Bioterapija po metodi Zdenka Domančića

Collapse
X

• Vrijeme
  • Show
Clear All
new posts
Advertisement
  • goci
    Guru
    • May 2009
    • 685

Posto je Maped uporan u pitanjima, sto jako cijenim a ja malo nasao vremena odgovricu jasnije.

U bioenergiji je svakao vazno kakvu hranu terapeut jede.
    Sam je Domancic jednom prilikom rekao da veliku vecinu hrane dobija iz sela.
    Vazno je jer utice zdrava hrana na protocnost energije.

Bioenergeticar navuce na sebe bolest samo ako razmislja o stvarima koje mu stete pri terapiji.
    Sto naprijed znaci da radi terapije i recimo slusa muziku.
    Jednostavno ne obraca paznju na proces koji se u tome trenutku odvije.
    Drugacije receno ne utice ni na koji nacin na energiju.
    Tu nastane onda prirodni zakon koji tezi ka izravnavanju energija a samim time i ozdravljenju pacijenta.

Kako nije dobro ako je premalo energije tako nevalja ako je previse.
    U oba slucaja govorimo o dizbalansu i automaticno se odrazava na tijelo kao bolest u raznim oblicima.
    Od bolova, grceva temperature itd.

Kazes da otklonimo trenutno stanje a uzrok ostane.
    Ispravno je tvoje pitanje potpuno.
    Zavisi koja je bolest u pitanju.
    Postoji karmicki dug koji moraju neki otplatiti i nijedan bioenergeticar nemoze pomoci u tome slucaju.
    Naravno moze osoba sam sebi ako razumi i pocne da ispunjava zadatak koji je dobila u toj inkarnaciji.
    Skoro u svim drugim slucajevima metoda po Domancicu je uspjesna.

Zasto se bavim tom metodom.
    Pa sada iskreno tesko ti mogu rastumaciti.
    Mozda je to moje poslanstvo jer sam kao dijete uvijek zelio da radim bioenergiju i sve sto je vezano za natprirodno me zanimalo.

Kazes zasto je metoda dobra da netko drugi odluci otici.
    Pa jednostavno zato sto je dobro imati i razne lijekove u kuci.
    Tako namjesto lijekova jedan od clanova porodice napravi seminar i rijesi problem. Ali poudaram da lijekovi ipak ostanu u kuci iz raznih drugih razloga.

Zasto bi nekoga pacijenta zanimalo sta se dogadja pri radu ako se osjeca bolje.
    Za to su seminari pa neka gore trazi odgovore.
    Zamisli ti sada terapeuta koji ima trideset pacijenata na dan i svakome posebno objasnjava metodu.
    Pa to ne da je nemoguce nego i krajnje nekorektno do same metode jer ta pitanja neiskrivljena jedino daje ustanovitelj metode.

Sa time sam ti odgovrio na pitaje o lameli.

I jos recimo kada kazes uzrok i posledica.
    Ti uzmes cekic da udaris ekser i tup ......lupnes sam sebe po prstu.
    Zavijes prst i uklonis poseledicu ali je uzrok ostao a to je cekic i tvoje neznanje rukovanja.
    Kada sledeci puta opet budes radio sa cekicem, citaj slobodno uzrokom, samo ti ces moci ponovno da sebe udaris po prstu ili mozda ces dozvoliti da netko drugi udara cekicem a ti ces drzati ekser ili ces mozda ipak probati ti udariti ekeser i zazmuriti pa kud opali........

Samo sam ti htio reci sta je uzrok, sta je posledica i ko to svakako mora rijesiti.

Nevolim ovoliko pisati ali drugacije nemoze.

Comment

• Ash
      Guru
      • Dec 2009
      • 990

Originally posted by teemo
      Brrrr... jezim se od ovakvih diskusija . Nadala sam se da ce ovaj Forum biti postedjen od njih , ali eto . Tolika briga za zdravlje kolega ....
      Ajde, pa nije valjda tako strašno Ponekad su ovakve otvorene rasprave potrebne da se pruži prilika objektivnoj realnosti da dođe do izražaja. Baš je forum dobro mjesto za tako nešto, ili TV. Da se javno sučele dva stajališta i da javnost može na temelju objektivnih činjenica donijeti zaključak o nečemu. A mislim da je ovo veoma bitno za javni interes, jer se radi o ljudskim životima i zdravlju.

Mislim da se večina "kolega" neće razboljeti, a vi malo osjetljiviji ćete imati priliku malo očvrsnuti Nije borba za zdravlje samo u tretmanima, nego i na način da se ovakvim istupima ukazuje na neke stvari koje su dokazivo lažne... A to se ne može učiniti "u rukavicama", nego direktno i otvoreno...

Comment

• Ash
        Guru
        • Dec 2009
        • 990

Originally posted by goci
        Jednostavno ne obraca paznju na proces koji se u tome trenutku odvije.
        Drugacije receno ne utice ni na koji nacin na energiju.
        Tu nastane onda prirodni zakon koji tezi ka izravnavanju energija a samim time i ozdravljhenju pacijenta.
        Jednostavno, prirodno i djeluje, pravi taoistički pristup... Mi smo ljudi ti koji se volimo igrati Bogova i mješati se u Njegovu intervenciju. Sve dok ne shvatimo da smo mi tu samo kao kanali kroz koje On djeluje imati ćemo problema pri terapiji... No, kako to obično biva u tim slučajevima, nastradamo mi ili pacijent, ili oboje...

Comment

• LIK
          ←↑→↓
          • Oct 2009
          • 3195

Originally posted by Ash
          Jednostavno, prirodno i djeluje, pravi taoistički pristup... Mi smo ljudi ti koji se volimo igrati Bogova i mješati se u Njegovu intervenciju. Sve dok ne shvatimo da smo mi tu samo kao kanali kroz koje On djeluje imati ćemo problema pri terapiji... No, kako to obično biva u tim slučajevima, nastradamo mi ili pacijent, ili oboje...
          A je koliko si siguran da On djeluje kroz tebe ...

Comment

• Ash
            Guru
            • Dec 2009
            • 990

Originally posted by LIK
            A je koliko si siguran da On djeluje kroz tebe ...
            Meni je zapravo svejedno tko djeluje kroz mene Ili nitko. To sam samo napisao radi forme, jer se mnogo ljudi voli poistovjetiti sa tom idejom i vole vjerovati da kroz njih djeluje Bog... Pa da budem razumljiviji i bliži čitateljstvu koristim tu definiciju Poanta je da se ne smijemo miješati pri transferu energije...

Comment

• alison
              back to basic
              • Mar 2010
              • 9616

Originally posted by goci

Zasto bi nekoga pacijenta zanimalo sta se dogadja pri radu ako se osjeca bolje.
              Za to su seminari pa neka gore trazi odgovore.
              Zamisli ti sada terapeuta koji ima trideset pacijenata na dan i svakome posebno objasnjava metodu.
              Pa to ne da je nemoguce nego i krajnje nekorektno do same metode jer ta pitanja neiskrivljena jedino daje ustanovitelj metode.

Sa time sam ti odgovrio na pitaje o lameli.
              Zato me zanima jer ako mi pomogne ova metoda, imam još desetak osoba kojima bih preporučila da isprobaju dali će i njima pomoći npr. dijete je hiper alergićno na svaku namirnicu koju stavi u sebe + na glukozu...+++' ima strahovito crvenilo i svrbež po čitavome tijelu a kadkada je to pračeno i spazmom bronha...kako objasniti njegovoj majci da je dovoljno da ona ode na terapiju i da će mu automatski postati bolje...??? + na duhovnom planu je žena apsolutni negativac...
              TRAŽIM LJUDE, ŠTO VIŠE LJUDI,
              KOJI IMAJU NEOGRANIČENU SPOSOBNOST UVJERENJA
              DA NE POSTOJI NEŠTO ŠTO JE NEMOGUĆE UČINITI
              (H. FORD).
              pridruži nam se u bblj

Comment

• Spring
                Administrator
                • Feb 2009
                • 5817

Ma samo mi se ne sviđa da pljujete jedan po drugome, to je tako grozno. Samo želim da se kulturno raspravljate, bez vrijeđanja.

Mislim da i jedna i druga metoda su bona fide. Zašto je potrebno vrijeđanje?
                www.alternativa-za-vas.com
                www.alternativa-webshop.com

Comment

• Ash
                  Guru
                  • Dec 2009
                  • 990

Originally posted by Spring
                  Ma samo mi se ne sviđa da pljujete jedan po drugome, to je tako grozno. Samo želim da se kulturno raspravljate, bez vrijeđanja.

Mislim da i jedna i druga metoda su bona fide. Zašto je potrebno vrijeđanje?
                  Nadam se da neće više dolaziti do takvih debata, ali slažeš li se da su ponekad potrebne? Zar nije produktivno otvoreno i direktno odmah preći na stvar, bez uvijanja ili lažnog morala Slažem se da nema potrebe za vrijeđanjem, to nikako nije produktivno. No, ipak se neke stvari ne mogu reči dugačije nego pravim imenom... Ako netko tvrdi da je metoda djelotvorna, zar nije logično da to i dokaže na način da se podvrgne navedena metoda brojnim ispitivanjima? Onaj tko bježi od dokazivanja svoje teze dokazvim činjenicama, znamo kako se naziva... Moj je cilj samo da na to ukažem, na izbjegavanje dokazive objektivne realnosti...

Comment

• zoricab
                    Super Moderator
                    • Mar 2009
                    • 22098

Postovani Ash,

ja ne znam teorijski mnogo o reikiju, o bioenergiji, takodje, ali sam svedok sopstvenog ozdravljenja uz pomoc reiki energije i to sa terapeutom iz Zagreba, znaci na daljinu!

Zao mi je sto je ona sada nije u mogucnosti da ti odgovori na postove jer je u inostranstvu i radi u alternativnoj klinici, za koje si rekao da ne postoje.Ona tamo upravo, mesecima veoma uspesno leci decu, ljude i zivotinje i to od razlicitih bolesti, naravno "neizlecivih"!
                    Pa kada bude dosla u 6. mesecu, verovatno ce ti reci svoje misljenje o reikiju i to ce tada biti, nadam se, upravo onakav razgovor, produktivan, kakav ocekujes!

Nema potrebe negirati nesto dok se sam ne uveris u to iako nije podvrgnuto, kako kazes, "dokazivoj objektivnoj realnosti"!

Veliki pozdrav
                    Budućnost pripada onima koji veruju u lepotu svojih snova!

Comment

• Ash
                      Guru
                      • Dec 2009
                      • 990

Originally posted by zoricab
                      Postovani Ash,

ja ne znam teorijski mnogo o reikiju, o bioenergiji, takodje, ali sam svedok sopstvenog ozdravljenja uz pomoc reiki energije i to sa terapeutom iz Zagreba, znaci na daljinu!

Zao mi je sto je ona sada nije u mogucnosti da ti odgovori na postove jer je u inostranstvu i radi u alternativnoj klinici, za koje si rekao da ne postoje.Ona tamo upravo, mesecima veoma uspesno leci decu, ljude i zivotinje i to od razlicitih bolesti, naravno "neizlecivih"!
                      Pa kada bude dosla u 6. mesecu, verovatno ce ti reci svoje misljenje o reikiju i to ce tada biti, nadam se, upravo onakav razgovor, produktivan, kakav ocekujes!

Nema potrebe negirati nesto dok se sam ne uveris u to iako nije podvrgnuto, kako kazes, "dokazivoj objektivnoj realnosti"!

Veliki pozdrav
                      Mi se ovdje bavimo ozbiljnim i dokazvim činjenicama pred stručnjacima medicine, kao i alternative... A ne pred nekime preko neta, za koga ne znam da li koristi jedino reiki, ili kao neki od reikista i još neku metodu uz reiki...

Reiki će se dokazati kada će se pacijenti iscjeljivati pod nadzorom jedino reikijem i na način da se ima uvid u stanje pacijenta... Znam neke reikiste koji koriste više metoda uz reiki pri tretmanima, jer su se uvjerili da im sam reiki nije dovoljan... I to su veoma "siromašni rezultati", i vrlo kratkotrajni...

Metoda ako želi biti ozbiljna mora proči i ozbiljne provjere... Ovakve priče, mene je netko iscjelio nečime na daljinu tu nemaju mjesta, na žalost...

Comment

• Acarya
                        Okupan svjetlošću
                        • Jul 2009
                        • 2191

Trebamo svi staviti tablu pred kuci i napisati sve sto smo postigli,napravili...
                        to je tako skromno,kul...
                        bas kao zdenko :-)

Comment

• zoricab
                          Super Moderator
                          • Mar 2009
                          • 22098

Originally posted by Ash
                          Mi se ovdje bavimo ozbiljnim i dokazvim činjenicama pred stručnjacima medicine, kao i alternative... A ne pred nekime preko neta, za koga ne znam da li koristi jedino reiki, ili kao neki od reikista i još neku metodu uz reiki...

Reiki će se dokazati kada će se pacijenti iscjeljivati pod nadzorom jedino reikijem i na način da se ima uvid u stanje pacijenta... Znam neke reikiste koji koriste više metoda uz reiki pri tretmanima, jer su se uvjerili da im sam reiki nije dovoljan... I to su veoma "siromašni rezultati", i vrlo kratkotrajni...

Metoda ako želi biti ozbiljna mora proči i ozbiljne provjere... Ovakve priče, mene je netko iscjelio nečime na daljinu tu nemaju mjesta, na žalost...
                          Postovani Ash,

Svako ima pravo na svoja iskustva i misljenje! Ja tvoje ne negiram, nemoj ni ti moje.

Ovde je tema bioenergija, a ne koliko je los reiki!!!

Odlazis stalno u off topic.

Vratimo se temi.

Veliki pozdrav
                          Budućnost pripada onima koji veruju u lepotu svojih snova!

Comment

• Ash
                            Guru
                            • Dec 2009
                            • 990

Originally posted by Acarya
                            Trebamo svi staviti tablu pred kuci i napisati sve sto smo postigli,napravili...
                            to je tako skromno,kul...
                            bas kao zdenko :-)
                            Ne kažem da se treba hvalisati okolo... Ali kako ćeš dokazati uspješnost metode ako ne pokusima? Kada je dokažeš onda nitko niti ne mora znati čime se baviš... Ali moraš dokazati da je metoda uspješna na velikom uzorku ljudi... I na velikom uzorku bolesti... I vidjeti koliko su rezultati trajni, a ne da se čovjek za dva tjedna opet žali na probleme... Ili na pogoršanje problema...

Comment

• Acarya
                              Okupan svjetlošću
                              • Jul 2009
                              • 2191

E moj ash.To se zivi.Ne dokazuje.Nazalost ti to jos ne znas.

Comment

• Ash
                                Guru
                                • Dec 2009
                                • 990

i
                                Originally posted by zoricab
                                Postovani Ash,

Svako ima pravo na svoja iskustva i misljenje! Ja tvoje ne negiram, nemoj ni ti moje.

Ovde je tema bioenergija, a ne koliko je los reiki!!!

Odlazis stalno u off topic.

Vratimo se temi.

Veliki pozdrav
                                Ja ne sumnjam da vam je ta osoba pomogla. Ali ta izjava nije nikava ozbiljna studija kojom bi dokazali učinkovitost reikija kao uspješne iscjeliteljske metode... Za to se zna procedura. Da je reiki loš to se nemeće samo po sebi na temi o metodi po ZD-u, jer ona je dokazana kao uspješna za razliku od reikija...

Comment

akcija

akcija

akcija

akcija

Latest Topics

Collapse

There are no results that meet this criteria.

Working...
                                😀
                                😂
                                🥰
                                😘
                                🤢
                                😎
                                😞
                                😡
                                👍
                                👎