Da potpuno si u pravu,zelim reci da je to kod mene bilo na pocetku kada sam zelio sto vise "imati prakse" u bioterapiji,i bas onda nije bilo pacijenata.kada se za pocetnicka zelja smanjila poceli su me ljudi traziti za pomoc.
Bioterapija po metodi Zdenka Domančića
Collapse
X
-
-
Bioenergija
Život nije samo fizička slika, koja se prikazuje pred našim očima. Iza te fizičke slike je pozadina, u kojoj se dešava milijarde milijardu procesa u svakom telu, u svakom trenutku, na koje mi sami ne možemo uticati.
Več ta činjenica nas može dovesti do toga, da život vodi inteligencija, koja je pametnija od nas, našeg mozga i oživljava sve šta možemo i ne možemo videti.
Bioenergija (bios-gr. život) znači životna energija. Kao što ime kaže je životna energija direktno vezana za život. Životna energija je osnova života i životnih procesa, kao što su kretanje, mišljenje, osećanje i naravno zdravlje. Svi procesi , ne samo u čoveku, će se završiti bez nje .
Bioenergija kao osnova života predstavlja frekvenciju koja radi iza fizičkog tela i omogućava atomima da budu aktivni i da se izgrade u molekule , molekuli u ćelije, ćelije u organe, mišiće, kosti, itdTako bioenergija omogućava telu, organima, ćelijama i atomima da funkcionišu , da žive i obavljaju svoj posao, usmerava procese u našem telu, koordinira ih, daje im prirodan ton, a taj ton zdravlja čuva telo u optimalnom stanju.Sve dok se životna energija u organizmu nesmetano kreče i putuje do različitih organa i tkiva, čovek je zdrav. Ako u telu dodje do zastoja ili je put energije onemogučen, s vremenom dolazi do energetskog disbalansa. Energetski disbalans, višak ili manjak energije je preduslov za nastanak različitih bolesti.
više na www.bioterapija-rokmitic.eu
👍 1Comment
-
Dragi prijatelji forumaši i svjetloradnici!
Moj 27 mjesečni unuk sutra odlazi u Klaičevu bolnicu u Zagrebu gdje će u utorak biti podvrgnut operaciji spolovila. Sama operacija ne bi trebala biti posebno rizična ali je vrlo neugodna i bolna stoga Vas od srca molim da svojim tretmanima ili kako već radite pomognete Luki da uspješno i što lakše prebrodi situaciju!
S ljubavlju i od sveg srca zahvaljujem u njegovo ime, u ime njegovih roditelja i moje osobno ime!
Veliki pozdrav i pusa svima!👍 1Comment
-
Comment
-
👍 2Comment
-
Lijep pozdrav svima,
što se tiče metode g. Domančića, mogu samo reći da sam u zadnje 4 godine 6puta slao ljude kod njega/njegovih učenika, i nikada nije bilo pritužbi. Osobno ne znam g. Zdenka, ali prema povratnim informacijama, ono što radi uistinu djeluje.http://www.alternativa-forum.com/kupujem-prodajem/6977-talismane.html
Talismani- osobni, za dom, za djecu, protiv uroka, za automobile, za sigurniji san...
Web www.talismani-amajlije.webs.com
Facebook kontakt: http://www.facebook.com/zastitaod.negativnosti👍 1Comment
-
Dobar dan
Registrirao sam se nakon što sam pročitao komplet temu pa sam dobio želju da napišem koju rečenicu.
Bioenergija me zainteresirala nakon što sam sasvim slučajno upoznao čovjeka koji me tretirao bioenergijom a završio je tri stupnja kod Zdenka Domančića. Nakon nezgode prišao je mom rođaku i tretirao mu ozlijeđeni skočni zglob.
Nakon toga sam dogovorio tretman, 1. 2. 3. ... i kada sam spomenuo nagradu rekao je -ako ćeš davati išta neću ti više raditi.
Moja iskustva sa bioenergijom su odlična a moj terapeut kaže da ona neće pomoći ako se misli na materijalnu korist.
Zainteresirao sam se, počeo čitati, izučavati i tako naletih na ovu temu.
Neću pisati o onima koji zahtjevaju fiksnu pozamašnu cijenu za tretman jer znam da ćete se svi složiti oko toga a šta ćemo sa ovim:
Gledao sam klipove gdje Zdenko svojim polaznicima govori kako su njega nagovarali da patentira svoju metodu a on velikodušno govori - ko sam ja da patentiram takvo nešto, nešto što nije moje, što je Božije, ja sam to davao i davat ću besplatno.
Kad ja upravo ovdje na ovom mjestu saznam da je tečaj prvog stupnja koji traje tri dana 650 eura, dva DVD-a 150 a talisman 50 eura + smještaj.
Saznam da i u vrijeme zakazanog tečaja zakaže promociju knjige i tako ljude koji su spremni i mogu platiti, željne novih saznanja izvara.
Ja sam u tom čovjeku vidio samo (pre)veliki EGO, čovjeka koji uživa u medijskoj pozornosti i istinu koju je sam izrekao da to nije njegovo jer metoda liječenja životnom energijom postoji od davnina, (reiki,prana, chi, qi ..)
Nisam ovdje da nekome sudim nego da iznesem svoje mišljenje i želim da me se tako i shvati.
Neki se neće složiti da su Steve Jobs i Bil Gates većinu svog života, rada i truda uložili u to kako što bolje materijalizirati svoju ideju.
Nažalost živimo u krajnje materijalističkom svijetu gdje je i ono što je povezano sa duhom krajnje komercijalizirano.
Kakve veze ima sa temom? Samo na glas razmišljam.👍 3Comment
-
Dobar dan
Registrirao sam se nakon što sam pročitao komplet temu pa sam dobio želju da napišem koju rečenicu.
Bioenergija me zainteresirala nakon što sam sasvim slučajno upoznao čovjeka koji me tretirao bioenergijom a završio je tri stupnja kod Zdenka Domančića. Nakon nezgode prišao je mom rođaku i tretirao mu ozlijeđeni skočni zglob.
Nakon toga sam dogovorio tretman, 1. 2. 3. ... i kada sam spomenuo nagradu rekao je -ako ćeš davati išta neću ti više raditi.
Moja iskustva sa bioenergijom su odlična a moj terapeut kaže da ona neće pomoći ako se misli na materijalnu korist.
Zainteresirao sam se, počeo čitati, izučavati i tako naletih na ovu temu.
Neću pisati o onima koji zahtjevaju fiksnu pozamašnu cijenu za tretman jer znam da ćete se svi složiti oko toga a šta ćemo sa ovim:
Gledao sam klipove gdje Zdenko svojim polaznicima govori kako su njega nagovarali da patentira svoju metodu a on velikodušno govori - ko sam ja da patentiram takvo nešto, nešto što nije moje, što je Božije, ja sam to davao i davat ću besplatno.
Kad ja upravo ovdje na ovom mjestu saznam da je tečaj prvog stupnja koji traje tri dana 650 eura, dva DVD-a 150 a talisman 50 eura + smještaj.
Saznam da i u vrijeme zakazanog tečaja zakaže promociju knjige i tako ljude koji su spremni i mogu platiti, željne novih saznanja izvara.
Ja sam u tom čovjeku vidio samo (pre)veliki EGO, čovjeka koji uživa u medijskoj pozornosti i istinu koju je sam izrekao da to nije njegovo jer metoda liječenja životnom energijom postoji od davnina, (reiki,prana, chi, qi ..)
Nisam ovdje da nekome sudim nego da iznesem svoje mišljenje i želim da me se tako i shvati.
Neki se neće složiti da su Steve Jobs i Bil Gates većinu svog života, rada i truda uložili u to kako što bolje materijalizirati svoju ideju.
Nažalost živimo u krajnje materijalističkom svijetu gdje je i ono što je povezano sa duhom krajnje komercijalizirano.
Kakve veze ima sa temom? Samo na glas razmišljam.
Što se tiče nagrade terapeuta poslije završene terapije -ona je proizvoljna,svakoj terapiranoj osobi se ostavlja na volju da nagradi (ili nenagradi )terapeuta onoliko koliko je "neboli".Kao što je bitno davanje tako je bitno i primanje jer se radi o cirkulaciji energije.Zahvale,odnosno nagrade za terapeuta nemoraju biti kovertirane,može to biti jabuka,štrudla od jabuka itd.Najbolji način držanja muškarca je zagrljaj
Naša svijest opaža kao stvarnost ono što postoji u našoj svijesti
Ono što u drugima zamječuješ,to u sebi jačaš👍 1Comment
-
Smješko, tvoj odgovor je suhoparan, odgovarao bi i da pričamo o nekom komercijalnom univerzitetu u ovom nakaradnom kapitalističkom uređenju.
Moja percepcija o Zdenku Domančićiu se uvelike promjenila nakon dužeg razgovora sa svojim bioterapeutom.
Percepcija iz mog prvog komentara je iz medija, a šta su danas mediji to svi znamo.
Reailsta ako te zanima neki detalj rado ću odgovoriti:)👍 1Comment
-
Smješko, tvoj odgovor je suhoparan, odgovarao bi i da pričamo o nekom komercijalnom univerzitetu u ovom nakaradnom kapitalističkom uređenju.
Moja percepcija o Zdenku Domančićiu se uvelike promjenila nakon dužeg razgovora sa svojim bioterapeutom.
Percepcija iz mog prvog komentara je iz medija, a šta su danas mediji to svi znamo.
Reailsta ako te zanima neki detalj rado ću odgovoriti:)Comment
-
Ajmo terapeuti. Gdje ste? Nije valjda baš toliko bolesnih ljudi da se ne stigne ni pokoje slovce napisat
Baš si razmišljam danas....već je par godina rada sa bioenergijom iza mene Sjetila sam se koliko toga nam je Domančić rekao na 1. stupnju a nismo razumjeli. Danas, ma koliko i dalje se osjećala 'maleckom' ne razumijem one koji ne razumiju Rad na pacjentima uvelike utiče na nas same. U početku se pogoršavaju fizičke tegobe dok se ne počnu raspetljavati svi psihosomatski uzroci. I toga sam puno više svjesna nego onih psihičkih i duhovnih promjena. Dapače, kad mi nešto dopre do svjesti poprilično me zvekne po glavi
Kako je sa vama? Primjećujete li kakve promjene?👍 2Comment
Comment