Ante: „Ooooo...“ (=oduševljenje kad ga je vidija)
Stipe: „Eeeee...“ (=javlja se i on njemu)
Ante: „Iiiii?!“ (=pita ga kako je)
Stipe: „Aaaaa!?!“ (=kao, nije baš nešto)
Ante: „Uuuuu...“ (=ovaj će zabrinuto)
Stipe: „AE...“ (=a što ćeš, tako je)
Ima i onaj o dva malo nagluha Primorca:
E Frane,greš na ribi?
Ne.Gren na ribi.
Aha.A ja san mislel da greš na ribi...
Sad vidim koliko ste se raspisali...al nemrem večeras pohvatati sve,kuham orgonite već dva dana. Leđa me lagano rasturaju,kad ću već počet s tim treninzima?
Hmm...jel ja to samo kukam umjesto da počnem?
Znam! To je zato jer stalno govorim MORAM umjesto TREBAM početi.
Mijenjam izričaj iz ovih stopa.
"Kuda koracam hoću da bacam
snopove zlatne svjetlosti."
Pricala sam s trenerom i stvari stoje ovako : ne moze zapamtiti u kojoj je grupi sa djecom , cesto mu zadatke mora posebno objasnjavati .
Tako da cu se ipak zaputiti logopedu , nek se provjeri . Klasicna disleksija nije jer nema problema sa slogovima, rimom , zadacima koje svakodnevno radim s njim. Ne znam za pisanje i citanje kad jos ne cita i ne pise :)
Cini mi se da je paznja a to je i moj problem .
Od sad pojacano hopsam na to :)
Hvala
Zato što ga to uopće ne zanima. Vidiš da dijete ima pametnija posla nego slijediti glupave trenerove upute.
To su djeca koja imaju svoj bogati unutrašnji svijet. Njih ne zanimaju "ovozemaljske stvari". Prekrasno je Nacko opisala svog malog. Njemu je svrha igranje hokeja - za koju momčad - pa, to je sasvim irelevantno. Poanta je u igri, zar ne? Kad ćemo i mi to konačno shvatiti?
Tako je i moj nećak davnih dana odustao od tenisa. Trener se cijelo vrijeme nešto izderavao, tražio "ordnung und disciplin", poticao rivalstvo, kompetitivnost ... a njemu su to sve bile strane stvari. Kad je rekao da mora u igri pobijediti, on ga je pitao - a zašto?
Bojim se da će se ovaj svijet morati hitno prilagoditi novim naraštajima, a ne obrnuto. Jer, u njima nam leži spas i budućnost.
Pa možda ti sinčić samo još nema potrebu za grupacijom. Od moje sestrične sin ima 5 godina i trenira hokej, i kad su igrali utakmicu je iz čista mira prešao u suprotnu ekipu, a da to nije ni skužio. Pa su ga pitali da što to radi, a on veli - pa igram hokej I u vrtiću stalno neki "problemi" pa ih stalno šalju psihologu. A dijete je potpuno bistro i inteligentno, samo malo drugačije percipira neke stvari.
je, baš da mi je vidjeti dijete koje nikad nije bilo svjedokom nekakvog emocionalnog ispada svojih roditelja....
...i da li bi to uopće bilo normalno u ovom svijetu?
probajte čistiti bez (pr)osuđivanja koji put
Kada je u pitanju neodgovorno ponašanje prema djetetu ne pada mi na pamet biti bez (pr)osuđivanja prema neodgovornom roditelju.
Iz Deltinog primjera je vidljivo da mama ima potrebu za dramom i da to stavlja ispred odgovornosti koju ima za svoje dijete.
Nikome nije palo na pamet da je ona tu objavu na fejsu namijenila osobi zbog koje je "teatralno otišla tulit u kupaonu"?
Puna mi je kita koka koje si daju napraviti dijete bez trunčice odgovornosti i svjesnosti što donošenje djeteta na svijet povlači za sobom.
Moje dijete je osjećalo moju tugu i vidjelo moje suze kada mi je muž bio u bolnici s teškom dijagnozom. Nije mi palo na pamet reči joj da je njenom ocu život ugrožen, rekla sam joj onoliko koliko me je tražila. Nisam napravila nikakvu dramu pred njom a i dijagnoza je bila pogrešna..
Neka djeca budu djeca.
Originally posted by Jesam
Eh da ... djeca i škole i roditelji i greške i osuđivanje ....
Samo onaj tko je živio kroz greške (svoje i tuđe) zna koliko su one dragocjene.
A naravno i bolne. That's called life. Get over it!
Lucy, predobra priča o patuljcima koji krpaju rane. Potpuno se slažem s tim da su roditelji ti od kojih najčešće potječe djetetova histerija i svi problemi. I ja sam se više puta pitala zašto se ne izdaju posebne dozvole za razmnožavanje. Ako treba u kinološkom i felinološkom za uzgoj pasa i mačaka, kako ne treba ljudima? A onda zapravo shvatim da je upravo u tome poanta. Da je sve peachy & rosy, kako bismo evoluirali?
Najdivnije ljudske duše izranjaju upravo iz takvih konfuznih i 'polomljenih' obitelji.
Oh, pa onda sam ja jedna divna dušica.
Ne znam što bih ti rekla.. mislim da patnja u djetinjstvu ne pojačava mogućnost izrastanja u kvalitetnu osobu. Ali ne mislim ni obrnuto.
Jedino što mogu reči iz iskustva je da mi je prioritet u životu zaštiti moje dijete i ako bih birala između peachy & rosy i polomljenosti, odabrala bih peachy i rosy.
Oh, pa onda sam ja jedna divna dušica.
Ne znam što bih ti rekla.. mislim da patnja u djetinjstvu ne pojačava mogućnost izrastanja u kvalitetnu osobu. Ali ne mislim ni obrnuto.
Jedino što mogu reči iz iskustva je da mi je prioritet u životu zaštiti moje dijete i ako bih birala između peachy & rosy i polomljenosti, odabrala bih peachy i rosy.
Naravno da jesi mila.
I naravno da bismo svi iz pozicije razuma odabrali peachy & rosy, ali vidiš - ja svoj život ne bih mijenjala, znajući ono što znam danas. Jer sam sasvim sigurna da ne bih danas bila tu gdje jesam da mi je sve bilo peachy & rosy.
Opet, sasvim sigurno za svoje dijete ne bih odabrala taj isti put. Hm da, smiješni su ti dvostruki kriteriji. Ali naravno da se može napredovati i uz normalne, piticajne obiteljske uvjete i podršku i razumijevanje roditelja.
Žena koju Delta spominje jest drama-queen i nesvjesna posljedica po svoje dijete, no iz priče ne mogu procijeniti da li je to svjesno ili nesvjesno djelovanje. Ljudi čine svakakve gluposti iz neznanja. A onda opet - za neznanje su si sami krivi. Nitko im ne brani da se educiraju.
Ma štajaznam ... život je toliko kompleksan a mi tu možemo blebetati do prekosutra kad smo sad tako pametni.
Zato što ga to uopće ne zanima. Vidiš da dijete ima pametnija posla nego slijediti glupave trenerove upute.
To su djeca koja imaju svoj bogati unutrašnji svijet. Njih ne zanimaju "ovozemaljske stvari". Prekrasno je Nacko opisala svog malog. Njemu je svrha igranje hokeja - za koju momčad - pa, to je sasvim irelevantno. Poanta je u igri, zar ne? Kad ćemo i mi to konačno shvatiti?
Tako je i moj nećak davnih dana odustao od tenisa. Trener se cijelo vrijeme nešto izderavao, tražio "ordnung und disciplin", poticao rivalstvo, kompetitivnost ... a njemu su to sve bile strane stvari. Kad je rekao da mora u igri pobijediti, on ga je pitao - a zašto?
Bojim se da će se ovaj svijet morati hitno prilagoditi novim naraštajima, a ne obrnuto. Jer, u njima nam leži spas i budućnost.
Ja zapinjem na aktivnostima, smatram da se sve čega se primimo treba odraditi maksimalno. Pa tek onda dići ruke.
Išla moja Đurđica (to od milja) na balet. Od uzbuđenja i veselja je čak povraćala... oduševljena je bila. I odjednom - "neću više, jer mi ne smijemo razgovarati tamo, ona samo viče na nas". Bila je to ritmika s elementima baleta, dakle ništa preambiciozno, ali je žena koja ih je podučavala to uzela jako ozbiljno. Ispisala sam je.
Išla je na savate boks, na plivanje... ali svaki put kada bi došlo do neke strogoče njena reakcija je bila - "neću ja to više".
Opstao je jedino tenis koji je u posljednje vrijeme isto prešao na ozbiljniji nivo, imaju turnire.. ali u tome zbilja uživa, jer nema presinga. Žena koja im daje satove zbilja zna s djecom i jedino što propagira kroz te satove je igra.
Pustila sam je da odustane od aktivnosti, a s druge strane sam imala osjećaj da možda nisam dobro postupila.. jer nije išla do kraja za svojim potencijalima.
I ja sam nekoć davno trenirala odbojku, imala odvratnog trenera.. ali dan danas mi srce zaigra kada vidim pijesak i mrežu.. :)
Da, osuđujemo i to je ljudski. Možda me to nebi toliko pogodilo da nisam takve stvari iskusio na svojoj koži. Možda sam na taj post naišao da bih to očistio u sebi... tko zna... Ne postoji savršeno djetinjstvo no smatram svakoga odgovornim za ono što čini ili ne čini svojoj djeci pogotovo do tih 5-6 godina. Primjer koji sam naveo je jako riječit i konkretan stoga sam ga i naveo... Možda nekome bude od pomoći.
Nekako mislim da (pr)osuđivanje i pokušaj shvaćanja što se događa nije praksa u Ho'.
Na kraju krajeva, hoćete li vi donositi odluke ili Izvor?
Nekako mislim da (pr)osuđivanje i pokušaj shvaćanja što se događa nije praksa u Ho'.
Činjenica je da hopsanje utječe na prihvaćanje i pokreće u nama određene procese. Pretpostavljam da te odluke donosi Izvor.
Osuđujem neodgovornost prema djeci, a ako me to čini lošom osobom, samo mogu reči da sam načisto s tim. :) Hopsanje mi unaprijeđuje život, ali kao što sam već rekla.. ne očekujem da ću zbog toga početi hodati po površini vode.
Ja zapinjem na aktivnostima, smatram da se sve čega se primimo treba odraditi maksimalno. Pa tek onda dići ruke.
Išla moja Đurđica (to od milja) na balet. Od uzbuđenja i veselja je čak povraćala... oduševljena je bila. I odjednom - "neću više, jer mi ne smijemo razgovarati tamo, ona samo viče na nas". Bila je to ritmika s elementima baleta, dakle ništa preambiciozno, ali je žena koja ih je podučavala to uzela jako ozbiljno. Ispisala sam je.
Išla je na savate boks, na plivanje... ali svaki put kada bi došlo do neke strogoče njena reakcija je bila - "neću ja to više".
Opstao je jedino tenis koji je u posljednje vrijeme isto prešao na ozbiljniji nivo, imaju turnire.. ali u tome zbilja uživa, jer nema presinga. Žena koja im daje satove zbilja zna s djecom i jedino što propagira kroz te satove je igra.
Pustila sam je da odustane od aktivnosti, a s druge strane sam imala osjećaj da možda nisam dobro postupila.. jer nije išla do kraja za svojim potencijalima.
I ja sam nekoć davno trenirala odbojku, imala odvratnog trenera.. ali dan danas mi srce zaigra kada vidim pijesak i mrežu.. :)
Neda da je kvazi-autoriteti terorišu, zna šta i zašto neće, ne trpi, buni se - dakle deklica ima potencijal da se razvije u slobodnu, samosvesnu osobu.
Neda da je kvazi-autoriteti terorišu, zna šta i zašto neće, ne trpi, buni se - dakle deklica ima potencijal da se razvije u slobodnu, samosvesnu osobu.
Da. To i ja mislim. Dok me s druge strane brine da se ne razvije u osobu koja će odustajati od daljneg razvijanja talenta samo zato što joj ne paše "učitelj".
Misliš da bolje razumiješ praksu Ho... Ja mislim da ju samo razumijemo drugačije.
Ne govorim tebi što ne bi trebala raditi a čujem od tebe ono što bih ja trebao...
Koji je cilj tvoga posta? Da me poučiš što trebam raditi, da mi objasniš nešto što smatraš da sam pogrešno shvatio ili da dokažeš da znaš bolje i kako Ho nije savršen i kažeš mi što bih umjesto toga trebao raditi?
I na kraju, što je u meni privuklo ovo iskustvo????
Misliš da bolje razumiješ praksu Ho... Ja mislim da ju samo razumijemo drugačije.
Ne govorim tebi što ne bi trebala raditi a čujem od tebe ono što bih ja trebao...
Koji je cilj tvoga posta? Da me poučiš što trebam raditi, da mi objasniš nešto što smatraš da sam pogrešno shvatio ili da dokažeš da znaš bolje i kako Ho nije savršen i kažeš mi što bih umjesto toga trebao raditi?
I na kraju, što je u meni privuklo ovo iskustvo????
Comment