Ho’oponopono - iskustva i savjeti

Collapse
X

• Vrijeme
  • Show
Clear All
new posts
Advertisement
  • Mošarta
    New member
    • Apr 2012
    • 20

Originally posted by Tree
    Ja sebe znam poljubiti u rame, ruku, koljeno

Za ovo prelijep/a si...
    Ko nije lijep? Zapitajte se... Zašto ta osoba nije lijepa?
    Ako Hooponopono uči - ovo je dobro i ovo je dobro, ako smo svi u našoj biti isti, onda smo svi u redu, svi smo prelijepi.
    Neko debeo, mršav, sa celulitom, bez ruke, ćelav, bez zuba... je prelijep i vrijedan života, ljubavi.
    Tijelo ima svoju funkciju u našem postojanju - volimo svoje tijelo onakvo kakvo jeste, priznajmo i svoje emocije i volimo ih što su nam došle u ovom trenutku. One su nam putokaz.
    Recimo sebi volim te, prelijep/a si i na dan pms-a i na dan loše frizure. Recimo sebi volim te, prelijep/a si i kada furamo emociju koju sebi zamjeramo (bijes, tuga...).
    Prihvatimo sebe i druge onakve kakvi smo.

Fantazy, ako ti se plače, odplači Ako ti u tom momentu neka osoba padne na pamet, baš njoj uputi ove hoo... riječi. Ponavljaj ih sve dok za tim imaš potrebu. Naglas, u afektu... Sve dok se ne isprazniš.

I ja sam plačipi'ka i čistim i čistim
    Tree, hvala što si nas podsetila!
    Upravo danas razmišljam i inače ovih dana - kako smo se sveli na fizičko, kako smo u jakoj identifikaciji sa telesnim. Koliko ljudi 'boluje' od raznoraznih kompleksa niže vrednosti zbog neke telesne mane ili čak 'umišljene mane'. Ljudi misle da nisu vredni jer imaju ovakva ili onakva tela i telesna obeležja. Uz sve to smo bombardovani marketingom na kom nam prikazuju 'nedostižno savršenstvo'.

Znam dosta ljudi koji se osećaju upravo 'jadno' i bezvredno jer misle da nisu vredni života i ljubavi zbog svog fizičkog izgleda. Tada bih samo da ih zagrlim i šapnem: Prelep si/Prelepa si!

Comment

• del
      šegrt
      • Feb 2012
      • 530

vitale... prije nekih 4-5 godina registrirao sam se na jednom od njegovih sajtova, ostavio i obavezan broj telefona. dva-tri dana kasnije zove lik, njegov asistent, iz amerike, ne sjećam se iz kojeg grada. da bi on meni prodao turboubrzani telefonski tečaj ultimativnog manifestiranja. cijena, 3000 dolara za deset jednosatnih lekcija i neograničeni support preko maila. telefonski računi bi išli meni na teret. rekoh burazu, ok, razmislit ću. zove opet par dana kasnije, jesam li razmislio. jesam, to mi je previše love. a onda dobro, kaže on, napravit ću iznimku, može sconto na 2100 dolara. i još će mi izaći u susret pa može na amex na rate, iako preferiraju cash upfront. zahvalio sam se, ne bih. zvao je još jednom ili dvaput, pa odustao.
      tak da imam dosta rezerve prema joeu.
      ali hopsanje nema veze s tom rezervom.
      let forever be. how does it feel like?

Comment

• A Lili
        Go ahead make my day
        • Apr 2012
        • 375

Del, i meni malo baca na Soprana.
        Ne uzimam za zlo, čovjek traži način za zaraditi, tipično američki, dobro sam se nasmijala na onu njegovu margaritu-lajt.
        Vidim dosta tekstova,web-stranica, videa, sve za džabe, da hoće to srezati mogli bi zamračiti puno toga. Iako sam vidjela i naljepnice po 10$ i plave boce za 20 $ iako ih ima i u Offertissimi za 12-13 kn. Tko hoće platitit gurua i neke seanse, neka, mislim da sam uhvatila bit H. popravljat ću po putu, neki ljudi vole instant-metode, platiš i dobiješ, e sad kako šljaka, o tome bi se dalo raspravljati.

Mislim da ipak iza svog tog marketinga stoji lijepa i dobra ideja.
        I tried being reasonable, I didn't like it.

Comment

• vania
          sincerity
          • Dec 2011
          • 689

Originally posted by del
          vitale... prije nekih 4-5 godina registrirao sam se na jednom od njegovih sajtova, ostavio i obavezan broj telefona. dva-tri dana kasnije zove lik, njegov asistent, iz amerike, ne sjećam se iz kojeg grada. da bi on meni prodao turboubrzani telefonski tečaj ultimativnog manifestiranja. cijena, 3000 dolara za deset jednosatnih lekcija i neograničeni support preko maila. telefonski računi bi išli meni na teret. rekoh burazu, ok, razmislit ću. zove opet par dana kasnije, jesam li razmislio. jesam, to mi je previše love. a onda dobro, kaže on, napravit ću iznimku, može sconto na 2100 dolara. i još će mi izaći u susret pa može na amex na rate, iako preferiraju cash upfront. zahvalio sam se, ne bih. zvao je još jednom ili dvaput, pa odustao.
          tak da imam dosta rezerve prema joeu.
          ali hopsanje nema veze s tom rezervom.
          Sve se to nakraju svede na marketing, ali upravo to kako si rekao zanemarimo marketing.

Ne treba nam poduka za ove četiri rečenice, neki vodić preko telefonske žice koji nas i ne poznaje. Ima dovoljno i besplatnih materijala, a možda bude i kakvih dostupnih ili besplatnih radionica a i na ovom forumu vidim da nas ima sve više za razmjenu iskustava i nedoumica...

Prave stvari su i jednostavne stvari: A ove rečenice, kad malo dublje razmislimo jesu to: jednostavne, istinske, duboke, a ponekad toliko teške za izgovoriti.

Ali mi ljudi volimo komplicirane stvari, da bi nam život bio kompliciraniji

Comment

• del
            šegrt
            • Feb 2012
            • 530

Originally posted by A Lili
            Del, i meni malo baca na Soprana.
            Ne uzimam za zlo, čovjek traži način za zaraditi, tipično američki, dobro sam se nasmijala na onu njegovu margaritu-lajt.
            Vidim dosta tekstova,web-stranica, videa, sve za džabe, da hoće to srezati mogli bi zamračiti puno toga. Iako sam vidjela i naljepnice po 10$ i plave boce za 20 $ iako ih ima i u Offertissimi za 12-13 kn. Tko hoće platitit gurua i neke seanse, neka, mislim da sam uhvatila bit H. popravljat ću po putu, neki ljudi vole instant-metode, platiš i dobiješ, e sad kako šljaka, o tome bi se dalo raspravljati.

Mislim da ipak iza svog tog marketinga stoji lijepa i dobra ideja.
            ma sve pet, tko si želi manifestirati novi bmw da susjedi budu zavidni, go for it, joe zna kako
            ja sam u nekom drugom filmu
            let forever be. how does it feel like?

Comment

• A Lili
              Go ahead make my day
              • Apr 2012
              • 375

Ako sam dobro skužila, Džo je napustio vizualizaciju, sad samo čisti.
              I tried being reasonable, I didn't like it.

Comment

• vania
                sincerity
                • Dec 2011
                • 689

Originally posted by del
                ma sve pet, tko si želi manifestirati novi bmw da susjedi budu zavidni, go for it, joe zna kako
                ja sam u nekom drugom filmu
                Ja isto, bez obzira, Ho oponopono ne mogu povezati sa Tajnom i zakonom privlačnosti bar ne u onom materijalnom kontekstu.

Ho oponopono za mene znači prvenstveno očistiti sebe,doprijeti do istinske sebe (koja je sad obavijena egom, šumovima)... a to je pravo bogastvo, druge stvari onda dođu same od sebe, ali nisu cilj . Bit je biti u miru sam sa sobom...bili bogati, siromašni, ovakvi ili onakvi

Comment

• Eorlan
                  list na vjetru
                  • Apr 2012
                  • 1535

Osobno sam prošao kroz vlastiti proces skidanja maski i zato Ho'o više doživljavam kao igru, igru povezivanja sa svime što jeste. Zašto se nebi mogli obratiti Majci Zemlji: žao mi je. Molim te oprosti. Hvala ti. Volim te! A da je preljepa nemoramo ni spominjati Ta mi smo èovjeèanstvo. Svatko od nas je èovjeèanstvo u malom. Imamo sve male ratove i probleme koje i svi drugi ljudi imaju na psihološkom i emocionalnom planu, bez obzira na ekstremnost i specifiènost situacija. U stanju identifikacije nama je uvijek najteže jer tuðu patnju ne osjeæamo kao svoju. Hvala ti! Hvala ti! Hvala ti!

Jednako tako možemo upotrjebiti taj silan potencijal kako bi izljeèili odnose, zajednice, èitava društva. Ljubav bez granica!

Comment

• fantazy
                    Guru
                    • Jan 2010
                    • 4613

Originally posted by Mošarta
                    Tree, hvala što si nas podsetila!
                    Upravo danas razmišljam i inače ovih dana - kako smo se sveli na fizičko, kako smo u jakoj identifikaciji sa telesnim. Koliko ljudi 'boluje' od raznoraznih kompleksa niže vrednosti zbog neke telesne mane ili čak 'umišljene mane'. Ljudi misle da nisu vredni jer imaju ovakva ili onakva tela i telesna obeležja. Uz sve to smo bombardovani marketingom na kom nam prikazuju 'nedostižno savršenstvo'.

Znam dosta ljudi koji se osećaju upravo 'jadno' i bezvredno jer misle da nisu vredni života i ljubavi zbog svog fizičkog izgleda. Tada bih samo da ih zagrlim i šapnem: Prelep si/Prelepa si!

E pa stvarno ti hvala...jako jako

Zato mi je teško reći žao mi je, molim te oprosti

Sve mi je jasnije koliko sam ok, koliko sam prelijepa (ovo je naročio teško prihvatiti kao i inteligentna jer su me učili da se ne valja hvaliti i bahatiti) i posebna a sama sebe cijeli život sabotiram.

Hvala ti hvala

Comment

• fantazy
                      Guru
                      • Jan 2010
                      • 4613

Originally posted by vania
                      Ja isto, bez obzira, Ho oponopono ne mogu povezati sa Tajnom i zakonom privlačnosti bar ne u onom materijalnom kontekstu.

Ho oponopono za mene znači prvenstveno očistiti sebe,doprijeti do istinske sebe (koja je sad obavijena egom, šumovima)... a to je pravo bogastvo, druge stvari onda dođu same od sebe, ali nisu cilj . Bit je biti u miru sam sa sobom...bili bogati, siromašni, ovakvi ili onakvi

Da u pravu ste...
                      znala sam da je to
                      osjetila sam da iza toga stoji agresivni marketing koji mi tako jako smeta....

A mislim da je svrha nulte granice da budeš na nuli i dopustiš svojoj kreativnosti i potencijalu da stvara....da stvara iz čiste ljubavi...kad stvaraš iz čiste ljubavi novac dolazi....sam...kad želiš iz čiste potrebe, potreba biva zadovoljena

Comment

• fantazy
                        Guru
                        • Jan 2010
                        • 4613

Otkud to "prelijep/a"? Pročitala, pregledala, nigdje nisam vidjela niti čula.

Evo danas prvi izazov... uf, uf... Zove me tata da su ga spakovali u bolnicu jer mu je crp preko 250... kakvo čišćenje, kakvi bakrači, obuzela me panika i ludnica u glavi. Kad sam se malo pribrala, krenula i krenula mantrati, bilo mi je bolje... čak sam u jednom trenutku počela misliti da sam to izazvala čišćenjem... Svakakve ludosti dolaze od straha. Čistila sam i to...

Drž' te fige za mog tatu.

Vezano za temu... počela sam ljude gledati kao jedno, tj. da smo svi jedna svijest (nekoliko puta mi se to i dokazalo), tako da su ljudi koji mi se ne sviđaju ili sam u nekom sukobu s njima u stvari onaj dio mene koji moram ispraviti i koji mi se ne sviđa. Tako mi je H. došao kao kec na 10-ku, jer po mom viđenju upravo to i radi.
                        Čistite! Hvala vam i vas!

žao mi je
                        molim te oprosti
                        volim te

meni ponekad se javi bljesak neki pri kojem osjećam se kao Bog....kao da imam neograbičenu moć, ja sve ovo kreiram
                        npr. u tramvaju neki dan djeca idu u školu pa se smiju...onako čisto, a ja mislim ponosno ovo je moja kreacija

Comment

• fantazy
                          Guru
                          • Jan 2010
                          • 4613

Ako sam dobro skužila, Džo je napustio vizualizaciju, sad samo čisti.

Napisao je knjigu, ne mogu se sjetiti naslova, koja je vezana uz The Sicrit, a onda i u knjizi Nulte granice a i u ovom filmu, kaže da nije bio u pravu...i s tim je imao problem al mu je dr.I rekao da se ne brine da je to njegovo putovanje ili tako nešto

Comment

• Tree
                            <3
                            • Aug 2010
                            • 4217

Originally posted by fantazy
                            a ja mislim ponosno ovo je moja kreacija
                            reče ego. Čisti i to

Čim tako mislimo, mislimo i obrnuto - neka nevolja nam se pojavi u životu, onda smo ljuti na sebe, jer je to naša kreacija.

U pravu si ti, jer jeste, ali i nije.

Možda ti bude lakše čistiti takve situacije u punoj formi sa:

Žao mi je.
                            Molim te oprosti mi.
                            Hvala.
                            Volim te.
                            Prelijep/a si.

...pa onda pokušati i u onim teškim.
                            …a o zmajevom biseru ni rijeci!

Comment

• fantazy
                              Guru
                              • Jan 2010
                              • 4613

Originally posted by Tree
                              reče ego. Čisti i to

Čim tako mislimo, mislimo i obrnuto - neka nevolja nam se pojavi u životu, onda smo ljuti na sebe, jer je to naša kreacija.

U pravu si ti, jer jeste, ali i nije.

Možda ti bude lakše čistiti takve situacije u punoj formi sa:

Žao mi je.
                              Molim te oprosti mi.
                              Hvala.
                              Volim te.
                              Prelijep/a si.

...pa onda pokušati i u onim teškim.

e da...i to je bitno
                              treba čistiti sve...
                              recimo primjetite nekog zgodnog muškarca
                              to je lijepo
                              pa mislitet ugodno je to ne moram čistiti...
                              ali poenta je da ne znamo šta je dobro za nas a šta ne......
                              jer zamislite da se poistovjetite s dobrim izgledom pa sebi nametnete prioritet da izgledate s 70 god kao da vam je 30...i eto muke ako to shvatite doslovno
                              dakle ne znamo šta je za nas dobro a šta ne
                              pa je najsigurnije čistiti sve

Comment

• fantazy
                                Guru
                                • Jan 2010
                                • 4613

da....
                                i ako vam je pretjerano to čistiti mislim da je dovoljno i hvala
                                volim te...za takve situacije

Comment

akcija

akcija

akcija

akcija

Latest Topics

Collapse

There are no results that meet this criteria.

Working...
                                😀
                                😂
                                🥰
                                😘
                                🤢
                                😎
                                😞
                                😡
                                👍
                                👎