Ho’oponopono - iskustva i savjeti

Collapse
X

• Vrijeme
  • Show
Clear All
new posts
Advertisement
  • lucy

Mislim da ovo bolje paše tu, nego na topic o snovima.

Sanjala sam dečke s posla, dimnjačare (zbilja super ekipica). I čistila sam u snu. Ne sjećam se što se je dešavalo točno.. ali se jasno sjećam kako sam cijelo vrijeme ponavljala Volim te, volim te, volim te... kroz cijeli san.

Dobro vam jutro hopsići!

Comment

• Stepski Vuk
      Onkraj razuma...
      • Jun 2012
      • 737

Jutrić !

Originally posted by lucy
      Mislim da ovo bolje paše tu, nego na topic o snovima.

Sanjala sam dečke s posla, dimnjačare (zbilja super ekipica). I čistila sam u snu. Ne sjećam se što se je dešavalo točno.. ali se jasno sjećam kako sam cijelo vrijeme ponavljala Volim te, volim te, volim te... kroz cijeli san.

Dobro vam jutro hopsići!
      Vrlo lijepo, Lucy !

Noć, mistični dio dana, san i ljubav:

"...U životu treba mudro da šutiš
      Al' riječ ako rekneš
      Neka bude teška kao svaka
      ISTINA
      Neka bude rečena za
      Čovjeka..."

Comment

• smješko
        Guru
        • Apr 2011
        • 3709

Svim Ho'psicama i Hop'setima

Najbolji način držanja muškarca je zagrljaj
        Naša svijest opaža kao stvarnost ono što postoji u našoj svijesti
        Ono što u drugima zamječuješ,to u sebi jačaš

Comment

• Diana
          <3
          • Oct 2009
          • 7086

Dosla sam do toga da mi je dovoljno reci : hvala i volim te .
          Napredak se vidi, ogroman
          I dalje mi dolaze razne ugodne i neugodne situacije, rjesavaju se , sto je bitno:)
          Hvala :):)
          :)

Comment

• imagine
            pčela na dlanu...
            • Oct 2010
            • 4667

Originally posted by Diana
            Dosla sam do toga da mi je dovoljno reci : hvala i volim te .
            Napredak se vidi, ogroman
            I dalje mi dolaze razne ugodne i neugodne situacije, rjesavaju se , sto je bitno:)
            Hvala :):)
            Dovoljno ili brže...?
            Osjetiti trenutak posmatrajući u miru samoga sebe dovodi do zaključka da oprosti ,žao mi je ...a tek : Predivan si
            nije u nikakovoj nivelaciji sa "dovoljnim" hvala i volim te...
            Itekako ih je potrebno često iznova i iznova "reći", prvenstveno samom sebi, a zatim i svemu drugome sukladno udisaju svakog trenutka našeg postojanja...
            Um voli praviti zamke srcu, čak voli i pobjediti samoga sebe...
            Samo dopustiti da vlada ,veoma je riskantno i prepuno adrenalina kao onaj bungi-jumping
            Al u svakom slučaju treba biti šef

Dobro Vam jutro people...

Just imagine and do it...

Comment

• lucy

Dobro jutro Imagine, dobro jutro hopsići!

Zašto volim Ho`opononopono...
              Prije tri dana nam se je pokvario bojler. Otišla je elektronika... Nova košta 2500,00 kn, s poslom bi to bilo otprilike 3000,00.
              Znači, bolje kupiti novi bojler za ca 6000,00.

Da bi se novi bojler pustio u pogon, trebamo atest, da bi dobili atest, trebali bi sanirati dimnjak jer su se nešto mijenjali propisi o dimnjacima od opeke. Sanacija bi koštala ca 6000,00. Znači sve skupa ca 12000,00 - 13000,00.
              I evo ti situacije u kojoj počne.. jbmti mtr di sad usred zime da ode bojler, imam ove izdatke, imam one izdatke, dimnjak je star svega par godina, odi radi novi, jer se netko tak sjetio, jbm im mtr svima po redu...
              No, nisam divljala. Popila kavu, predahnula. Čistila sam.

Ionak imamo kaminčić u spavaćoj, radi romantike i ugođaja... i bilo je romantično, a kako taj dimnjak prolazi i kroz sobu moje male bilo je toplo i njoj.

Pronašli smo elektroniku za 500,00 kn, nije bilo nešto komplicirano i prešs je to sam zamijenio, bojlerčić šljaka ko vurica.

I da ne radim Ho`oponopono, moguće da bismo našli taj dio za bojler. Ali sigurna sam da bih si tri dana čupala kosu, divljala i živčanila. I lupala po čokoladi i možda po gin tonicu, jer bi mi trebalo nešto da me opusti.
              Ovako sam jednostavno živjela bez nekog prevelikog opterećenja, čak sam popila kavicu s našom Rafom LFC s foruma i istinski uživala u njoj. Nijednom se nisam zabrinula oko bojlera, niti mi je to kvarilo raspoloženje.
              Imala sam pozitivan stav, a mislim da i bez puno mudrovanja, mislim da je pozitivan stav polovica rješenja problema.
              I zato volim Ho`oponopono, lakše se nosim sa stresom, smirenje ne tražim izvan sebe, nego ga samo proživljavam u sebi, gdje je oduvijek i bilo.

Comment

• Diana
                <3
                • Oct 2009
                • 7086

Originally posted by imagine
                Dovoljno ili brže...?
                Osjetiti trenutak posmatrajući u miru samoga sebe dovodi do zaključka da oprosti ,žao mi je ...a tek : Predivan si
                nije u nikakovoj nivelaciji sa "dovoljnim" hvala i volim te...
                Itekako ih je potrebno često iznova i iznova "reći", prvenstveno samom sebi, a zatim i svemu drugome sukladno udisaju svakog trenutka našeg postojanja...
                Um voli praviti zamke srcu, čak voli i pobjediti samoga sebe...
                Samo dopustiti da vlada ,veoma je riskantno i prepuno adrenalina kao onaj bungi-jumping
                Al u svakom slučaju treba biti šef

Dobro Vam jutro people...

Nije mi potrebno konstantno ponavljati sve 4 rijeci . Kako osjecam u kojem trenu tako ih ponavljam. U pocetku nisam mogla bez oprosti i zao mi je . Sad mogu bez tih rijeci, ponavljam upotrebljavam ih po instinktu .( po tezini situacije koju cistim)

Comment

• lucy

Nije mi potrebno konstantno ponavljati sve 4 rijeci . Kako osjecam u kojem trenu tako ih ponavljam. U pocetku nisam mogla bez oprosti i zao mi je . Sad mogu bez tih rijeci, ponavljam upotrebljavam ih po instinktu .( po tezini situacije koju cistim)
                  Kada sam počela prakticirati tehniku koristila sam sve 4 mantre. Sjećam se da sam jedno vrijeme imala potrebu za Žao mi je i Oprosti mi i da sam tulila ko zmaj. Srečom, radila sam i povezivanje s Unutarnjim djetetom i Ha disanje, jer da sam samo ponavljala ovo i tulila, odustala bih od tehnike.

Po meni je ključna vibracija mantre.. a vibra koju imaju Volim te ili Hvala ti, jednostavno se ne da usporediti s Žao mi je i Oprosti mi. Već dugo koristim samo Volim te i/ili Hvala ti.

Zapravo, Hew Len navodi samo Volim te i Hvala ti kao alate, ovo Žao mi je i Oprosti mi je dodao Joe Vitale.

Proces rješavanja problema (Ho`oponopono) ide kroz proces pokajanja, oprosta i otpuštanja, pa su vjerojatno te riječi zbog toga tu završile.. mislim da nisu potrebne, jer ih sama namjera i samo iniciranje procesa sadrži u sebi.

Comment

• Diana
                    <3
                    • Oct 2009
                    • 7086

Originally posted by lucy
                    Kada sam počela prakticirati tehniku koristila sam sve 4 mantre. Sjećam se da sam jedno vrijeme imala potrebu za Žao mi je i Oprosti mi i da sam tulila ko zmaj. Srečom, radila sam i povezivanje s Unutarnjim djetetom i Ha disanje, jer da sam samo ponavljala ovo i tulila, odustala bih od tehnike.

Po meni je ključna vibracija mantre.. a vibra koju imaju Volim te ili Hvala ti, jednostavno se ne da usporediti s Žao mi je i Oprosti mi. Već dugo koristim samo Volim te i/ili Hvala ti.

Zapravo, Hew Len navodi samo Volim te i Hvala ti kao alate, ovo Žao mi je i Oprosti mi je dodao Joe Vitale.

Proces rješavanja problema (Ho`oponopono) ide kroz proces pokajanja, oprosta i otpuštanja, pa su vjerojatno te riječi zbog toga tu završile.. mislim da nisu potrebne, jer ih sama namjera i samo iniciranje procesa sadrži u sebi.
                    Hvala ti

Comment

• Diana
                      <3
                      • Oct 2009
                      • 7086

Od kad radim ho' pocnem nesto pisati na forumu , usput hopsam i na kraju brisem napisano :) nemam vise potrebu stalno nesto reci :) jako lijepo :)

Hvala, hvala :):)

Comment

• smješko
                        Guru
                        • Apr 2011
                        • 3709

Od kad radim ho' pocnem nesto pisati na forumu , usput hopsam i na kraju brisem napisano :) nemam vise potrebu stalno nesto reci :) jako lijepo :)

Hvala, hvala :):)
                        nekako se to dogodilo i samnom
                        Najbolji način držanja muškarca je zagrljaj
                        Naša svijest opaža kao stvarnost ono što postoji u našoj svijesti
                        Ono što u drugima zamječuješ,to u sebi jačaš

Comment

• nemirna
                          New member
                          • Oct 2012
                          • 6

Hopsići, evo da vas pozdravim, hvala vam na svim postovima i linkovima pjesama, virkam ja i ovdje... Kratko sam bila na druženju sinoć, imala sam hopsi avanturu da bih uopće došla i našla hopsiće u Ri jer su mijenjali kafić, a meni se ispraznila baterija na mobitelu... I hvala Riječanki koja mi je poslala poruku gdje su...Drago mi je što sam upoznala cure s foruma, ljubim... Što se tiče aparata...primjetila sam da sam do hopsanja uništavala sijalice, a sad...dva miša, komp radi-ne radi, smetnje na tv-u i tako, igram se :) Volim vas sve, i vidim ima još nekih koji nisu odustali od kave i cigareta, jel? hihihi, što tražim izgovore :) Ma, iskreno, bojim se ja da ću odletiti ako prestanem. Kiss

Comment

• riječanka
                            Guru
                            • Jul 2011
                            • 6278

Originally posted by nemirna
                            Hopsići, evo da vas pozdravim, hvala vam na svim postovima i linkovima pjesama, virkam ja i ovdje... Kratko sam bila na druženju sinoć, imala sam hopsi avanturu da bih uopće došla i našla hopsiće u Ri jer su mijenjali kafić, a meni se ispraznila baterija na mobitelu... I hvala Riječanki koja mi je poslala poruku gdje su...Drago mi je što sam upoznala cure s foruma, ljubim... Što se tiče aparata...primjetila sam da sam do hopsanja uništavala sijalice, a sad...dva miša, komp radi-ne radi, smetnje na tv-u i tako, igram se :) Volim vas sve, i vidim ima još nekih koji nisu odustali od kave i cigareta, jel? hihihi, što tražim izgovore :) Ma, iskreno, bojim se ja da ću odletiti ako prestanem. Kiss

nemirna Hvala tebi, doista si kao andjelić

Comment

• nemirna
                              New member
                              • Oct 2012
                              • 6

Draga riječanka, hvala tebi... baš sam ''kao'' :) Nešto me filozofiranje uhvatilo pa bježim odmah čistiti... Ako hoćete, evo link o kojem se sinoć pričalo za programčić za subliminalne poruke u kojem možete sami staviti Hvala i Volim te ili nešto treće. Ako su sve programi, možda je bolje biti programiran tim riječima. http://download.cnet.com/Subliminal-...-10513349.html

Comment

• nemirna
                                New member
                                • Oct 2012
                                • 6

Astarea - ne znam, ali možda se javi netko tko zna...pročitala sam negdje da su si ljudi znali navijati tihe alarme na mobu da ih sjeti na hopsanje u početku. Ja sam si na poslu znala na papirić napisati kao podsjetnik, a i zahvaljivanje ljudima mi je fora, ja njima hvala, oni meni pa ja opet - hvala Vama...

Smješko - koji lijep potpis :) Neki dan mi se dogodilo da se uopće nije htio upaliti, i ja ništa, bez ljutnje odem obaviti stvari po stanu, počistiti i tako to, vratim se poslije - upalim od prve. Nakon dan-dva opet, uzmem ja čitati knjigu koju sam prije par mjeseci pročitala, i sad je shvatim bolje, obavim jedan tel. razgovor koji sam odgađala (zauzmem se za sebe, hihihi)...i nakon toga upalim ga od prve. Pa sad ili sam luda ili u tom trenu postoje bitnije stvari od toga da visim na netu...ili je prašina ušla u njega...ili su u šumi :)

Comment

akcija

akcija

akcija

akcija

Latest Topics

Collapse

There are no results that meet this criteria.

Working...
                                😀
                                😂
                                🥰
                                😘
                                🤢
                                😎
                                😞
                                😡
                                👍
                                👎