Ho’oponopono - iskustva i savjeti

Collapse
X

• Vrijeme
  • Show
Clear All
new posts
Advertisement
  • lucy

Originally posted by Jesam
    Čini mi se da sam stigla do neke barijere. Krenulo je sjajno i sad kao da me opet štopa. Ovo grozno ružno smežurano bijesno dijete ne reagira na moje mantre, molbe, riječi ... i iskreno moram priznati da ga se bojim pa s njim razgovoaram "zatvorenih očiju" - toliko mi je ružno i opako.

Već ga danima pokušavam smekšati a rezultat mi je alergija ili bronhitis ili nešto takvo što nisam imala godinama. Nešto mi sjedi na dišnim putevima i cijele noći se prevrćem.

Uh, erase, erase, erase ...
    Mila... bijes se generira iz tuge. Dijete je tužno... možda ignorira zato što to ne vidiš... (ja sam bijesna na tebe jer si me rastužila i još sam bijesnija jer ti to ne shvaćaš - utješi me)

Pošto si ovdje napisala, tiče se svih nas i sada ćemo svi čistiti ovo stanje. Uskoro ćeš predahnuti.

Comment

• Jesam
      Supermoderator
      • Mar 2011
      • 14488

Pa zašto ne plače ako je tužno a ne da me gleda ko Rosemary's baby?
      slobodni.net za slobodni svijet

Comment

• Jesam
        Supermoderator
        • Mar 2011
        • 14488

Originally posted by lucy
        ... (ja sam bijesna na tebe jer si me rastužila i još sam bijesnija jer ti to ne shvaćaš - utješi me)
        Tu mi se nešto otvara, ali moram to još procesirati. Hvala ti.

Comment

• lucy

Pa zašto ne plače ako je tužno a ne da me gleda ko Rosemary's baby?
          Ne gleda te ko Rosemary`s baby, jer to nije Rosemarino, nego tvoje dijete.
          To si ti.

Ako te netko ušutka kada poželiš plakati, ignorira i napusti kada si tužan... da bi opstao generirati ćeš bijes iz osjećaja nemoći i tuge, je li tako?

Jbg. magistrirala sam na osjećaju bijesa i znam odakle potječe... i osjećam odgovornost za ovu tvoju situaciju.

Comment

• fantazy
            Guru
            • Jan 2010
            • 4613

Mila... bijes se generira iz tuge. Dijete je tužno... možda ignorira zato što to ne vidiš... (ja sam bijesna na tebe jer si me rastužila i još sam bijesnija jer ti to ne shvaćaš - utješi me)

Pošto si ovdje napisala, tiče se svih nas i sada ćemo svi čistiti ovo stanje. Uskoro ćeš predahnuti.

u pravu si.......
            Jesam...ljubav, ljubav, ljubav........osjeti je
            to mu daj
            reće ti onda što je

Comment

• fantazy
              Guru
              • Jan 2010
              • 4613

Ne gleda te ko Rosemary`s baby, jer to nije Rosemarino, nego tvoje dijete.
              To si ti.

Ako te netko ušutka kada poželiš plakati, ignorira i napusti kada si tužan... da bi opstao generirati ćeš bijes iz osjećaja nemoći i tuge, je li tako?

Jbg. magistrirala sam na osjećaju bijesa i znam odakle potječe... i osjećam odgovornost za ovu tvoju situaciju.

da tako je 100%
              hvala ti

Comment

• Mošarta
                New member
                • Apr 2012
                • 20

Preletela sam tek malo pa ću se večeras ili sutra detaljnije informisati. Koliko sam shvatila, obraćamo se svom unutrašnjem detetu sa ovim mantrama? Žao nam je zbog iskustva koje smo privukli? To mi malo nije jasno ili sam brzopleto prošla.

Comment

• Eorlan
                  list na vjetru
                  • Apr 2012
                  • 1535

Originally posted by Mošarta
                  Preletela sam tek malo pa ću se večeras ili sutra detaljnije informisati. Koliko sam shvatila, obraćamo se svom unutrašnjem detetu sa ovim mantrama? Žao nam je zbog iskustva koje smo privukli? To mi malo nije jasno ili sam brzopleto prošla.
                  Žao nam je zbog sjećanja koje smo zadržali i njime se nastavili uništavati. Obraćaš se sama sebi u krajnjoj liniji. Unutrašnje dijete je prosto način da se sagledaš kao nevino biće što i jesi.

Comment

• fantazy
                    Guru
                    • Jan 2010
                    • 4613

Originally posted by Eorlan
                    Žao nam je zbog sjećanja koje smo zadržali i njime se nastavili uništavati. Obraćaš se sama sebi u krajnjoj liniji. Unutrašnje dijete je prosto način da se sagledaš kao nevino biće što i jesi.

da....tako najbrže ide
                    a onda se vrata stalno otvaraju

nevjerovatno

novo za novim

prekrasno
                    stvarno sam sretna što sam krenula...sad stvarno vidim da sam krenula

Comment

• lucy

Originally posted by Mošarta

Malo si prebrzo preletjela.

Bit samog prakticiranja tehnike je otpustiti destruktivne energije unutar naše podsvjesti jer one uzrokuju konflikte, bolesti i druge poremećaje. Kada otpustimo te emocije (a to činimo pokajanjem, molbom za oproštaj i iskazivanjem ljubavi i zahvalnosti) dolazimo u nulto stanje i otvoreni smo za primanje ideja, spoznaja i inspiracije - a to nam pomaže.

Obraćanje unutarnjem djetetu pojednostavljuje proces, jer te ne iziskuje previše mozganja - jednostavno se obraćaš svojoj podsvjesti jer si u nju ugurala smeće koje guši i tebe i podsvijest.

Ja se osobno obračam djetetu u sebi, primjerice kada vidim da je netko drugi u problemu velim da mi je žao što je nešto u meni uzrokovalo tu situaciju, sjetim se djeteta i kažem mu da ga Volim, da mi je žao i molim ga da mi Oprosti. Na kraju kažem Hvala - tako podrazumijevam da je već manifestirano.

No, najbolje ti je uzeti Nulte granice..

Comment

• Jesam
                        Supermoderator
                        • Mar 2011
                        • 14488

Eh Lucy, da te nema trebalo bi te izmisliti.

Danas se pokrenulo svašta i zahvaljujući našoj interakciji sam opet nešto raščistila. O bože, kako je sve to jednostavno a komplicirano i blesavo i svašta nešto.

Hvala Lucy i hvala Frust (zbog nečeg što je rekao/rekla na temi Kolinje) - ukazali ste mi put i zgodno je kako se sve uklopilo. Sinkronicitet?

Comment

• lucy

Eh Lucy, da te nema trebalo bi te izmisliti.
                          Kaj pak sad ve opet i pak??

Veseli me ono što si ispod napisala.

Comment

• imagine
                            pčela na dlanu...
                            • Oct 2010
                            • 4667

Posli ću pročitat šta sve sve lipoga napisat al dok mi je na pameti samo da se zafalim dragom Bogu što san vaka kaka san
                            Upravo sam doživila fenomenalan osićaj sopstvene lipote toliko da bi mogla samu sebe poljubiti
                            A ego san spizdila u guicu tooliko jako i samo rekla, oprosti...što te boli guica
                            Vas molin da isto toliko šutnete svoj, jer je to naprosto takav feeling posli kojega ćete sigurno reći volin te samom sebi...

Jest da san umorna ka konjo al od sreće bi mogla prnit ka ćelica
                            Just imagine and do it...

Comment

• Uoo
                              OOn
                              • Oct 2009
                              • 12425

hmm..

probajte sa hvala ti za sve sto sam ucinio/la

imagine nema tu sutanja egoa.. nema negativca.. samo ego moze sutat drugi ego al koja je poanta toga
                              Uistinu, Bog je tako ljubio svijet te je dao svoga Sina Jedinorođenca da nijedan koji u njega vjeruje ne propadne, nego da ima život vječni.
                              Ivan 3:16

Comment

• Mošarta
                                New member
                                • Apr 2012
                                • 20

Hvala vam svima! Malo sam želela čisto da otprilike imam neku ideju o čemu se tu radi, a svakako da ću se dalje udubljivati.

Ja se osobno obračam djetetu u sebi, primjerice kada vidim da je netko drugi u problemu velim da mi je žao što je nešto u meni uzrokovalo tu situaciju
                                Lucy, možeš li mi malo pojasniti. Kako to nešto u nama može uzrokovati situaciju kod nekog drugog? Da li baš za sve što vidimo možemo povezati da smo mi to uzrokovali?

Comment

akcija

akcija

akcija

akcija

Latest Topics

Collapse

There are no results that meet this criteria.

Working...
                                😀
                                😂
                                🥰
                                😘
                                🤢
                                😎
                                😞
                                😡
                                👍
                                👎