Ho’oponopono - iskustva i savjeti

Collapse
X

• Vrijeme
  • Show
Clear All
new posts
Advertisement
  • vania
    sincerity
    • Dec 2011
    • 689

Originally posted by dany
    E da se i ja oglasim. Meni ovde nista nije jasno, a kao sve mi je jasno, ali to i nema neke veze. Ja izgovaram : Zao mi je, molim te oprosti, hvala ti, volim te" i sve ovo pricam na putu na posao (10ak min), pred spavanje (sve dok ne zaspim), malopre sam cupkala travu oko cveca i sve vreme ponavljala. Jel ja gresim sto se ne zakacim za konkretan problem, vec onako izgovaram iz cista mira? U stvari kako se i mogu zakaciti za konkretan problem, kada mi je najveci strah, sto od visine, sto od kojekakvih budalastina.

svima unapred
    E to si dobro rekla, sve jasno, a ništa nije jasno, valjda trebamo čistiti sva ta pitanja, nedoumice kako bi se otvorio prostor za odgovore iz inspiracije.
    Ups ma najbolje se ne mučiti, kako zašto, koliko već čistiti i mantrati kad nam dođe kad imamo potrebu... A prehlade i boleščine dolaze kad stanemo, kad uhvatimo vremena za sebe. Dok ne, za to nema vremena, a kad staneš sve dođe na naplatu kao opomena- uspori malo, misli malo i na sebe...
    Mada mi to nulto stanje nije baš jasno- u njemu nema nikakvih misli emocija ni lijepih ni ružnih - kako bi se reklo nirvana ili??

Comment

• fantazy
      Guru
      • Jan 2010
      • 4613

ja mislim da postaješ čisti kreativni potencijal bez vreće na leđima

Comment

• vania
        sincerity
        • Dec 2011
        • 689

Originally posted by A Lili
        http://www.youtube.com/watch?v=nKiCFzmCcmE

Ne znam je li netko već stavio pa evo ja ću možda opet....
        Predavanje u 9 djelova, još uvijek gledam, ako sam dobro vidjela preko 10 sati. Puno jasnije nego u knjizi i tekstovima koje sam pronalazila po netu. Metode i alati i još koješta.
        Sviđa mi se što H. ne traži novca i učitelja, samo malo koncentracije na početku dok veza sa "djetetom" ne proradi.
        Preporučam svima koji nisu probali, ne traži kruha samo igara, blesavo je ali treba se znati šaliti sa sobom.
        Zanimljivo i zbunjujuće, ljudi postavljaju pitanja, a odgovor okolo naokolo- čistite, znači sva pitanja, misli, emocije to ustvari nismo mi, već to treba očistiti, kako znati što su misli iz ega, a što iz inspiracije., što je pravo, a što ne.... ??? Čistim ali ne sa namjerom (ne smije se imati namjera, cilj, već samo čistiti pa što bog da- a on zna što je ispravno i pravo) pa možda dođem do odgovora. ...

Comment

• fantazy
          Guru
          • Jan 2010
          • 4613

inspiracija je praćena ushićenjom
          ego očekivanjem
          bar sam ja to sebi tako razgraničila
          ali nisam postavila čvrste granice...više su podložne osmozi

Comment

• A Lili
            Go ahead make my day
            • Apr 2012
            • 375

Originally posted by vania
            Zanimljivo i zbunjujuće, ljudi postavljaju pitanja, a odgovor okolo naokolo- čistite, znači sva pitanja, misli, emocije to ustvari nismo mi, već to treba očistiti, kako znati što su misli iz ega, a što iz inspiracije., što je pravo, a što ne.... ??? Čistim ali ne sa namjerom (ne smije se imati namjera, cilj, već samo čistiti pa što bog da- a on zna što je ispravno i pravo) pa možda dođem do odgovora. ...
            Pogledala sam dobar komad tog predavanja, na početku je dosta frustrirajuće, htjela sam i odustati od gledanja, ali nisam imala pametnijeg posla, pa ajd, da ubijem vrijeme... kasnije u drugom dijelu postaje bistrije. Sva pitanja, tj. čim postavljaš pitanja kako ovo, kako ono, ili tumačiš misli koje i ovako i onako šibaju umom nalaziš se "zaglavljena" i imaš posla sa "smećem" kao što kaže dr. I.

Kasnije na predavanjima govori o alatima (predmeti, biljke, riječi...)koji pomažu čišćenju i rade ga umjesto nas. Ono što sam počela primjenjivati je zahvala prije javljanja na telefon, prije paljenja tv-a ili kompa i "ledeno plavo" prije kontakta s biljkama. Ne razmišljam jesam li blesava i smiješna, neka me vodi gdje treba.

Inspiraciju prepoznam tako (a i prije sam prakticirala isto) da mi sine neka ideja, prionem odmah ili čim stignem u radionicu, ako iz prve ne uspije, ili dok radim osjećam sumnju da možda neće valjati, jednostavno ostavim, bacim i čekam sljedeću. Radim rukama, pa je to moj dojam. Cijelo vrijeme na tim predavanjima govore o inspiraciji, ako se pitanje o nekoj ideji vraća i vraća znači da nismo očišćeni, a kada jesmo, inspiracija će napraviti svoje.

Koliko sam shvatila, a možda i griješim, treba čistiti sve i stalno, a čišćenje otvara put prema onome što nam treba. Ono božansko zna najbolje i ne voli narudžbe.

U knjizi je i grafikon, koji mi nije bio jasan, ali su ga dobro par puta rastumačili na primjerima. Čistimo podsvijest (smeće), ako čistimo dobro dolazimu u "nulu" koja nam daje jasne odgovore. Tako nekako, u svakom slučaju, odvojite vrijeme za istraživanje.
            I tried being reasonable, I didn't like it.

Comment

• Jesam
              Supermoderator
              • Mar 2011
              • 14488

Originally posted by dany
              E da se i ja oglasim. Meni ovde nista nije jasno, a kao sve mi je jasno, ali to i nema neke veze. Ja izgovaram : Zao mi je, molim te oprosti, hvala ti, volim te" i sve ovo pricam na putu na posao (10ak min), pred spavanje (sve dok ne zaspim), malopre sam cupkala travu oko cveca i sve vreme ponavljala. Jel ja gresim sto se ne zakacim za konkretan problem, vec onako izgovaram iz cista mira? U stvari kako se i mogu zakaciti za konkretan problem, kada mi je najveci strah, sto od visine, sto od kojekakvih budalastina.

svima unapred
              Ne moraš znati što čistiš i većinom ljudi i ne znaju jer možeš čistiti sve od pamtivijeka, iz prošlih inkarnacija, drugih svjetova, iz djetinjstva ... to je sve tako duboko u podsvijesti da niti ne bi imalo smisla izvlačiti stvar po stvar. Bitno je da se čisti.

Ponekad nam se spontano pojasni neki problem ili događaj iz sjećanja, i to je isto ok - ali ne trebamo ništa forsirati. Božansko (i naša nadsvijest) zna bolje od nas što treba čistiti - prepustimo mu taj dio s povjerenjem.

Možemo namjenski čistiti neku prostoriju npr. ili prije vožnje autom ili nekih bitnih događaja ali sebe čistimo samo izgovaranjem te 4 rečenice.
              slobodni.net za slobodni svijet

Comment

• Jesam
                Supermoderator
                • Mar 2011
                • 14488

Originally posted by teemo
                I ? Kako izgleda tvoja reakcija kada si bolesna, prebijena, koje emocije to izaziva u tebi ?
                Odgovori su odlican materijal za ho opono, eft ...ili bilo sto drugo, sto prakticiras.

Ako smo toliko tvrdoglavi i ne zelimo priznati neke konflikte
                na psihickoj, duhovnoj razini oni se manifestiraju kao tjelesni simptomi
                a u stvari su oni isti samo sada ih dozivljavamo kroz nasa osjetila , jer to mozak razumije .
                Ponavljanje gradiva
                Odlično!

Kad sam bolesna sam obično živčana jer mi taj osjećaj nepokretnosti, nefunkcionalnosti, bespomoćnosti, slabosti, usporenosti i ograničene slobode kretanja ide beskrajno na živce. Ali, s druge strane mi je ponekad i drago (ako nisam baš onako jako bolesna da trpim neku bol) jer me jedino to prisili da stanem na loptu i onda si baš guštam doma uz knjigu ili samo malo lagane meditacije i lješkarenja ... tako da, odgovor bi bio - izaziva mi miješane emocije.

(A pazi još sad: jučer takva bolesna idem kositi travu i pogodi što?! Kosilica mi rikne! Nešto me fakat želi zaustaviti.)

Što se tvrdoglavosti tiče, ne znam da li je to prava riječ - naprosto nesposobnost da te konflikte osvjestimo ili oni leže preduboko. Nemam svjestan otpor prema tome, dakle - ne mogu to nazvati tvrdoglavošću.

A i prema dr Hew Lenu, nije ni bitno da znamo i to me silno veseli jer imam osjećaj da bih mogla potrošiti 3 života inače samo na spoznavanje problematike i dijagnozu.

Comment

• A Lili
                  Go ahead make my day
                  • Apr 2012
                  • 375

Originally posted by Jesam

Možemo namjenski čistiti neku prostoriju npr. ili prije vožnje autom ili nekih bitnih događaja ali sebe čistimo samo izgovaranjem te 4 rečenice.
                  Vidim da ne treba ponavljati sve odjednom, nego naći ono što nam najbolje odgovara u trenutku, ja tupim "volim te" u glavnom, kada je kakva grozota onda se ispričavam i žalim.
                  Doktor npr. govori HAWAII ( HA - božanski dah, WAI -božanska voda, I - objedinjava sve), i kaže da koristimo ono što nam prvo dođe.
                  Uf, jesam štreberica!

Comment

• vania
                    sincerity
                    • Dec 2011
                    • 689

Pogledala sam dobar komad tog predavanja, na početku je dosta frustrirajuće, htjela sam i odustati od gledanja, ali nisam imala pametnijeg posla, pa ajd, da ubijem vrijeme... kasnije u drugom dijelu postaje bistrije. Sva pitanja, tj. čim postavljaš pitanja kako ovo, kako ono, ili tumačiš misli koje i ovako i onako šibaju umom nalaziš se "zaglavljena" i imaš posla sa "smećem" kao što kaže dr. I.

Kasnije na predavanjima govori o alatima (predmeti, biljke, riječi...)koji pomažu čišćenju i rade ga umjesto nas. Ono što sam počela primjenjivati je zahvala prije javljanja na telefon, prije paljenja tv-a ili kompa i "ledeno plavo" prije kontakta s biljkama. Ne razmišljam jesam li blesava i smiješna, neka me vodi gdje treba.

Inspiraciju prepoznam tako (a i prije sam prakticirala isto) da mi sine neka ideja, prionem odmah ili čim stignem u radionicu, ako iz prve ne uspije, ili dok radim osjećam sumnju da možda neće valjati, jednostavno ostavim, bacim i čekam sljedeću. Radim rukama, pa je to moj dojam. Cijelo vrijeme na tim predavanjima govore o inspiraciji, ako se pitanje o nekoj ideji vraća i vraća znači da nismo očišćeni, a kada jesmo, inspiracija će napraviti svoje.

Koliko sam shvatila, a možda i griješim, treba čistiti sve i stalno, a čišćenje otvara put prema onome što nam treba. Ono božansko zna najbolje i ne voli narudžbe.

U knjizi je i grafikon, koji mi nije bio jasan, ali su ga dobro par puta rastumačili na primjerima. Čistimo podsvijest (smeće), ako čistimo dobro dolazimu u "nulu" koja nam daje jasne odgovore. Tako nekako, u svakom slučaju, odvojite vrijeme za istraživanje.
                    Buni me ono stalno??

Comment

• A Lili
                      Go ahead make my day
                      • Apr 2012
                      • 375

Čisti, čisti, čisti...

Comment

• vania
                        sincerity
                        • Dec 2011
                        • 689

Čisti, čisti, čisti...

Treba raditi i druge stvari, jedino da uključim automatiku

Comment

• Jesam
                          Supermoderator
                          • Mar 2011
                          • 14488

Treba raditi i druge stvari, jedino da uključim automatiku
                          Pa to ti se može vrtiti u glavi i kad radiš druge stvari, npr. voziš, kuhaš, peglaš, šetaš psa, kosiš travu, dok se u kupaonici spremaš na posao ujutro ... ne moraš sjedit u stavu mirno dok ti se vrti "volim te"

Comment

• A Lili
                            Go ahead make my day
                            • Apr 2012
                            • 375

Ili ići cestom i na glas govoriti : volim te, oprosti, žao mi je... riskirat time institucionalizaciju...

Čak ne treba mantrati stalno, recimo neka situacija koja nas naljuti, umjesto šizike reći u sebi oprosti mi, volim te...

Comment

• vania
                              sincerity
                              • Dec 2011
                              • 689

Hvala! kad sam fokusirana na nešto, onda nemam baš potrebe za mantranjem, jer tada me ne peru negativne misli, već samo inspiracija, kad nemam koncentraciju, kad misli lete, kad se jave strahovi, sumnje tada čistim i čistim..., evo danas slobodna pa me peru svakakve misli, čistim, čistim i čistim...umjesto da uživam u slobodnom danu....koliko toga

Comment

• Jesam
                                Supermoderator
                                • Mar 2011
                                • 14488

Hvala! kad sam fokusirana na nešto, onda nemam baš potrebe za mantranjem, jer tada me ne peru negativne misli, već samo inspiracija, kad nemam koncentraciju, kad misli lete, kad se jave strahovi, sumnje tada čistim i čistim..., evo danas slobodna pa me peru svakakve misli, čistim, čistim i čistim...umjesto da uživam u slobodnom danu....koliko toga
                                Je, znaš kaj je nama učiteljica AT-a govorila?

Nema nešto za ništa.

Comment

akcija

akcija

akcija

akcija

Latest Topics

Collapse

There are no results that meet this criteria.

Working...
                                😀
                                😂
                                🥰
                                😘
                                🤢
                                😎
                                😞
                                😡
                                👍
                                👎