Ho’oponopono - iskustva i savjeti
Collapse
X
-
Nisam upoznata s gridworkom.
Koncept Hooponopona je da si svjestan nelagodne situacije ili problema koji imaš, ali kada čistiš ne zamišljaš scenarije koje bi možda želio. Jednostavno.. it is about letting go. "Let go and let Good".
Ateist 33 godine, ne znam fakat di ga smjestiti. A i ne trebamo se smještati, dobro je tako kako je, jel` tako?
Ako ti prakticiraš Ho' ti ćeš to prepoznati kao čišćenje.
Netko drugi je tome dao drugo ime.
A sve se svodi na sljedeće:
situacija ti je neugodna, želiš da postane ugodna, želiš imati auto na raspolaganju, ne postavljaš svoje uvjete jer Bog/Život/Svemir zna bolje od tebe riješiti stvar (uglavnom linijom manjeg otpora), dobio si željeno, idemo dalje s većim elanom da je to mogućeLord, Save Me From Your "Followers"!👍 5Comment
-
Meni je i forma važna.
"Svijet izgleda ovako kako izgleda. Uglavnom zato što velika većina pretpostavlja Božju volju."
...ništa se ne događa bez Božje volje, pa ni to kako svijet izgleda. Kakva je velika većina...nećemo prosuđivati, nije na nama, ono što možemo napraviti, to je, sa stanovišta hooponopona - čistiti sebe i u sebi, a na taj način djelujemo i na sve oko nas - potpuno prema Božjoj volji.Lord, Save Me From Your "Followers"!👍 2Comment
-
Originally posted by RelaxMene zanima sljedeće, ako ste čistili, zašto ja i dalje "divljam"?
I ne pada mi napamet čistiti za tebe niti ikoga drugoga. Mogu samo čistiti svoje. Čišćenjem svog smeća dolazim sve više u ravnotežu i sklad sama sa sobom a time i okolinom.
Ja ti nisam napisala to što sam napisala zbog sebe (ko što rekoh, mene više malo što u životu uzrujava), nego zbog opće atmosfere na temi a i zato što možda želim tebe potaknuti da razmisliš. Ako želiš.
Ako ne želiš, opet dobro. Meni sve dobro.slobodni.net za slobodni svijet👍 4Comment
-
Nisam upoznata s gridworkom.
Koncept Hooponopona je da si svjestan nelagodne situacije ili problema koji imaš, ali kada čistiš ne zamišljaš scenarije koje bi možda želio. Jednostavno.. it is about letting go. "Let go and let Good".
Ateist 33 godine, ne znam fakat di ga smjestiti. A i ne trebamo se smještati, dobro je tako kako je, jel` tako?
Može li se to postaviti ovako: takve prilike su izvrstan pokazatelj na čemu smo i kamo bi trebali krenuti i problem i nelagoda su zapravo izmišljeni da stvore takve dojmove kod ljudi koji se toga i drže pa to i dobivaju. Sve je u biti putokaz. Ako se osjećaš dobro, samo tako nastavi. A ko ne, to je putokaz da si malo skrenuo..
Zar je netko "ubio boga u tebi"?...ako tvoj brod ne pristaje u luci ti doplivaj do njega...👍 5Comment
-
Možda, a možda i ne... Mi možemo samo spekulirati, pretpostavljati, nagađati, filozofirati (svojim materijalnim, vrlo ograničenim umom).
Zato mi samo čistimo, a Bog otpušta, i rješava, jer mi ne znamo kako treba biti. Kako je najbolje - zna Bog.👍 4Comment
-
Lord, Save Me From Your "Followers"!👍 3Comment
-
Zato što je svatko odgovoran za sebe. Vjerujem da to jako dobro znaš.
I ne pada mi napamet čistiti za tebe niti ikoga drugoga. Mogu samo čistiti svoje. Čišćenjem svog smeća dolazim sve više u ravnotežu i sklad sama sa sobom a time i okolinom.
Ja ti nisam napisala to što sam napisala zbog sebe (ko što rekoh, mene više malo što u životu uzrujava), nego zbog opće atmosfere na temi a i zato što možda želim tebe potaknuti da razmisliš. Ako želiš.
Ako ne želiš, opet dobro. Meni sve dobro.Lord, Save Me From Your "Followers"!👍 4Comment
-
Originally posted by zoricabA volim te???
p.s. Gde si ti mila??? Nema te čitavu večnost!!!
Što da ti govorim ono što znaš ...al stavila sam srca
Tu sam ti ja...uletim povremeno....dobro sam
Od kad hopsam, imam sve manje toga za reć.....sve manje toga me izazove na reakciju, a kad izazove....čistim👍 3Comment
-
Relax, btw nisam vidjela kada si napisala "da divljaš", samo vidim da je Jesam to citirala.
Kako to da si danas pitoma? Meni si baš simpa, nemaš mi onu pikičastu energiju, pa mi čisto čudno. Ono, nisam u điru da podbadam, pa ne znam kako se postaviti. Ono.. kaj ve, kaj ve?
Zaozbiljno.. ne podbadam.Comment
-
Ovo vuče na neodgovornost i ljenost....ako tvoj brod ne pristaje u luci ti doplivaj do njega...👍 3Comment
-
Ništa ja ne znam...posebno od kad mi nisi rekla...ima čitavih 200 godina
Drago mi je da si dobro...ali nemoj da čistiš previše...vidiš da ne valja ni kad je sve sterilno...onda te nemaBudućnost pripada onima koji veruju u lepotu svojih snova!👍 4Comment
-
Relax, btw nisam vidjela kada si napisala "da divljaš", samo vidim da je Jesam to citirala.
Kako to da si danas pitoma? Meni si baš simpa, nemaš mi onu pikičastu energiju, pa mi čisto čudno. Ono, nisam u điru da podbadam, pa ne znam kako se postaviti. Ono.. kaj ve, kaj ve?
Zaozbiljno.. ne podbadam.Lord, Save Me From Your "Followers"!👍 4Comment
-
Ma puno, puno te volim
Ma nije ništa sterilno.....na nekim temama nemam više što za reć (osim ponavljati se)....ali imam volje učiti novo pa dok učim - šutim👍 5Comment
Comment