Ho’oponopono - iskustva i savjeti
Collapse
X
-
Koristim samo dva, a lagano osjećam potrebu za uvođenjem i drugih. No, neke stvari u svezi glede toga su mi nejasne i želim objašnjenje oko toga.
A drugo zbog spoznaja i uvida do kojih ljudi dolaze nakon ili tijekom seminara. Stanje Nule nije za podcijeniti.. uopće.
I još zbog nečeg... s ovim možda odlazim u paradoks temelja Ho`oponopona i zadirem u drmanje osobne odgovornosti. Kontaktirala sam Mabel vezano za problem koji sam jako dugo čistila i koji sam smatrala jako ograničavajućom situacijom u mom životu. Zanimalo me je zašto se druge stvari čiste, a to ne.. a na tome radim najviše..
Taj problem se je riješio skoro pa odmah..
To su moji iskreni razlozi, što se tiče drugih, mislim da idu uglavnom zbog alata i prilike da dobe odgovore na pitanja.. ima puno objašnjena na netu, ali isto tako i puno dezinformacija o samoj tehnici.
Da, imam vrlo pozitivna iskustva i zahvalna sam na tome.Comment
-
Prvenstveno zbog alata.
Koristim samo dva, a lagano osjećam potrebu za uvođenjem i drugih. No, neke stvari u svezi glede toga su mi nejasne i želim objašnjenje oko toga.
A drugo zbog spoznaja i uvida do kojih ljudi dolaze nakon ili tijekom seminara. Stanje Nule nije za podcijeniti.. uopće.
I još zbog nečeg... s ovim možda odlazim u paradoks temelja Ho`oponopona i zadirem u drmanje osobne odgovornosti. Kontaktirala sam Mabel vezano za problem koji sam jako dugo čistila i koji sam smatrala jako ograničavajućom situacijom u mom životu. Zanimalo me je zašto se druge stvari čiste, a to ne.. a na tome radim najviše..
Taj problem se je riješio skoro pa odmah..
To su moji iskreni razlozi, što se tiče drugih, mislim da idu uglavnom zbog alata i prilike da dobe odgovore na pitanja.. ima puno objašnjena na netu, ali isto tako i puno dezinformacija o samoj tehnici.
Da, imam vrlo pozitivna iskustva i zahvalna sam na tome.
Ego uvijek ima potrebu za 'poboljšanjima'...
Na kraju su uvijek najednostavnije stvari najbolje👍 7Comment
-
Ne znam ti odgovoriti na pitanje, ne znam tko sam ja a tko ego. No, u svakom slučaju mi smo sretni.Comment
-
Ne da mi se sada prevoditi... mislim da se svi snalazite s engl., ako nekome neide, prevesti ću :)
Comment
-
Nakon pročitanog članka miješaju mi se emocije. Skoro da bi mi bilo draže da ga nisam pročitala.
Prepun je kontradiktornosti a moj nos je ko u krvosljednika ... nanjušim double talk i nonsense na kilometre.
Osim toga, osjećam iz njega neku emocionalnu ucjenu a na to sam alergična.
Ho’oponopono is so simple, that sometimes people feel there is something more to it which we are not telling them, that they are missing something. They want to go deeper. Like Ihaleakala says, “I don’t know how to complicate it and make it more difficult so that you would believe me when I tell you it really works.” Moreover, his trainings are always the same, with the same information. The only way to go deeper, is re-taking the seminars, re-listening to (CDs, teleseries and podcasts) as many times as you can. Then find ways to re-mind you to do it and practice, practice and practice.
Da bi već nakon toga rekla:
Some people have taken the training once and/or learned from the Internet and start teaching it! They think they know! They think it is easy. (!? - Well is it, or isn't it? ovo: "da, ali" ... ne volem) They don’t continue going through training because they say they know it already!! This has become a serious concern to many of us that have trained for years and still have much to learn.
U ovih par početnih rečenica ima toliko kontradiktornosti da bih mogla analizirati svaku riječ.
A Ihaekalele sam na seminaru na Havajima kaže kako trebamo prestati filozofirati i da treba samo raditi te na sva pitanja polaznika odgovara s istom rečenicom: "samo čisti, to su sve gluposti". E pa ne znam baš da tih par riječi vrijedi tisućuinešto kuna.
Nadalje, Hew Len kaže kako nitko ne može čistiti za drugoga, a to potvrđuje i Mabel i onda kažu da je bitno da dođemo na seminare jer se tamo počisti puno toga zato što oni čiste?!
... your teacher is cleaning from the moment you signed up!
... Attendees benefit not only by receiving the information but by our cleaning!!!
Kako sad to? Dakle, oni za novac mogu čistiti za nas ali mi si međusobno ne trebamo čistiti jer time umanjujemo vlastitu odgovornost? Ali na kraju teksta kaže nešto deseto:
That you can pay people to clean for you? Please open your eyes! Do those people know how to clean, really?
Ne znam jesam li ja jedina koju ovo malo zbunjuje?
Pa onda malo po prstima da im se ne kvari biznis:
“What are the spiritual consequences of anyone teaching without authorization from Divinity?
What are the spiritual consequences of using copyright materials without authorization from the foundation and springboard?"
A tko ima izravan ugovor s božanskim? Da li i božansko izdaje licencu samo ako se plati u konvertibilnoj valuti?
Pa nakon što prvo kaže da treba stalno dolaziti na seminare kako bismo napredovali, nešto kasnije kaže 'vako: You see, there is no such thing as Advanced Ho’oponopono. Not even Ihaleakala teaches an advanced Ho’oponopono.
Što meni znači sljedeće: drži se onog što je rekao Hew Len i to je sve što ti treba ako radiš.
Pa onda nešto zbog čega mi se digla kosa uvis:
Make sure you ask if they only do Ho’oponopono or they practice other things? There is no way their inner child (subconscious mind) will do the cleaning automatically, if they ride different horses! Good luck, and I pray they are coming from Inspiration when they teach you.
Znači, ništa drugo ne smiješ prakticirati nego ho'o? Kako se to božansko stavlja u kategoriju ekskluzive nad nekim drugim božanskim? I tko to smije uopće izjaviti? Dobar marketinski trik.
I na kraju kao jedna dobronamjerna ali i zastrašujuće upozorenje (općenito "jako volim" takvo plašenje baucima ko da smo debilna djeca:
Warning:
Any misuse and abuse of Ho'oponopono has negative consequences.
For those who use it for themselves, the benefits are legion.
You have to take care of yourself, because nobody will do it for you. Ask and follow your heart.
Pa, ako je tako jednostavno - kakav 'misuse' može biti ako ja želim nekoga shodno učenju Ihaekalelea upoznati s metodom? (aha, kužim - treba dobiti licencu, skupo ju platiti, jer bez love ne ide prenošenje znanja, čak ni božansko ne daje ništa džabe ) Po ovome, ova tema na forumu je misuse, to vam je jasno, ne?
Nekako mi se čini da se koristi ono naše najranjivije kao štap za pecanje i mamac ... našu nesigurnost i nevjeru u sebe i vlastite snage ali i u božansko, da bi se zadovoljili neki osobni materijalni interesi, koji ne moraju nužno biti isključivi. A to mi je nekako fuj! ne znam. I ja imam diploma doma nekih pola metra i mogla bih dati otkaz u firmi i baviti se "duhovnim radom" ... no to za mene nije duhovni rad i sve u meni vrišti protiv toga. Možda sam naivka, možda sam u krivu ...ma ne znam više ništa.
Then again ... I could be wrong.
,slobodni.net za slobodni svijet👍 8Comment
-
Točno. I ja sam poželjela ići na seminar upravo zbog toga ... ali ovaj me članak baš izbacio iz cipela i poljuljao jer ne volim da mi se netko prijeti.slobodni.net za slobodni svijet👍 5Comment
-
Ne znam, no imam osjećaj da ako netko šalje takve poruke nije zapravo "with the flow". Jer sve da to i jeste vrsta "magije" svatko je odgovoran za vlastite postupke. Ovako ispada uvjetovanje ljudi koji nisu dovoljno sigurni u sebe. A uzrok je moguća nesigurnost u vlastiti izražaj. Dakle dopustiti božanskom da odredi tko će i zašto doći na tečaj.
Uvijek pokušavamo nešto promjeniti, ali svejedno očekujemo od ljudi stare reakcije. Naravno, to je razumno jer često reakcije i jesu takve, iz prošlosti, ali ponegdje zaista nemamo što izgubiti. Ustvari pričam gluposti... nije to ništa u našim rukama👍 5Comment
-
Zbunjena sam. Sigurna sam samo u jedno ... da smo svi mi Grunf.slobodni.net za slobodni svijet👍 3Comment
-
Imam jedno konkretno pitanje. Ako Ihaekalele kaže da kad počistiš nešto iz sebe da si onda počistio iz svih ljudi cijelog svijeta, right?
Ako je on počistio dio nasilja i kriminalnog ponašanja onih pacijenata iz bolnice, kako to da i dalje ima takvog ponašanja na svijetu? U istoj mjeri, ako ne i većoj?
Čovjek bi nekako pretpostavio da će se zapaziti neko, barem blago, poboljšanje koliko ljudi već hopsa.slobodni.net za slobodni svijet👍 2Comment
Comment