Ho’oponopono - iskustva i savjeti

Collapse
X

• Vrijeme
  • Show
Clear All
new posts
Advertisement
  • teemo
    Guru
    • May 2009
    • 3140

Originally posted by zoricab
    Od juče "čistim i čistim"...i verujem da nema šta više da se čisti....Sve vas puuuno volim...oprostite...hvala vam
    Ma budes ti to obavila bez namjere i ocekivanja!
    Last edited by zoricab; 04-10-12, 09:37.
    ...umnozi l`se blago ,
    nek vam srce za nj ne prione . Ps, 62,11

Comment

• Relax
      zadovoljna
      • Jul 2012
      • 2203

Originally posted by lucy
      Nisam upoznata s gridworkom.
      Koncept Hooponopona je da si svjestan nelagodne situacije ili problema koji imaš, ali kada čistiš ne zamišljaš scenarije koje bi možda želio. Jednostavno.. it is about letting go. "Let go and let Good".

Ateist 33 godine, ne znam fakat di ga smjestiti. A i ne trebamo se smještati, dobro je tako kako je, jel` tako?
      vrlo slične tehnike imaju različite nazive, ne treba ništa smatrati ekskluzivom.

Ako ti prakticiraš Ho' ti ćeš to prepoznati kao čišćenje.
      Netko drugi je tome dao drugo ime.

A sve se svodi na sljedeće:
      situacija ti je neugodna, želiš da postane ugodna, želiš imati auto na raspolaganju, ne postavljaš svoje uvjete jer Bog/Život/Svemir zna bolje od tebe riješiti stvar (uglavnom linijom manjeg otpora), dobio si željeno, idemo dalje s većim elanom da je to moguće
      Lord, Save Me From Your "Followers"!

Comment

• Relax
        zadovoljna
        • Jul 2012
        • 2203

Originally posted by inspektori
        Meni je i forma važna.

"Svijet izgleda ovako kako izgleda. Uglavnom zato što velika većina pretpostavlja Božju volju."

...ništa se ne događa bez Božje volje, pa ni to kako svijet izgleda. Kakva je velika većina...nećemo prosuđivati, nije na nama, ono što možemo napraviti, to je, sa stanovišta hooponopona - čistiti sebe i u sebi, a na taj način djelujemo i na sve oko nas - potpuno prema Božjoj volji.
        Dihotomija materijalnog svijeta.

Comment

• Jesam
          Supermoderator
          • Mar 2011
          • 14488

Originally posted by Relax
          Mene zanima sljedeće, ako ste čistili, zašto ja i dalje "divljam"?
          Zato što je svatko odgovoran za sebe. Vjerujem da to jako dobro znaš.

I ne pada mi napamet čistiti za tebe niti ikoga drugoga. Mogu samo čistiti svoje. Čišćenjem svog smeća dolazim sve više u ravnotežu i sklad sama sa sobom a time i okolinom.

Ja ti nisam napisala to što sam napisala zbog sebe (ko što rekoh, mene više malo što u životu uzrujava), nego zbog opće atmosfere na temi a i zato što možda želim tebe potaknuti da razmisliš. Ako želiš.

Ako ne želiš, opet dobro. Meni sve dobro.
          slobodni.net za slobodni svijet

Comment

• egzorcist
            ca' ari
            • Jun 2011
            • 1913

Nisam upoznata s gridworkom.
            Koncept Hooponopona je da si svjestan nelagodne situacije ili problema koji imaš, ali kada čistiš ne zamišljaš scenarije koje bi možda želio. Jednostavno.. it is about letting go. "Let go and let Good".

Ateist 33 godine, ne znam fakat di ga smjestiti. A i ne trebamo se smještati, dobro je tako kako je, jel` tako?

Može li se to postaviti ovako: takve prilike su izvrstan pokazatelj na čemu smo i kamo bi trebali krenuti i problem i nelagoda su zapravo izmišljeni da stvore takve dojmove kod ljudi koji se toga i drže pa to i dobivaju. Sve je u biti putokaz. Ako se osjećaš dobro, samo tako nastavi. A ko ne, to je putokaz da si malo skrenuo..
            Zar je netko "ubio boga u tebi"?
            ...ako tvoj brod ne pristaje u luci ti doplivaj do njega...

Comment

• inspektori
              New member
              • Jun 2011
              • 89

Možda, a možda i ne... Mi možemo samo spekulirati, pretpostavljati, nagađati, filozofirati (svojim materijalnim, vrlo ograničenim umom).
              Zato mi samo čistimo, a Bog otpušta, i rješava, jer mi ne znamo kako treba biti. Kako je najbolje - zna Bog.

Comment

• Relax
                zadovoljna
                • Jul 2012
                • 2203

Možda, a možda i ne... Mi možemo samo spekulirati, pretpostavljati, nagađati, filozofirati (svojim materijalnim, vrlo ograničenim umom).
                Zato mi samo čistimo, a Bog otpušta, i rješava, jer mi ne znamo kako treba biti. Kako je najbolje - zna Bog.
                Da, Bog zna najbolje.

Comment

• Relax
                  zadovoljna
                  • Jul 2012
                  • 2203

Originally posted by Jesam
                  Zato što je svatko odgovoran za sebe. Vjerujem da to jako dobro znaš.

I ne pada mi napamet čistiti za tebe niti ikoga drugoga. Mogu samo čistiti svoje. Čišćenjem svog smeća dolazim sve više u ravnotežu i sklad sama sa sobom a time i okolinom.

Ja ti nisam napisala to što sam napisala zbog sebe (ko što rekoh, mene više malo što u životu uzrujava), nego zbog opće atmosfere na temi a i zato što možda želim tebe potaknuti da razmisliš. Ako želiš.

Ako ne želiš, opet dobro. Meni sve dobro.
                  Kome smeta čistit će, ili neće, ili će očistiti.

Comment

• riječanka
                    Guru
                    • Jul 2011
                    • 6278

A volim te???

p.s. Gde si ti mila??? Nema te čitavu večnost!!!

Što da ti govorim ono što znaš ...al stavila sam srca

Tu sam ti ja...uletim povremeno....dobro sam

Od kad hopsam, imam sve manje toga za reć.....sve manje toga me izazove na reakciju, a kad izazove....čistim

Comment

• lucy

Relax, btw nisam vidjela kada si napisala "da divljaš", samo vidim da je Jesam to citirala.
                      Kako to da si danas pitoma? Meni si baš simpa, nemaš mi onu pikičastu energiju, pa mi čisto čudno. Ono, nisam u điru da podbadam, pa ne znam kako se postaviti. Ono.. kaj ve, kaj ve?

Zaozbiljno.. ne podbadam.

Comment

• egzorcist
                        ca' ari
                        • Jun 2011
                        • 1913

Ovo vuče na neodgovornost i ljenost.
                        ...ako tvoj brod ne pristaje u luci ti doplivaj do njega...

Comment

• zoricab
                          Super Moderator
                          • Mar 2009
                          • 22098

Originally posted by riječanka
                          Što da ti govorim ono što znaš ...al stavila sam srca

Tu sam ti ja...uletim povremeno....dobro sam

Od kad hopsam, imam sve manje toga za reć.....sve manje toga me izazove na reakciju, a kad izazove....čistim

Ništa ja ne znam...posebno od kad mi nisi rekla...ima čitavih 200 godina

Drago mi je da si dobro...ali nemoj da čistiš previše...vidiš da ne valja ni kad je sve sterilno...onda te nema
                          Budućnost pripada onima koji veruju u lepotu svojih snova!

Comment

• Relax
                            zadovoljna
                            • Jul 2012
                            • 2203

Relax, btw nisam vidjela kada si napisala "da divljaš", samo vidim da je Jesam to citirala.
                            Kako to da si danas pitoma? Meni si baš simpa, nemaš mi onu pikičastu energiju, pa mi čisto čudno. Ono, nisam u điru da podbadam, pa ne znam kako se postaviti. Ono.. kaj ve, kaj ve?

Zaozbiljno.. ne podbadam.
                            Možda si se ti promijenila, a ne ja.

Comment

• lucy

Originally posted by egzorcist
                              Ovo vuče na neodgovornost i ljenost.
                              Pa i ne baš dušice...
                              Više vuče na otpuštanje i prestanak pružanja otpora. Opusti se.. u redu je.

Comment

• riječanka
                                Guru
                                • Jul 2011
                                • 6278

Ništa ja ne znam...posebno od kad mi nisi rekla...ima čitavih 200 godina

Drago mi je da si dobro...ali nemoj da čistiš previše...vidiš da ne valja ni kad je sve sterilno...onda te nema

Ma puno, puno te volim

Ma nije ništa sterilno.....na nekim temama nemam više što za reć (osim ponavljati se)....ali imam volje učiti novo pa dok učim - šutim

Comment

akcija

akcija

akcija

akcija

Latest Topics

Collapse

There are no results that meet this criteria.

Working...
                                😀
                                😂
                                🥰
                                😘
                                🤢
                                😎
                                😞
                                😡
                                👍
                                👎