Ho’oponopono - iskustva i savjeti

Collapse
X

• Vrijeme
  • Show
Clear All
new posts
Advertisement
  • Jesam
    Supermoderator
    • Mar 2011
    • 14488

Originally posted by madagaskar
    ma znate šta, meni onda treba jedan uragan da mi počisti više ove bolove u kralježnici

Vojim vas
    Imaš ti još dosta posla.

Bolovi u leđima, kažeš? Zabrinuta si za egzisteniciju, obično financijsku situaciju. Osjećaš da sav teret briga i odgovornosti nosiš na svojim leđima. Što će biti sutra? Hoćeš li moći sve odraditi kako treba? Tuga.

Madagaskar, bolovi u leđima će prestati kad se prepustiš i prestaneš opirati i kada prestaneš brinuti. Univerzum je nepresušno vrelo i dat će ti sve što ti bude potrebno ako zatražiš. Uvijek. Vjeruj.
    slobodni.net za slobodni svijet

Comment

• lucero
      svjetlo
      • Nov 2009
      • 4471

Originally posted by dany
      Ja nisam uspela da se povezem sa unutrasnjim detetom, mada ako smem reci,pokusala sam 2x i nisam se nesto preterano trudila, jednostavno sebe nisam pronasla u tome. Hopsam svakodnevno, dok hodam, kada mi se desi neka ,bilo dobra,bilo losa situacija, kada sam raspolozena i neraspolozena, hopsam kada mi god padne na pamet,pred spavanje, kada ustanem..... bez nekog pravila, i odlicno se osecam
      Mozda bi pun pogodak bio povezati se sa unutrsnjim detetom, ali i ovako radi
      Volim te,hvala ti...
      Heej,pa gdje si gdje si? Super za Ho!
      I nema "možda",nego brzo na povezivanje!
      "Kuda koracam hoću da bacam
      snopove zlatne svjetlosti."

Comment

• lucy

Originally posted by simona
        Piplsi se usmjeravaju drito na lovu, a zanemaruju činjenicu da lova dolazi preko ljudi, znači, poraditi na komunikacijskim kanalima, odnosima sa drugim ljudima, skilovima koji su za to potrebni, sposobnostima, itd........
        Najvažniji odnos koji trebamo čistiti, a vezan za pare, je odnos s majkom.

Comment

• Diana
          <3
          • Oct 2009
          • 7086

Bas sam danas ispod case stavila novac i sliku na kojoj sam s mamom
          :)

Comment

• riječanka
            Guru
            • Jul 2011
            • 6278

Originally posted by Diana
            Bas sam danas ispod case stavila novac i sliku na kojoj sam s mamom

Jel se to može i sa slikom naše vlade?

Comment

• Diana
              <3
              • Oct 2009
              • 7086

Originally posted by riječanka
              Jel se to može i sa slikom naše vlade?

Oni imaju i previse

Comment

• Jesam
                Supermoderator
                • Mar 2011
                • 14488

Originally posted by lucy
                daj mi to malo pojasni ... zanimljivo!

Nikad nisam čula za tu vezu - baš mi je sad nešto aktuelno

Comment

• deltaforce
                  Bualag
                  • Aug 2012
                  • 466

Originally posted by Jesam

Da, Lu i mene zanima ta veza. Znam da je odnos sa majkom jako važan i da ga se često rješava cijeli život no nisam znao da je financijski dio zastupljen u tom odnosu više nego recimo sa ocem...

Comment

• lucy

Originally posted by Jesam

Originally posted by deltaforce
                    Da, Lu i mene zanima ta veza. Znam da je odnos sa majkom jako važan i da ga se često rješava cijeli život no nisam znao da je financijski dio zastupljen u tom odnosu više nego recimo sa ocem...
                    Naš prvi dodir ulaskom u ovo iskustvo je upravo tijelo naše majke. Svijet primarno upoznajemo kroz nju. Hranu primamo od majke (zamjerke prema majci utječu na naš stav prema primanju, svi koji ste se inatili mami odbijajući hranu imate uvjerenje vezano za to, a ujedno i svi koji su pretili u odrasloj dobi).
                    Odnos koji smo imali s majkom najviše utječe na sve buduće odnose koje ćemo graditi u životu (Simonin post).

Majka predstavlja stabilnost.. i to onu prvu koju smo iskusili (ili ostali zakinuti za istu).

Ima toga još...
                    Čistim odnos s majkom odkada hopsam i pomaci se vide u našem odnosu. Njoj se je u životu desila zbilja jako čudna ali lijepa stvar... kronična mrziteljica muškaraca i snažna žena zmaj se je poslije 30 godina samoće zaljubila.. Ne mogu vjerovati da se to zbiva, ali to utječe na nju kao na osobu i to pozitivno.

Moje financijsko stanje se je malo popravilo, barem u smislu stabilnog posla. No, ono što vidim i sviđa mi se je promjena mog stava vezano za novac.

Btw. opalila me je jučer jedna pizdarija.. onako bezveze, ko grom iz vedra neba. Neki dan sam opisala san koji sam sanjala.. učinio mi se bitan, jer ne sanjam uopće. I zabrijala sam da mi san nagovješta problem do kojeg će doći i bojala sam se nekih postupaka iz prošlosti.
                    Nisam točno znala na što trebam obratiti pažnju, sve dok me nije opalilo po tintari... sunca mu svemu.. i svačemu.. pune ruke posla..
                    Ne mogu vjerovati da možemo biti tako glupi prema sebi samima i iskreirati si mučne i nepotrebne scenarije u životu. Potpuno sam svjesna da sam to sama napravila.

Comment

• simona
                      Guru
                      • Jan 2010
                      • 6596

Originally posted by lucy
                      ...i sa tajkom, oba roditelja

Comment

• madagaskar
                        Guru
                        • Sep 2011
                        • 557

Originally posted by Milan Ivic
                        E pa ako ima orgonita a zene bole ledja,to se mora strucnim dodirivanjem resiti ..
                        ja se u potpunosti slažem s Lucynom terapijom

Jesam- sve znam na svjesnoj razini to o čemu govoriš

Simona je u pravu, odnos sa oba roditelja treba čistiti
                        razbijte sve svoje iluzije kako biste ih mogli zamijeniti novima

Comment

• deltaforce
                          Bualag
                          • Aug 2012
                          • 466

Originally posted by smješko
                          Među dokumentima nosim ovu sliku http://www.alternativa-forum.com/sam...tml#post254833 pa su me na carini u Zürichu pretresli tražeći "maricu" ...
                          Haha trebao si ovima na granici reći da radiš u marketingu pa da nosiš samo promo materijale a ne uzorke :)

Sa oba roditelja se treba raditi naravno. S tim što se jako često dogodi da roditelju s kojim smo u boljem odnosu odnosno manje mu zamjeramo imamo više čišćenja samo su razlozi potisnuti.

Ipak, majka je majka. Prva i najvažnija osoba u životu. Od nje na početku kad smo najranjiviji sve dobijamo ili nam biva uskraćeno. To kreira naš život u velikoj mjeri.

Comment

• alison
                            back to basic
                            • Mar 2010
                            • 9616

Originally posted by inspektori

Stavila sam ovusliku za pozadinsku na kompu, odlična je, hvala! Prije sam imala Bottle palm (palma-boca? Nisam baš na TI sa biljem, ne znam hrvatski naziv), kaže dr Len da je dobro imati i gledati sliku često, i dodirivati je...Sve se mislim isprintati i držati u novčaniku, dobra je za financije :)
                            Ima takva biljka u našim šumama...... to je obična paprat. = ova sa tvoje slike inspektori je sa Mauija.

pogledajte više slika:

Attached Files
                            Last edited by alison; 28-11-12, 19:49.
                            TRAŽIM LJUDE, ŠTO VIŠE LJUDI,
                            KOJI IMAJU NEOGRANIČENU SPOSOBNOST UVJERENJA
                            DA NE POSTOJI NEŠTO ŠTO JE NEMOGUĆE UČINITI
                            (H. FORD).
                            pridruži nam se u bblj

Comment

• Diana
                              <3
                              • Oct 2009
                              • 7086

Ho na djelu dio drugi :

Stariji sin je malo "teze" dijete . Ne znam koju bih drugu rijec odabrala . Ima te neke svoje musice koje je ponekad tesko ostvariti . Npr muce ga konci koji vire iz odjece . Kad smo doma sve mu podrezem sa skarama . Dva je dana isao van u jakni i tek je vani skuzio taj mali koncic . Samo je ponavljao : to je samo konac, kaj sad . Vidjelo se da ga muci, treci put se odmah sjetio pa smo ga odrezali. Danas je primjetio dok smo bili vani na rubu trenirkice koncic i bila je ziva panika, jedva smo dosli do kioska da mu odrezem. Ima jos slicnih stvari , da sad nepotrebno ne duljim. Zao mi je da se opterecuje i nervira sa 5(!!) godina sa takvim sitnicama.

Ovih dana puno hopsam za njega, za nas kako god ( inace sam se molila stalno ) i jucer mi je njegov trener spomenuo da bi bilo dobro da ga odvedem logopedu jer se njemu cini da bi mali mogao imati disleksiju !!

Nakon prvog soka, zapravo mi je laknulo . Ne mogu vam opisati koji osjecaj :) naravno ne veselim se da njemu nesto je , vec da mu mogu pomoci :)

Znam , cijelo vrijeme znam da se nesto desava kod njega, ali ak to nekome spomenem odmah fantaziram, nije njemu nista, pa takav je jer danas kisa pada, pa gle kakvo je vrijeme pa ovo pa ono , na kraju i ja prihvatim ta opravdanja .

Sad sam ipak dobila nesto od strucne osobe . I vec ga lakse razumijem . Pametan je, jako puno stvari zna za svoje godine. neki dan mi je rekao da ima moc i da njegova moc stoji kod srca. ( ne gleda crtice na tv-u).

Sad ce ici sve na bolje :)

Hvala hvala hvala

Comment

• Jesam
                                Supermoderator
                                • Mar 2011
                                • 14488

Joj Diana, dijete ti je predivno, pametno, senzibilno i vibrira na daleko višim vibracijama od nas ... baš sam ga osjetila iz tvog opisa, ima prekrasnu vibru. Ne potcjenjuj ga.

Ovo s koncima će proći. Moj nećak je tijekom odrastanja isto imao takvih faza da nismo znali kaj da mislimo. U jednoj fazi s nekih 3-4 godina je (ničim izazvan, da ne bi netko pomislio da su u pitanju bolesne roditeljske ambicije) naučio napamet sve zastave svih zemalja, uključujući i one za koje nikad nisam ni čula ... u drugoj fazi je bio opčinjen ključevima i ključanicama pa bi tijekom svake šetnje napravili max 50 metara u 2 sata jer je svaka vrata morao proanalizirati i konstatirati da li je Wertheim brava ili neka druga ... zatim su došli na red modeli automobila ... i tako redom - i sve to do 5-6 godine. Isto su ga slali logopedu. Naravno, totalno nepotrebno. Prepišao je i logopeda i svo ostalo osoblje.

Danas je to predivan mladi čovjek od 18 godina, toliko zreo, inteligentan, odgovoran i poseban, da samo možemo biti ponosni na njega.

Ovo su neka druga djeca ... zvjezdana. Samo ih moramo voljeti i promatrati i razgovarati s njima i tretirati ih kao ravnopravne, jer oni to i jesu. Od njih možemo puno naučiti.

Molim te, nemojte ga tretirati kao da je bolestan ili manjkav ili kao da mu nešto fali. Ne daj se nagovoriti od "velikih stručnjaka".

Comment

akcija

akcija

akcija

akcija

Latest Topics

Collapse

There are no results that meet this criteria.

Working...
                                😀
                                😂
                                🥰
                                😘
                                🤢
                                😎
                                😞
                                😡
                                👍
                                👎