Ho’oponopono - iskustva i savjeti
Collapse
X
-
Dugo sam kopala po "sadašnjem trenutku", najbliže što je prenesen je kroz Goetheove riječi: "Zaustavi se. Lijep si." No, taj moment je vezan uz prazninu, a praznina kroz intelekt je najbliža Faustovom tragičnom kraju.
Možda bismo nečije bivanje u trenutku mogli spoznati u trenucima kada se vraćamo iz ap-a ili u stanju duboke meditacije kada je um utišan. Vjerujem da bismo osjećali svemir u ništavilu, moment svetosti.
Ali i to što sam napisala ne može biti točno, jer ove riječi ipak pišem iz intelekta.Comment
-
Hmmmda. opet je to ponavljanje riječi. Mene zanima kako jednostavnim riječnikom prenijeti vlastito iskustvo, a da se ne ponavlja ono što se je pročitalo, već čulo????
Ako smo već nešto (prije) znali, 'to nešto' očito znamo i sada, ako želimo znati. Ili mi 'mislimo' da smo već nešto znali???? Kako pojednostavniti sve to, taj život? Što je to što priječi jednostavnost i uzima vrijeme? Jer, ako nam danas treba vremena da stignemo nekuda, trebati će nam i sutra, inače bi bili sada i ovdje.. Nije li to zapravo izgovor za ne biti sada? Jer, u sada, što bi um radio i čemu bi služio?👍 12Comment
-
Hmmmda. opet je to ponavljanje riječi. Mene zanima kako jednostavnim riječnikom prenijeti vlastito iskustvo, a da se ne ponavlja ono što se je pročitalo, već čulo????
Ako smo već nešto (prije) znali, 'to nešto' očito znamo i sada, ako želimo znati. Ili mi 'mislimo' da smo već nešto znali???? Kako pojednostavniti sve to, taj život? Što je to što priječi jednostavnost i uzima vrijeme? Jer, ako nam danas treba vremena da stignemo nekuda, trebati će nam i sutra, inače bi bili sada i ovdje.. Nije li to zapravo izgovor za ne biti sada? Jer, u sada, što bi um radio i čemu bi služio?let forever be. how does it feel like?👍 12Comment
-
👍 9Comment
-
Hmmmda. opet je to ponavljanje rijeèi. Mene zanima kako jednostavnim rijeènikom prenijeti vlastito iskustvo, a da se ne ponavlja ono što se je proèitalo, veæ èulo????
Ako smo veæ nešto (prije) znali, 'to nešto' oèito znamo i sada, ako želimo znati. Ili mi 'mislimo' da smo veæ nešto znali???? Kako pojednostavniti sve to, taj život? Što je to što prijeèi jednostavnost i uzima vrijeme? Jer, ako nam danas treba vremena da stignemo nekuda, trebati æe nam i sutra, inaèe bi bili sada i ovdje.. Nije li to zapravo izgovor za ne biti sada? Jer, u sada, što bi um radio i èemu bi služio?
Jucer peglam muske , radne kosulje a to mrzim : loseg su kvaliteta i za to mi treba puno vremena. Dok ispeglam jednu stranu , ona druga ispeglana je vec poguzvana.
Pomislim kako bi bilo idealno vjezbati sadasnji trenutak, skoncentrirati se na ovdje i sada ...i istog trena to odbacim kao veliku glupost.
Jer...pa moja podsvijest to zna raditi ,sto ce joj stalni pazitelj i kontrolor , um joj da samo komandu da treba to uraditi i...aj zbogom.
I uljetim !
Hej ! "zaboravila sam" da peglam i slusam muziku : prvi puta cujem iza jedne melodije koju pjeva moja seka sa svojom folklornom grupom,
cvrkut ptica i cvrcaka (snimano za jednu TV emisiju , vani u polju),
ali tako jasno i glasno da mi nije jasno da to nikada prije nisam primjetila.
Meni su samo krenule suze od...ne znam cega ...srece, poniznosti...
A da , kosulje su bile odlicno ispeglane...umnozi l`se blago ,
nek vam srce za nj ne prione . Ps, 62,11👍 13Comment
-
Ako smo već nešto (prije) znali, 'to nešto' očito znamo i sada, ako želimo znati. Ili mi 'mislimo' da smo već nešto znali???? Kako pojednostavniti sve to, taj život? Što je to što priječi jednostavnost i uzima vrijeme? Jer, ako nam danas treba vremena da stignemo nekuda, trebati će nam i sutra, inače bi bili sada i ovdje.. Nije li to zapravo izgovor za ne biti sada? Jer, u sada, što bi um radio i čemu bi služio?
Što se tiče sada... sve jeste sada. I misao o prošlom i o budućem. Mislimo kako je sve to nešto što nas odjeljuje od sada, od svega, no misao je uvijek ista, bila o prošlosti, budućnosti ili o promatranom. Misao o sada i našem odnosu prema tome je također misao. I to je sve što je. Zašto bi težili stanju bez misli? Ili bilo kojem stanju izvan onog što jeste? Nismo li tu i sada upravo zato da bi bili tu i sada i iskusili to neobično iskustvo ograničenosti i odvojenosti? Jer ako zbrojimo sve faktore potrebni su veoma specifični uvjeti za ovakvo iskustvo. Ego funkcionira poput bezobrano bogatog razmaženog derišta, graditi će godinama velebne strukture i kada ih zagotovi baciti će ih u neku kutiju kako bi mogao nastaviti dalje, nikada nije dosta Ovo je savršeno, vi ste savršeni, sve je savršeno. Ovaj razgovor je savršen. Kamo žurite?👍 9Comment
-
Ja ne volim mačke.
Mislim, hranim pola susjedstva maca, nekidan sam spašavala susjedinu macu i mačiće koje je okotila na mom tavanu, mazim ih i svaki dan mi jedna dođe na prozor... onak, respect.
Ali ono, kada vidim mačku imam filing da mi hoće skočiti na glavu.
Peseke preobožavam!
I ja ih hranim, pomazit ću ih, pomoći im al neka im netko drugi bude gazda.
Psi su oteli svu moju ljubav i divljenje, obožavam ih od malih nogurazbijte sve svoje iluzije kako biste ih mogli zamijeniti novima👍 10Comment
-
Meni se oduvijek dešavaju ti momenti iskrene sreće i zadovoljstva, tada osjećam da se dijete u meni veseli (a zanimljivo je da mi u tim trenucima ljudi znaju reči da sam kao dijete hihi ).
No, mislim da smo svi to doživjeli...
U zadnjih nekoliko dana mi se desilo stanje koje ne mogu tako opisati, jer odbija ukazati se kroz prizmu bilo čega.
Bivanje? Opet ne..
Madagaskar, evo ruka!Comment
-
Znači ima nas al šute, Lucy je bila najhrabrija i prva se javila
Zezam ja malo
Večinu vremena sam kao dijete, nikada nisam izgubila tu povezanost sa djetetom u sebi, no u isto vrijeme nisam mogla shvatiti zašto drugi ljudi toliko kompliciraju, kod mene što na umu to na drumu, no to me puno koštalo u životu jer okolina ne podnosi dobro iskrenostrazbijte sve svoje iluzije kako biste ih mogli zamijeniti novima👍 12Comment
-
jednom davnom prilikom sam, bez prakticiranja ikakvih tehnika, mlad i neosviješten, sasvim iznenada doživio mir i radost zbog bivanja u ovdje i sada, i to je trajalo nekoliko minuta. sa mnom je bila još jedna osoba koja je primijetila da se nekaj događa i zanimalo ju je what's up. moj pokušaj objašnjenja rezultirao je teškim nesporazumom. zaključak: nemoguće je i nepotrebno pokušati iskomunicirati neispričljivo.
Da, to je TO. Važno je uočiti da je osoba koja je bila sa tobom osjetila tebe.👍 12Comment
-
Jucer peglam muske , radne kosulje a to mrzim : loseg su kvaliteta i za to mi treba puno vremena. Dok ispeglam jednu stranu , ona druga ispeglana je vec poguzvana.
Pomislim kako bi bilo idealno vjezbati sadasnji trenutak, skoncentrirati se na ovdje i sada ...i istog trena to odbacim kao veliku glupost.
Jer...pa moja podsvijest to zna raditi ,sto ce joj stalni pazitelj i kontrolor , um joj da samo komandu da treba to uraditi i...aj zbogom.
I uljetim !
Hej ! "zaboravila sam" da peglam i slusam muziku : prvi puta cujem iza jedne melodije koju pjeva moja seka sa svojom folklornom grupom,
cvrkut ptica i cvrcaka (snimano za jednu TV emisiju , vani u polju),
ali tako jasno i glasno da mi nije jasno da to nikada prije nisam primjetila.
Meni su samo krenule suze od...ne znam cega ...srece, poniznosti...
A da , kosulje su bile odlicno ispeglane👍 12Comment
-
al evo sad opet pokušavam riječima neispričljivo...let forever be. how does it feel like?👍 12Comment
Comment