Meni je Hop danas malo pomogao, da ublazimo situaciju
Ho’oponopono - iskustva i savjeti
Collapse
X
-
Meni se dešavaju svakakve stvari, ne mogu reči da su samo pozitivna čuda, dešavaju mi se i prilično čudne stvari, lovim sebe kako donosim odluke koje nemaju veze sa zdravim razumom, radim stvari potpuno drugačije nego prije... ali sve to skupa prati osjećaj mira koji nikada prije nisam imala.
Kakav god da mi je dan.. probudim se s osmijehom..
Heheh, mislim da je Eorlan bubnuo to za hopsanje. Odlično je.Comment
-
slobodni.net za slobodni svijet👍 3Comment
-
Meni je jedno vrijeme bilo dosta loše, kao da sam "pala", malo sam izgubila entuzijazam i snagu, uhvatila me neka depra neidentificiranog porijekla - valjda je dosta toga isplivalo na površinu. Čak sam i prestala hopsati - ne zato što sam prestala vjerovati u metodu, nego naprosto nisam imala snage.
No, znala sam da ne treba ništa forsirati i da će mi se već samo ukazati ... i je. Evo me opet hopsam i sad mi je opet krenulo na bolje.
Mislim da je jako važno ne izgubiti vezu s djetetom i stalno se s njim razgovarati a ne samo ponavljati "hvala ti i volim te". Kako se stvari čiste i izbacuju na površinu, tako sinusoida 'uspjeha' pada ili raste, no uspjeh nikako i nikada ne izostaje.
Danas sam se uhvatila usred hopsanja da razmišljam o nekom konkretnom problemu/situaciji i da sam se spontano sa "hvala ti, volim te" prebacila na "oprosti mi, žao mi je". Baš sam se iznenadila jer je bilo totalno van moje volje.
Ako mi ne znamo što treba, dijete zna.slobodni.net za slobodni svijet👍 6Comment
-
Koliko god mi ove moje koščure dozvoljavaju skakutanje u ritmu radnih obveza uz u dobitnu kombinaciju 5-12-15-16-18-25-51-68 ipak moram priznati kad god zagusti odma po receptu potražim reakciju ,a bome i odgovor...
Da,skoro zaboravih reći ,u zadnjih jedno tjedan dana sam se uhvatila u dobranom zanemarivanju intuicije koja je pred mene stavljala u tom trenutku po meni sasvim nebitne i blijede slike nekih trenutaka koji se nisu niti zbili, a i onako ,baš i ne obračajući pažnju na njih samo sam ih sklanjala ispred sebe, kao što se rukom sklanja kasje žita ili visoka divlja kamilica pri šetnji livadom...
Intuicija je govorila svoje,a ja ju nisam udostojila pogleda posmatrača u sebi...
Intuiciji od prekjučer slijedio je isti takov trenutak jučer...
Intuiciji od jučer isto se desilo i danas...
Ma da krivo ne skužite, , ne radi se o nekim fatalnim situacijama,samo o običnim događajima koji su se dan kasnije ostvarivali...
Htijela sam ustvari reči da bi mnogo lakši posao bio da sam joj povjerovala , uočila, osvjestila i očistila sa samo malo akcije u tom trenutku mislim da bi i rezultati bili sasvim drugačiji po svakoga iz moje dobitne kombinacije života
No i ovako ,sve je opet onako kako treba da bude i ovaj trenutak je savršen da ne može biti savršeniji...
A morte bit da san postala i proročica
Ljubav vam svima šaljemJust imagine and do it...
👍 6Comment
-
Ja već neko vrijeme ne ugrađujem namjeru dok radim, puštam da se događa. Samo namjeravanje mi ima neki prizvuk pokušaja kontrole. A ako kotroliraš, možda i uspiješ no propustiš iskusiti stvari koje su se trebale dogoditi kada prihvaćaš.... Zato mi se hopsanje čini tako dobrim jer nema namjere, samo promatranje i prihvaćanje.👍 10Comment
-
Ja već neko vrijeme ne ugrađujem namjeru dok radim, puštam da se događa. Samo namjeravanje mi ima neki prizvuk pokušaja kontrole. A ako kotroliraš, možda i uspiješ no propustiš iskusiti stvari koje su se trebale dogoditi kada prihvaćaš.... Zato mi se hopsanje čini tako dobrim jer nema namjere, samo promatranje i prihvaćanje.
…a o zmajevom biseru ni rijeci!👍 6Comment
-
Namjera ne ide baš uz Ho`oponopono.
Međutim, iz iskustva mogu reči da mi se je dosta stvari skockalo kada sam čistila baš s namjerom - ili se je tako jednostavno poklopilo.
Bitno je ono što je spomenuo deltaforce, namjeru isto trebamo čistiti, jer nas samo bremza i u biti odmiče od osnovnog koncepta Ho`oponopona. Ho`oponopono stavlja fokus na problem (za razliku od svih new age tehnika koje propagiraju briju na pozitivu). Priznajete sami sebi da imate problem i ključna stvar je u obraćanju samome sebi (Iner Selfu ili Unutarnjem djetetu) s riječima "Žao mi je za bilo što u meni što kreira ovu situaciju" - to je preuzimanje odgovornosti.
Očekivanje ili namjera stvara u nama sliku situacije koja ne postoji, to je samo želja.. još gore što možemo napraviti je afirmirati tu želju... govoriti "ja sam sretan", dok smo nesretni.. naše Unutarnje dijete zna da je to laž.
Mislim da čišćenje s namjerom može funkcionirati zbog energetskog fokusa, ali to nam opet kalemi uvjerenja koja će kreirati daljnje pizdarije koje ćemo trebati čistiti...
Evo sto mi se desilo. Od jučer radim. Jes da se radi o smiješnom poslu, preko tri puta mi je manja plaća nego mi je bila na posljednjem radnom mjestu, ali baš uživam. Skroz sam opuštena, puno se smijem, ugodno mi je komunicirati s ljudima, ne opterećujem se.. vozim se do posla biciklom, prolazim kroz predivan krajolik, sve je leđero, čak ujutro ne trošim sat vremena na šminku, jer nema dress coda.
I sve super.. samo kolegica dosadna za ponoret.. ono, melje li ga melje.. ja čistim. I mislim kao, pa nije loša, samo hoće da budemo prijateljice.. ali ono, odvlači me od posla i baš baš davi. Čistim, čistim, čistim..
Danas mi je s tugom priopčila da je našla drugi posao i da joj je danas posljednji dan na poslu. Naravno, ostati ćemo u kontaktu jer sam joj se jako svidjela, možemo na kavu (aha, moš mislit heheh)...
Uglavnom.. što reči? Savršeno mi je na poslu? Da.Comment
-
Evo sto mi se desilo. Od jučer radim. Jes da se radi o smiješnom poslu, preko tri puta mi je manja plaća nego mi je bila na posljednjem radnom mjestu, ali baš uživam. Skroz sam opuštena, puno se smijem, ugodno mi je komunicirati s ljudima, ne opterećujem se.. vozim se do posla biciklom, prolazim kroz predivan krajolik, sve je leđero, čak ujutro ne trošim sat vremena na šminku, jer nema dress coda.
I sve super.. samo kolegica dosadna za ponoret.. ono, melje li ga melje.. ja čistim. I mislim kao, pa nije loša, samo hoće da budemo prijateljice.. ali ono, odvlači me od posla i baš baš davi. Čistim, čistim, čistim..
Danas mi je s tugom priopčila da je našla drugi posao i da joj je danas posljednji dan na poslu. Naravno, ostati ćemo u kontaktu jer sam joj se jako svidjela, možemo na kavu (aha, moš mislit heheh)...
Uglavnom.. što reči? Savršeno mi je na poslu? Da.Najbolji način držanja muškarca je zagrljaj
Naša svijest opaža kao stvarnost ono što postoji u našoj svijesti
Ono što u drugima zamječuješ,to u sebi jačaš👍 9Comment
-
slobodni.net za slobodni svijet👍 5Comment
-
Comment