Ho’oponopono - iskustva i savjeti

Collapse
X

• Vrijeme
  • Show
Clear All
new posts
Advertisement
  • inspektori
    New member
    • Jun 2011
    • 89

Jesam, i prije Vitalea je dr Len radio seminare (naravno i naplaćivao ih), i putovao po svijetu...još s Morrnah. Koja je isto tako naplaćivala seminare. Pretpostavljam da Bog nije imao, i nema ništa protiv.

Joe Vitale je također bio na seminaru i platio ga. On NIJE ovlašten, nije predavač, neovisno koliko bi sam ljudi privukao na seminare da ih on drži - ne drži ih jer nije ovlašten, ne ide to baš tako. Simpatičn ili ne - najviše je zaslužan što je informacija o Hooponoponu obišla svijet. Pa i mi smo počeli s Nultim granicama, je li tako? Osobno sam mu zahvalna na tome. Sviđa li se nama uvijek ono kako on radi - vjerojatno većini ne, ali znate kako mu je dr Len rekao za prijašnje knjige, kad ih je htio povući - i one nekome pomažu, stepenica su, imaju svoj smisao... Tako je i s ostalim.

U firmi dr Lena radi puno ljudi (pogledajte popis), koji rade za plaću, plaćaju se porezi i sve što jednu firmu košta. Nisu humanitarna organizacija, ne financiraju se donacijama niti uz pomoć države.

Nitko nije rekao da nitko osim njega me komunicira s Bogom (ili Bogu bliskima) direktno - tu su vidjelice iz Međugorja, Sudac, i još mnogi...ne znam ovako "obične" ljude osim sad tebe - ali to nam i jest svima cilj - biti u Nuli, što bliži Bogu. Ono što je sigurno, ako ne mislimo da je dr Len varalica, je da Bog (Božanstvo) isključivo njemu daje informacije o Hooponoponu.... ne računam tu što će sretnici među nama dobiti osobne alate kroz Inspiraciju.
    I opet - da se naplaćivanje kosi s Božjom voljom, ne bi li već Bog reagirao? Koliko smo puta čuli da na seminaru dr Len govori o novcu? Puno. Govori li o novcu kao o nečem lošem? O zarađivanju kao o nečem lošem? Ne. Naprotiv. Govori o voljenju novaca. Govori kako ćemo čišćenjem otvoriti put novcu. Može naš problem biti što novac smatramo prljavim, bogate neduhovnim....ali je li to nužno tako? Ilin je to program koji trebamo i želimo očistiti?

Čini li vam se dr Len bahat? Razbacuje li se bogatstvom? I znamo li mi je li on možda veliki dio zarade podijeli onima koji nemaju? Znamo li mi koliko je sati proveo s onima koji nemaju za platiti seminar? U koliko je bolnica bio, i s koliko obitelji bolesnih razgovarao? Ne znamo.
    Ne znam ni ja, samo znam da mi je Mabel, kad je čula da je Radio Sunce u sklopu splitske onkologije, rekla da će rado doći, i biti s bolesnima i njihovim obiteljima...jer ona to inače radi.
    Neki ljudi ne mašu javno svojim dobrim djelima...

Nitko, ni dr Len ni drugi, ne smatraju sebe avatarima, svecima, ne misle da je potrebno živjeti u pećinama i hraniti se travama... netko će sebe pročišćavati na takav način, dr Len se čisti na drugi.
    A i mi nekako naginjemo njegovom, jer vjerojatno nam je draže tipkati po kompu, dok mašina pere robu sad po jeftinoj struji, i djeca gledaju Tv, nego biti na selu, bez struje, u krevetu jer se davno smračilo... tko nam to brani? Je li ti Bog nekad rekao da se tako mora? To zgodno zvuči, ali nije baš romantično.
    Prosuđivanja i predrasude koje imamo su programi u nama, toga smo valjda svi svjesni.

Hvala hvala hvala :))

Comment

• inspektori
      New member
      • Jun 2011
      • 89

Originally posted by vania
      Slažem se.U početku kad sam se susrela sa Ho zaobilazila sam Mabelinu stranicu je sam alergična na bilo kakvo perfidno privlačenje tipa nudimo sve odgovore, na seminaru se očisti ko za dva života itd...samo platite i dođite ...JESAM sve si rekla za pet...da neduljim.

Tko o ovakvim stvarima slaže jednu stvar, sigurno nije ostao na jednoj. A Mabel sve radi u suradnji i blagoslovom dr Lena - dakle, muljaju oboje, i svi oko njih. Ja bih od takvih, i njihovih metoda pobjegla glavom bez obzira.
      Ne vjerovati nekome, a raditi ono što on kaže....

Comment

• vania
        sincerity
        • Dec 2011
        • 689

Originally posted by inspektori
        Jesam, i prije Vitalea je dr Len radio seminare (naravno i naplaćivao ih), i putovao po svijetu...još s Morrnah. Koja je isto tako naplaćivala seminare. Pretpostavljam da Bog nije imao, i nema ništa protiv.

Joe Vitale je također bio na seminaru i platio ga. On NIJE ovlašten, nije predavač, neovisno koliko bi sam ljudi privukao na seminare da ih on drži - ne drži ih jer nije ovlašten, ne ide to baš tako. Simpatičn ili ne - najviše je zaslužan što je informacija o Hooponoponu obišla svijet. Pa i mi smo počeli s Nultim granicama, je li tako? Osobno sam mu zahvalna na tome. Sviđa li se nama uvijek ono kako on radi - vjerojatno većini ne, ali znate kako mu je dr Len rekao za prijašnje knjige, kad ih je htio povući - i one nekome pomažu, stepenica su, imaju svoj smisao... Tako je i s ostalim.

U firmi dr Lena radi puno ljudi (pogledajte popis), koji rade za plaću, plaćaju se porezi i sve što jednu firmu košta. Nisu humanitarna organizacija, ne financiraju se donacijama niti uz pomoć države.

Nitko nije rekao da nitko osim njega me komunicira s Bogom (ili Bogu bliskima) direktno - tu su vidjelice iz Međugorja, Sudac, i još mnogi...ne znam ovako "obične" ljude osim sad tebe - ali to nam i jest svima cilj - biti u Nuli, što bliži Bogu. Ono što je sigurno, ako ne mislimo da je dr Len varalica, je da Bog (Božanstvo) isključivo njemu daje informacije o Hooponoponu.... ne računam tu što će sretnici među nama dobiti osobne alate kroz Inspiraciju.
        I opet - da se naplaćivanje kosi s Božjom voljom, ne bi li već Bog reagirao? Koliko smo puta čuli da na seminaru dr Len govori o novcu? Puno. Govori li o novcu kao o nečem lošem? O zarađivanju kao o nečem lošem? Ne. Naprotiv. Govori o voljenju novaca. Govori kako ćemo čišćenjem otvoriti put novcu. Može naš problem biti što novac smatramo prljavim, bogate neduhovnim....ali je li to nužno tako? Ilin je to program koji trebamo i želimo očistiti?

Čini li vam se dr Len bahat? Razbacuje li se bogatstvom? I znamo li mi je li on možda veliki dio zarade podijeli onima koji nemaju? Znamo li mi koliko je sati proveo s onima koji nemaju za platiti seminar? U koliko je bolnica bio, i s koliko obitelji bolesnih razgovarao? Ne znamo.
        Ne znam ni ja, samo znam da mi je Mabel, kad je čula da je Radio Sunce u sklopu splitske onkologije, rekla da će rado doći, i biti s bolesnima i njihovim obiteljima...jer ona to inače radi.
        Neki ljudi ne mašu javno svojim dobrim djelima...

Nitko, ni dr Len ni drugi, ne smatraju sebe avatarima, svecima, ne misle da je potrebno živjeti u pećinama i hraniti se travama... netko će sebe pročišćavati na takav način, dr Len se čisti na drugi.
        A i mi nekako naginjemo njegovom, jer vjerojatno nam je draže tipkati po kompu, dok mašina pere robu sad po jeftinoj struji, i djeca gledaju Tv, nego biti na selu, bez struje, u krevetu jer se davno smračilo... tko nam to brani? Je li ti Bog nekad rekao da se tako mora? To zgodno zvuči, ali nije baš romantično.
        Prosuđivanja i predrasude koje imamo su programi u nama, toga smo valjda svi svjesni.

Hvala hvala hvala :))
        I s ovim se u neku ruku slažem...idem čistiti svoj otpor prema marketingu.Nek se ljudi snalaze ja sam i za to...ali...više cjenim princip skromnosti i privlačenje pažnje rezultatima a onda ti marketing nije toliko potreban jer se vijest širi bez marketinga..Volim Ho oponopono i idem čistiti svoj otpor prema novcu ili pak ne jer mi najvjerojatnije nije prioritet..

Comment

• Eorlan
          list na vjetru
          • Apr 2012
          • 1535

Tko o ovakvim stvarima slaže jednu stvar, sigurno nije ostao na jednoj. A Mabel sve radi u suradnji i blagoslovom dr Lena - dakle, muljaju oboje, i svi oko njih. Ja bih od takvih, i njihovih metoda pobjegla glavom bez obzira.
          Ne vjerovati nekome, a raditi ono što on kaže....
          She's doing it to test our faith

Le master prankster

No da, pravimo od buhe gnua, bar....

Mislim, briga me za sve skupa, zabavno je, no ne bi li bilo jednostavnije ohrabriti ljude da traže da pronađu svoju vlastitu samostalnost, svoju vlastitu vezu s božanskim nego ih plašiti. Nije li dovoljno reći: da sve je na kraju na vama, no ako želite možemo vam pomoći našim iskustvom. Novac je tu najmanji problem. Ako nešto želiš, ako nešto TREBAŠ naći ćeš načina kolika god cijena bila. Zanimljivo, no svako iskustvo je neprocjenjivo. Samo smo sve navikli vagati i svemu odrediti mjeru.

Zapravo, ovakve tehnike, seminari, predavanja su najlakši način (a priroda svemira je pronaći uvijek najlakši način) da bi se ljude programirane u kapitalističkom društvu reprogramiralo u nekom duhovnom smislu. Na taj način im je to prihvaljivo, a kad jednom i sami počnu shvaćati nije im važno koji oblik to uzima. Osho je tu doista u pravu. To je poput mamca na koji se uvjetovan um hvata da bi iza svega otkrio ocean koji ga doziva

Comment

• lucy

Čistim predrasude.

I svoje i vaše..

Na temelju elaborata Vitaleovog The Secreta, prije par godina sam uživala status opakog zviždača new agea, na kraju krajeva, uglavnom i koristim skračenicu NABS, a i The Secret sam nazivala The Šekretom.
            Mabel mi se nije sviđala. Sve dok je nisam kontaktirala.. već sam navela to iskustvo. I promijenila sam stav prema njoj, jer sam imala korist od tog kontakta - promjena mog stava je licemjerna i čisto ljudska. I ono što mogu reči o njoj je da je žena skroz u redu. I veseli me što sam maknula uvjerenje koje je iskrivljavalo sliku o njoj i primoralo me da je gledam kao osobu kojoj je zarada love na prvom mjestu.
            Nije mi ponudila super spoznaju za 100 USD - ponudila mi je besplatnu konzultaciju preko e-maila... i da, mogu to reči očistila je moje sranje, skupa sa sranjem predrasuda koje sam imala prema njoj.

Koliko puta se nisam nešto usudila napraviti jer nisam imala hrabrosti boriti se protiv svojih predrasuda.. i kako mi je žao zbog nekih stvari.. iskreno, manje žalim za stvarim koje sam napravila, a više za stvarima koje se nisam usudila napraviti.

Sretna sam što mi se je situacija tako složila da mogu ići na seminar, da ne idem znam da bih taj seminar bilježila na listu stvari za kojima žalim..

Sve kreće od nas samih, tamo vani nema nikoga...

Comment

• vania
              sincerity
              • Dec 2011
              • 689

Originally posted by lucy
              Čistim predrasude.

I svoje i vaše..

Na temelju elaborata Vitaleovog The Secreta, prije par godina sam uživala status opakog zviždača new agea, na kraju krajeva, uglavnom i koristim skračenicu NABS, a i The Secret sam nazivala The Šekretom.
              Mabel mi se nije sviđala. Sve dok je nisam kontaktirala.. već sam navela to iskustvo. I promijenila sam stav prema njoj, jer sam imala korist od tog kontakta - promjena mog stava je licemjerna i čisto ljudska. I ono što mogu reči o njoj je da je žena skroz u redu. I veseli me što sam maknula uvjerenje koje je iskrivljavalo sliku o njoj i primoralo me da je gledam kao osobu kojoj je zarada love na prvom mjestu.
              Nije mi ponudila super spoznaju za 100 USD - ponudila mi je besplatnu konzultaciju preko e-maila... i da, mogu to reči očistila je moje sranje, skupa sa sranjem predrasuda koje sam imala prema njoj.

Koliko puta se nisam nešto usudila napraviti jer nisam imala hrabrosti boriti se protiv svojih predrasuda.. i kako mi je žao zbog nekih stvari.. iskreno, manje žalim za stvarim koje sam napravila, a više za stvarima koje se nisam usudila napraviti.

Sretna sam što mi se je situacija tako složila da mogu ići na seminar, da ne idem znam da bih taj seminar bilježila na listu stvari za kojima žalim..

Sve kreće od nas samih, tamo vani nema nikoga...
              Evo čistim vlastite predrasude...

Comment

• Eorlan
                list na vjetru
                • Apr 2012
                • 1535

Čistim predrasude prema vlastitim predrasudama

Laka vam noć dragi moji, volio bih da riječi mogu prenjeti iskru osjećaja, no u konačnici to nije ni potrebno, jer ovo što osjećam ustvari je potok što izvire iz onog što mi jesmo.

Comment

• riječanka
                  Guru
                  • Jul 2011
                  • 6278

Originally posted by Jesam
                  Točno. I ja sam poželjela ići na seminar upravo zbog toga ... ali ovaj me članak baš izbacio iz cipela i poljuljao jer ne volim da mi se netko prijeti.

Draga Jesam....... članak koji te izbacio iz cipela i koji si komentirala i mene je (čitajući ga) doveo do istih pitanja i razmišljanja koje imaš.
                  No, odmahnula sam rukom i rekla: biznis . To je tako u ljudskom rodu, i na besplatnom Isusovom nauku mnogi su zgrnuli bogatstvo.
                  Hooponopono mi nije ništa novo što nisam i prije znala, ne otkriva toplu vodu, nema ničeg što npr. Isus nije već rekao...... no jako je pojednostavljen u samoj primjeni i to mi se sviđa. Osnova mu je vjera i prepuštanje......a ako imaš vjere kao zrno gorušćice, brda ćeš micati.
                  Nema ništa lošega niti što netko zarađuje na tim predavanjima i seminarima. Pa niti što vozi "nešto konja". Poanta naših života nije patnja, odricanje i takvi bakrači, nego uživanje i igranje sa igračkama. A tko voli ono što radi, radi to od srca, biva nagrađen....

Comment

• Relax
                    zadovoljna
                    • Jul 2012
                    • 2203

sami si procijenite koliko vam ovo vrijedi

Što se tiče Boga, ono što mislimo o Bogu govori mnogo o nama
                    Jesmo li odvojeni od Boga ili smo Jedno s Bogom?
                    Kažnjava li Bog, sudi i iracionalan je - ili je Bezuvjetna Ljubav?
                    Imam li ekskluzivu s Bogom ili mislim da svatko s njim može komunicirati?
                    Ja osobno biram ovo drugo

A kad mi netko izjavi da je nešto tajna i da je morao potpisati izjavu o čuvanju tajne - umrem od smijeha jer poznajem veće i bolje

Postoje učitelji koji nesebično dijele svoje znanje i dosta toga daju besplatno, a ako baš hoćete biti na workshopovima platit ćete neku cifru, ali ti učitelji su opušteni jer znaju da IMA ZA SVE DOVOLJNO.
                    Ako ih potražite naće ćete ih - youtube je pun odličnih materijala.
                    Ali odluka je naravno na vama.

Želim vam mir i radost
                    Lord, Save Me From Your "Followers"!

Comment

• Relax
                      zadovoljna
                      • Jul 2012
                      • 2203

Joe Vitale je također bio na seminaru i platio ga. On NIJE ovlašten, nije predavač, neovisno koliko bi sam ljudi privukao na seminare da ih on drži - ne drži ih jer nije ovlašten, ne ide to baš tako. )

meni ovo prilično liči na (plaćeni) seminar

Comment

• Relax
                        zadovoljna
                        • Jul 2012
                        • 2203

Puno lakše, draga.
                        sve je to tvoj reakcija,
                        tvoja reakcija tvoj problem (ili rješenje)
                        ak ti je lakše s osinjakom... sretno

btw. jeste pročitali handbook koji sam vam linkala?
                        i - kak vam se čini?

meni to malo zgleda sve skupa ko švicarski sir ukrašen izvana plavim bočicama, ličkim torbicama, bakinim stoljnjačićima.... na TV-u

ali naravno to je sve samo moje skromno mišljenje i ničije više

ajde idem sad, uživajte
                        tko ima oči, vidjet će itd.

Comment

• riječanka
                          Guru
                          • Jul 2011
                          • 6278

Originally posted by Relax
                          sve je to tvoj reakcija,
                          tvoja reakcija tvoj problem (ili rješenje)
                          ak ti je lakše s osinjakom... sretno

btw. jeste pročitali handbook koji sam vam linkala?
                          i - kak vam se čini?

meni to malo zgleda sve skupa ko švicarski sir ukrašen izvana plavim bočicama, ličkim torbicama, bakinim stoljnjačićima.... na TV-u

ali naravno to je sve samo moje skromno mišljenje i ničije više

ajde idem sad, uživajte
                          tko ima oči, vidjet će itd.

Handbook je simpatičan
                          I dalje mislim da su "alati" igračke potrebne umu, dok jednog dana ne shvati da su nepotrebni....
                          Jednog dana, kad trajni osjećaj svakog od nas bude sreća, mir i zadovoljstvo neće nam trebati niti "hvala" ni "volim te". Ovako, poželjno je hopsati i što ćešće to izgovarati kako bi se barem dok to izgovaramo vraćali u stanje zahvalnosti i ljubavi.

Comment

• riječanka
                            Guru
                            • Jul 2011
                            • 6278

E da.....primjetih da je u Handbooku "hrana" za koju većina misli da je jako štetna prezentirana kao jako dobra..... Što i nije tako loše da se predrasude i strahovi o hrani ponište. Nije štetno što kroz usta ulazi, nego što iz usta izlazi....

Comment

• lucy

Originally posted by riječanka
                              E da.....primjetih da je u Handbooku "hrana" za koju većina misli da je jako štetna prezentirana kao jako dobra..... Što i nije tako loše da se predrasude i strahovi o hrani ponište. Nije štetno što kroz usta ulazi, nego što iz usta izlazi....
                              To ja (kao autentičan hedonist) stalno govorim.. nije bitna hrana, bitno je ono što mislimo o toj hrani..
                              Nisam zagovornik trpanja smeća u sebe, jer i to nešto govori o osobi, ali je činjenica da ne trebamo robovati nikakvim pravilima.. samo pratiti mjeru svog tijela.

Comment

• riječanka
                                Guru
                                • Jul 2011
                                • 6278

To ja (kao autentičan hedonist) stalno govorim.. nije bitna hrana, bitno je ono što mislimo o toj hrani..
                                Nisam zagovornik trpanja smeća u sebe, jer i to nešto govori o osobi, ali je činjenica da ne trebamo robovati nikakvim pravilima.. samo pratiti mjeru svog tijela.

Ma tako je u svemu, ne samo o hrani.... Nije bitno što je.....bitno je što o tome mislimo. Kako čovjek napreduje (duhovno) tako mu je sve manje stalo do nekih stvari (predmeta, želja, hrane....) bez kojih prije nije mogao. Ne treba ničemu robovati ali se ne treba ničega ni odricati prisilno. Sve dođe samo po sebi

Comment

akcija

akcija

akcija

akcija

Latest Topics

Collapse

There are no results that meet this criteria.

Working...
                                😀
                                😂
                                🥰
                                😘
                                🤢
                                😎
                                😞
                                😡
                                👍
                                👎