Ho’oponopono - iskustva i savjeti

Collapse
X

• Vrijeme
  • Show
Clear All
new posts
Advertisement
  • Jesam
    Supermoderator
    • Mar 2011
    • 14488

Originally posted by deltaforce
    Čistiti uvjerenje "imperija uzvrća udrac"

Oduzeto ti je kroz ono što ti je najdraže ili ono s čim si najviše identificirana? Probaj to najdraže (Precious ) gledati iz druge perspektive. Možda ti se sada pokaže u nekom drugom svjetlu.

Nije mi se jednom dogodilo kada mi je došla novina, promjena u život da sam mislio da je "kraj svijeta" a tek nakon nekog vremena sam shvatio da je za mene ta promjena bila promjena na bolje.

Čak mislim da je većina promjena zapravo takvih ali nam naše vezanosti ne dozvole vidjeti situaciju kakva je zaista i drže nas "jadnima" jer je nestalo ono najdraže.

Molim te nemoj shvatiti kako pokušavam minorizirati ono bez čega si ostala jer nemam pojma o čemu se radi.

Potičem te samo da pustiš malo vremenu da odradi svoje. Ne da prođe jer vrijeme liječi sve nego zbog toga što se sa odmakom neke stvari mogu činiti puno jasnije.
    Totalno razumijem o čemu pričaš. Kroz tu fazu spoznaje sam prolazila prije nekoliko godina. Nisam više navezana ni na što (ili barem ne u tolikoj mjeri i na toliko mnogo stvari, osoba i situacija kao ranije), jer sam shvatila pojam navezanosti i sve njegove implikacije.

Ipak, kada dobiješ neke impulse "odozgo" koji ti jasno žele ukazati na to da ideš pogrešnim putem (tako se barem čini), onda ih uzmeš u obzir kao putokaze.

Naravno da ću i ovu informaciju propustiti kroz neki svoj filtar - bio to kritički um ili intuicija, no eto ... trenutno samo razmišljam na glas.
    slobodni.net za slobodni svijet

Comment

• lucy

Originally posted by Diana
      Ovisi kakva je namjera . Kod mene je unutarnji mir i obuzdavanje vlastite impulzivnosti
      Ne vidim nista lose u tome da sebi ili Bogu upucujem rijeci , hvala, volim te, oprosti
      U tim riječima nema ničeg lošeg, kome god da ih upućujemo. Sjetite se istraživanja s vodom, voda reagira na riječi...
      Izražavanje ljubavi i zahvalnosti nosi određen energetski naboj i ujedno podiže vibraciju.

Self-I-Dentity kroz Ho`oponopono je brisanje uvjerenja iz podsvijesti kako bi lakše izrazili vlastitu autentičnost.
      Sad, Ho`oponopono nije tu nikakva novost, postoji brdo tehnika kojima se postiže stanje Nule ili se miču ometatelji autentičnosti. Meni osobno ova odgovara.

Comment

• lucy

Originally posted by Jesam
        Totalno razumijem o čemu pričaš. Kroz tu fazu spoznaje sam prolazila prije nekoliko godina. Nisam više navezana ni na što (ili barem ne u tolikoj mjeri i na toliko mnogo stvari, osoba i situacija kao ranije), jer sam shvatila pojam navezanosti i sve njegove implikacije.

Ipak, kada dobiješ neke impulse "odozgo" koji ti jasno žele ukazati na to da ideš pogrešnim putem (tako se barem čini), onda ih uzmeš u obzir kao putokaze.

Naravno da ću i ovu informaciju propustiti kroz neki svoj filtar - bio to kritički um ili intuicija, no eto ... trenutno samo razmišljam na glas.
        Ti znaš što je za tebe najbolje. Ako osjećaš otpor u sebi - to nije to, traži dalje..

A Deltić, Diančić i ja ćemo se primiti metle.

Comment

• Jesam
          Supermoderator
          • Mar 2011
          • 14488

Originally posted by lucy
          U tim riječima nema ničeg lošeg, kome god da ih upućujemo. Sjetite se istraživanja s vodom, voda reagira na riječi...
          Izražavanje ljubavi i zahvalnosti nosi određen energetski naboj i ujedno podiže vibraciju.

Self-I-Dentity kroz Ho`oponopono je brisanje uvjerenja iz podsvijesti kako bi lakše izrazili vlastitu autentičnost.
          Sad, Ho`oponopono nije tu nikakva novost, postoji brdo tehnika kojima se postiže stanje Nule ili se miču ometatelji autentičnosti. Meni osobno ova odgovara.
          S tim se slažem, samo što ne znam da li smo mi baš kao voda. Ipak smo svjesna bića s određenim zadatkom.

Ima brdo sličnih tehnika naravno. I AT je među njima. Ne kažem da je sve to loše, samo kažem da bismo trebali uzeti u obzir sve moguće implikacije koje proizlaze iz toga a na dio kojih ukazuje i Lazarev i obratiti pozornost na eventualne zamke. I najbolja se metoda može lako pretvoriti u svoju suprotnost. Ipak nije sve tako jednostavno. Jer da jeste - što bismo ovdje radili? Već bismo odavno negdje plahutali po 5D.

Učimo svaki dan. Nije bez veze da je stavljen ovaj filmić u temu. Ja na to tako gledam.

Comment

• deltaforce
            Bualag
            • Aug 2012
            • 466

Naravno. No, ono što Hew Len propovijeda - ako ponovno pročitaš knjigu a posebno ako pogledaš onaj seminar s Havaja - vidjet ćeš da sam Hew Len zapravo uvijek čisti s namjerom, što znači da je u velikoj kontradikciji sam sa sobom i to je ono što sam i ja odmah zapazila ali ne znam zašto sam to nekako gurnula u stranu.
            Čisti s namjerom, ne znam ni je li moguće nešto raditi bez namjere. Važno je raditi bez očekivanja. To nekome uspjeva nekome ne. Znam prema sebi. Ponekad stvarno mogu raditi bez očekivanja a nekad su mi stvari "previše važne" i onda se očekivanja teško riješiti. No nalazim polako i tome lijeka

Nema ništa loše u tome da kažemo "Volim te" i "Hvala ti" ali napraviti iz toga ritual je sasvim nešto drugo.
            Slažem se da ovo je ritual. Kao u ostalom i svaka tehnika. Stvar je u tome da tehnike ( rituali) s vremenom budu što jednostavnije dok ne dođemo na taj nivo svijesti da nam one ne trebaju. Meni su tehnike još uvijek potrebne u većini stvari. Čak imam sistem koju tehniku za što koristim. Shvaćam da je to sve um no trenutno još nisam iznad toga.

Nisam više navezana ni na što (ili barem ne u tolikoj mjeri i na toliko mnogo stvari, osoba i situacija kao ranije)
            Hrabra izjava Dok god imaš potrebu za pisanjem na forumu navezana si, kao u ostalom svi mi ovdje. Ne samo to, navezana si na hranu, posao, novac... na sve stvari što radiš a bez kojih ne možeš ili misliš da ne možeš. Za materijalno si navezana ako ništa drugo odjećom i stambenim prostorom, da ne govorim o internetu, navezana si čak i na izbjegavanje rituala i na svoje filtere kako si napisala. Ne kritiziram, svi mi to radimo samo netko je svjesniji toga a netko ne.

Dobro je slušati impuls odozgo no nije uvijek lako razlikovati ga od impulsa koji šalje ego.

a na dio kojih ukazuje i Lazarev i obratiti pozornost na eventualne zamke. I najbolja se metoda može lako pretvoriti u svoju suprotnost. Ipak nije sve tako jednostavno. Jer da jeste - što bismo ovdje radili? Već bismo odavno negdje plahutali po 5D.

Učimo svaki dan. Nije bez veze da je stavljen ovaj filmić u temu. Ja na to tako gledam.
            Ovo je istina zato sam sa pažnjom pogledao ovaj filmić. Mogu reći da mi je dodao dimenziju na koju nisam do sada obraćao pažnju i pomogao mi da nastavim hopsati iz još kvalitetnije (čistije) pozicije.

Comment

• lucy

S tim se slažem, samo što ne znam da li smo mi baš kao voda. Ipak smo svjesna bića s određenim zadatkom.

Ima brdo sličnih tehnika naravno. I AT je među njima. Ne kažem da je sve to loše, samo kažem da bismo trebali uzeti u obzir sve moguće implikacije koje proizlaze iz toga a na dio kojih ukazuje i Lazarev i obratiti pozornost na eventualne zamke. I najbolja se metoda može lako pretvoriti u svoju suprotnost. Ipak nije sve tako jednostavno. Jer da jeste - što bismo ovdje radili? Već bismo odavno negdje plahutali po 5D.

Čuj, činjenica da se 60% našeg tijela sastoji od vode nije za ignoriranje. A glede reagiranja na podražaje, ako voda reagira na energiju bilo bi čudno da mi ne reagiramo.

I ti i ja reagiramo na Volim te i Mrzim te.

Različito gledamo jer gledamo kroz prizme naših uvjerenja. I to je normalno.

Po meni je taj određeni zadatak čišćenje. Postojanje je dar kroz koji imamo priliku vratiti se u vlastitu autentičnost. Ne smatram da će se to desiti dok velim "keks". :)

Odgovara mi tako kako je, lakše se nosim sa stresom, komunikacija s okolinom mi je skladnija, prekrasni ljudi mi ulaze u život, mirnija sam, dešavaju se "slučajnosti" koje ne znam objasniti, ali dok god podižu kvalitetu mog života niti nije bitno.
              Ukratko, meni Ho`oponopono paše. Što ne znači da je to univerzalan princip koji će pasati svima... naprotiv. :)

Comment

• lucy

Slažem se da ovo je ritual. Kao u ostalom i svaka tehnika. Stvar je u tome da tehnike ( rituali) s vremenom budu što jednostavnije dok ne dođemo na taj nivo svijesti da nam one ne trebaju. Meni su tehnike još uvijek potrebne u većini stvari. Čak imam sistem koju tehniku za što koristim. Shvaćam da je to sve um no trenutno još nisam iznad toga.
                Točno. :)
                Rituali su nam potrebni da zaposle intelekt. U magiji se rituali izvode da odvrate intelekt od kvocanja i ometanja, dok se Visoka magija izvodi bez rituala.

Ovo je istina zato sam sa pažnjom pogledao ovaj filmić. Mogu reći da mi je dodao dimenziju na koju nisam do sada obraćao pažnju i pomogao mi da nastavim hopsati iz još kvalitetnije (čistije) pozicije.
                Ja ga nebrem, nebrem i nebrem pogledati.
                Možda netrebam.

Comment

• alison
                  back to basic
                  • Mar 2010
                  • 9616

otišli ste u vrlo duboku filozofiju, mada sve to stoji, sasvim je jednostavno....

izlaskom iz raja, ili ti kad su nam svemirci promjenili gen.... dobilismo spoznaju Dobra i Zla, naše da Biramo i niko nam ne može nametnuti ništa, kad mogućnost izbora dobra ili zla JESTE na nama.....

sada sam ga i ja zafilozofirala

lu - NE POSTOJI NEŠTO ŠTO JE NEMOGUĆE UČINITI!
                  TRAŽIM LJUDE, ŠTO VIŠE LJUDI,
                  KOJI IMAJU NEOGRANIČENU SPOSOBNOST UVJERENJA
                  DA NE POSTOJI NEŠTO ŠTO JE NEMOGUĆE UČINITI
                  (H. FORD).
                  pridruži nam se u bblj

Comment

• degma
                    Guru
                    • Apr 2011
                    • 574

evo ovako bez obzira na tehniku hopsanja ljudi moji zahvalnost je nešta predivno i ja nikada pa ni tada neću prestat zahvaljivati Bogu, tj apsolutu na kiši, snjegu, drvetu, travi, nebu, vjetru,.........lista je dalje poveća, i ništa u tome nema loše kao ni u tome što govori ho oponopono, ali ako ćemo sve gledati kroz materijalizam onda naravno da nećemo napredovati kao ako djelujemo čisto iz srca, jer se osjećamo ljepo kada zahvalimo što ćešče na životu i svemu oko nas...ako često zahvaljujemo nemožemo nikakvu energiju dati vragu, tj ako zahvaljujem pa ne radim to jer želim nešta odma nazad u materijalnom svijetu nego baš suprotno želim mir i radost u dušu, a iz toga dolazi inspiracija i intuicija koja je uvjek pokretala svijet i velike ideje pa tako pokreće i svakoga od nas ako smo dovoljno očistili sve negativnosti u vidu frustracija na sve oko nas....a to po meni ide najbolje zahvalom, i nemorate uopće koristit tehniku hospanja tj druge riječi, tako da to nije ništa novo jer mnoge religije također spominju zahvalnost a svi znamo i za Masara Emota japanskog znastvenika koji je dokazao da su ljubav i zahvalnost dvije najjače riječi u svemiru...

Također u vezi očeivanja, šta kažete na to da se svi kršćane mole da ima Boga podari nešta, apsolutno svi jer onaj mali broj koji se zbilja zna pravilno moliti je zanemariv, a sigurno ćete i vi potvrditi da ste se nelkada molili zbog ovoga ili onoga i to jako implicitno očekivali pomoć ako izmolite nekoliko krunica ili očenaša...šta s time narode???? to se također kosi sa onime što govori Lazarov...???
                    http://video-subtitle.tedcdn.com/tal...3G-480p-sr.mp4

Comment

• teemo
                      Guru
                      • May 2009
                      • 3140

Originally posted by alison
                      otišli ste u vrlo duboku filozofiju, mada sve to stoji, sasvim je jednostavno....

izlaskom iz raja, ili ti kad su nam svemirci promjenili gen.... dobilismo spoznaju Dobra i Zla, naše da Biramo i niko nam ne može nametnuti ništa, kad mogućnost izbora dobra ili zla JESTE na nama.....

i sada traze nazad !?
                      ...umnozi l`se blago ,
                      nek vam srce za nj ne prione . Ps, 62,11

Comment

• lucy

Originally posted by alison

sada sam ga i ja zafilozofirala

Pustili smo intelekt s lanca. Nek se malo zlufta.

Podjela na dobro i zlo je isto iluzorna. Autentičnost ne radi podjelu jer je iznad svih podjela.

Jooooj kako bih se ja voljela vratiti u stanje ja-papir... i niš više.. filing je sličan onome poslije doooobrih cvjetića.. ak me razmete.. ali bolji.

Comment

• lucy

Originally posted by degma
                          evo ovako bez obzira na tehniku hopsanja ljudi moji zahvalnost je nešta predivno i ja nikada pa ni tada neću prestat zahvaljivati Bogu, tj apsolutu na kiši, snjegu, drvetu, travi, nebu, vjetru,.........lista je dalje poveća, i ništa u tome nema loše kao ni u tome što govori ho oponopono, ali ako ćemo sve gledati kroz materijalizam onda naravno da nećemo napredovati kao ako djelujemo čisto iz srca, jer se osjećamo ljepo kada zahvalimo što ćešče na životu i svemu oko nas...ako često zahvaljujemo nemožemo nikakvu energiju dati vragu, tj ako zahvaljujem pa ne radim to jer želim nešta odma nazad u materijalnom svijetu nego baš suprotno želim mir i radost u dušu, a iz toga dolazi inspiracija i intuicija koja je uvjek pokretala svijet i velike ideje pa tako pokreće i svakoga od nas ako smo dovoljno očistili sve negativnosti u vidu frustracija na sve oko nas....a to po meni ide najbolje zahvalom, i nemorate uopće koristit tehniku hospanja tj druge riječi, tako da to nije ništa novo jer mnoge religije također spominju zahvalnost a svi znamo i za Masara Emota japanskog znastvenika koji je dokazao da su ljubav i zahvalnost dvije najjače riječi u svemiru...

Također u vezi očeivanja, šta kažete na to da se svi kršćane mole da ima Boga podari nešta, apsolutno svi jer onaj mali broj koji se zbilja zna pravilno moliti je zanemariv, a sigurno ćete i vi potvrditi da ste se nelkada molili zbog ovoga ili onoga i to jako implicitno očekivali pomoć ako izmolite nekoliko krunica ili očenaša...šta s time narode???? to se također kosi sa onime što govori Lazarov...???
                          Degma, hvala ti na ovome!
                          Meni je ogrijalo dušicu.

Comment

• deltaforce
                            Bualag
                            • Aug 2012
                            • 466

Podjela na dobro i zlo je isto iluzorna. Autentičnost ne radi podjelu jer je iznad svih podjela.
                            Ovo je Dalaj Lama rekao. Nemoj biti ni dobar ni loš, budi autentičan.

Sve dobro se može preokrenuti u loše i obrnuto. A nije svako zlo za zlo je stara narodna. Naš um djeluje u dualnostima i tako sve tumači to ne znači kako dualnost postoji.

Ja recimo nemam potrebu poslije rada sa klijentima čistiti prostor ili sebe od negativne energije jer je nema. No neki koji se bave energetskim radom na način dobra i zla mogu imati problema ako ne očiste sebe ili prostor...

Comment

• Jesam
                              Supermoderator
                              • Mar 2011
                              • 14488

Čisti s namjerom, ne znam ni je li moguće nešto raditi bez namjere. Važno je raditi bez očekivanja. To nekome uspjeva nekome ne. Znam prema sebi. Ponekad stvarno mogu raditi bez očekivanja a nekad su mi stvari "previše važne" i onda se očekivanja teško riješiti. No nalazim polako i tome lijeka
                              Ako ima namjere automatski ima očekivanja. Inače ne bi ni bilo namjere, jer čemu ...? Nemojmo se farbati.

Hrabra izjava Dok god imaš potrebu za pisanjem na forumu navezana si, kao u ostalom svi mi ovdje. Ne samo to, navezana si na hranu, posao, novac... na sve stvari što radiš a bez kojih ne možeš ili misliš da ne možeš. Za materijalno si navezana ako ništa drugo odjećom i stambenim prostorom, da ne govorim o internetu, navezana si čak i na izbjegavanje rituala i na svoje filtere kako si napisala. Ne kritiziram, svi mi to radimo samo netko je svjesniji toga a netko ne.
                              Navezanost nije isto što i ovisnost, a opet neke od ovih stvari koje si naveo nemaju veze ni s ovisnošću niti s navezanošću. Ovisni smo o hrani, vodi, zraku itd. dok smo u ovom fizičkom obliku, da. Ali nisam navezana na hranu i vodu i zrak i ljubav.

Da sam npr. ovisna o internetu, a pogotovo da sam navezana na njega - ne mogu se složiti s tim. Mogu biti ovdje a i ne moram. To je moj osobni odabir. Da ga sutra nestane, bilo bi mi isto ok. Ne bih patila. A to je temelj navezanosti. misliti da bismo patili i bili izgubljeni bez nečega, da bi bez toga bili nepotpuni, nesretni ... to je bit navezanosti.

Najčešće su ljudi navezani na ljubav ... ili da kažem "ljubav". Misle da im dolazi izvana i da ne mogu bez nje. Zatim identificiraju ljubav s posjedovanjem, pa kroz odnose s drugim ljudima ... kada izgube nekoga (doslovno ili kroz prekide) osjećaju se izgubljeno jer su sebe doživljavali kroz taj odnos razmjene energije. Eh, to je navezanost. I u tom smislu sam rekla da nisam navezana. Ako imam, imam - ako nemam, opet dobro.

Dobro je slušati impuls odozgo no nije uvijek lako razlikovati ga od impulsa koji šalje ego.
                              Slažem se. No kad krenem hopsati i najednom mi cestu prepriječi terenac s reg. oznakom 4444 AA - onda je to za mene jedno veliko kozmičko "NE".

Upravo tako. Ne odbacivati apriori. Ne biti navezan ni na što. Pa ni na Ho'oponopono.

Comment

• Jesam
                                Supermoderator
                                • Mar 2011
                                • 14488

Čuj, činjenica da se 60% našeg tijela sastoji od vode nije za ignoriranje. A glede reagiranja na podražaje, ako voda reagira na energiju bilo bi čudno da mi ne reagiramo.
                                Ovo sve stoji na fizičkom, materijalnom planu. Samo što mi nismo isključivo fizička bića.

Odgovara mi tako kako je, lakše se nosim sa stresom, komunikacija s okolinom mi je skladnija, prekrasni ljudi mi ulaze u život, mirnija sam, dešavaju se "slučajnosti" koje ne znam objasniti, ali dok god podižu kvalitetu mog života niti nije bitno.
                                Ukratko, meni Ho`oponopono paše. Što ne znači da je to univerzalan princip koji će pasati svima... naprotiv. :)
                                Vidiš - ja zaista smatram da postoje univerzalni principi. Jer smo svi u biti isti i jedno. Dakle - ono što škodi meni, škodi nužno i tebi i svakom drugom. Jer smo od istog boga, od istog "materijala" sazdani. Radi se samo o tome da smo na različitim razinama i stupnjevima razvoja, da se tako izrazim, da svatko ima neki svoj zadatak, neku svoju karmičku misiju, i da svatko za sebe mora proći ono što mora proći. Neki svoj križni put. Ali to opet, ne isključuje postojanje "univerzalne istine".

Comment

akcija

akcija

akcija

akcija

Latest Topics

Collapse

There are no results that meet this criteria.

Working...
                                😀
                                😂
                                🥰
                                😘
                                🤢
                                😎
                                😞
                                😡
                                👍
                                👎