, ili metode.

I veoma se lijepo dade kombinirati sa nekim drugim metodama, slažem se. Moje iskustvo mi govori da to i radi jedan veilki dio reikista nakon nekog vremena.

Dalo bi se pisati o reikiu i to samo u lijepom tonu, možda to napravimo na temi o reikiu.

Acharya je mlad pa je zato nadobudan, ima vremena

Comment

• Ash
                          Guru
                          • Dec 2009
                          • 990

Originally posted by matko
                          Simboli su pomočno sredstvo dok se u potpunostiu ne saživimo s reikijem. Tako me je podučila moja draga učiteljica i to se pokazalo potpuno točno kroz vlastiti rad i iskustva. Sve, baš sve je stvar svjesnosti trenutka kojeg živimo ovdje i sada!
                          Slažem se, simboli su samo alat na putu reikia koje nakon nekog vremena odbacujemo...

Comment

• Ash
                            Guru
                            • Dec 2009
                            • 990

Svi mi smo podlozni bolestima,i ne vidim zasto netko ne bi bio bolestan ako je Reikist.
                            Postoji zakon univerzuma,postoji karma.
                            Slažem se, svi smo podložni bolestima. Ali, reikisti o kojima ja pričam su bili podložni bolestima koje su imali njihovi pacijenti... A možda je i koincidencija, tko zna? To je bila njihova karma, slažem se.

Nekome je karmicki odredeno da iscjeljuje druge a ne sebe.
                            Onkolozi umiru od rakova,kardiolozi od zatajenja srca?Zasto je to tako.Tako je kako je.
                            Biti Reikist ne cini te nadmocnim.
                            Naravno, da je karmički određeno. Samo neki znaju kako manipulirati karmom, dok neki drugi to ne znaju... Zato doktori dolaze na tretmane po metodi Zdenka Domančića Kao i mnogo reikista kada se razbole. Slažem se, da biti reikist ne znači neku nadmoć. Reiki je jedna prelijepa metoda koja nam može olakšati naš samorazvoj. I trebala bi služiti jedino u svrhu razvijanja viših kvaliteta u čovjeku.

Jedino ako bioenergeticari nnisu bas ti odabrani koji nece hahahaha
                            a ako je i tako onda ja opet biram Reiki

Što se tiče bioenergetičara po metodi ZD-a, za razliku od bioenergetičara reikista mnogo su sigurniji u tom segmentu... Razlika ove dvije metode je generalno u tome, što jedni ne utječu nikakvim afirmacijama i simbolima na energiju, dok drugi to rade... Mada ako je reikist bioenergetičar propisno školovan, niti on neće utjecati na reiki na bilo koji način. Tako će biti i oni zaštićeni od mogućih transfera bolesti pacijenta na sebe, ili transfera bolesti sa sebe na pacijenta...

Comment

• Acarya
                              Okupan svjetlošću
                              • Jul 2009
                              • 2191

Dalo bi se pisati o reikiu i to samo u lijepom tonu, možda to napravimo na temi o reikiu.
                              Naravno.

Comment

• lucero
                                svjetlo
                                • Nov 2009
                                • 4471

Prije nego sam počela primjenjivati thetu napravljeno mi je nekoliko tretmana (mislim 5,ne sjećam se točno) po Domančićevoj metodi,i bila sam zadovoljna učinkom na ono što je tretirano.Tretman je radio jedan od njegovih učenika.
                                "Kuda koracam hoću da bacam
                                snopove zlatne svjetlosti."

Comment

akcija

akcija

akcija

akcija

Latest Topics

Collapse

There are no results that meet this criteria.

Working...
                                😀
                                😂
                                🥰
                                😘
                                🤢
                                😎
                                😞
                                😡
                                👍
                                👎