Ho’oponopono - iskustva i savjeti
Collapse
X
-
idem i ja, dosta sam se zabavljala
možda će zavučati grubo, ali...
samo imam neki osjećaj za filing da neki koji tako žustro zagovaraju taj seminar imaju popust i ili neku drugu korist od svega toga ili poznaju organizatora pa lobiraju...
ali OK, meni ni iz džepa ni u džep
laku noć,
vjerovali ili ne, ja vas sve volim
Draga opusti se. Lucy je tvoja vlastita sjena. Ono što napiše doista nije njen odraz već tvoj kao što to što ti napišeš nije tvoj odraz već njen. Ptičice najdraže
Laku noć i tebi, nemam ti što vjerovati. Volim te. Hvala na svemu👍 3Comment
-
Laka vam noć!👍 6Comment
-
Od svakog iskustva imamo korist. Najveća ta što ga uopće doživljavamo
Draga opusti se. Lucy je tvoja vlastita sjena. Ono što napiše doista nije njen odraz već tvoj kao što to što ti napišeš nije tvoj odraz već njen. Ptičice najdraže
Laku noć i tebi, nemam ti što vjerovati. Volim te. Hvala na svemu
Ja sam navikla stiskati limun - da vidim što će iz njega izaći.
Sve je puno jednostavnije.
Ja pišem o svom mišljenju o metodi, ona piše o meni.
Nikakav odraz, samo dvije strane od mnogo strana jedne pojave.
Nisam ja nikome nikakav neprijatelj.
Ovo nije ničija privatna prćija.
Da, svaka škola košta.
One koji imaju nisko samopoštovanje i nesigurni su, njih najviše košta.Lord, Save Me From Your "Followers"!👍 2Comment
-
stavljanje etikete Ho' je fanatizam: nađi, osvoji, zakelji etiketu
interesantno, da ja nekom dam m&m bombone kao alat (besplatno) vjerojatno bi mi rekli da sam luda,
ako vam tako nešto da Kacica (za 1000+ kn) ... to je Ho'oponopono
čista hipnozaLord, Save Me From Your "Followers"!👍 2Comment
-
kad doživim nešto "neugodno" (pišem u navodnicima jer je to relativno), uvijek se pitam što mi je ta situacija donijela pozitivno (jer je u ovoj relativnoj stvarnosti sigurno donijela i dobro i loše)
Ima jedna lijepa poučna priča koja vrlo ilustrativno opisuje gore izrečenu dualističku zakonitost.
Imao mudri seljak konja za kojega se brinuo njegov sin, a kako su živjeli u malom "seocetu" gdje se svi međusobno dobro znaju i kako to biva u takvim malim sredinama, svatko o svakome sve zna, i ništa ne može proći nezapaženo, tako su sumještani primijetili kako je jednog ranog jutra konj pobjegao. Sjatili se oni kod mudrog seljaka da mu izraze „sućut“ govoreći, susjede joj koja nesreća. Mudri čovjek je samo odvratio, možda je, a možda i nije.
Nakon par dana vratio se konj sa još tri divlja konja sa sobom u društvu. Sin ih je odmah počeo pripitomljavati, a susjedi vidjevši obrat počeli mudrom seljaku odmah izražavati svoje oduševljenje, govoreći, susjede koja sreća....našto je mudri seljak ponovio iste riječi kao i prije, a koje i opravdavaju njegovu nedualističku mudrost, možda je, a možda i nije.
Pripitomljavajući najdivljijeg konja, sin je pao i slomio nogu te morao ležati dok mu noga ne zacijeli. Suseljani se opet sjatili te izrazili svoju „sućut“ mudrom seljaku za nemio događaj koje zadesio njegovog sina, govoreći, susjede joj koja nesreća, na što je odgovor mudraca bio, već znate, možda je, a možda i nije.
Nakon par dana u selo je došao vojni referent tražeći mlade, zdrave i jake ljude za mobilizaciju u ratni postroj. Mudračev sin je bio pošteđen odlaska u ratnu zonu radi slomljene noge.
Suseljani vidjevši to, sjatili se ponovo da prokomentiraju mudrom seljaku kako je imao sreće sa sinom glede mobilizacije, a mudrac je opet izjavio, možda je sreća, a možda i nije....
Priča bi tako mogla ići dalje u istom stilu ali poanta je očigledna, u ovom životu sve je relativno, i sreća i nesreća, i istina i laž, i svjetlost i tama, i dobro i zlo, i znanje i neznanje, itd.
Ima i ona priča o prijatelju, prstu, kanibalima, ali to je već druga pričaLord, Save Me From Your "Followers"!👍 3Comment
-
Ja sam totalno opuštena.
Ja sam navikla stiskati limun - da vidim što će iz njega izaći.
Sve je puno jednostavnije.
Ja pišem o svom mišljenju o metodi, ona piše o meni.
Nikakav odraz, samo dvije strane od mnogo strana jedne pojave.
Nisam ja nikome nikakav neprijatelj.
Ovo nije ničija privatna prćija.
Da, svaka škola košta.
One koji imaju nisko samopoštovanje i nesigurni su, njih najviše košta.
Nema se tu što objektivizirati. Tako funkcionira individualna svijest. Bar u komunikaciji
👍 4Comment
-
da, ali ne možeš onda reći da se oni bave Ho' i da čiste.
stavljanje etikete Ho' je fanatizam: nađi, osvoji, zakelji etiketu
interesantno, da ja nekom dam m&m bombone kao alat (besplatno) vjerojatno bi mi rekli da sam luda,
ako vam tako nešto da Kacica (za 1000+ kn) ... to je Ho'oponopono
čista hipnoza
Naravno, i ne kažem. Ho'o je samo riječ koja predstavlja taj način unutarnjeg rada. Koliko ima ljudi toliko ima i načina na koji se to može činiti. Mislim, nije to kirurgija👍 3Comment
-
ona se našla pogođena,
ja točno vidim tko ovdje istinski radi Ho',
a tko ga u biti zapravo ne kuži i tko ima oooogroman Ego,
i tko u prvoj prilici zaboravlja naučeno, osvećuje se i reagira djetinjasto,
nije stvar u tome da nešto znaš,
nego da to znanje primijeniš
Lord, Save Me From Your "Followers"!👍 3Comment
-
ja sam napisala reakciju na neke stvari u ho',
ona se našla pogođena,
ja točno vidim tko ovdje istinski radi Ho',
a tko ga u biti zapravo ne kuži i tko ima oooogroman Ego,
i tko u prvoj prilici zaboravlja naučeno, osvećuje se i reagira djetinjasto,
nije stvar u tome da nešto znaš,
nego da to znanje primijeniš
Comment
-
kad ti Kacica za alat tipa m&m bomboni i sladoled naplati 1.000+ kn to je čisti "Car je gol"Lord, Save Me From Your "Followers"!👍 3Comment
-
Novca možda neće biti za koju godinu, no sada je potreban. Novac je energija. Živimo u takvom sustavu gdje netko u jednoj sekundi primi više takve energije nego netko za godinu dana... Ali svatko tko će biti na seminaru ne spada niti u jednu od tih krajnosti. Platiti će jer tako žele. I drago mi je da imaju priliku priuštiti si to.👍 4Comment
-
Hm, ne znam. Nisam bio na seminaru pa da znam reći koliko vrijedi. Osobno smatram to neprocjenjivim jer je to za mnoge korak bliže drugima, božanskom, sebi... A svaki takav korak je čudesna stvar u bilo koje vrijeme, naročito ovo današnje
Novca možda neće biti za koju godinu, no sada je potreban. Novac je energija. Živimo u takvom sustavu gdje netko u jednoj sekundi primi više takve energije nego netko za godinu dana... Ali svatko tko će biti na seminaru ne spada niti u jednu od tih krajnosti. Platiti će jer tako žele. I drago mi je da imaju priliku priuštiti si to.
zašto sebe izuzmaš iz toga,
ako želiš ići na seminar i čini ti se to neprocjenjivim iskustvom,
zašto ne?
ili ipak misliš da je Car gol
tih 1.000+kn je lako materijalizirati, novac je energija, zar ne?
ako želiš
kad nešto želim ne bi me zaustavilo 500 divljih konja
pazi, to je moje osobno mišljenje o Kacici i seminaru i ti ga cijeniš,
ti imaš svoje osobno mišljenje i ja ga cijenim - to je Namaste :)Lord, Save Me From Your "Followers"!👍 3Comment
Comment