Ho’oponopono - iskustva i savjeti
Collapse
X
-
Comment
-
👍 6Comment
-
Mislim da sam se s razlogom sjetila ove lijepe pričice...
Zapravo, Sokratova "spoznaj sebe" se spominje u Ho`oponoponu kao ključ svih spoznaja. JA jeste SVE (u pravu si - Ho`oponopono nije iznimka).
Sokrat je slovio za mudraca. Jednog dana ga potraži neki čovjek i reče:
''Znaš li što sam sve čuo o tvome prijatelju?''
'Trenutak'', odgovori Sokrat, ''prije nego što mi ispričaš volio bih da prođeš jedan brzi test. Da li si to što mi želiš reći prosijao kroz tri sita?''
''Tri sita?''
'Da'', odgovori Sokrat, ''prije nego što ispričaš neke stvari o drugome, dobro je uzeti malo vremena i prosijati ono što želiš reći. To nazivam test od tri sita! Prvo je sito ISTINE. Jesi li provjerio da li je istina ono što mi želiš ispričati?''
''Ne, pa i nisam. Nisam vidio, samo sam čuo kako pričaju.”
“Dobro! Ne znaš da li je to istina. Probajmo ponovo: pokušajmo prosijati drugačije, sad ćemo uzeti sito DOBROTE. Ono što mi želiš ispričati o prijatelju, je li nešto dobro?''
'Ne, baš suprotno! Čuo sam kako se tvoj prijatelj loše ponio.''
“Dakle,'' nastavi Sokrat, ''želiš mi ispričati loše stvari o prijatelju, a nisi siguran jesu li istinite. To i nije baš ohrabrujuće! Još uvijek možeš proći test, jer je ostalo još sito KORISTI. Je li korisno da mi ispričaš sve što je moj prijatelj učinio?''
''Korisno? Pa i ne, ne vjerujem da bi ti to moglo koristiti.''
''Dakle,'' zaključi Sokrat, ''ono što mi želiš ispričati nije Istina, ni Dobro, ni Korisno, pa zašto bi mi onda pričao. Ne želim ništa znati od onoga što si mi htio ispričati, i tebi će biti bolje da sve to zaboraviš.''Comment
-
Zoki je slovio za mudraca. Zato je i dobio negdje jednom izbore. Jednom? Pa, da. Pametnom jednom dosta. Jednog dana potraži ga netko iz tužibaba ministarstva i reče:
"Znaš li što sam sve čuo o tvom ministru Tihi?
"Trenutak", odgovori Zoki, "prije nego što mi istpričaš volio bi da prođeš jedan brzi test. Da li si to što mi želiš reći prosijao kroz tri sita?
"Tri sita?"
"Da" odgovori Zoki, "prije nego što mi ispričaš neke stvari o drugome, dobro je uzeti malo vremena i prosijati ono što želiš reći. To nazivam test od tri sita. Prvo je sito ISTINE. Jesi li provjerio da li je istina ono što mi želiš ispričati?
"Da, svakako je istina. A i svi pričaju o tome."
"Dobro, sad znaš kako je to istina. Probajmo ponovo. Pokušajmo prosijati drugačije, sad ćemo uzeti u obzir sito DOBROTE. Ono što mi želiš ispričati o ministru, je li nešto dobro za krupni kapital?
"Ne, baš suprotno! Čuo sam, a i provjerio, kako se tvoj ministar loše ponio."
"Dakle", nastavi Zoki, "želiš mi ispričati loše stvari o ministru i siguran si da su istinite. To i nije baš ohrabrujuće! Još uvijek možeš proći test, jer je ostalo još sito KORISTI. Je li korisno za mene da mi ispričaš sve što je moj ministar učinio?"
"Korisno? Pa i ne, ne vjerujem da bi to moglo koristiti."
"Dakle", zaključi Zoki, "ono što mi želiš ispričati je Istina za koju u politici nema mjesta, nije Dobro po krupni kapital, ni Korisno po mene jer sam ga ja postavio, pa zašto bi mi onda pričao. Ne želim znati ništa od onog što si mi želio ispričati, i tebi će biti bolje da sve zaboraviš."
Krupni kapital kaže: "HVALA TI ZOKI, VOLIM TE!...ako tvoj brod ne pristaje u luci ti doplivaj do njega...👍 4Comment
-
UPOZORENJE SVIMA KOJI HOPSAJU......
@moqui
Bravo!!!!
baš sam ja to htjela ubaciti.... a i ovaj koji sad stvljam je takođe poučan i svrhovit da cijela tehnika funkcionirala na bolje.......
a da ne dozvolimo da "đavo" izvlači energiju iz nas.....dakle ako hopšemo samo sa podsvjesnom predrasudom da ćemo tako doći do novaca dobit ćemo po zakonu dualnosti "paketić" natrg....
samo ako u svojoj molitvi sa čistom namjerom uzmemo i parametre opisane u @moqui-jevom postu - >"zato se prije molitve nećemo pretrpavati hranom, i osječati se uvrijeđenim, ovo znači da se molitva sastoji od dva dijela od uzdržanosti-pokajanja i ljubavi." TADA JE PREVAZIĐEN ZAKON DUALNOSTI....
"Samo kada volite sebe i prihvaćate sebe možete voljeti i prihvaćati i druge. Kada se pronađete, otkrit ćete svoju strast. Kada pronađete svoju strast i vjeru, otkrit ćete svoju svrhu. Kada otkrijete svoju svrhu i činite ono što volite, doći će i novac.
Kada ćete raditi ono što volite, bit ćete sretni. Shvatit ćete da ste na pravom mjestu u pravo vrijeme, a da se isto događa i drugima. Shvatit ćete da je 100% odgovornost najlakši put za postizanje mira, sreće, ljubavi, obilja i uspjeha."
- Mabel Katz
Last edited by alison; 15-12-12, 21:18.TRAŽIM LJUDE, ŠTO VIŠE LJUDI,pridruži nam se u bblj
KOJI IMAJU NEOGRANIČENU SPOSOBNOST UVJERENJA
DA NE POSTOJI NEŠTO ŠTO JE NEMOGUĆE UČINITI (H. FORD).👍 9Comment
-
Nacin na koji on prezentira knjigu je : da netko ho'radi samo zbog love . Trebao bi se zapitati sto je to u njemu da na taj nacin vidi stvari .
Kad sam procitala knjigu nisam je dozivjela na taj nacin vec : kad se procistis , kad maknes negativne programe protok energije postaje sloboda. Kako su i novci energija , oslobodis protok novca , naravno . Taj prodavac automobila nije radio ho' da bi prodao auto vec cistio sjecanja kad je dosao novi kupac . Bez ocekivanja da ce prodati auto , vec da pocisti sebe .
Ako dajemo energiju , energiju cemo i primiti . Dajuci ljubav , dobivamo ljubav . Nije energija nesto sto das , a da se ne vraca. Isto kao i negativna energija . Ako u ho'oponoponu ima negativne energije to ce se definitivno odraziti na osobu koja je isla sa tim ciljem .
:):):):)👍 4Comment
Comment