Ho’oponopono - iskustva i savjeti

Collapse
X

• Vrijeme
  • Show
Clear All
new posts
Advertisement
  • lucy

Originally posted by Tinker Bell

pozdrav dragi ljudi!

shvatila sam da me prao opaki pms u kombinaciji s ''munjenom lunom'' - kažu nonice ovdje da je luna munjena u 3. mjesecu. eto kad to sve prođe (pms i luna), tek onda ja shvatim ... a mislim da se i nešto ''pročistilo'' u meni jer sam tako odtugovala neke stvari, ali bez osjećaja jada i žrtve (kao obično).

uglavnom, osjećam se puno stabilnije - ovaj pojam je izvrstan za moj napredak

imam još jedno pitanjce - neka me netko prosvijetli dok ne pronađem sama odgovor - preuzeti odgovornost - da li se u principu odnosi na preuzimanje odgovornosti za svoje osjećaje koji se bude zbog nekih situacija/osoba ili na preuzimanju odgovornosti za same te događaje/reakcije osoba ?
    I ja sam zapinjala u tim stvarima. I još zapinjem.
    Poanta je shvatiti razliku između krivice i odgovornosti. Odgovornost preuzimaš za sve što ti se dešava i za sve što na bilo koji način uđe u tvoje energetsko polje. To nije krivica, krivica je samo uvjerenje.

Što se tiče konkretno tvog primjera, osobno preuzimam odgovornost i za svoje osjećaje i za djelovanje ljudi prema meni. Ljudi djeluju prema nama na temelju zakona privlačenja - znači ako netko napravi nešto što meni nije praf, to mi je pokazatelj da u meni postoji uvjerenje vezano za to. Jer da ne postoji, ne bih iskusila tu situaciju, niti bi se ta osoba s tim djelovanjem pojavila u mojem energetskom polju. Preuzimanje odgovornosti znači da je to moje smeče i da ću ga sada čistiti. :)

Samo zapamti.. nisi kriva za nešto što je netko napravio, ali si odgovorna.. jer da nemaš u sebi nešto što je privuklo tu situaciju, tu situaciju jednostavno niti ne bi doživjela :)

Comment

• riječanka
      Guru
      • Jul 2011
      • 6278

Originally posted by lucy
      I ja sam zapinjala u tim stvarima. I još zapinjem.
      Poanta je shvatiti razliku između krivice i odgovornosti. Odgovornost preuzimaš za sve što ti se dešava i za sve što na bilo koji način uđe u tvoje energetsko polje. To nije krivica, krivica je samo uvjerenje.

Što se tiče konkretno tvog primjera, osobno preuzimam odgovornost i za svoje osjećaje i za djelovanje ljudi prema meni. Ljudi djeluju prema nama na temelju zakona privlačenja - znači ako netko napravi nešto što meni nije praf, to mi je pokazatelj da u meni postoji uvjerenje vezano za to. Jer da ne postoji, ne bih iskusila tu situaciju, niti bi se ta osoba s tim djelovanjem pojavila u mojem energetskom polju. Preuzimanje odgovornosti znači da je to moje smeče i da ću ga sada čistiti. :)

Samo zapamti.. nisi kriva za nešto što je netko napravio, ali si odgovorna.. jer da nemaš u sebi nešto što je privuklo tu situaciju, tu situaciju jednostavno niti ne bi doživjela :)

Jako lijepo rečeno. Najviše problema stvara upravo razlika između krivice i odgovornosti. Odogojeni smo da sa odgovornošću preuzimamo krivicu, tako da nam je to gotovo izjednačeno. Nisu nas učili da i za uspjeh budemo jednako odgovorni.....uspjeh nam je uvijek nekako bio "slučajan" i morali smo se skromno zbog njega čak i opravdavati.

Comment

• fantazy
        Guru
        • Jan 2010
        • 4613

Originally posted by riječanka
        Jako lijepo rečeno. Najviše problema stvara upravo razlika između krivice i odgovornosti. Odogojeni smo da sa odgovornošću preuzimamo krivicu, tako da nam je to gotovo izjednačeno. Nisu nas učili da i za uspjeh budemo jednako odgovorni.....uspjeh nam je uvijek nekako bio "slučajan" i morali smo se skromno zbog njega čak i opravdavati.

oooo da
        pričaj mi o tome
        ja sam uvijek kriva

Comment

• riječanka
          Guru
          • Jul 2011
          • 6278

Originally posted by fantazy
          oooo da
          pričaj mi o tome
          ja sam uvijek kriva
          Na žalost, svi imamo slične priče.....
          A koliko nas je u životu čulo ovo ili slično: "svaka ti čast, to si super odradio/la, doista možeš biti ponosan"....a da se nije odmah počeo ispričavati: "ma daj, ma to je sitnica, ...." i što je najgore, osjećati nelagodu jer nas netko hvali....Je to normalno??

Comment

• smješko
            Guru
            • Apr 2011
            • 3709

Na žalost, svi imamo slične priče.....
            A koliko nas je u životu čulo ovo ili slično: "svaka ti čast, to si super odradio/la, doista možeš biti ponosan"....a da se nije odmah počeo ispričavati: "ma daj, ma to je sitnica, ...." i što je najgore, osjećati nelagodu jer nas netko hvali....Je to normalno??
            'ajmo ovako,svi smo uspješni i to 100% ,samo svatko u svom pravcu.
            Mislim,ako već imamo mogućnost izbora,biramo i taj pravac
            ako ti je već nelagodno zbog tuđe pohvale,kad ti završi dan,potapšaj se po ramenu i reci sama sebi:ma bravo riječanka,super si to danas odradila,svaka ti čast,jedino si ti to bila u stanju tako napravitit
            Najbolji način držanja muškarca je zagrljaj
            Naša svijest opaža kao stvarnost ono što postoji u našoj svijesti
            Ono što u drugima zamječuješ,to u sebi jačaš

Comment

• riječanka
              Guru
              • Jul 2011
              • 6278

Originally posted by smješko
              'ajmo ovako,svi smo uspješni i to 100% ,samo svatko u svom pravcu.
              Mislim,ako već imamo mogućnost izbora,biramo i taj pravac
              ako ti je već nelagodno zbog tuđe pohvale,kad ti završi dan,potapšaj se po ramenu i reci sama sebi:ma bravo rječanka,super si to danas odradila,svaka ti čast,jedino si ti to bila u stanju tako napravitit

Ma radim ja to dragi smješko Samo dug je put do toga bio.........nepotrebno....

Comment

• vena
                New member
                • Mar 2013
                • 18

ma ja da čekam da me neko pohvali,mogla bi okameniti čekajući,

ja sebe sama pohvalim za svaki slučaj

Comment

• smješko
                  Guru
                  • Apr 2011
                  • 3709

Originally posted by vena

i dobro nas našla
                  Najbolji način držanja muškarca je zagrljaj
                  Naša svijest opaža kao stvarnost ono što postoji u našoj svijesti
                  Ono što u drugima zamječuješ,to u sebi jačaš

Comment

• riječanka
                    Guru
                    • Jul 2011
                    • 6278

Originally posted by vena

Eto vidiš.....kako li smo skloni pogrdama i prigovaranjima, a neskloni pohvalama....pa kako svijet može biti bolji nego je?

Comment

• vena
                      New member
                      • Mar 2013
                      • 18

hvala hvala,
                      ma kako nebi,uvik na mene kritike,što ovo ovako što onako,
                      al ja samo sebi kažem ok ajmo Jovo nanovo,,

Comment

• Tinker Bell
                        Alternativa addict
                        • Mar 2013
                        • 195

Originally posted by lucy
                        heh... da, ovo je teži dio... sve je to razumljivo u teoriji ali ne osjećam tako - doći će sve to sa strpljenjem valjda
                        ...put je cilj...

Comment

• lucero
                          svjetlo
                          • Nov 2009
                          • 4471

Originally posted by Tinker Bell
                          heh... da, ovo je teži dio... sve je to razumljivo u teoriji ali ne osjećam tako - doći će sve to sa strpljenjem valjda
                          Moguće da bi ti odgovarao Proces prisutnosti (koji ne isključjuje Ho,naravno),baci malo pogled na temu. Ako imaš strpljenja i volje raditi.

Ma radim ja to dragi smješko Samo dug je put do toga bio.........nepotrebno....
                          Noup.Čim je tako bilo,znači da je bio potreban. Svakome-mislim,nisi ti izuzetak,da se ne uobraziš sada!
                          "Kuda koracam hoću da bacam
                          snopove zlatne svjetlosti."

Comment

• Tinker Bell
                            Alternativa addict
                            • Mar 2013
                            • 195

Originally posted by lucero
                            Moguće da bi ti odgovarao Proces prisutnosti (koji ne isključjuje Ho,naravno),baci malo pogled na temu. Ako imaš strpljenja i volje raditi.

moguće - ako mi to već drugi puta savjetuju...
                            ...put je cilj...

Comment

• Uoo
                              OOn
                              • Oct 2009
                              • 12425

odgledaj par videa sa ovog kanala i sve ce ti bit jasno :)))

Uistinu, Bog je tako ljubio svijet te je dao svoga Sina Jedinorođenca da nijedan koji u njega vjeruje ne propadne, nego da ima život vječni.
                              Ivan 3:16

Comment

• Tinker Bell
                                Alternativa addict
                                • Mar 2013
                                • 195

Originally posted by Uoo
                                odgledaj par videa sa ovog kanala i sve ce ti bit jasno :)))

http://www.youtube.com/watch?v=WJpZx..._NddMQ&index=8

...gledam Moojia majketi kako njegov pogled grije dušu...
                                ...put je cilj...

Comment

akcija

akcija

akcija

akcija

Latest Topics

Collapse

There are no results that meet this criteria.

Working...
                                😀
                                😂
                                🥰
                                😘
                                🤢
                                😎
                                😞
                                😡
                                👍
                                👎