Bioterapija po metodi Zdenka Domančića

Collapse
X

• Vrijeme
  • Show
Clear All
new posts
Advertisement
  • Stablo
    Guru
    • Nov 2010
    • 1892

Originally posted by spamerica
    varas se... nisam ni ljuta ni bjesna vec realna hahha izgleda da sam dosla na forum gdje je spam i trol pozitiva:) dobro dosla ja...

zamisli da si obicni bolesni korisnik i trazis informaciju i onda moras prelistati i citati 130 stranica ...dok to sve obavis zaboravices zasto si dosao , pa ima neceg u tome jel?

to sto si napisao meni trebao si napisati realisti jos na prvom njegovom postu o jugonostalgiji

p.s.
    vidis moj avatar?

p.s.
    naucili su me da brojim do 100 pa onda da reagiram, ja odbrojim do 1000 vjeruj mi ovdje sam brojala do milijun hahha

idemo u off
    A čuj, ovo je dosta liberalan forum, neki drugi forumi su ipak prerestriktivni. NIsam vidio realistov post na toj jugonostalgiji, ali ovdje nije bio bezobrazan, što jest jest

Ima dosta u tome što veliš, ali znaj da će onaj tko zaista nešto traži, to uvijek i naći.. Ako tebi ili nekom drugom nešto treba, ti samo napiši što i svi ćemo ti odmah pohitati u pomoć da ne moraš čitati svih 130 stranica .
    Nisi dovoljno dugo brojala, odbroji još jednom ali uz duboki uzdah, zadržavanje daha, polagano izdisanje i opet ispočetka .
    Tako ti ja radim i stvarno pomaže

Comment

• Plissken
      New member
      • Mar 2013
      • 28

Evo samo da se javim ako koga zanima da sam nastavio ipak ići kod svoje bioterapeutkinje koja mi je ponudila besplatne terapije nakon šta sam joj objasnio svoju financijsku situaciju.

Tako da ovih dana idem na terapije a pretpostavljam da ću i za mjesec dana ili kada mi bude sljedeći termin pa ću vidjet kako će mi biti onda. Ovih dana se osjećam dosta dobro.

Kad već pišem, imam još jedno pitanje - da li ima tko iskustva sa skidanjem dioptrije putem bioterapija? Osim vrtoglavica moj drugi veliki problem je kratkovidnost (-8 i raste) i dvoslike. Bez naočala niš ne vidim a sveukupno ta situacija sa očima mi još povećava vrtoglavice pa ako bi se uspio riješiti toga i vrtoglavica bi napokon mogao normalno funkcinorati(a još kad namjestim atlas di će mi biti kraj). Dakle samo me zanima ako tko može podijeliti koje iskustvo skidanja dioptrije jer ne znam nikoga tko je to napravio pomoću bioterapije.

pozdrav

Comment

• Stablo
        Guru
        • Nov 2010
        • 1892

Originally posted by Plissken

Kad već pišem, imam još jedno pitanje - da li ima tko iskustva sa skidanjem dioptrije putem bioterapija?
        Nisam baš pratio, da li ti sam nešto prakticiraš osim što ideš na terapije?
        Za bioterapiju i vid ne znam, ali vid možeš popraviti vježbama, recimo iz knjige Harry Benjamin - Bolji vid bez naočala

Comment

• Viola
          New member
          • Jun 2013
          • 4

Aloha svima

Na jednom drugom forumu sam „srela“ smješka. Do tad nisam nijednom imala poriv nekom muškom članu ponuditi „prijateljstvo“ i ne znam šta mi tad bi' (smješko je to objasnio kasnije kao „zakon privlačenja“). Kad sam smješku to ponudila, prvo što me pitao, kakve su njegove obaveze. Pa sam ostala malo zatečena (o kakvim obavezama on to meni trkelja?!). I krene komunikacija putem pp-a, najviše na početku vicevi s njegove strane, pa me dobro nasmijao, kao da je znao da mi to treba. I svaki put me pita:“ kako si?“ . Ma kako sam?! Dobro, loše, nikako, svakako, ko i večina, mislim si, ali to mu ne rečem. Počeo je slati i raznorazni materijal (između ostalog i „Aloha“). Imala sam dosta psihičkog „smeća“ u sebi, o kojem sad ne bi puno pričala, jer je nebitno za ovu temu. Jednom sam na njegovo „kako si“ odgovorila da mi nije dobro, da imam bolove u ramenu i lopatici, stara boljka koja se vračala i kad mi je postajala bol nesnosljiva, išla sam na fizikalnu terapiju.
          Ali veče opterečenje ili nezgodna kretnja, i evo jovo nanovo. Vjerujte mi da sam se sa tom skoro konstantnom boli več pomirila, i ne znam šta mi došlo da se baš njemu „pojadam“ na to. Smješko mi ponudio da mi napravi bioterapiju (????!, ajd radi, kad več hoćeš) i to samo preko tipkanja na pp . Ja sam po prirodi skeptik, ali vjerujte da nisam ni u jednom trenu preispitala mogući uspjeh ili neuspjeh tretmana. Da ne nabrajam opet isponova što se sve događalo, kopirat ću taj dio, koji je več na dva mjesta objavljen i pošto je ovdje ta tema otvorena, pa možda moja iskustva mogu nekome pomoči da se i sam odluči potražiti takvu pomoč. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------
          „Što se same bioenergije, bioterapije i inih stvari tiće, bila sam jako veliki skeptik...nisam vjerovala ni u to, da se "dodirom" može liječiti, a kamoli "na daljinu"... neobično je, da kad mi je čovjek koji se time bavi u jednom navratu, kad sam imala jake bolove u ruci i ramenu, ponudio tretman na daljinu, prepustila se tom tretmanu bez propitkivnja ili sumnji u uspjeh...prije dosta godina sam iščašila desno rame i ključnu kost... uvijek kad sam malo jače forsirala, pojavila se upala i dugotrajna bol, koja mi nije dozvolila normalno funkcioniranje... a po noći nisam znala kud bi s rukom... svaki položaj je bio samo nekoliko minuta ok...nekoliko puta sam bila na fizikalnoj terapiji, ponekad čak po 20 dana, bilo je jedno vrijeme dobro, do novog forsiranja... jake tablete protiv bolova koje sam popila, bolje da ne brojim....

- Prvi tretman:
          Momentalni nestanak bola, savijanje ruke bez bojazni da će me u nekom nezgodnom položaju "presjeći" bol od koje sam ponekad doslovce zvijezde vidjela..............Fantastićno!!!!... Neopisivo!!!!!!!!... Preporod!!!!!!

Tad mi je bioterapeut rekao, da ako imam još nekih tegoba, da mu ih opišem, da ako želim, terapirat će mi i to.... Kako ne bi željela !!!!

Moje iskustvo sa bioterapijom se ne razlikuje mnogo od iskustava ostalih.... momentalno otklanjanje akutne boli je jednostavno fascinantno... i to "na daljinu", prvo kroz obično dopisivanje, kasnije preko slike, pa onda tek kod malo češćih tretmana preko skyp-a... mislim da sam u dva navrata dala dozvolu da mi bioterapeut radi tretman kad sam spavala... JA koja inaće patim od nesanice, tu sam noć i nekoliko noći zaredom spavala u komadu nekoliko sati, probudila se odmorna a s time puna elana...to je za mene premija!
          "Osjećaja" kod tretmana sam imala raznih... od laganog osjećaja dodira preko lica i glave, žarenja na određenim mjestima... vručine koja prelazi u ugodnu toplinu... trnci koji su također ugodni i podsjećaju me na tretman "strujom" kod fizikalne terapije.... i nekoliko puta su mi nekontrolirano "suzile" oći pod tretmanom.
          Ne znam kako da to sve vjerodostojno opišem... to se treba jednostavno "doživjeti"
          Uskoro moram na kontrolu zbog jedne bolesti, pa ćemo vidjeti, da li ima na tom mjestu nekih promjena... bit će pozitivno i to, ako se nije pogoršalo.... napisat ću ovdje rezultate.“

To je bilo prije skoro dvije godine. Do sad mi se upala u ramenu i bol više nije vratila, mada sam odonda kubike drva iscjepala, i kubike snjega premetala i druga fizička naprezanja podnjela J
          Biotretmani su mi rađeni kasnije i kod jedne jake upale oćiju. Pošto se dogodilo to u hipu na poslu, kupila sam kapi koje sam kapala i ništ mi nisu pomogle, nego je bilo sve gore. Smješko kao da je osjećao da mi nije dobro kontaktirao me, radio na meni čak istu noć kad sam spavala i drugi dan su mi oći več bile puno bolje. (kapi sam ionako prestala kapati, jer mi ništ nije bilo boljeJ). Radio mi je tretmane još 4 noći.
          -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
          “ Moj bioterapeut radio meni 5 noći zaredom tretman na daljinu kad sam spavala.

Sasvim sam drugačije reagirala naspram onih "svjesnih" (ajmo ih tako nazvati) tretmana.... ujutro sam sva bila "nabrijana", puna neke energije... budila sam se nekoliko puta...kad sam mu rekla u koje je to vrijeme bilo, samo se nasmijao i rekao da mi je baš u to vrijeme radio tretman na očima, jer su mi se jako upalile... u dva navrata mi se dogodilo da kad sam se u mraku probudila, zabljesnula mi je svjetlost pred očima, k'o da mi je netko uperio sunce u oči... „
          ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

E sad malo o ovoj drugoj (trečoj? ili četvrtoj? J) stvari koja me mučila.
          Več preko 20 godina imam dijagnosticiranu Endometriozu. Jaka menstrualna i duga krvarenja, te ponekad nesnosni bolovi. I onda su mi prije 4,5 godina dijagnosticirani miomi na maternici. Poslije svakog pregleda sve gore stanje, prvobitna dva zasebna mioma, postala su jedna homogena masa. I na lijevom jajniku pojavila se cista. Nekako instinktivno se nisam dala odmah „pod nož“. Poslije terapije na ramenu, uhvatio se smješko u koštac s Endometriozom, bolovi su nestali, krvarenja bila normalna. Zatim je krenuo na te miome i cistu. Točno osjetim kad je gdje, kad naiđe na blokadu i radi tretman, koji je kod mene izražen osjećajem žarenja na tom mjestu. Kad je završio sa nizom tretmana, više nije nailazio na blokade, te sam imala osjet strujanja laganog vjetrića kroz mene. Miomi i ciste nisu nestali, sve je još tu, ali ne predstavlja mi nikakav problem, te sam ih prihvatila kao dio mene. U to cijelo vrijeme idem na ginekološke preglede, markeri i Papa-test su odlični, ( po „pravilima“ školske medicine trebali bi biti katastrofalni, s obzirom što imam), pa se dok. čudom čudi. Doktor redovito dobije jednu sijedu vlas više, kad on navali da bi trebala na Op, a ja mu odgovorim da ako mi se budu nalazi pogoršali, ako ima medicinski „dokaz“, da onda tek budem išla, a do tad ću ga samo redovito posječivati i gnajviti J.
          To su „kratki“ djelomični opisi nekih od fizičkih tretmana, ali kako mi je usporedno na psihičkoj bazi pomogao, da „smeće“ odrstranim iz psihe, e to je druga priča i nije za forum.

Od srca ti HVALA smješko bog ti platio, jer nema tog zemaljskog bogatstva s kojim bi ti ja mogla platiti za sve dobro što si meni učinio i još nekim osobama koje volim.
          AGAPE

Comment

• IncognitoJa
            New member
            • May 2013
            • 2

LJudi, pozdrav & poštovanje,

Na ovim forumima sam tek par dana. Biću kratak i (po mogućstvu) konstruktivan: "Time is ...".

Neke osobe su se prihvatile uloge da pričaju drugima o tome da li postoji i da li je potrebno da uopšte postoji alternativa (zovite kako hoćete). To bi i možda bilo u redu, ali ja predlažem da otvore neku novu temu sa takvim naslovom, pa ko hoće s njima da se bakće - neka ga. Naravno, protivnici Alternative imali bi priliku da se proslave opovrgavajući je...

Neću reći da je glupo, ali je krajnje neukusno i odraz nevaspitanja posle svakih par postova (u kojima se diskutuje o konkretnim i tehničkim detaljima nečega), ubaciti se sa pričom o tome kako je to sve prevara a pisci redova prevaranti.

OK Neka bude i tako, ali molim vas svi vi koji se nazivate realistima, nadrealistima i kako već hoćete, pustite da grupa drugačijih ljudi na miru diskutuje o "svojim glupostima, zabludama" i šta već hoćete. Imaju li pravo na drugačije glediše od vašeg - ili ćete im i to pravo uskratiti i na svakih 5 minuta podsećati kako je sve to prevara...

Priča je slična kao kada biste otišli na forum gde se diskutuje o odredjenom tipu diferencijalnih jednačina i izjavili kako takve jednačine uopšte i ne postoje, kako ti ljudi koji se tu nalaze uzalud gube vreme. Neka bude i tako - ali pustite ih da gube vreme bez vašeg "dobronamernog učešća". Ako biste tako nešto uradili na takvom jednom forumu posle par opomena moderatori bi uradili ono što se i radi nedobronamernim i nepozvanim gostima.

Savet onima koji pokušavaju da urazume ovakve "realiste": Razvoj svesti i percepcija istinske realnosti je evolutivan proces. Ono što priroda nije odradila valjano [ostavila nedovršeno, pustila niz vodu, ostavila za kasnije...], teško je ljudima popraviti - gubite vreme i energiju. Iskoristite te svoje resurse pametnije.

Comment

• Plissken
              New member
              • Mar 2013
              • 28

Originally posted by Stablo
              Nisam baš pratio, da li ti sam nešto prakticiraš osim što ideš na terapije?
              Za bioterapiju i vid ne znam, ali vid možeš popraviti vježbama, recimo iz knjige Harry Benjamin - Bolji vid bez naočala
              Ma joj, sve te "savršen vid u tjedan" knjige su bezveze, pročitao sam ih masu i 95% su čisti marketing baziran na radu doktora Batesa. Probao sam sve te "tehnike" i nema nikakvog trajnog poboljšanja i nitko koga znam sa sličnim problemima nije imao rezultata. Da ne bude greške, o ovome znam više od nekih oftamologa, znam da se vid može popraviti prirodnim putem(to službena medicina demantira jer su blesavi), ali zato pitam oko rezultata bioterapije jer osim jedne klinike u Austriji koja se bavi bihevioralnom oftamologijom (a koja je meni preskupa trenutno i program traje nekoliko godina) nisam upoznat sa nekom metodom koja bi dala dobre rezultate prirodnim putem(dakle ne računam lasik operacije naravno). A znam da se može, pa me zanima kakve rezultate bioterapija daje.

Ne kužim ovo prvo pitanje tj šta misliš pod prakticiranjem? Ne bavim se nikakvim alternativnim metodama, ako na to misliš, samo primam terapije po ZD metodi ova zadnja dva mjeseca.

Comment

• KrustiKA
                New member
                • Aug 2011
                • 51

Život ti uvijek vraća ono što daješ.
                Želiš li više ljubavi, daj više ljubavi,
                Želiš li više dobra, daj više dobra.
                Život ti uvijek vraća ono što daješ! Tijek tvoga života nije slučajnost. On je ogledalo tvojih djela!
                “Pomiri se sa sobom i pomirit će se sa tobom i nebo i zemlja!”

Comment

• smješko
                  Guru
                  • Apr 2011
                  • 3709

Ma joj, sve te "savršen vid u tjedan" knjige su bezveze, pročitao sam ih masu i 95% su čisti marketing baziran na radu doktora Batesa. Probao sam sve te "tehnike" i nema nikakvog trajnog poboljšanja i nitko koga znam sa sličnim problemima nije imao rezultata. Da ne bude greške, o ovome znam više od nekih oftamologa, znam da se vid može popraviti prirodnim putem(to službena medicina demantira jer su blesavi), ali zato pitam oko rezultata bioterapije jer osim jedne klinike u Austriji koja se bavi bihevioralnom oftamologijom (a koja je meni preskupa trenutno i program traje nekoliko godina) nisam upoznat sa nekom metodom koja bi dala dobre rezultate prirodnim putem(dakle ne računam lasik operacije naravno). A znam da se može, pa me zanima kakve rezultate bioterapija daje.
                  Idem u off,sorry svima
                  Plissken, to što nešto kod tebe nefunkcionira neznaći da nije dobro za nekog drugog.
                  Kažeš da si probao sve te tehnike,ok...koliko dugo?
                  ...svaki dan po sat i pol i tako 4-5 mjeseci???
                  Pa lijepo,kad posjeduješ takvo zavidno znanje,budi tako ljubazan pa ga podijeli sa svima nama na temi o http://www.alternativa-forum.com/bolesti-oka/ da i mi ostali budemo upućeniji.
                  Usput,tvoja terapeutkinja isto zna nešto ili čak i više o tome,zar je to problem pitati...???
                  ps.
                  ja sam sa ovim gotov i nekomentiram više
                  Najbolji način držanja muškarca je zagrljaj
                  Naša svijest opaža kao stvarnost ono što postoji u našoj svijesti
                  Ono što u drugima zamječuješ,to u sebi jačaš

Comment

• Plissken
                    New member
                    • Mar 2013
                    • 28

Originally posted by smješko
                    Idem u off,sorry svima
                    Plissken, to što nešto kod tebe nefunkcionira neznaći da nije dobro za nekog drugog.
                    Kažeš da si probao sve te tehnike,ok...koliko dugo?
                    ...svaki dan po sat i pol i tako 4-5 mjeseci???
                    Nekoliko mjeseci da, i nije bilo rezultata. Možda je netko drugi i imao rezultata, to ja ne znam, nego govorim iz svog iskustva. Ali većina tih knjiga funkcionira na principu Bates metode koju svaku godinu netko drugi upakira u svoje ruho i onda ju prodaje a to me smeta, pogotovo kad se Batesove tehnike mogu naći besplatno na netu.

Kad smo već kod toga,jesi li ti osobno testirao vježbe iz tih knjiga ili govoriš samo općenito?

Pa lijepo,kad posjeduješ takvo zavidno znanje,budi tako ljubazan pa ga podijeli sa svima nama na temi o http://www.alternativa-forum.com/bolesti-oka/ da i mi ostali budemo upućeniji.
                    Hm, ovdje kao osjećam neku ljutnju ili sarkazam u tonu; možda se varam. Moje "zavidno" znanje dolazi iz činjenice da sam pročitao knjige i članke ljudi pametnijih od mene i tako skužio neke stvari. Nisam stručnjak ali nisam ni glup baš pa znam zašto nešto radi a zašto nešto ne kad mi netko to objasni. Svakome koga interesira bi preporučio za početak "Relearning to See" od Thomasa Quackenbusha. Bazirano na Bates metodi ali ide dublje u problematiku. Inače, bates metoda je dobra kod tzv. privremene miopije ili male miopije (negdje do-2 najviše). Poslije toga vježbe nisu baš efikasne. Neću ovdje o detaljima, možda napišem šta u temi oko toga.

Usput,tvoja terapeutkinja isto zna nešto ili čak i više o tome,zar je to problem pitati...???
                    ps.
                    ja sam sa ovim gotov i nekomentiram više
                    Nije, zapravo sam ju pitao ali odlučio sam pitati i ovdje ako netko ima konkretnog iskustva npr koliko dugo proces traje s obzirom da za vrijeme skidanja dioptrije moram biti bez naočala a to može stvoriti neke probleme pri velikim dioptrijama (zabijanje u zidove). Ako je to problem, neka netko kaže pa neću više pitat.

Comment

• Stablo
                      Guru
                      • Nov 2010
                      • 1892

Probao sam sve te "tehnike" i nema nikakvog trajnog poboljšanja i nitko koga znam sa sličnim problemima nije imao rezultata.
                      ....
                      Ne kužim ovo prvo pitanje tj šta misliš pod prakticiranjem? Ne bavim se nikakvim alternativnim metodama, ako na to misliš, samo primam terapije po ZD metodi ova zadnja dva mjeseca.
                      A eto, ja znam da su neki postigli pristojne rezultate .

Bionenegija nije trajno rješenje, ona je samo poticaj da se čovjek oporavi i tako počne raditi na sebi. U protivnom se postane ovisnik o bioterapeutu i sve završava na priči sličnoj onoj sa lijekovima.
                      Dakle, bit je da otkriješ zašto ti se to događa i na kraju da stekneš neki "alat" s kojim se sam možeš boriti protiv sličnih stvari.

Comment

• Plissken
                        New member
                        • Mar 2013
                        • 28

A eto, ja znam da su neki postigli pristojne rezultate .
                        Vjerujem ti, i kao šta sam rekao Bates metode i njezini derivati su generalno dobra stvar, ali mislim da to sve ovisi o situaciji. Ako je nekome pomogla da si skine malo dioptrije super, ali sumnjam da može pomoći pri velikim dioptrijama(od -6 nadalje). Možda i može, ali onda bi svi to prakticirali i nitko nebi nosio naočale. Ali ovo nije tema o vidu pa neću više o tome.

Bionenegija nije trajno rješenje, ona je samo poticaj da se čovjek oporavi i tako počne raditi na sebi. U protivnom se postane ovisnik o bioterapeutu i sve završava na priči sličnoj onoj sa lijekovima.
                        Dakle, bit je da otkriješ zašto ti se to događa i na kraju da stekneš neki "alat" s kojim se sam možeš boriti protiv sličnih stvari.
                        Istina.

Comment

• animus tera
                          New member
                          • May 2013
                          • 49

Originally posted by spamerica

Become an author easily with our services for your publishing project. Thanks to our many years of experience, we are always at your side.

desni vrh coska birate naslove. obratite paznju na naslov: svjedocenja i iskustva forumasa o smjeskovim tretmanima.

p.s.
                          knjiga nije gotova ni sredjena, sorry,ali morala sam se oglasiti
                          Draga moja Spamka,morala sam citirati ovaj tvoj post jer i ja volim tog našeg blagog Smješka.
                          Tvoja narav i jezik bez dlake ponekad daju sliku ljutnje,a ja najbolje znam da si ti jednostavno takva,odvaljena,blesava a iskrena do besvijesti.Čak si i bioenergiju u koju na samom početku tvoga liječenja nisi vjerovala,a sada je posmatraš sa dubokim poštovanjem,pretvorila u nešto humoristično da bi je lakše približila onima koji je ne razumiju,ne vjeruju u nju i konstantno se nepotrebno opiru njenom prihvatanju.
                          I ovaj video koji nosi naziv spamerica_guza je možda vid bioenergije jer nas opušta i pozitivno zrači,a to neka prosude svi ovi kvalitetni ljudi koji svesrdno i nesebično pružaju pomoć bolesnima.
                          Možemo li ovo nazvati liječenje diskushernije,hahaha
                          Dođu,tako,vremena,kada pametan zašuti,budala progovori,a fukara se obogati!

Comment

• Stablo
                            Guru
                            • Nov 2010
                            • 1892

Originally posted by animus tera
                            Možemo li ovo nazvati liječenje diskushernije,hahaha
                            http://www.youtube.com/watch?v=jiB-i...Nqvmq6gZKvtAZg
                            Niš ja ovo ne kužim, titlovi baš i nemaju veze s videom... valjda ima neki koji zaista vizualizira tekst?

Comment

• JANG
                              Guru
                              • Feb 2013
                              • 1390

dobar ritam na open radio alternativa

Comment

• animus tera
                                New member
                                • May 2013
                                • 49

Niš ja ovo ne kužim, titlovi baš i nemaju veze s videom... valjda ima neki koji zaista vizualizira tekst?
                                Hahahahaha,
                                ma važno je da je naša Spamka uz Smješkovu pomoć promrdala svojom guzom,a nije mogla ni ležati.
                                Zato su i napravili ovaj video sa mnogo muzike i pokreta.
                                Sad i ona može igrati.
                                Dođu,tako,vremena,kada pametan zašuti,budala progovori,a fukara se obogati!

Comment

akcija

akcija

akcija

akcija

Latest Topics

Collapse

There are no results that meet this criteria.

Working...
                                😀
                                😂
                                🥰
                                😘
                                🤢
                                😎
                                😞
                                😡
                                👍
                                👎