Ho’oponopono - iskustva i savjeti
Collapse
X
-
inače nisam baš sklona vraćanju u prošlost, počistila sam taj dio.
Ok, počela sam hopsati prije više od dvije godine jer sam htjela riješiti nešto što se ticalo zdravlja. Nisu pomogli ni travari, ni bioenergija (u nečemu je, al ne u tom problemu) i već su me doktori tjerali godinu-dvije da to riješim operabilnim putem što ja nisam htjela jer sam znala da mogu sama. I onda je došlo hopsanje.
E, al nije direkto niti to pomoglo nego me odvelo do nekih drugih stvari...
Ono, kad vam se učestalo ponavljaju neke poruke o nečemu s raznih strana i prođe vam kroz glavu: E sad stvarno to moram napraviti jer ovo je previše znakova.
I tako sam počela i meditirati, stalno sam dizala vibraciju i, kao što sam već rekla, znala sam da je stvar u meni i da to mogu riješiti sama.
I jesam Nakon samo 2 mjeseca.
Doktor je bio u čudu, pregled je trajao sto godina, al rekao je da ako riješim još jedan manji problem da bude mi počel slati pacjentice i nek radim s njima kaj hoću!
Osim toga, ja sam mirnija sama sa sobom. Ne skačem naglavačke na svakoga ko me krivo pogleda, jelte
U poslu sam mirnija...
Ali da se počistilo i dosta ljudi iz mog života, o da. I nije mi žao.
Iako ne hopsam luđački ni ja, kao što je Lusi rekla. Jednostavno to ostane kao dio tebe.
Eto, toliko za sad dragi hopsići.
Najbolji način držanja muškarca je zagrljaj
Naša svijest opaža kao stvarnost ono što postoji u našoj svijesti
Ono što u drugima zamječuješ,to u sebi jačaš👍 3Comment
-
huh... stigao sam do pedesete stranice. vrijedni ste...hvale vrijedni pionirski poduhvati... svaka čast
a meni je posebno interesantan onaj post o laua'e paprati... malo mi kabasto ono "brendiram" ... da li postoji neka druga riječ (nikakav sam vam sa engleskim) a koja bi zadržala suštinu izraza... ne bih ja tu nešto da gatam može ovako može onako ... markiram, označavam itd
Someone told me I was delusional. I almost fell off my unicorn.👍 5Comment
-
ponadah se da ću njome počistiti nešto čvrsto ukorijenjeno u vezi predaka (nešto su mi oni na tapetu )
a načuo sam da samostalno hopsanje u tom pravcu ne ide, treba odraditi na seminaru a seminar... vidi jado što mi se ovo dopade
👍 5Comment
-
Ja i dalje nosim slikicu paprati u novčaniku i imam je na pisaćem stolu a na poleđini sam napisala čemu sam je dodijelila.slobodni.net za slobodni svijet👍 6Comment
-
Nažalost ne, nemam poticaja kad je na temi tišina... Ali koristim neke stvari koje sam naučila od ho-a i vas...put je cilj...👍 3Comment
-
Ja sam dublje pronjuškala tehniku, prošla radove drugih Morninih učenika i našla neke info o starom Ho´oponoponu.
Postepeno se počela javljati želja da smanjim korištenje alata, ali da u trenucima bez hopsanja zadržim svjesnost. I sada jako rijetko hopsam... ne vidim neku bitnu promjenu.
Ti si išla kroz Proces kada si hopsala?Someone told me I was delusional. I almost fell off my unicorn.👍 4Comment
-
Ne, nisam zajedno prakticirala to dvoje - kad sam počela proces bila sam u konstantno malo nabrijanom stanju i nikako nije išlo hopsanje uz to.
Ali svakome bih preporučila proučavanje unutarnjeg djeteta iz ho'o-a, prije samog procesa (kao što je kod mene, igrom slučaja, bio slučaj). Jer i u procesu postoji ta spika s djetetom, ali je po meni nekako slabo ''obrađeno'' uspostavljanje komunikacije i općenito kontakt s djetetom. S druge strane kroz ho'o sam to odlično odradila i tu ''spiku'' s djetetom unjela u proces .
Za mene je to bio najvažniji dio i jedne i druge tehnike - u prošlogodišnjem krugu
Svakako, ona zahvalnost i prihvaćanje koje se nauči kroz ho'o ostaje zauvijek ... tu negdje...put je cilj...👍 5Comment
-
Slažem se da je to jedan od najvažnijih segmenata Ho.
Jedino mi je iznenađujuće koliko je taj koncept postao popularan u posljednje vrijeme. Možda i nije baš bezazleno za ljude da krenu s tehnikom, napave par povezivanja s unutrašnjim djetetom, pa odustanu od tehnike jer im ne paše i onda zanemare unutranje dijete.
Ni ja ne hopsam predano kao prije, ali ostaje baš to što si rekla, zahvalnost i mogućnost prihvaćanja. Zbilja je dobra tehnika.Someone told me I was delusional. I almost fell off my unicorn.👍 2Comment
-
Draga Miu,
"problem" je ono što doživljavamo kao problem, i isto tako "rješenje" je ono što doživljavamo kao rješenje. Dakle, to što ti doživljavaš da se neki "problem" kod drugih "riješio" je tvoja istina...
Ovo što još uvijek vodiš računa o drugima pokazuje da se baviš njima, znači um analizira rezultate, upireš prstom u tamo nekog vani... a to nije mir. Sve dok nisi u miru znači da nisi otpustila. A kad otpustiš onda više nećeš vidjeti ni druge, ni problem, ni rješenja. I zato hopsamo da bismo bili u miru sa onim što se događa, kažemo: "što je to u meni da doživljavam taj problem, što je to u meni da sam kreirala tu situaciju, molim te otpusti"... to znači 100% odgovornost, da sa punim povjerenjem prepustimo neka se riješi kako je najbolje za sve, pa kako god da to ispalo na kraju bit ćemo u vjeri da je tako najbolje.
Ali sve dok se bavimo "problemima" i "rješenjima" znači da još uvijek čvrsto držimo sve u svojim rukama, mislimo da znamo najbolje, vrtimo misli, puštamo programe da caruju... kad kažemo: "dragi programi hvala vam, ali ne hvala, ne trebate mi više... volim te, molim te otpusti"... eh to je najlakši način
Hej, vidim ovo tek sada, hvala na pojašnjenju/\__/\
(=^_^=) .👍 4Comment
-
Tema je počišćena od početka kako bi ostala u okvirima naslova (savjeti i iskustva) - sve što je bilo off-topic i chat premješteno je na:
ili relevantne teme - ovisno o predmetu razgovora.Last edited by Jesam; 05-07-14, 09:18.slobodni.net za slobodni svijet👍 1Comment
Comment