Ho’oponopono - iskustva i savjeti

Collapse
X

• Vrijeme
  • Show
Clear All
new posts
Advertisement
  • del
    šegrt
    • Feb 2012
    • 530

Originally posted by simona
    Mila, prati što pišeš...znači bog je nemilosrdan.
    štap.
    pras!
    let forever be. how does it feel like?

Comment

• smješko
      Guru
      • Apr 2011
      • 3709

Nadam se da ovo može ovdje
      Najbolji način držanja muškarca je zagrljaj
      Naša svijest opaža kao stvarnost ono što postoji u našoj svijesti
      Ono što u drugima zamječuješ,to u sebi jačaš

Comment

• vania
        sincerity
        • Dec 2011
        • 689

Simona dušo, Hvala na ispravku krivog navoda!Teško gradivo, a i vrućina...ako je život bog a bog ne može biti nemilosrdan onda ni život ne može biti nemilosrdan .Ili sam opet nešto zbrkala...

Comment

• vania
          sincerity
          • Dec 2011
          • 689

Originally posted by del
          štap.
          pras!
          A kako drugačije nego štap da se zapamti!

Comment

• lucy

Originally posted by vania
            ...ako je život bog a bog ne može biti nemilosrdan onda ni život ne može biti nemilosrdan .

Stavlja ti na leđa samo onoliko koliko možeš nositi.

Comment

• vania
              sincerity
              • Dec 2011
              • 689

Originally posted by lucy

Stavlja ti na leđa samo onoliko koliko možeš nositi.
              Istina samo mi sami nismo svjesni svoje snage i mogućnosti, a bog to zna!Okrenimo se samo unazad što smo sve prošli...

Comment

• teemo
                Guru
                • May 2009
                • 3140

...nesta za citati :

...iako vecina ljudi prepoznaje i
                bez oklevanja prihvata kozu kao granicu izmedu ja i ne-ja, ona
                povlaci jos jednu, za njih cak i znacajniju granicu unutar samog
                organizma.
                Ako vam linija razgranicenja unutar organizma izgleda
                neobicno, dopustite mi da vam postavim pitanje: "Da li osecate da
                ste telo, ili da imate telo?" Vecina ljudi dozivljava da ima telo,
                da ga poseduje kao sto poseduje auto, kucu ili neki drugi
                predmet. Pod takvim okolnostima, izgleda da telo nije toliko
                "ja", koliko "moje", a ono sto je "moje", po definiciji, pociva
                izvan granice postavljene izmedu ja i ne-ja. Osoba se najcvrsce i
                najprisnije poistovecuje sa jednim povrsinskim delom sveukupnog
                organizma, a taj deo, za koji ona oseca da je njeno pravo sopstvo,
                poznat je kao um, psiha, ego, licnost.
                Bioloski gledano, nema ni najmanje osnova za razjedinjenostili duboki razdor izme|u uma i tela, psihe i some, ega i mesa, ali
                na psiholoskom planu ona je opste prisutna. U stvari, razdor
                izme|u tela i uma je neizbe`an pratilac zapadne civilizacije.
                Uocite da sam cak i ovde, gde se radi o studiji celokupnog
                ljudskog ponasanja, morao da pribegnem izrazu "psihologija". A
                sama ta rec je odraz predrasude da je ljudsko bice u osnovi um,
                a ne telo. cak i Franjo Asiski je nazivao svoje telo "jadnim
                bratom-magarcem", a vecina nas zaista oseca kako na neki nacin
                jase na telu, kao sto se jase na magarcu.
                Ova linija razgranicenja izmedu uma i tela za~elo je veoma
                cudnovata jer ni u kom slucaju nije prisutna prilikom rodenja. Ali,
                cim covek malo sazri, i krene da povlaci i utvrduje granicu
                izmedu ja i ne-ja, on na telo pocinje da gleda sa pomesanim
                osecanjima. Da li da ga podvede pod ja, ili da ga posmatra kao
                stranu teritoriju? Gde da povuce liniju? S jedne strane, telo je
                izvor mnogih zivotnih zadovoljstava, telesnim culima mozemo
                primiti vrhunske dozivljaje - zanos erotske ljubavi, ukus izvrsne
                hrane, lepotu suncevog zalaska
                Ali sa druge strane, telo je staniste citavog spektra bolnih tegoba,
                iscrpljujucih bolesti, pa i patnji prouzrokovanih rakom. Za dete je telo
                jedini izvor zadovoljstva, a ujedno i prvi izvor bola i sukoba sa
                roditeljima. Povrh svega, cinjenica da telo proizvodi otpadne materije, iz
                razloga koji dctetu nisu jasni, neprekidni je izvor roditeljske panike i
                nervoze. Mokrenje u krevet, kakenjc, curenje nosa - kakva galama ni
                oko cega! I sve to u vezi sa tim telom. Gde povuci liniju kasnije ce
                postati tesko pitanje.
                Ali, kada osoba dostigne punu zrelost, ona se uglavnom vec rastala
                od jadnog magareceg brata. Kada se granica izmedu ja i ne-ja na kraju
                povuce, brat magarac se definitivno nade s druge strane ograde. Telo
                postaje tuda zemlja, strano skoro (ali nikad sasvim) kao i sam spoljasnji
                svet. Povucena je granica izmedu uma i tela, i osoba je nepogresivo
                poistovecena sa ovim prvim. stavise, ona oseca kako zivi u svojoj glavi,
                nalik na nekakvog patuljka u lobanji, izdajuci naredbe i uputstva svom
                telu, kojima se ono moze, ali ne mora povinovati...
                Ken Vilber
                ...umnozi l`se blago ,
                nek vam srce za nj ne prione . Ps, 62,11

Comment

• vania
                  sincerity
                  • Dec 2011
                  • 689

Danas čiščeći tolika zbrka u glavi, počmem sa jednim, poslije par momenata skužim da mi je skroz deseto u glavi i tako u krug....zbrka...nervoza....još teemo sa citatom.Hvala teemo, pročitat ću ga još jedanput kad mi moždane budu bolje radile...

Comment

• smješko
                    Guru
                    • Apr 2011
                    • 3709

Originally posted by vania
                    Danas čiščeći tolika zbrka u glavi, počmem sa jednim, poslije par momenata skužim da mi je skroz deseto u glavi i tako u krug....zbrka...nervoza....još teemo sa citatom.Hvala teemo, pročitat ću ga još jedanput kad mi moždane budu bolje radile...
                    Vania,kad ti dođe to nešto "deseto u glavi",metlaj odmah po njemu.To se ono samo javlja i traži mogučnost da bude oslobođeno,traži izlaz za van...nemoj ga sprečavati niti pridavati pažnju tome.Ako pridaješ pažnju,ono se hrani sa njom i postaje još veće,raste,postaje nemoguća misija.Pažnja je energija.Željeno usmjerena pažnja je manifestirana moć.
                    Najbolji način držanja muškarca je zagrljaj
                    Naša svijest opaža kao stvarnost ono što postoji u našoj svijesti
                    Ono što u drugima zamječuješ,to u sebi jačaš

Comment

• vania
                      sincerity
                      • Dec 2011
                      • 689

Originally posted by smješko
                      Vania,kad ti dođe to nešto "deseto u glavi",metlaj odmah po njemu.To se ono samo javlja i traži mogučnost da bude oslobođeno,traži izlaz za van...nemoj ga sprečavati niti pridavati pažnju tome.Ako pridaješ pažnju,ono se hrani sa njom i postaje još veće,raste,postaje nemoguća misija.Pažnja je energija.Željeno usmjerena pažnja je manifestirana moć.
                      Ma najbolje uključiti metlu i pustiti da radi, a smeće samo izlazi van...pa kako izlazi tako se i čisti...ali uvjek ona pitanja koje fraze, radim li dobro, mogu li više, eh idem u more možda ono ispere sve te dileme.Prekrasan osjećaj hopsati u moru i pustiti da vali odnesu- samo vali se i vraćaju, odnesu smeće a vraćaju ljubav- rješeno.

Comment

• lucy

Originally posted by smješko
                        Slažem se!

Mene kroz snove plete dosta zbivanja iz prošlosti kojima ne znam ne pridati pažnju.

Comment

• Eoja
                          Alternativa addict
                          • Oct 2011
                          • 219

Nisam vas zaboravila.

Um se umirio, duša takođe, nema one razorne tuge i depresije.

Ali su zato ovisnosti podigle svoju gadnu glavu Gorgone i urlaju - danima samo na cigaretu mislim (iako mi i dalje smrde) i jedem, jedem, jedem .

Comment

• lucy

Moram ovo šerati s vama!

Jedna meni draga osobica je napravila konekciju s unutarnjim djetetom.. inače, imala je dosta teško djetinjstvo.
                            Kaže da je samo slušala mentalno kako joj se dijete obraća: "Pogledaj svoju kuću, sve stvarčice koje mi volimo, sve si uredila da izgleda kao iz bajke i sadiš lijepo cvijeće, nisi me nikada napustila, ni ja nisam tebe napustilo."
                            A ona je stvarno osebujno uredila kuću i kod nje svaki predmet mora imati svoju priču - i ima je. A ljepše cvijeće nisam vidjela... i kada malo bolje razmislim shvaćam da je ta osoba cijeli život povezana sa svojim unutarnjim djetetom, iskrena i razigrana.
                            Kaže da joj je iskustvo bilo prelijepo i da je jedino što je rekla svom unutarnjem djetetu bilo: "Hvala ti što si sve to podnosilo samnom."

Prelijepo iskustvo.

Comment

• vania
                              sincerity
                              • Dec 2011
                              • 689

Originally posted by Eoja
                              Nisam vas zaboravila.

Um se umirio, duša takođe, nema one razorne tuge i depresije.

Ali su zato ovisnosti podigle svoju gadnu glavu Gorgone i urlaju - danima samo na cigaretu mislim (iako mi i dalje smrde) i jedem, jedem, jedem .
                              Čisti, čisti, probaj u kombinaciji sa EFT.., to su samo trikovi, jedno zamjeni drugo..ne opiri se, ne očekuj, samo čisti, čisti...

Comment

• goga06
                                New member
                                • Jun 2012
                                • 16

..

Čistim tek nekih desetak dana, nemam čuda, nema onog oduševljenja koje čitam kod drugih ali osjećam se bolje. Nekako čistije glave, kad god se ulovim da razmišljam negativno, da sam ljuta, tužna, zabrinuta mogu to jednostavno očistiti. Hvala

Comment

akcija

akcija

akcija

akcija

Latest Topics

Collapse

There are no results that meet this criteria.

Working...
                                😀
                                😂
                                🥰
                                😘
                                🤢
                                😎
                                😞
                                😡
                                👍
                                👎