Bioterapija po metodi Zdenka Domančića

Collapse
X

• Vrijeme
  • Show
Clear All
new posts
Advertisement
  • lucy

Originally posted by goci
    U suštini si cijeli post napisala super Lucy. Ipak označio sam poneke stvari koje su za nijansu bolje napisane.
    Iskusio sam energetski vampirizam imaš pravo. I to od više ljudi i na više načina. Svi su pretežno bili bliski. Zato i napravim grešku jer na neki način umaknem blokadu i onda moja energija ode u nepoznatom pravcu. Nije to toliki problem kada to ne bi bilo povezano sa bijesom koji osjetim u takvim trenutcima i poslije toga ogromnu prazninu, malaksalost, nedostatak energije i uvijek isto pitanje.... zašto se ljutim i što mi to treba svaki puta iznova. Pokajem se razočaram sam nad sobom i kažem neću više..... do sledeći put. Znam da je ljutnja prouzrokovana odticanjem energije i zato se osjećam bezveze po nekoliko dana.

Kaže jedna stara poslovica "kada čovjek pobijedi sebe pobijedio je cijeli svijet" ali do toga stanja je dug i trnovit put.

Lucy, čini mi se da imaš jaču intuiciju nego tvoja okolina i da su ti i nekoliko navrata to i rekli ljudi oko tebe.... takav osjećaj iako rizikujem da javno i bez dokaza dajem pogrešne izjave?
    Što radiš s tom ljutnjom? Prakticiraš li kakve tehnike za čišćenje štetnih podsvijesnih obrazaca?

Nadam se da razumiješ mehanizam ljutnje u tvom slučaju. Ljutnja i bijes su odlični ako želiš u kratkom roku prikupiti gro energije. Zamisli kada u restoranu punom ljudi netko ljuto i glasno opsuje. SVI će usmjeriti svoju pažnju prema toj osobi. A energija slijedi pažnju... Zamisli koliko se energije može prikupiti na taj način.
    Ljutnja koju osjećaš je reakcija tvog bića koje želi što prije nadoknaditi izgubljenu energiju i održati te na životu. Zato ne smiješ biti razočaran samim sobom jer se ljutiš.

Hvala. Da, imam "filing" oduvijek.

Comment

• thor 555
      Alternativa addict
      • May 2010
      • 295

Kao bioterapeut moras biti samo promatrac i onda nemas problema,odnosno samo si kanal za energiju koja "komunicira sa pacijentom". Kada sam poceo sa bioterapiom radio sam veliku gresku jer sam sa zeljom da ubrzam ili pojacam ucinak terapije ulagao i svoju vlastitu energiju,za poslijedicu toga blokirao sam energiju a ja sam se nakupio negativne energije. Izgledao sam kao da sam tesko bolestan,bio sam iscrpljen,blijed i bez energije. Morao sam se 10tak dana ostaviti terapija i posvetiti meditaciji da se ocistim od toga. Kao bioterapeut moras biti samo promatrac i onda nema problema mozes raditi terapije cijeli dan.

Comment

• Jesam
        Supermoderator
        • Mar 2011
        • 14488

3. U redu, ali nije li naš zadatak da ipak usmjerimo barem pozornost na ispravnost postupaka.
        Da ne ispadne opet kao i u prijašnjem postu da se smatram višim bićem, ne smatram se ali ako netko stalno podmeće nogu nekome u životu i ponižava ga da nahrani svoj bolesni ego kako onda reći da ta osoba nije na pravom putu a da ne pogrijšiš?
        Svakako bismo trebali raditi na osobnom unapređenju, rastu i razvoju svijesti - to nije uopće upitno.

Što se drugog pitanja tiče, moram ponoviti ono što uvijek kažem: nema nasilnika bez žrtve. To je prešutni sporazum i uvijek igra s dva igrača. Znači, ako ti netko stalno podmeće nogu, ponižava te, nanosi ti zlo ili ti krade energiju - to se događa samo zato što ti to dozvoljavaš. Slobodan si u bilo kojem trenutku prekinuti igru. To je važno znati.
        slobodni.net za slobodni svijet

Comment

• smješko
          Guru
          • Apr 2011
          • 3709

Kako onda razumiti bioenergetičare koji rade odjednom sa po trideset i više ljudi i da nemaju nekih posledica po svoje zdravlje.
          ma jednostavno,samo diži svoj potencijal i kao što kaže Thor-budi promatrač....i ne razmišljaj previše "tko,šta,kako ,zašto"????ne upliči um u terapiju
          Najbolji način držanja muškarca je zagrljaj
          Naša svijest opaža kao stvarnost ono što postoji u našoj svijesti
          Ono što u drugima zamječuješ,to u sebi jačaš

Comment

• Bird
            Alternativa addict
            • Jul 2013
            • 109

[quote=lucy;383184]Zašto si dopustila da radi na tebi ako si to osjećala?

Stoji da ne možeš znati, ali osjećaj koji imaš nije za ignorirati. Meni je upravo osjećaj ključan u prosudbi, ne reklama ili rekla-kazala.

Prvi put nisam, jer sam sam se znala ograditi nakon sto sam pocela osjecati ono vec napisano.
            Ovo nije moje, to pripada njoj. i djelovalo je

Comment

• JANG
              Guru
              • Feb 2013
              • 1390

Originally posted by Jesam
              Svakako bismo trebali raditi na osobnom unapređenju, rastu i razvoju svijesti - to nije uopće upitno.

Što se drugog pitanja tiče, moram ponoviti ono što uvijek kažem: nema nasilnika bez žrtve. To je prešutni sporazum i uvijek igra s dva igrača. Znači, ako ti netko stalno podmeće nogu, ponižava te, nanosi ti zlo ili ti krade energiju - to se događa samo zato što ti to dozvoljavaš. Slobodan si u bilo kojem trenutku prekinuti igru. To je važno znati.

Comment

• JANG
                Guru
                • Feb 2013
                • 1390

Kako onda razumiti bioenergetičare koji rade odjednom sa po trideset i više ljudi i da nemaju nekih posledica po svoje zdravlje.
                Ni ne moraš ih razumiti bitno je to goci da su u medialnom stanju al po meni oni su ¨¨ispekli svoj zanat¨¨
                isto tako ako smijem reći za energetske vampire oni su svuda oko nas i vrebaju ali dobro je to što i mi imamo signale koji nas upozoravaju tko su i što su...kažem ti u tebi postoji rješenje za njih samo ga trebaš pronaći...a kad jedamput pobjediš takvei vidiš da ide podvijena repapredivan osječaj moram priznati.Pošto si na forumu nije na odmet tražiti pomoć i od kolega

Comment

• JANG
                  Guru
                  • Feb 2013
                  • 1390

Originally posted by smješko
                  Goci,po meni ne postoje "negativni a ni pozitivni" ....to je stanje dualnosti uma kod osobe koja percipira.U svim ljudima postoji jedna iskra,Božanska iskra, samo je stvar njihove osobne frekvencije na kojoj oni funkcioniraju.Po tome su ti ljudi automatski etiketirani a samo se nalaze na nekom svom duhovnom putu,u nekom svom filmu.
                  Jednostavno,pusti ih neka idu tim svojim putem,mogli bi povući i tebe a čim razmišljaš o nekakvoj zaštiti,ti ih automatski i privlačiš sebi .
                  Najjednostavnije je da podižeš svoji osobnu frekvenciju koja će biti uvijek iznad njihovog nivoa.
                  dodala bih jednu bitnu stvar energija srca uvijek je jača od energije uma...čim kad uključimo um više nismo svoji uvjek će nam nešto presresti naše misli šta ako bude ovo ili ono...jojjj meni če tada biti tako...jednostavno ljudi otpustite svoju ručnu kočnicu i BUDITE SVOJI jer nas je tako Svevišnji zamislio...

Comment

• JANG
                    Guru
                    • Feb 2013
                    • 1390

Originally posted by thor 555
                    Kao bioterapeut moras biti samo promatrac i onda nemas problema,odnosno samo si kanal za energiju koja "komunicira sa pacijentom". Kada sam poceo sa bioterapiom radio sam veliku gresku jer sam sa zeljom da ubrzam ili pojacam ucinak terapije ulagao i svoju vlastitu energiju,za poslijedicu toga blokirao sam energiju a ja sam se nakupio negativne energije. Izgledao sam kao da sam tesko bolestan,bio sam iscrpljen,blijed i bez energije. Morao sam se 10tak dana ostaviti terapija i posvetiti meditaciji da se ocistim od toga. Kao bioterapeut moras biti samo promatrac i onda nema problema mozes raditi terapije cijeli dan.
                    eeeee kad sam i ja počela prije 3 god.radit th mome darlinguisto me je cjedio tada nisam znala što to točno znači dok mi moje kolege nisu rekle šta to znači...a danas drago mi što mogu biti PROMATRAČ i nekad moram donjeti ispravnu odluku dobru za sebe-zdravu a da i dalje ostanem promatrač...Pozzz svim promatračima koji lječe promatraju ljude

Comment

• goci
                      Guru
                      • May 2009
                      • 685

Originally posted by lucy
                      Što radiš s tom ljutnjom? Prakticiraš li kakve tehnike za čišćenje štetnih podsvijesnih obrazaca?

Nadam se da razumiješ mehanizam ljutnje u tvom slučaju. Ljutnja i bijes su odlični ako želiš u kratkom roku prikupiti gro energije. Zamisli kada u restoranu punom ljudi netko ljuto i glasno opsuje. SVI će usmjeriti svoju pažnju prema toj osobi. A energija slijedi pažnju... Zamisli koliko se energije može prikupiti na taj način.
                      Ljutnja koju osjećaš je reakcija tvog bića koje želi što prije nadoknaditi izgubljenu energiju i održati te na životu. Zato ne smiješ biti razočaran samim sobom jer se ljutiš.

Hvala. Da, imam "filing" oduvijek.

Za sada tu ljutnju koju osjećam nekako "preradim"
                      ali u svoju štetu.
                      Naime kada me nešto jako izbaci iz takta posledice dodju poslije dan dva u vidu jake glavobolje koja se u dosta slučajeva stopnjuje i postaje jača sve do trenutka kada nekako nesvjesno napravim nekakav otklop poput računalnika.
                      Nije mi taj trenutak zanimljiv niti ugodan ali eto za sada je tako.

Comment

• goci
                        Guru
                        • May 2009
                        • 685

[QUOTE=thor 555;383317]Kao bioterapeut moras biti samo promatrac i onda nemas problema,odnosno samo si kanal za energiju koja "komunicira sa pacijentom". Kada sam poceo sa bioterapiom radio sam veliku gresku jer sam sa zeljom da ubrzam ili pojacam ucinak terapije ulagao i svoju vlastitu energiju,za poslijedicu toga blokirao sam energiju a ja sam se nakupio negativne energije. Izgledao sam kao da sam tesko bolestan,bio sam iscrpljen,blijed i bez energije. Morao sam se 10tak dana ostaviti terapija i posvetiti meditaciji da se ocistim od toga. Kao bioterapeut moras biti samo promatrac i onda nema problema mozes raditi terapije cijeli dan.[/QUOTEšto ne možeš vijeti.

I Domančič takodje kaže da bioteraput treba biti samo promatrač i sve je u redu ali neznam baš kako to funkcionira.
                        Pričao sam sa dosta ozbiljnih bioenergetičara koji rade po trideset godina terapije i koji su uspješni. Kažu da za čišćenje upotrebljavaju meditaciju i po više sati na dan.
                        Znači, ako su tako dugo u tom poslu vjerovatno imaju znanje i iskustvo da treba ipak imati neku metodu za oporavak od terapija. Nije bezazleno raditi sa nečim šo ne možeš vidjeti niti razumiti.

Comment

• goci
                          Guru
                          • May 2009
                          • 685

Originally posted by Jesam

Definicija je na mjestu potpuno ali imaju neke pomankljivosti koje bi volio da mi objasniš.

Primjer u porodici ako je netko nasilan što nije rijedkost.?

Kako se ponašati u takvim situacijama?
                          Ne možeš sve ostaviti i samo otići prekinuvši igru.

Mislim da ovo pitanje mnoge zanima samo nitko se ne usudi pitati a neznam zašto.

Comment

• goci
                            Guru
                            • May 2009
                            • 685

Originally posted by JANG
                            Ni ne moraš ih razumiti bitno je to goci da su u medialnom stanju al po meni oni su ¨¨ispekli svoj zanat¨¨
                            isto tako ako smijem reći za energetske vampire oni su svuda oko nas i vrebaju ali dobro je to što i mi imamo signale koji nas upozoravaju tko su i što su...kažem ti u tebi postoji rješenje za njih samo ga trebaš pronaći...a kad jedamput pobjediš takvei vidiš da ide podvijena repapredivan osječaj moram priznati.Pošto si na forumu nije na odmet tražiti pomoć i od kolega

Lijepo rečeno.

Ali uvijek iznova se nadju "specijalci" koji te na brzinu izbace iz takta.

Kada sam bio na tečaju bioenergije pri Domančiču pitao ga je jedan pacijent nešto, sa strane gledano bez ikakve provokacije.
                            Domančić je jednostavno "pobijesnio" u trenutku.

Poudarek je samo na tome, ako se dogodi jednom takvom terapeutu i učitelju koji ima ogromno iskustvo iza sebe da ga jedan energetski vampir izbaci tolko iz takta da pred četrdeset ljudi tako se ponaša onda šta da kažemo mi?

Treba potražiti rješenje u sebi jer kako ti reče u svakome postoji ali ne trebamo se zavaravati da je terapija neka bezazlena stvar koja se svodi samo na razmišljanje o nečemu xy za vrijeme rada i mahanje rukama.

Comment

• gruji44
                              Svjetlost, Znanje, Ljubav
                              • Dec 2010
                              • 2258

Jednom jako davno rekao mi je jedan sad već pokojni učitelj da prvo trebam sredit sebe da bi znala pomoć drugima. Nisam baš kontala tu njegovu rečenicu. Danas mi je sasvim jasna. Ako želiš drugima pomoć prvo i osnovno trebaš sredit sebe. Prvenstveno se tu misli na sređivanje svoga ega, da ti kontroliraš njega, a ne on tebe, naći dobru zaštitu, biti ponizan i zahvalan, i biti iskren prema sebi i prema drugima. Kad sve to središ, a to je puno posla i to je najteži poso pogotovo sredit i dovest ego pod kontrolu, nikakav energetski napad ti nije problem. Isto tako se nađe naćin da ne skupljaš i ne upijaš tuđe bolove i probleme na sebe niti da te neka osoba izbacuje iz takta ili iznervira. Shvatiš da je sve vrlo jednostavno i lako samo da ljudi kompliciraju kako bi stvorili veliki bauk oko svega toga zbog svog ega.
                              http://planetzemlja.wix.com/mirjanagrujic

Comment

• thor 555
                                Alternativa addict
                                • May 2010
                                • 295

Lijeciti bioterapijom znaci biti u meditativnom stanju dok radis sa oboljelom osobom. Moglo bi se reci da ti kada "lijecis",a ne lijecis ti,da meditiras. Dali je dobro kao bioterapeut da se bavis meditacijom? Sigurno da je,iz razloga sta se protok energije prije pokrece kroz tebe,ali dali trebas biti neki duhovnjak? Ne trebas. Kljuc je u konstanti tog posla, sta vise radis i sta vise odradjujes ljudi to ces prije dostici svoj maksimum protoka bioenergije kroz svoje tijelo. Decki sa kojima ja radim ne bave se sa nikakvim meditacijama,kad nisu bioterapeuti zive zivot kao svi drugi,a odlicno rade. Rekao sam jos prije da zna biti i do 50 pacijenata tjedno,pa onda mozete zamisliti koliko se mjesecno sati "druzimo" sa tom energijom. E u tome je poanta cijele te price! Nema tu nista misticno a ni opasno ako se drzis pravila,ako i napravis gresku kao sta sam je i ja na pocetku napravio,brzo ce te tvoje tijelo obavijestiti o tome :) malo sam se raspisao,nemojte zamjeriti :)

Comment

akcija

akcija

akcija

akcija

Latest Topics

Collapse

There are no results that meet this criteria.

Working...
                                😀
                                😂
                                🥰
                                😘
                                🤢
                                😎
                                😞
                                😡
                                👍
                                👎