Bioterapija po metodi Zdenka Domančića

Collapse
X

• Vrijeme
  • Show
Clear All
new posts
Advertisement
  • Bird
    Alternativa addict
    • Jul 2013
    • 109

Imala sam iskustvo sa jednom bioenergicarkom koja je dok me radila, toliko bila okupirana drugim stvarima, mislim na to da je imala (mozda samo u tom periodu) svojih problema i bila izuzetno neuravnotezena. I itekako se osjeti, cak sta vise na kraju prenese na tebe tu emociju koju sadrzava u sebi.
    A jeb'ga ne mozete znati na prvu u kakvom je stanju osoba, ali kad odete na prvu terapiju kod nekoga, lako mu na pocetku kazete da vam ne odgovara i da ne bi voljeli da nastavite sa terapijom. Ne bi vas trebala biti sramota, to ste vi i ako ste dosli da se na bilo koji nacin izljecite, niste dosli da vas neko jos vise unisti

Comment

• Stablo
      Guru
      • Nov 2010
      • 1892

Originally posted by Bird
      Imala sam iskustvo sa jednom bioenergicarkom koja je dok me radila, toliko bila okupirana drugim stvarima, mislim na to da je imala (mozda samo u tom periodu) svojih problema i bila izuzetno neuravnotezena. I itekako se osjeti, cak sta vise na kraju prenese na tebe tu emociju koju sadrzava u sebi.
      A jeb'ga ne mozete znati na prvu u kakvom je stanju osoba, ali kad odete na prvu terapiju kod nekoga, lako mu na pocetku kazete da vam ne odgovara i da ne bi voljeli da nastavite sa terapijom. Ne bi vas trebala biti sramota, to ste vi i ako ste dosli da se na bilo koji nacin izljecite, niste dosli da vas neko jos vise unisti
      Dobro veliš... i ne znam kako netko može uopće raditi ako nije skoncentriran. Jedno je to što drugačije zrači, ali kako netko može uopće doći do stupnja da iscjeljuje ako ne zna kako ostaviti svoje probleme po strani i usredotočiti se na pacijenta .

Comment

• thor 555
        Alternativa addict
        • May 2010
        • 295

Ako se ne nalazis u tkz. medialnom stanju nista se ne dogada,mozes drzati ruke na nekome mjesec dana ali se nista ne dogadja. Dali je netko u medialnom stanju ili nije tesko je znati sa strane promatraca,to najbolje zna onaj koji radi bioterapiju. Dali je netko nervozan ili nije, ili neki drugi razlog naveden gore nemoze naskoditi pacijentu jer terapeut NEMOZE zaprljati ili na bilo koji nacin negativno djelovati na energiju, jedino sta moze je blokirati,ako si nervozan,nisi u medialnom stanju,zelis svijesno uticati,emotivno si vezan za pacijenta jedino sta tada radis blokiras protok energije. Ja mogu reci da kako god da se lose osjecam,umorno,razdrazljivo itd kada pocnem raditi terapije to u roku od odmah nestane.

Comment

• goci
          Guru
          • May 2009
          • 685

Originally posted by Jesam
          Itekako je bitno. Zbog prijenosa energije. Ja osjetim negativne vibracije u auri čim mi se negativac približi - ko da me netko ošinuo bičem. A gdje još da dozvolim takvom da me tretira ili nedajbože dotiče.

A sad, ja to osjetim pa ne dozvolim, ali ima ljudi koji nisu izgradili takav senzibilitet pa dopuste prijenos takve energije u svoje polje i uopće nisu svjesni što su si napravili. Moguće je i da kratkoročno dođe do nekog poboljšanja jer energija djeluje i kvantitativno, ali dugoročno gledano - nema tu koristi a štete su velike.

Zanima me kakav način upotrebljavaš da se zaštitiš od takvih ljudi.
          Naime, kod mene je slična situacija i kada osjetim negativne ljude u svojo blizini i ja sam u naj manju ruku jako slabe volje.
          Inače, dogadja mi se da vrlo brzo osjetim kada je netko u problemima i ako se skoncentrišem približno osjetim na kojem području su ti problemi.
          Zato sam prestao raditi takve stvari jer za sada neznam na koji način se zaštititi od takvih osoba.

Comment

• smješko
            Guru
            • Apr 2011
            • 3709

Originally posted by goci
            Naime, kod mene je slična situacija i kada osjetim negativne ljude u svojo blizini sam i ja u naj manju ruku jako slabe volje.
            Inače, dogadja mi se da vrlo brzo osjetim kada je netko u problemima i ako se skoncentrišem približno osjetim na kojem području su ti problemi.
            Zato sam prestao raditi takve stvari jer za sada neznam na koji način se zaštititi od takvih osoba.
            Goci,po meni ne postoje "negativni a ni pozitivni" ....to je stanje dualnosti uma kod osobe koja percipira.U svim ljudima postoji jedna iskra,Božanska iskra, samo je stvar njihove osobne frekvencije na kojoj oni funkcioniraju.Po tome su ti ljudi automatski etiketirani a samo se nalaze na nekom svom duhovnom putu,u nekom svom filmu.
            Jednostavno,pusti ih neka idu tim svojim putem,mogli bi povući i tebe a čim razmišljaš o nekakvoj zaštiti,ti ih automatski i privlačiš sebi .
            Najjednostavnije je da podižeš svoji osobnu frekvenciju koja će biti uvijek iznad njihovog nivoa.
            Najbolji način držanja muškarca je zagrljaj
            Naša svijest opaža kao stvarnost ono što postoji u našoj svijesti
            Ono što u drugima zamječuješ,to u sebi jačaš

Comment

• lucy

Originally posted by Bird
              Zašto si dopustila da radi na tebi ako si to osjećala?

Stoji da ne možeš znati, ali osjećaj koji imaš nije za ignorirati. Meni je upravo osjećaj ključan u prosudbi, ne reklama ili rekla-kazala.

Originally posted by thor 555
              Ako se ne nalazis u tkz. medialnom stanju nista se ne dogada,mozes drzati ruke na nekome mjesec dana ali se nista ne dogadja. Dali je netko u medialnom stanju ili nije tesko je znati sa strane promatraca,to najbolje zna onaj koji radi bioterapiju. Dali je netko nervozan ili nije, ili neki drugi razlog naveden gore nemoze naskoditi pacijentu jer terapeut NEMOZE zaprljati ili na bilo koji nacin negativno djelovati na energiju, jedino sta moze je blokirati,ako si nervozan,nisi u medialnom stanju,zelis svijesno uticati,emotivno si vezan za pacijenta jedino sta tada radis blokiras protok energije. Ja mogu reci da kako god da se lose osjecam,umorno,razdrazljivo itd kada pocnem raditi terapije to u roku od odmah nestane.
              Hm.. postoji neka preporuka među iscjeliteljima da što više tretmana daju, to čišći kanal postaju. Hm..

Što se tiče "energije" o kojoj govoriš kao o energiji koju sprovodiš, slažem se da je ne možeš zaprljati, ali uz nju možeš pustiti svoju energiju. Zašto radiš tretmane kada se osjećaš loše? Ne možeš sa 100% sigurnošću biti siguran da ne radiš prijenos.
              (Zapravo, sumnjam da ljudsko biće može selektirati energiju koju prenosi ako nema barem 50 godina iskustva u manipulaciji energijom.)

Naime, kod mene je slična situacija i kada osjetim negativne ljude u svojo blizini sam i ja u naj manju ruku jako slabe volje.
              Goci, postavio si pitanje Jesam, ja ću se malo ubaciti.

Već to što osjećaš da preuzimaš na sebe je stvar svjesnosti i početak zaštite (neki ljudi ne osjećaju negativu). Od pomoći je glasan smijeh, zaziv jednog od svetih imena Boga ili postavljanje štita.

Što se tiče proboja negativne energije, spominje se i u Bibliji (Isus je iscjeljivao rukama kada ga je dotakla neka žena i "oduzela mu silu" - jedna od interpretacija je da ga je dotakla žena puna negativne energije i spustila mu vibraciju), a nedavno sam čitala kako je skepticima strogo zabranjeno dodirnuti jogija koji hoda po žeravici.. iz istog razloga.

Jesi li probao sa zazivom biću/božanstvu u koje vjeruješ?

Comment

• Jesam
                Supermoderator
                • Mar 2011
                • 14488

I Smješko i Lucy su ti dali dobre odgovore, ali evo da i ja odgovorim.

Ne koristim ništa od navedenog, ali imam puno godina iskustva i naprosto sam na neki način postala "imuna" na takve energije jer sam ih svjesna - ne mogu ti točno opisati riječima "kako" - to je naprosto dopuštanje-propuštanje. Kao što se voda ne hvata za gusje perje nego samo klizne. Ako vidim da su pre snažne ili da sam ja u tom trenutku malo "off balance", naprosto se maknem. Općenito - bolje je maknuti se od negativnih ljudi jer je 'negativa' često snažnija od 'pozitive'.
                slobodni.net za slobodni svijet

Comment

• goci
                  Guru
                  • May 2009
                  • 685

Originally posted by smješko
                  Goci,po meni ne postoje "negativni a ni pozitivni" ....to je stanje dualnosti uma kod osobe koja percipira.U svim ljudima postoji jedna iskra,Božanska iskra, samo je stvar njihove osobne frekvencije na kojoj oni funkcioniraju.Po tome su ti ljudi automatski etiketirani a samo se nalaze na nekom svom duhovnom putu,u nekom svom filmu.
                  Jednostavno,pusti ih neka idu tim svojim putem,mogli bi povući i tebe a čim razmišljaš o nekakvoj zaštiti,ti ih automatski i privlačiš sebi .
                  Najjednostavnije je da podižeš svoji osobnu frekvenciju koja će biti uvijek iznad njihovog nivoa.

Kada takvi ljudi "štete" svojoj okolini, tj svojim bližnjim a to ne pokušavaju da razume onda hočeš nečeš poslije frustracija koje ti izazovu ih i nesvjesno etiketiraš.

Comment

• goci
                    Guru
                    • May 2009
                    • 685

Originally posted by lucy

Goci, postavio si pitanje Jesam, ja ću se malo ubaciti.

Već to što osjećaš da preuzimaš na sebe je stvar svjesnosti i početak zaštite (neki ljudi ne osjećaju negativu). Od pomoći je glasan smijeh, zaziv jednog od svetih imena Boga ili postavljanje štita.

Što se tiče proboja negativne energije, spominje se i u Bibliji (Isus je iscjeljivao rukama kada ga je dotakla neka žena i "oduzela mu silu" - jedna od interpretacija je da ga je dotakla žena puna negativne energije i spustila mu vibraciju), a nedavno sam čitala kako je skepticima strogo zabranjeno dodirnuti jogija koji hoda po žeravici.. iz istog razloga.

Jesi li probao sa zazivom biću/božanstvu u koje vjeruješ?
                    Istina ja da tako piše ali takodje piše jednom mjestu " prokleti, do kada ću biti sa vama i trpljeti vas" što bi moglo značiti da je i u tadašnje vrijeme NJEMU tako velikome teško bilo u srcu i duši što su nazovimo ljudi bili tako pogani i zlobni.

Glasan smijeh u smislu da odvratiš pozornost osobi koja ti šalje negativnost ili je nešto više na tome?

Nisam probao na takav način da se zaštitim a sada mi nije jasno zašto se toga nisam sjetio već odavno.

Takvi ljudi ti samom pojavom nekako razburkaju energiju.

Energetski vampiri koji nasilno kradu drugim ljudima životnu energiju.

Ne osudjujem već hoću da naučim način kako da prodjem pored njih i ako treba da radim sa njima a da me se njihovo stanje ne dodtakne ni naj manje.

Zato što nemam namjeru cijeli život nekoga osudjivati za to i ono a sam ne mogu biti prepričan da ja radim ispravno.

Comment

• goci
                      Guru
                      • May 2009
                      • 685

I Smješko i Lucy su ti dali dobre odgovore, ali evo da i ja odgovorim.

Ne koristim ništa od navedenog, ali imam puno godina iskustva i naprosto sam na neki način postala "imuna" na takve energije jer sam ih svjesna - ne mogu ti točno opisati riječima "kako" - to je naprosto dopuštanje-propuštanje. Kao što se voda ne hvata za gusje perje nego samo klizne. Ako vidim da su pre snažne ili da sam ja u tom trenutku malo "off balance", naprosto se maknem. Općenito - bolje je maknuti se od negativnih ljudi jer je 'negativa' često snažnija od 'pozitive'.

Razumijem, ali ipak ne možeš se maknuti od tih osoba uvijek, pogotovo ako su ti neke bliske osobe za koje imaš neke osjećaje i svjesno želiš da im pomogneš.
                      Nisu na pravom putu i kada pokušaš urediti nešto dobro za njih pa makar samo razgovor, nesvjesno moraš umaknuti blokadu da stupiš u kontakt sa tom osobom.

Iz istog razloga sam dao bioenergiji, tačnije terapije koje sam davao na off.
                      Iako, čini mi se da mi više štete donesu osobe koje me namjerno živcirju sa svjesnim ili nesvjesnim namjerama da me opljačkaju životne energije.
                      Posledice za mene su zaista katastrofalne u smislu moga zdravstvenog stanja na svim područjima.

Comment

• lucy

Istina ja da tako piše ali takodje piše jednom mjestu " prokleti, do kada ću biti sa vama i trpljeti vas" što bi moglo značiti da je i u tadašnje vrijeme NJEMU tako velikome teško bilo u srcu i duši što su nazovimo ljudi bili tako pogani i zlobni.

Glasan smijeh u smislu da odvratiš pozornost osobi koja ti šalje negativnost ili je nešto više na tome?

Nisam probao na takav način da se zaštitim a sada mi nije jasno zašto se toga nisam sjetio već odavno.

Takvi ljudi ti samom pojavom nekako razburkaju energiju.

Energetski vampiri koji nasilno kradu drugim ljudima životnu energiju.

Ne osudjujem već hoću da naučim način kako da prodjem pored njih i ako treba da radim sa njima a da me se njihovo stanje ne dodtakne ni naj manje.

Zato što nemam namjeru cijeli život nekoga osudjivati za to i ono a sam ne mogu biti prepričan da ja radim ispravno.
                        U glasnom smijehu ima puno više.

Zapravo te zanima kako bi radio s tim ljudima i pomogao im a da sebi ne naškodiš previše?
                        Nažalost, Goci.. nikako. Vampiriziranje ide po automatizmu, predator napada, a ti dopuštaš napad, krug zatvoren.

Primjetila sam da smo često vampirizirani od strane ljude čija životna situacija posjeduje nešto na što smo mi slabi. Znači, uvijek je nešto u nama što im je dalo dozvolu (kod mene je to bilo potpuno svjesno, znala sam da ću nadoknaditi energiju, dok je osobi koja me je vampirizirala to bilo jako teško postići), problem je što vampiriziranje postaje sve agresivnije, a mi se sve teže nosimo s njim i svaki put nam napravi veću štetu. Imam osjećaj da si to iskusio..

Dobra ti je namjera što ne želiš osuđivati (osuđivanje je samo dodatan gubitak energije). Ja se dosta vodim po solipsizmu i nastojim promatrati svijet kao moju vlastitu projekciju - što stavlja fokus na mene i na čišćenje mojih prizmi i mojih uvjerenja, pa čisteći sebe projiciram drugacije na van.

Na kraju krajeva, tu smo da pomognemo sebi da bismo mogli pomoći drugima. Ona Biblijska kaže da trebamo voljeti druge kao same sebe.. a da bismo to postigli i da bismo ih voljeli, prvo trebamo zavoljeti sebe.
                        Izlaganje svojeg bića ljudima koji nam čine loše nije pokazatelj brige i ljubavi prema sebi.

Comment

• Jesam
                          Supermoderator
                          • Mar 2011
                          • 14488

Razumijem, ali ipak ne možeš se maknuti od tih osoba uvijek, pogotovo ako su ti neke bliske osobe za koje imaš neke osjećaje i svjesno želiš da im pomogneš.
                          Nisu na pravom putu i kada pokušaš urediti nešto dobro za njih pa makar samo razgovor ti nesvjesno moraš umaknuti blokadu da stupiš u kontakt sa tom osobom.
                          ...
                          ... Posledice za mene su zaista katastrofalne u smislu moga zdravstvenog stanja na svim područjima.
                          1.) Kako ti znaš tko je na pravom putu? Takva konstatacija pretpostavlja da si ti neko više biće koje ima jasan pregled situacije i šire slike smisla. Svatko je baš na onom putu na kojem, iz nekog razloga koji tebi ne mora biti jasan, treba biti.

2.) Ne možeš pomoći nekome tko sam sebi ne želi pomoći. Pomoć se ne može nametati. Općenito smatram da mi nikome ne možemo pomoći - možemo samo podržavati ili ne nečije težnje i namjere. Svatko treba sam sebi pomoći jer jedino tako je učinkovito.

3.) Činjenje dobra je ponekad i prepuštanje osobe svojoj sudbini koju sama kreira svojim djelima i svojim odlukama koje svakodnevno donosi. Slobodna volja podrazumijeva i odgovornost. Dok to ne shvatimo, ne možemo napredovati niti milimetra.

I sama na kraju donosiš dobar zaključak: posljedice po nas su vrlo teške.
                          slobodni.net za slobodni svijet

Comment

• goci
                            Guru
                            • May 2009
                            • 685

Originally posted by lucy
                            U glasnom smijehu ima puno više.

Zapravo te zanima kako bi radio s tim ljudima i pomogao im a da sebi ne naškodiš previše?
                            Nažalost, Goci.. nikako. Vampiriziranje ide po automatizmu, predator napada, a ti dopuštaš napad, krug zatvoren.

Primjetila sam da smo često vampirizirani od strane ljude čija životna situacija posjeduje nešto na što smo mi slabi. Znači, uvijek je nešto u nama što im je dalo dozvolu (kod mene je to bilo potpuno svjesno, znala sam da ću nadoknaditi energiju, dok je osobi koja me je vampirizirala to bilo jako teško postići), problem je što vampiriziranje postaje sve agresivnije, a mi se sve teže nosimo s njim i svaki put nam napravi veću štetu. Imam osjećaj da si to iskusio..

Dobra ti je namjera što ne želiš osuđivati (osuđivanje je samo dodatan gubitak energije). Ja se dosta vodim po solipsizmu i nastojim promatrati svijet kao moju vlastitu projekciju - što stavlja fokus na mene i na čišćenje mojih prizmi i mojih uvjerenja, pa čisteći sebe projiciram drugacije na van.

Na kraju krajeva, tu smo da pomognemo sebi da bismo mogli pomoći drugima. Ona Biblijska kaže da trebamo voljeti druge kao same sebe.. a da bismo to postigli i da bismo ih voljeli, prvo trebamo zavoljeti sebe.
                            Izlaganje svojeg bića ljudima koji nam čine loše nije pokazatelj brige i ljubavi prema sebi.

U suštini si cijeli post napisala super Lucy. Ipak označio sam poneke stvari koje su za nijansu bolje napisane.
                            Iskusio sam energetski vampirizam imaš pravo. I to od više ljudi i na više načina. Svi su pretežno bili bliski. Zato i napravim grešku jer na neki način umaknem blokadu i onda moja energija ode u nepoznatom pravcu. Nije to toliki problem kada to ne bi bilo povezano sa bijesom koji osjetim u takvim trenutcima i poslije toga ogromnu prazninu, malaksalost, nedostatak energije i uvijek isto pitanje.... zašto se ljutim i što mi to treba svaki puta iznova. Pokajem se razočaram sam nad sobom i kažem neću više..... do sledeći put. Znam da je ljutnja prouzrokovana odticanjem energije i zato se osjećam bezveze po nekoliko dana.

Kaže jedna stara poslovica "kada čovjek pobijedi sebe pobijedio je cijeli svijet" ali do toga stanja je dug i trnovit put.

Lucy, čini mi se da imaš jaču intuiciju nego tvoja okolina i da su ti u nekoliko navrata to i rekli ljudi oko tebe.... imam takav osjećaj iako rizikujem da javno i bez dokaza dajem pogrešne izjave?

Comment

• goci
                              Guru
                              • May 2009
                              • 685

1.) Kako ti znaš tko je na pravom putu? Takva konstatacija pretpostavlja da si ti neko više biće koje ima jasan pregled situacije i šire slike smisla. Svatko je baš na onom putu na kojem, iz nekog razloga koji tebi ne mora biti jasan, treba biti.

2.) Ne možeš pomoći nekome tko sam sebi ne želi pomoći. Pomoć se ne može nametati. Općenito smatram da mi nikome ne možemo pomoći - možemo samo podržavati ili ne nečije težnje i namjere. Svatko treba sam sebi pomoći jer jedino tako je učinkovito.

3.) Činjenje dobra je ponekad i prepuštanje osobe svojoj sudbini koju sama kreira svojim djelima i svojim odlukama koje svakodnevno donosi. Slobodna volja podrazumijeva i odgovornost. Dok to ne shvatimo, ne možemo napredovati niti milimetra.

I sama na kraju donosiš dobar zaključak: posljedice po nas su vrlo teške.

1.Lapsus, nisam tako mislio kako je napisano.
                              Nemam se za neko više biće.
                              Naravno da je svatko na svojem putu na kojem mora biti u odredjenom trenutku. Zato smo na zemlji da u nekoj reinkarnaciji dostignemo sjedinjenje sa božanskom iskrom od koje smo i postali.

2. Jako lijepo je napisano i iz iskustva pretpostavljam.
                              Ako idemo malo dublje u neke sfere onda možemo reći da duše prije nego se inkarniraju dobiju ili izaberu sve ljude koje će sresti u životu i koji će im naj više pomoći u njihovoj trenutnoj inkarnaciji. Znači, sve je podredjeno pravom putu pa tako i ljudi koje srećemo i koji su nam "dužni" pomoći ako vide da nismo na putu pravednosti.

3. U redu, ali nije li naš zadatak da ipak usmjerimo barem pozornost na ispravnost postupaka.
                              Da ne ispadne opet kao i u prijašnjem postu da se smatram višim bićem, ne smatram se ali ako netko stalno podmeće nogu nekome u životu i ponižava ga da nahrani svoj bolesni ego kako onda reći da ta osoba nije na pravom putu a da ne pogrijšiš?

Comment

• goci
                                Guru
                                • May 2009
                                • 685

Kako onda razumiti bioenergetičare koji rade odjednom sa po trideset i više ljudi i da nemaju nekih posledica po svoje zdravlje.

Comment

akcija

akcija

akcija

akcija

Latest Topics

Collapse

There are no results that meet this criteria.

Working...
                                😀
                                😂
                                🥰
                                😘
                                🤢
                                😎
                                😞
                                😡
                                👍
                                👎