Ho’oponopono - iskustva i savjeti

Collapse
X

• Vrijeme
  • Show
Clear All
new posts
Advertisement
  • del
    šegrt
    • Feb 2012
    • 530

Originally posted by simona

Naravno i svakako, ali......ako je 'it's ok, čemu ho'ponopono, jer i to je tehnika? Što ne? Da li zato da si svako toliko potvrdimo da je 'it's ok'? Jer očigledno sadašnji trenutak nekako stalno treba ponavljati, ako je pljesak ruke, trebalo bi stalno pljeskati........
    tehnika ova ili ona je pomagalo, dok ne dođemo tamo gdje smo oduvijek bili, u sadaovdje. moglo bi se reći, pomaže nam da naučimo ono kaj smo već znali - pljeskat jednom rukom
    let forever be. how does it feel like?

Comment

• del
      šegrt
      • Feb 2012
      • 530

a zakaj smo to zaboravili, e to je već drugo pitanje.

Comment

• lucy

To su samo prenesene riječi. Kako jednostavno objasniti sadašnji trenutak? Konkretno, u evridejlajfu?
        Nikako. To jednostavno ne možeš, jer isključuje intelekt. A svaki pokušaj objašnjenja je kroz intelekt.

Dugo sam kopala po "sadašnjem trenutku", najbliže što je prenesen je kroz Goetheove riječi: "Zaustavi se. Lijep si." No, taj moment je vezan uz prazninu, a praznina kroz intelekt je najbliža Faustovom tragičnom kraju.

Možda bismo nečije bivanje u trenutku mogli spoznati u trenucima kada se vraćamo iz ap-a ili u stanju duboke meditacije kada je um utišan. Vjerujem da bismo osjećali svemir u ništavilu, moment svetosti.

Ali i to što sam napisala ne može biti točno, jer ove riječi ipak pišem iz intelekta.

Comment

• simona
          Guru
          • Jan 2010
          • 6596

Originally posted by lucy
          Nikako.
          ...
          Ali i to što sam napisala ne može biti točno, jer ove riječi ipak pišem iz intelekta.
          Slažem se.

Comment

• simona
            Guru
            • Jan 2010
            • 6596

Originally posted by del
            tehnika ova ili ona je pomagalo, dok ne dođemo tamo gdje smo oduvijek bili, u sadaovdje. moglo bi se reći, pomaže nam da naučimo ono kaj smo već znali - pljeskat jednom rukom

Hmmmda. opet je to ponavljanje riječi. Mene zanima kako jednostavnim riječnikom prenijeti vlastito iskustvo, a da se ne ponavlja ono što se je pročitalo, već čulo????

Ako smo već nešto (prije) znali, 'to nešto' očito znamo i sada, ako želimo znati. Ili mi 'mislimo' da smo već nešto znali???? Kako pojednostavniti sve to, taj život? Što je to što priječi jednostavnost i uzima vrijeme? Jer, ako nam danas treba vremena da stignemo nekuda, trebati će nam i sutra, inače bi bili sada i ovdje.. Nije li to zapravo izgovor za ne biti sada? Jer, u sada, što bi um radio i čemu bi služio?

Comment

• del
              šegrt
              • Feb 2012
              • 530

Hmmmda. opet je to ponavljanje riječi. Mene zanima kako jednostavnim riječnikom prenijeti vlastito iskustvo, a da se ne ponavlja ono što se je pročitalo, već čulo????

Ako smo već nešto (prije) znali, 'to nešto' očito znamo i sada, ako želimo znati. Ili mi 'mislimo' da smo već nešto znali???? Kako pojednostavniti sve to, taj život? Što je to što priječi jednostavnost i uzima vrijeme? Jer, ako nam danas treba vremena da stignemo nekuda, trebati će nam i sutra, inače bi bili sada i ovdje.. Nije li to zapravo izgovor za ne biti sada? Jer, u sada, što bi um radio i čemu bi služio?
              jednom davnom prilikom sam, bez prakticiranja ikakvih tehnika, mlad i neosviješten, sasvim iznenada doživio mir i radost zbog bivanja u ovdje i sada, i to je trajalo nekoliko minuta. sa mnom je bila još jedna osoba koja je primijetila da se nekaj događa i zanimalo ju je what's up. moj pokušaj objašnjenja rezultirao je teškim nesporazumom. zaključak: nemoguće je i nepotrebno pokušati iskomunicirati neispričljivo.

Comment

• Uoo
                OOn
                • Oct 2009
                • 12425

Jer, u sada, što bi um radio i čemu bi služio?
                istome cemu sluzi i sada
                Uistinu, Bog je tako ljubio svijet te je dao svoga Sina Jedinorođenca da nijedan koji u njega vjeruje ne propadne, nego da ima život vječni.
                Ivan 3:16

Comment

• teemo
                  Guru
                  • May 2009
                  • 3140

Hmmmda. opet je to ponavljanje rijeèi. Mene zanima kako jednostavnim rijeènikom prenijeti vlastito iskustvo, a da se ne ponavlja ono što se je proèitalo, veæ èulo????

Ako smo veæ nešto (prije) znali, 'to nešto' oèito znamo i sada, ako želimo znati. Ili mi 'mislimo' da smo veæ nešto znali???? Kako pojednostavniti sve to, taj život? Što je to što prijeèi jednostavnost i uzima vrijeme? Jer, ako nam danas treba vremena da stignemo nekuda, trebati æe nam i sutra, inaèe bi bili sada i ovdje.. Nije li to zapravo izgovor za ne biti sada? Jer, u sada, što bi um radio i èemu bi služio?
                  " Cudno" je da o ovome danas pises kada sam i ja u tom fazonu.
                  Jucer peglam muske , radne kosulje a to mrzim : loseg su kvaliteta i za to mi treba puno vremena. Dok ispeglam jednu stranu , ona druga ispeglana je vec poguzvana.
                  Pomislim kako bi bilo idealno vjezbati sadasnji trenutak, skoncentrirati se na ovdje i sada ...i istog trena to odbacim kao veliku glupost.
                  Jer...pa moja podsvijest to zna raditi ,sto ce joj stalni pazitelj i kontrolor , um joj da samo komandu da treba to uraditi i...aj zbogom.
                  I uljetim !
                  Hej ! "zaboravila sam" da peglam i slusam muziku : prvi puta cujem iza jedne melodije koju pjeva moja seka sa svojom folklornom grupom,
                  cvrkut ptica i cvrcaka (snimano za jednu TV emisiju , vani u polju),
                  ali tako jasno i glasno da mi nije jasno da to nikada prije nisam primjetila.
                  Meni su samo krenule suze od...ne znam cega ...srece, poniznosti...
                  A da , kosulje su bile odlicno ispeglane
                  ...umnozi l`se blago ,
                  nek vam srce za nj ne prione . Ps, 62,11

Comment

• Eorlan
                    list na vjetru
                    • Apr 2012
                    • 1535

Ho'o je... hm... dinamičan harmoničan međuodnos jednog djela sa svim ostalim, kao i sve Jeste da postoje neke stvari koje doživljavamo kao neusklađenost, kaos, no to je samo naučeno prosuđivanje. Jer da bi nešto bilo zlo (ili dobro) potrebno je vrijeme kao apsolutna kategorija. Početak i kraj, nepromjenjivost prolaznih fenomena

Što se tiče sada... sve jeste sada. I misao o prošlom i o budućem. Mislimo kako je sve to nešto što nas odjeljuje od sada, od svega, no misao je uvijek ista, bila o prošlosti, budućnosti ili o promatranom. Misao o sada i našem odnosu prema tome je također misao. I to je sve što je. Zašto bi težili stanju bez misli? Ili bilo kojem stanju izvan onog što jeste? Nismo li tu i sada upravo zato da bi bili tu i sada i iskusili to neobično iskustvo ograničenosti i odvojenosti? Jer ako zbrojimo sve faktore potrebni su veoma specifični uvjeti za ovakvo iskustvo. Ego funkcionira poput bezobrano bogatog razmaženog derišta, graditi će godinama velebne strukture i kada ih zagotovi baciti će ih u neku kutiju kako bi mogao nastaviti dalje, nikada nije dosta Ovo je savršeno, vi ste savršeni, sve je savršeno. Ovaj razgovor je savršen. Kamo žurite?

Comment

• madagaskar
                      Guru
                      • Sep 2011
                      • 557

Ja ne volim mačke.

Mislim, hranim pola susjedstva maca, nekidan sam spašavala susjedinu macu i mačiće koje je okotila na mom tavanu, mazim ih i svaki dan mi jedna dođe na prozor... onak, respect.

Ali ono, kada vidim mačku imam filing da mi hoće skočiti na glavu.
                      Peseke preobožavam!
                      Več sam mislila da samo ja ne volim mačke na ovoj temi al eto još jedne "čudakinje"

I ja ih hranim, pomazit ću ih, pomoći im al neka im netko drugi bude gazda.
                      Psi su oteli svu moju ljubav i divljenje, obožavam ih od malih nogu
                      razbijte sve svoje iluzije kako biste ih mogli zamijeniti novima

Comment

• lucy

Meni se oduvijek dešavaju ti momenti iskrene sreće i zadovoljstva, tada osjećam da se dijete u meni veseli (a zanimljivo je da mi u tim trenucima ljudi znaju reči da sam kao dijete hihi ).

No, mislim da smo svi to doživjeli...

U zadnjih nekoliko dana mi se desilo stanje koje ne mogu tako opisati, jer odbija ukazati se kroz prizmu bilo čega.
                        Bivanje? Opet ne..

Madagaskar, evo ruka!

Comment

• madagaskar
                          Guru
                          • Sep 2011
                          • 557

Originally posted by del
                          plus jedan. za pse.
                          Znači ima nas al šute, Lucy je bila najhrabrija i prva se javila

Zezam ja malo

Večinu vremena sam kao dijete, nikada nisam izgubila tu povezanost sa djetetom u sebi, no u isto vrijeme nisam mogla shvatiti zašto drugi ljudi toliko kompliciraju, kod mene što na umu to na drumu, no to me puno koštalo u životu jer okolina ne podnosi dobro iskrenost
                          razbijte sve svoje iluzije kako biste ih mogli zamijeniti novima

Comment

• simona
                            Guru
                            • Jan 2010
                            • 6596

Originally posted by del
                            jednom davnom prilikom sam, bez prakticiranja ikakvih tehnika, mlad i neosviješten, sasvim iznenada doživio mir i radost zbog bivanja u ovdje i sada, i to je trajalo nekoliko minuta. sa mnom je bila još jedna osoba koja je primijetila da se nekaj događa i zanimalo ju je what's up. moj pokušaj objašnjenja rezultirao je teškim nesporazumom. zaključak: nemoguće je i nepotrebno pokušati iskomunicirati neispričljivo.

Da, to je TO. Važno je uočiti da je osoba koja je bila sa tobom osjetila tebe.

Comment

• simona
                              Guru
                              • Jan 2010
                              • 6596

Originally posted by teemo
                              " Cudno" je da o ovome danas pises kada sam i ja u tom fazonu.

Jucer peglam muske , radne kosulje a to mrzim : loseg su kvaliteta i za to mi treba puno vremena. Dok ispeglam jednu stranu , ona druga ispeglana je vec poguzvana.
                              Pomislim kako bi bilo idealno vjezbati sadasnji trenutak, skoncentrirati se na ovdje i sada ...i istog trena to odbacim kao veliku glupost.
                              Jer...pa moja podsvijest to zna raditi ,sto ce joj stalni pazitelj i kontrolor , um joj da samo komandu da treba to uraditi i...aj zbogom.
                              I uljetim !
                              'Uletiti' je dobar termin koji ukazuje na izostanak napora i truda do cilja......

Hej ! "zaboravila sam" da peglam i slusam muziku : prvi puta cujem iza jedne melodije koju pjeva moja seka sa svojom folklornom grupom,
                              cvrkut ptica i cvrcaka (snimano za jednu TV emisiju , vani u polju),
                              ali tako jasno i glasno da mi nije jasno da to nikada prije nisam primjetila.
                              Meni su samo krenule suze od...ne znam cega ...srece, poniznosti...
                              A da , kosulje su bile odlicno ispeglane
                              Jako lijepi opis jednostavne kreativnosti iliti ......ljubavi.

Comment

• del
                                šegrt
                                • Feb 2012
                                • 530

Meni se oduvijek dešavaju ti momenti iskrene sreće i zadovoljstva, tada osjećam da se dijete u meni veseli (a zanimljivo je da mi u tim trenucima ljudi znaju reči da sam kao dijete hihi ).
                                moje prepričano iskustvo je bilo izvan sreće i zadovoljstva, nadilazi ih: mir i tiha radost.
                                al evo sad opet pokušavam riječima neispričljivo...

Comment

akcija

akcija

akcija

akcija

Latest Topics

Collapse

There are no results that meet this criteria.

Working...
                                😀
                                😂
                                🥰
                                😘
                                🤢
                                😎
                                😞
                                😡
                                👍
                                👎