Bioterapija po metodi Zdenka Domančića

Collapse
X

• Vrijeme
  • Show
Clear All
new posts
Advertisement
  • smješko
    Guru
    • Apr 2011
    • 3709

Originally posted by veliki vrag
    Evo prijedloga da uvjerite realistu da to nije placebo.
    Dogovrite u isto vrijeme vas 5-6 domančičevih učenika psihokinezu na daljinu ako čovjek osjeti energiju napravit ćete mnogo.
    Ako ne osjeti, imat ćete i dalje ovdje opoziciju što je po meni isto dobro.
    Nema potrebe za nekakvim dokazivanje,pogotovo ne 5-6terapeuta,dovoljan je jedan....
    Originally posted by medeari
    Slažem se da su troškovi tečaja kod Domančića preskupi i da je on od toga napravio super biznis ali ne čine li to svi učitelji? Netko više a netko manje ali svi naplaćuju. Svako školovanje košta.
    Onaj koji si ne može npr. priuštiti međunarodnu poslovnu školu upisati će nešto na hrvatskim sveučilištima. Ne znači da će znati manje. Imati će samo manje razvikanu diplomu.

Ista je stvar sa Domančićevom bioenergijom koja jeste najpoznatija ljudima i najrađe će nju izabrati iako druge tehnike mogu biti jednako efikasne. Otuda i mnogo ljudi na seminarima bez obzira na cijenu. Da li ih netko tjera na to? Ne. Pogotovo uz sve jaču 'konkurenciju'. Dakle optuživanje Domančića značilo bi i optuživanje tih ljudi koji su slobodno izabrali što žele i od koga žele primiti znanje.... Mislim da je to ipak preveliko uzimanje prava ali opet izbor svakog pojedinca koji se mora poštovati.

Ja osobno ne krivim Domančića za cijenu niti skupe hotele. Ima pravo da cijeni sebe kroz iznos za koji on smatra da zaslužuje. Njegova karma. U početku sam zamjerala to što mi nitko nije rekao da je taj posao težak ali ne zato jer je tehnika teška već zato jer je ipak nužan rad terapeuta na sebi samome (i zbog zaštite i zbog daljnjeg razvoja) a on može biti ponekad stvarno težak i sve to prolaziš sam jer odgovore na mnoga pitanja dobivaš tek kroz slaganja velikog broja puzzli. Sada shvaćam da ti nitko niti ne može puno toga reći i da moraš ostati sam jer informacije su valjane tek kada postanu osobni uvidi.

Danas se pitam da li sam trebala ići na Domančićev seminar jer ne radim njegovu tehniku ali shvaćam da mi je sigurnost 'osnovne škole' bila potrebna da uz manji strah odlučim koračati samostalno dalje. Gdje me to vodi, ne znam. Uživam u putu.

I za kraj, ma koliko bi zbog ega rado zagrizla u to da realisti dokažem energiju, ne želim si raditi lošu karmu time što bi eksperimentirala sa energijom iz krivih razloga. Time ju obezvrijeđujem. Ako realista ikad zatreba pomoć i odluči dozvoliti sebi da proba nešto iako ne može spoznati, uvijek ću rado pružiti pomoć jer tome energija služi. Da pomaže a ne da se preko nje nadmećemo 'čiji je veći'.
    Eh da,čiji je veći,potpuno nepotrebno...sve ovo isto potpisujem.
    Meni je Domančić bio provjera onoga što sam do tad naučio i primjenjivao,nadopunio i razvio još i dalje....
    Najbolji način držanja muškarca je zagrljaj
    Naša svijest opaža kao stvarnost ono što postoji u našoj svijesti
    Ono što u drugima zamječuješ,to u sebi jačaš

Comment

• veliki vrag
      New member
      • Dec 2012
      • 38

Slažem se da su troškovi tečaja kod Domančića preskupi i da je on od toga napravio super biznis ali ne čine li to svi učitelji? Netko više a netko manje ali svi naplaćuju.
      J
      I za kraj, ma koliko bi zbog ega rado zagrizla u to da realisti dokažem energiju, ne želim si raditi lošu karmu time što bi eksperimentirala sa energijom iz krivih razloga. Time ju obezvrijeđujem. Ako realista ikad zatreba pomoć i odluči dozvoliti sebi da proba nešto iako ne može spoznati, uvijek ću rado pružiti pomoć jer tome energija služi. Da pomaže a ne da se preko nje nadmećemo 'čiji je veći'.
      Danas u ova luda vremena protkana materijalističkim normama se dosta toga opravdava sa - pa svi to rade.
      Sory, mislim da bi makar u duhovnom svijetu, svijetu energija, Božjem poslanju ... trebalo biti makar malo drugačije.

Zašto bi upotreba psihokineze radila lošu karmu, možda bi si i popravila karmu tako što bi nekoga uvjerila u postojanje energije.
      I Zdenko i Stipe kažu, kako nekoga uvjeriti u postojanje nevidljive energije? Pa psihokinezom, radi toga se valjda i uči na tečaju.

Smješko, ne znam da li bi uspio sam sa čovjekom koji ne vjeruje i sigurno nebi bio opušten, zato sam predložio umnožavanje energije.
      I tvoj kolega je bio uvjeren, ali nije uspjeo većinu nepovjerljivih razuvjeriti.

Comment

• medeari
        Only me
        • May 2011
        • 169

Danas u ova luda vremena protkana materijalističkim normama se dosta toga opravdava sa - pa svi to rade.
        Sory, mislim da bi makar u duhovnom svijetu, svijetu energija, Božjem poslanju ... trebalo biti makar malo drugačije.

Zašto bi upotreba psihokineze radila lošu karmu, možda bi si i popravila karmu tako što bi nekoga uvjerila u postojanje energije.
        I Zdenko i Stipe kažu, kako nekoga uvjeriti u postojanje nevidljive energije? Pa psihokinezom, radi toga se valjda i uči na tečaju.

Smješko, ne znam da li bi uspio sam sa čovjekom koji ne vjeruje i sigurno nebi bio opušten, zato sam predložio umnožavanje energije.
        I tvoj kolega je bio uvjeren, ali nije uspjeo većinu nepovjerljivih razuvjeriti.
        http://www.youtube.com/watch?v=tesppLydx_I
        Ne opravdavam. Nego se ne slažem sa tobom da je naplaćivanje učenja nešto loše. Svako znanje ima svoju cijenu a na nama je da izaberemo koliko i kako ćemo to platiti.

Stipe jeste rekao da koristimo psihokinezu za psihološki uvjeravanje i razbijanje mentalnih blokada ali isključivo zato da bi što prije dobili rezultate kod pacjenata a ne zato da bi se takmičili....

Comment

• smješko
          Guru
          • Apr 2011
          • 3709

http://www.youtube.com/watch?v=tesppLydx_I
          Realista vjeruje u postojanje bioenergije,samo drži malo napetost ....
          Neidem za tim da nekoga uvjeravam u nešto...bespotrebni gubitak vremena a ima toliko onih kojima je to posvečivanje vremana daleko potrebnije.
          Tko nevjeruje,dobit će već šansu u životu da se razuvjeri....njegova stvar,svatko ima pravo na svoje mišljenje
          ps.
          psihokineza sama nije isto što i iscjeljivanje ...
          Najbolji način držanja muškarca je zagrljaj
          Naša svijest opaža kao stvarnost ono što postoji u našoj svijesti
          Ono što u drugima zamječuješ,to u sebi jačaš

Comment

• Realista
            Guru
            • Dec 2009
            • 1733

Prvo pitanje koje mi dolazi jeste čemu generaliziranje? Čemu negativan stav prema nečemu samo zato jer u žitu ima kukolja?
            Ja govorim konkretno - o ZD.

Drugo pitanje koje mi dolazi jeste kako to da tretiranje energijom ima uspjeha i kada pacjent nije uopće svjestan da ga se tretira (kad je u komi npr.). O kakvoj vrsti autosugestije ili placeba onda možemo govoriti?
            Tu naravno nema placeba, samo odakle ti da ima uspeha ? Pise negde na netu ? Koje se to bolesti lece kod ljudi u komi ?

Comment

• Realista
              Guru
              • Dec 2009
              • 1733

Originally posted by Stablo
              Cifre se ipak kreću u stotinama eura .
              Samo pocetni kurs je vise stotina eura, pa ostali troskovi...

Inače bioenergija postoji, tu dileme nema, to se možeš i sam uvjeriti, ako ne znaš kako, reći ću ti, na sebi možeš isprobati .
              Kako to da nauka ne priznaje bioenergiju kad se tako lako moze dokazati ? Mislis na razmaknute dlanove ili sta ?

Na kraju, tko smo mi da određujemo na što će netko potrošiti novac? Kada kupiš kinesku robu, može ti se nakon prvog pranja raspasti, a može ti i potrajati. I svi to znamo, i opet kupujemo. Po toj logici mogli bi proganjati sve živo... ipak živimo u 21 stoljeću, a ne srednjem vijeku .
              Naravno, ne mozemo mi nikom odredjivati. Ali u zakonu postoji krivicno delo "dovodjenje ljudi u zabludu". To je oblik prevare.

Comment

• medeari
                Only me
                • May 2011
                • 169

Originally posted by Realista
                Tu naravno nema placeba, samo odakle ti da ima uspeha ? Pise negde na netu ? Koje se to bolesti lece kod ljudi u komi ?
                Ne, nisam čitala na netu već sam imala četvero takvih pacjenata od toga jedno prerano rođeno dijete za koje je teško inače definirati koliko je svjesno.
                Dijagnoze su bile: teška ozljeda glave sa hematomom u mozgu, moždani inzult i teška ozljeda pluća zbog koje je pacjent bio u kemijski induciranoj komi.

Comment

• Stablo
                  Guru
                  • Nov 2010
                  • 1892

Kako to da nauka ne priznaje bioenergiju kad se tako lako moze dokazati ? Mislis na razmaknute dlanove ili sta ?

Da, može i sa dlanovima.

Naravno, ne mozemo mi nikom odredjivati. Ali u zakonu postoji krivicno delo "dovodjenje ljudi u zabludu". To je oblik prevare.
                  Da, može i sa dlanovima. Lijepo se može osjetiti vlastita aura.
                  Koja nauka ne priznaje bionenergiju? To je dokazana stvar. Vidi se na Kirlijanovoj fotografiji. Naravno, tamo je prikazan samo dio spektra. Ono što je diskutabilno jest liječenje s njom. A diskutabilno je vjerojatno zato što vidiljivi dio spektra zapravo i ne može liječiti... A drugo se ne može detektirati instrumentima.
                  Uglavnom, da su svi slijepo vjerovali trenutno važećoj nauci, danas bi Zemlja još uvijek bila ravna ploča

Zakon... kako reče jedan moj prijatelj, popišam ti se na zakone, danas vrijedi jedan, sutra drugi .

Comment

• medeari
                    Only me
                    • May 2011
                    • 169

I mislis da si mu ti nesto pomogla, da bi bez tebe tok izlecenja isao drugim putem.

Pretpostavljam da znas kako se ispituje da li neka metoda ima efekta ili ne...
                    Ne mislim da sam mu pomogla već znam da jesam. Da li bi nešto bilo drugačije bez mene, ne znam. Ne gledam u kristalne kugle već pomažem kad me se za to zamoli i sve bude baš onako kako treba biti.

Da, znam kako se ispituje efikasnost i prepuštam onima koji tvrde da bioenergija ne djeluje da se bave ispitivanjem. Ja za tim nemam ni potrebe ni vremena...

Comment

• Stablo
                      Guru
                      • Nov 2010
                      • 1892

Originally posted by spamerica
                      kad smo kod nevidljivosti iliti vidljivosti, jel itko vidio tvoju pamet? imas li direktan dokaz da postiji?

Slažem se da su troškovi tečaja kod Domančića preskupi i da je on od toga napravio super biznis ali ne čine li to svi učitelji? Netko više a netko manje ali svi naplaćuju. Svako školovanje košta.
                      Točno. Pogledajmo samo tečaj Shiatsu koliko košta. Da boli glava. Odite kod Z. Peića na makrobiotičko savjetovanje... za 20 minuta će ti uzeti najmanje 800 kn. Znači on smije, a drugi moraju raditi za badava?
                      Ne znam kada će u mozgove ljudi ući to da svatko dobije učitelja kakvog traži, da svatko plati onoliko koliko mu treba da bi nešto naučio, odnosno da svatko kroji sam vlastitu sudbinu. Ako si glup, onda ćeš debelo platiti da se naučiš pameti. Ako nisi, možeš proći jako jeftino.

Još davno mi je rečeno slijedeće: Onaj tko zaista nešto želi, tko će to upotrijebiti za dobrobit svih, to će i dobiti. Nema veze koliko košta, univerzum će se pobrinuti da novac stigne. Ja mogu reći iz osobnog iskustva da je to 1000 % točno.

Comment

• medeari
                        Only me
                        • May 2011
                        • 169

Jedini problem je sto onima koji se bioenergijom bave ne odgovaraju rezultati. Ne svidja im se sto nauka pokazuje da bioenergija ne postoji.
                        Koja nauka? Imaš neke konkretne argumente za ovo o čemu pišeš? Gdje i kada su rađena istraživanja o neučinkovitosti bioenergije?

Comment

• medeari
                          Only me
                          • May 2011
                          • 169

Originally posted by Stablo

Točno. Pogledajmo samo tečaj Shiatsu koliko košta. Da boli glava. Odite kod Z. Peića na makrobiotičko savjetovanje... za 20 minuta će ti uzeti najmanje 800 kn. Znači on smije, a drugi moraju raditi za badava?
                          Ne znam kada će u mozgove ljudi ući to da svatko dobije učitelja kakvog traži, da svatko plati onoliko koliko mu treba da bi nešto naučio, odnosno da svatko kroji sam vlastitu sudbinu. Ako si glup, onda ćeš debelo platiti da se naučiš pameti. Ako nisi, možeš proći jako jeftino.

Još davno mi je rečeno slijedeće: Onaj tko zaista nešto želi, tko će to upotrijebiti za dobrobit svih, to će i dobiti. Nema veze koliko košta, univerzum će se pobrinuti da novac stigne. Ja mogu reći iz osobnog iskustva da je to 1000 % točno.
                          Potpisujem.
                          I za mene je Domančić bio preskup ali tada i nije bilo neke alternative. Kad sam odlučila u sve to ipak ući, ma koliko koštalo, došao je i novac za to na način na koji se nikada ne bih nadala.....

Comment

• Relax
                            zadovoljna
                            • Jul 2012
                            • 2203

Ne svidja im se sto nauka pokazuje da bioenergija ne postoji.
                            Znanost ne obuhvaća 100% znanja.
                            Polako.
                            Za nekih 100 godina naši unuci i praunuci smijat će nam se na zatucanosti.
                            Lord, Save Me From Your "Followers"!

Comment

• Stablo
                              Guru
                              • Nov 2010
                              • 1892

Svim nevjernim tomama preporučujem ovu knjigu:

David Wilcox - potraga za izvornim poljem

U knjizi je i vrlo bogata bibiliografija znanstvenih istraživanja. Dakle za svaku tvrdnju je navedeno gdje se može pronaći to istraživanje.
                              Postoje znanstvenici i "znanstvenici". Istina da i ovi drugi istražuju, ali ja pod znanstvenikom vidim samo onog koji ima otvoren um. On istražuje nove stvari, a ne kopa po blatu koji su drugi razgrnuli.

Comment

• Stablo
                                Guru
                                • Nov 2010
                                • 1892

Mislim da bi ova tema bez Realiste bila isuviše dosadna, svi bi navodili vodu na isti mlin.
                                Čovjek pokušava kulturno i argumentima braniti svoje stavove.
                                .
                                Jedno je kada se zaista pokušavaju stvari realno sagledati, a drugo kada glavnu igru igra Ego

Comment

akcija

akcija

akcija

akcija

Latest Topics

Collapse

There are no results that meet this criteria.

Working...
                                😀
                                😂
                                🥰
                                😘
                                🤢
                                😎
                                😞
                                😡
                                👍
                                👎