Posto je Maped uporan u pitanjima, sto jako cijenim a ja malo nasao vremena odgovricu jasnije.
U bioenergiji je svakao vazno kakvu hranu terapeut jede.
Sam je Domancic jednom prilikom rekao da veliku vecinu hrane dobija iz sela.
Vazno je jer utice zdrava hrana na protocnost energije.
Bioenergeticar navuce na sebe bolest samo ako razmislja o stvarima koje mu stete pri terapiji.
Sto naprijed znaci da radi terapije i recimo slusa muziku.
Jednostavno ne obraca paznju na proces koji se u tome trenutku odvije.
Drugacije receno ne utice ni na koji nacin na energiju.
Tu nastane onda prirodni zakon koji tezi ka izravnavanju energija a samim time i ozdravljenju pacijenta.
Kako nije dobro ako je premalo energije tako nevalja ako je previse.
U oba slucaja govorimo o dizbalansu i automaticno se odrazava na tijelo kao bolest u raznim oblicima.
Od bolova, grceva temperature itd.
Kazes da otklonimo trenutno stanje a uzrok ostane.
Ispravno je tvoje pitanje potpuno.
Zavisi koja je bolest u pitanju.
Postoji karmicki dug koji moraju neki otplatiti i nijedan bioenergeticar nemoze pomoci u tome slucaju.
Naravno moze osoba sam sebi ako razumi i pocne da ispunjava zadatak koji je dobila u toj inkarnaciji.
Skoro u svim drugim slucajevima metoda po Domancicu je uspjesna.
Zasto se bavim tom metodom.
Pa sada iskreno tesko ti mogu rastumaciti.
Mozda je to moje poslanstvo jer sam kao dijete uvijek zelio da radim bioenergiju i sve sto je vezano za natprirodno me zanimalo.
Kazes zasto je metoda dobra da netko drugi odluci otici.
Pa jednostavno zato sto je dobro imati i razne lijekove u kuci.
Tako namjesto lijekova jedan od clanova porodice napravi seminar i rijesi problem. Ali poudaram da lijekovi ipak ostanu u kuci iz raznih drugih razloga.
Zasto bi nekoga pacijenta zanimalo sta se dogadja pri radu ako se osjeca bolje.
Za to su seminari pa neka gore trazi odgovore.
Zamisli ti sada terapeuta koji ima trideset pacijenata na dan i svakome posebno objasnjava metodu.
Pa to ne da je nemoguce nego i krajnje nekorektno do same metode jer ta pitanja neiskrivljena jedino daje ustanovitelj metode.
Sa time sam ti odgovrio na pitaje o lameli.
I jos recimo kada kazes uzrok i posledica.
Ti uzmes cekic da udaris ekser i tup ......lupnes sam sebe po prstu.
Zavijes prst i uklonis poseledicu ali je uzrok ostao a to je cekic i tvoje neznanje rukovanja.
Kada sledeci puta opet budes radio sa cekicem, citaj slobodno uzrokom, samo ti ces moci ponovno da sebe udaris po prstu ili mozda ces dozvoliti da netko drugi udara cekicem a ti ces drzati ekser ili ces mozda ipak probati ti udariti ekeser i zazmuriti pa kud opali........
Samo sam ti htio reci sta je uzrok, sta je posledica i ko to svakako mora rijesiti.
Nevolim ovoliko pisati ali drugacije nemoze.
U bioenergiji je svakao vazno kakvu hranu terapeut jede.
Sam je Domancic jednom prilikom rekao da veliku vecinu hrane dobija iz sela.
Vazno je jer utice zdrava hrana na protocnost energije.
Bioenergeticar navuce na sebe bolest samo ako razmislja o stvarima koje mu stete pri terapiji.
Sto naprijed znaci da radi terapije i recimo slusa muziku.
Jednostavno ne obraca paznju na proces koji se u tome trenutku odvije.
Drugacije receno ne utice ni na koji nacin na energiju.
Tu nastane onda prirodni zakon koji tezi ka izravnavanju energija a samim time i ozdravljenju pacijenta.
Kako nije dobro ako je premalo energije tako nevalja ako je previse.
U oba slucaja govorimo o dizbalansu i automaticno se odrazava na tijelo kao bolest u raznim oblicima.
Od bolova, grceva temperature itd.
Kazes da otklonimo trenutno stanje a uzrok ostane.
Ispravno je tvoje pitanje potpuno.
Zavisi koja je bolest u pitanju.
Postoji karmicki dug koji moraju neki otplatiti i nijedan bioenergeticar nemoze pomoci u tome slucaju.
Naravno moze osoba sam sebi ako razumi i pocne da ispunjava zadatak koji je dobila u toj inkarnaciji.
Skoro u svim drugim slucajevima metoda po Domancicu je uspjesna.
Zasto se bavim tom metodom.
Pa sada iskreno tesko ti mogu rastumaciti.
Mozda je to moje poslanstvo jer sam kao dijete uvijek zelio da radim bioenergiju i sve sto je vezano za natprirodno me zanimalo.
Kazes zasto je metoda dobra da netko drugi odluci otici.
Pa jednostavno zato sto je dobro imati i razne lijekove u kuci.
Tako namjesto lijekova jedan od clanova porodice napravi seminar i rijesi problem. Ali poudaram da lijekovi ipak ostanu u kuci iz raznih drugih razloga.
Zasto bi nekoga pacijenta zanimalo sta se dogadja pri radu ako se osjeca bolje.
Za to su seminari pa neka gore trazi odgovore.
Zamisli ti sada terapeuta koji ima trideset pacijenata na dan i svakome posebno objasnjava metodu.
Pa to ne da je nemoguce nego i krajnje nekorektno do same metode jer ta pitanja neiskrivljena jedino daje ustanovitelj metode.
Sa time sam ti odgovrio na pitaje o lameli.
I jos recimo kada kazes uzrok i posledica.
Ti uzmes cekic da udaris ekser i tup ......lupnes sam sebe po prstu.
Zavijes prst i uklonis poseledicu ali je uzrok ostao a to je cekic i tvoje neznanje rukovanja.
Kada sledeci puta opet budes radio sa cekicem, citaj slobodno uzrokom, samo ti ces moci ponovno da sebe udaris po prstu ili mozda ces dozvoliti da netko drugi udara cekicem a ti ces drzati ekser ili ces mozda ipak probati ti udariti ekeser i zazmuriti pa kud opali........
Samo sam ti htio reci sta je uzrok, sta je posledica i ko to svakako mora rijesiti.
Nevolim ovoliko pisati ali drugacije nemoze.
Comment