Ho’oponopono - iskustva i savjeti

Collapse
X

• Vrijeme
  • Show
Clear All
new posts
Advertisement
  • Relax
    zadovoljna
    • Jul 2012
    • 2203

Originally posted by vania
    Naprotiv, tek sa HO (EFT koji me je doveo do HO i koji su mi komplementarni) sam otpustila grčevita očekivanja i znam da će sve biti onako kako treba biti i kako je najbolje za mene , makar ja mislila da nije...Prepuštanje to je osnova HO.. bar za mene . Znam da ego još uvjek drži ali "nebitan si" . Rekla si da u HO nisi našla ništa novo. Pa ni ja... samo dok nisam naišla na HO sam uglavnom čitala, proučavala i pokušavala naći čaroban štapić... i nagovarala sebe od sutra počinješ to i to... sa HO sam rekla idem probati i to je to . Evo me sa HO već 4 mjeseca.. Očekivanja, ne očekujem ništa a dobivam sve. Promjene, nema ih, a velike su...
    što ne znači da je Ho' kraj puta

prepuštanje ne postoji samo u Ho'
    prepuštanje sam usvojila prije nego sam uopće čula za Ho'
    Lord, Save Me From Your "Followers"!

Comment

• Eorlan
      list na vjetru
      • Apr 2012
      • 1535

Originally posted by Relax
      idem i ja, dosta sam se zabavljala

možda će zavučati grubo, ali...

samo imam neki osjećaj za filing da neki koji tako žustro zagovaraju taj seminar imaju popust i ili neku drugu korist od svega toga ili poznaju organizatora pa lobiraju...
      ali OK, meni ni iz džepa ni u džep

laku noć,
      vjerovali ili ne, ja vas sve volim
      Od svakog iskustva imamo korist. Najveća ta što ga uopće doživljavamo

Draga opusti se. Lucy je tvoja vlastita sjena. Ono što napiše doista nije njen odraz već tvoj kao što to što ti napišeš nije tvoj odraz već njen. Ptičice najdraže

Laku noć i tebi, nemam ti što vjerovati. Volim te. Hvala na svemu

Comment

• vania
        sincerity
        • Dec 2011
        • 689

što ne znači da je Ho' kraj puta

prepuštanje ne postoji samo u Ho'
        prepuštanje sam usvojila prije nego sam uopće čula za Ho'
        Slažem se, možda me Ho dovedo do nečeg drugog... tj prepuštanja bez HO ili bilo koje druge tehnike. Zato se ne zamaram, alatima, seminarima i sl.bitan je onaj osjećaj do kojeg dolazim u sebi bilo to sa HO ili nečim drugim nebitno...Ali za sad je HO zaslužan...

Laka vam noć!

Comment

• LIK
          ←↑→↓
          • Oct 2009
          • 3195

Uf kako se pokrenula lavina

Ova tema mi je sada jos zanimljivija

Comment

• Niang
            Guru
            • Mar 2012
            • 606

Originally posted by LIK
            Uf kako se pokrenula lavina

Ova tema mi je sada jos zanimljivija
            ...to be continued...

Ne dizite prasinu

Comment

• Relax
              zadovoljna
              • Jul 2012
              • 2203

Originally posted by Eorlan
              Od svakog iskustva imamo korist. Najveća ta što ga uopće doživljavamo

Draga opusti se. Lucy je tvoja vlastita sjena. Ono što napiše doista nije njen odraz već tvoj kao što to što ti napišeš nije tvoj odraz već njen. Ptičice najdraže

Laku noć i tebi, nemam ti što vjerovati. Volim te. Hvala na svemu
              Ja sam totalno opuštena.
              Ja sam navikla stiskati limun - da vidim što će iz njega izaći.

Sve je puno jednostavnije.
              Ja pišem o svom mišljenju o metodi, ona piše o meni.
              Nikakav odraz, samo dvije strane od mnogo strana jedne pojave.

Nisam ja nikome nikakav neprijatelj.
              Ovo nije ničija privatna prćija.

Da, svaka škola košta.
              One koji imaju nisko samopoštovanje i nesigurni su, njih najviše košta.

Comment

• Relax
                zadovoljna
                • Jul 2012
                • 2203

Ho'o je samo riječ... što je iza nje zna samo onaj koji čisti, a čiste mnogi koji nikad nisu ni čuli za to

da, ali ne možeš onda reći da se oni bave Ho' i da čiste.

stavljanje etikete Ho' je fanatizam: nađi, osvoji, zakelji etiketu

interesantno, da ja nekom dam m&m bombone kao alat (besplatno) vjerojatno bi mi rekli da sam luda,
                ako vam tako nešto da Kacica (za 1000+ kn) ... to je Ho'oponopono
                čista hipnoza

Comment

• Relax
                  zadovoljna
                  • Jul 2012
                  • 2203

kad doživim nešto "neugodno" (pišem u navodnicima jer je to relativno), uvijek se pitam što mi je ta situacija donijela pozitivno (jer je u ovoj relativnoj stvarnosti sigurno donijela i dobro i loše)

Ima jedna lijepa poučna priča koja vrlo ilustrativno opisuje gore izrečenu dualističku zakonitost.

Imao mudri seljak konja za kojega se brinuo njegov sin, a kako su živjeli u malom "seocetu" gdje se svi međusobno dobro znaju i kako to biva u takvim malim sredinama, svatko o svakome sve zna, i ništa ne može proći nezapaženo, tako su sumještani primijetili kako je jednog ranog jutra konj pobjegao. Sjatili se oni kod mudrog seljaka da mu izraze „sućut“ govoreći, susjede joj koja nesreća. Mudri čovjek je samo odvratio, možda je, a možda i nije.

Nakon par dana vratio se konj sa još tri divlja konja sa sobom u društvu. Sin ih je odmah počeo pripitomljavati, a susjedi vidjevši obrat počeli mudrom seljaku odmah izražavati svoje oduševljenje, govoreći, susjede koja sreća....našto je mudri seljak ponovio iste riječi kao i prije, a koje i opravdavaju njegovu nedualističku mudrost, možda je, a možda i nije.

Pripitomljavajući najdivljijeg konja, sin je pao i slomio nogu te morao ležati dok mu noga ne zacijeli. Suseljani se opet sjatili te izrazili svoju „sućut“ mudrom seljaku za nemio događaj koje zadesio njegovog sina, govoreći, susjede joj koja nesreća, na što je odgovor mudraca bio, već znate, možda je, a možda i nije.

Nakon par dana u selo je došao vojni referent tražeći mlade, zdrave i jake ljude za mobilizaciju u ratni postroj. Mudračev sin je bio pošteđen odlaska u ratnu zonu radi slomljene noge.

Suseljani vidjevši to, sjatili se ponovo da prokomentiraju mudrom seljaku kako je imao sreće sa sinom glede mobilizacije, a mudrac je opet izjavio, možda je sreća, a možda i nije....

Priča bi tako mogla ići dalje u istom stilu ali poanta je očigledna, u ovom životu sve je relativno, i sreća i nesreća, i istina i laž, i svjetlost i tama, i dobro i zlo, i znanje i neznanje, itd.

Ima i ona priča o prijatelju, prstu, kanibalima, ali to je već druga priča

Comment

• Eorlan
                    list na vjetru
                    • Apr 2012
                    • 1535

Ja sam totalno opuštena.
                    Ja sam navikla stiskati limun - da vidim što će iz njega izaći.

Sve je puno jednostavnije.
                    Ja pišem o svom mišljenju o metodi, ona piše o meni.
                    Nikakav odraz, samo dvije strane od mnogo strana jedne pojave.

Nisam ja nikome nikakav neprijatelj.
                    Ovo nije ničija privatna prćija.

Da, svaka škola košta.
                    One koji imaju nisko samopoštovanje i nesigurni su, njih najviše košta.
                    Ona reagira na tebe, ti reagiraš na nju. Odnosno na ono što vidite jedna u drugoj.

Nema se tu što objektivizirati. Tako funkcionira individualna svijest. Bar u komunikaciji

Comment

• Eorlan
                      list na vjetru
                      • Apr 2012
                      • 1535

da, ali ne možeš onda reći da se oni bave Ho' i da čiste.

stavljanje etikete Ho' je fanatizam: nađi, osvoji, zakelji etiketu

interesantno, da ja nekom dam m&m bombone kao alat (besplatno) vjerojatno bi mi rekli da sam luda,
                      ako vam tako nešto da Kacica (za 1000+ kn) ... to je Ho'oponopono
                      čista hipnoza
                      No da, tko je od vas bez grijeha neka prvi baci kamen

Naravno, i ne kažem. Ho'o je samo riječ koja predstavlja taj način unutarnjeg rada. Koliko ima ljudi toliko ima i načina na koji se to može činiti. Mislim, nije to kirurgija

Comment

• Relax
                        zadovoljna
                        • Jul 2012
                        • 2203

Ona reagira na tebe, ti reagiraš na nju. Odnosno na ono što vidite jedna u drugoj.

Nema se tu što objektivizirati. Tako funkcionira individualna svijest. Bar u komunikaciji

ja sam napisala reakciju na neke stvari u ho',
                        ona se našla pogođena,

ja točno vidim tko ovdje istinski radi Ho',
                        a tko ga u biti zapravo ne kuži i tko ima oooogroman Ego,
                        i tko u prvoj prilici zaboravlja naučeno, osvećuje se i reagira djetinjasto,

nije stvar u tome da nešto znaš,
                        nego da to znanje primijeniš

Comment

• Eorlan
                          list na vjetru
                          • Apr 2012
                          • 1535

ja sam napisala reakciju na neke stvari u ho',
                          ona se našla pogođena,

ja točno vidim tko ovdje istinski radi Ho',
                          a tko ga u biti zapravo ne kuži i tko ima oooogroman Ego,
                          i tko u prvoj prilici zaboravlja naučeno, osvećuje se i reagira djetinjasto,

nije stvar u tome da nešto znaš,
                          nego da to znanje primijeniš

Comment

• Relax
                            zadovoljna
                            • Jul 2012
                            • 2203

No da, tko je od vas bez grijeha neka prvi baci kamen

Naravno, i ne kažem. Ho'o je samo riječ koja predstavlja taj način unutarnjeg rada. Koliko ima ljudi toliko ima i načina na koji se to može činiti. Mislim, nije to kirurgija

kad ti Kacica za alat tipa m&m bomboni i sladoled naplati 1.000+ kn to je čisti "Car je gol"

Comment

• Eorlan
                              list na vjetru
                              • Apr 2012
                              • 1535

kad ti Kacica za alat tipa m&m bomboni i sladoled naplati 1.000+ kn to je čisti "Car je gol"
                              Hm, ne znam. Nisam bio na seminaru pa da znam reći koliko vrijedi. Osobno smatram to neprocjenjivim jer je to za mnoge korak bliže drugima, božanskom, sebi... A svaki takav korak je čudesna stvar u bilo koje vrijeme, naročito ovo današnje

Novca možda neće biti za koju godinu, no sada je potreban. Novac je energija. Živimo u takvom sustavu gdje netko u jednoj sekundi primi više takve energije nego netko za godinu dana... Ali svatko tko će biti na seminaru ne spada niti u jednu od tih krajnosti. Platiti će jer tako žele. I drago mi je da imaju priliku priuštiti si to.

Comment

• Relax
                                zadovoljna
                                • Jul 2012
                                • 2203

Hm, ne znam. Nisam bio na seminaru pa da znam reći koliko vrijedi. Osobno smatram to neprocjenjivim jer je to za mnoge korak bliže drugima, božanskom, sebi... A svaki takav korak je čudesna stvar u bilo koje vrijeme, naročito ovo današnje

Novca možda neće biti za koju godinu, no sada je potreban. Novac je energija. Živimo u takvom sustavu gdje netko u jednoj sekundi primi više takve energije nego netko za godinu dana... Ali svatko tko će biti na seminaru ne spada niti u jednu od tih krajnosti. Platiti će jer tako žele. I drago mi je da imaju priliku priuštiti si to.
                                da, novac je energija,
                                zašto sebe izuzmaš iz toga,
                                ako želiš ići na seminar i čini ti se to neprocjenjivim iskustvom,
                                zašto ne?

ili ipak misliš da je Car gol

tih 1.000+kn je lako materijalizirati, novac je energija, zar ne?
                                ako želiš

kad nešto želim ne bi me zaustavilo 500 divljih konja

pazi, to je moje osobno mišljenje o Kacici i seminaru i ti ga cijeniš,
                                ti imaš svoje osobno mišljenje i ja ga cijenim - to je Namaste :)

Comment

akcija

akcija

akcija

akcija

Latest Topics

Collapse

There are no results that meet this criteria.

Working...
                                😀
                                😂
                                🥰
                                😘
                                🤢
                                😎
                                😞
                                😡
                                👍
                                👎