Ho’oponopono - iskustva i savjeti

Collapse
X

• Vrijeme
  • Show
Clear All
new posts
Advertisement
  • lucy

Originally posted by Adamma
    molim vas pomoć.
    čistim, iako ne redovito, od trećeg mjeseca.
    je li moguće početi osjećati ogorčenost, imati ispade ljutnje i samosažaljenja kao posljedica prakticiranja?
    ili sam samo napokon poludjela?
    hvala puno na mogućim odgovorima.
    Moguće su krize, ali je nemoguće da si skroz u tom stanju ako prakticiraš Ho`oponopono. Meni su se upravo ti ispadi smirili.
    Probaj redovito čistiti, postavi si remindere oko sebe, naštelaj alarm na mobu, zaljepi post-it papiriće...
    Ako se kroz desetak dana ne skocka, promijeni tehniku.

Ne zaboravi, najvažnija je ustrajnost!
    Ego konstantno nalazi razloge i argumente zbog kojih se čini da bi bilo dobro ne hopsati :)

Originally posted by lucero
    Hehe...a đe je nađe s pralinama...
    Vidiš mila, mi hopsići telepatski komuniciramo hihihi
    Last edited by Jesam; 05-07-14, 08:28.

Comment

• Stablo
      Guru
      • Nov 2010
      • 1892

Neki dan sam pronašao ovu knjigu, ne znam da li je već netko postao link:

Najlakši način razumijevanja tehnike Ho’oponopono i najjasniji odgovori na vaša najčešća pitanja

Comment

• lucy

Originally posted by Stablo

Najlakši način razumijevanja tehnike Ho’oponopono i najjasniji odgovori na vaša najčešća pitanja
        Već je par put bila stavljana, ali ne škodi. :)

Inače, autorica te knjige ti je držala seminar u Zagrebu. Za razliku od Hew Lena koji na glavninu pitanja oko korištenja tehnike odgovara: "This is bullshit", Mabel je stava da intelektu ipak trebamo dati neke odgovore.
        Zbilja ih daje u toj knjizi, dobro je pročitati je.

Comment

• Stablo
          Guru
          • Nov 2010
          • 1892

Originally posted by lucy
          Već je par put bila stavljana, ali ne škodi. :)

Inače, autorica te knjige ti je držala seminar u Zagrebu. Za razliku od Hew Lena koji na glavninu pitanja oko korištenja tehnike odgovara: "This is bullshit", Mabel je stava da intelektu ipak trebamo dati neke odgovore.
          Zbilja ih daje u toj knjizi, dobro je pročitati je.
          Nisam baš pratio temu od početka, ali što veliš, ne škodi svako malo postaviti .

Pa očito da Mabel zna kako treba sa onim logičkim tipovima .

Comment

• Tinker Bell
            Alternativa addict
            • Mar 2013
            • 195

jako korisna knjigica, meni vječitom ponavljaču treba svako toliko ponovno nakeljiti koji link...
            ...put je cilj...

Comment

• Stablo
              Guru
              • Nov 2010
              • 1892

Originally posted by Tinker Bell
              jako korisna knjigica, meni vječitom ponavljaču treba svako toliko ponovno nakeljiti koji link...
              Samo ti reci što ti treba

Comment

• Tinker Bell
                Alternativa addict
                • Mar 2013
                • 195

Daš sve ?
                Naći će se još toga

Inače, Mabel mi je ful simpa teta i njezin način pisanja, kao i cjelokupna pojava, mi sjeda. Za razliku od Joea pa njegovu knjigicu nažalost nisam ni pročitala do kraja. (Već je netko pisao da mu/joj Joe ne sjeda baš...)
                Joj joj eto koliko puno uvjerenja, ali barem svijest o tome čini da sam jedan korak naprijed u odnosu na prije.

Ponekad mi se čini da nemam puno koristi od hopsanja, tj. više imam feeling da ne činim to dovoljno revno. Ali onda kada dođe ''krizna'' situacija, pa iz nje izađem zadovoljna svojim gledištima i reakcijama, shvatim da mora biti da su to mali znakovi male promjene.

Hvala Volim Te
                ...put je cilj...

Comment

• Stablo
                  Guru
                  • Nov 2010
                  • 1892

Originally posted by Tinker Bell
                  Daš sve ?
                  ....
                  Ponekad mi se čini da nemam puno koristi od hopsanja, tj. više imam feeling da ne činim to dovoljno revno. Ali onda kada dođe ''krizna'' situacija, pa iz nje izađem zadovoljna svojim gledištima i reakcijama, shvatim da mora biti da su to mali znakovi male promjene.

Hvala Volim Te
                  Sve dajem

Ni Bog nije stvorio svijet u jedan dan, pa treba vremena i uz hopsanje .
                  Ja inače radim već dugo s nekim drugim metodama (za podizanje svjesnosti) , a hopsanje mi je dopuna odnedavno, svidjelo mi se jer nije bitno biti samo svjesan već i producirati pozitivnu energiju, a tu hopsanje pomaže. Stoga ne mogu reći koliko netko može samo hopsanjem riješiti stvari. Jasno je da ako ne ide, treba uvesti nešto žešće . Nema savršene metode koje vrijedi za sve.

Comment

• lucy

Ija.. zaboravih reći da ovih dana slavim godišnjicu prakticiranja Ho`oponopona!

Ako pogledam stanje od prije Ho` i stanje poslije.. ne znam zapravo koji qrac cendram.
                    Ova tehnika je odlična.

Comment

• Stablo
                      Guru
                      • Nov 2010
                      • 1892

Ako pogledam stanje od prije Ho` i stanje poslije.. ne znam zapravo koji qrac cendram.
                      Zato jer smo mi ljudi vječiti nezadovoljnici i nezahvalnici . Da dobijemo ptičje mlijeko, tražili bi zečja jaja

Comment

• lucy

Jutreko hopsići,

dobili smo datum novog seminara. Veselim mu se i nadam se upoznati neke s topica u Zg!

Comment

• Stablo
                          Guru
                          • Nov 2010
                          • 1892

Jutreko hopsići,

dobili smo datum novog seminara. Veselim mu se i nadam se upoznati neke s topica u Zg!
                          'jutro svima.
                          Seminar? Zar je potreban seminar za hopsanje?

Comment

• lucy

'jutro svima.
                            Seminar? Zar je potreban seminar za hopsanje?
                            Iz iskustva mogu reči - prijeko potreban.

U biti, mišljenja sam da ako je nekome seminar potreban - taj će se tamo naći, ako mu nije potreban, jednostavno neće ići na seminar.

Kada se sjetim što se sve desilo na seminaru i poslije njega.. dodatni alati, ugođaj čišćenog prostora, trans (ili što već), snovi.. ne bih ga propustila za niš na svijetu.

Comment

• Tinker Bell
                              Alternativa addict
                              • Mar 2013
                              • 195

''Pitat će: Zašto misliš da smo ovdje? I ja ću mu reći da mislim da smo tu da damo ljubav; milijun puta će nas iskušavati da je pokažemo, i milijun puta nećemo uspjeti i milijun puta hoćemo. I sada i ovdje i stalno imamo nova iskušenja, svaka minuta svakodnevnog života je test, svaka godina i ona sljedeća u intimnom životu jednog sa drugim.''
                              R. Bach

Pozdrav svim mojim dragim prijateljima
                              ...put je cilj...

Comment

• lucy

A baš ste slatkice, redom svi..

Pusam vas, puno, puno!

Mogla bih sad opet o čudima.. nije poanta, znate i sami. I previše puta sam spomenula kako se umjesto stvari koje želimo dešavaju stvari koje trebamo, pa evo, idemo dalje u istom tonu.

p.s. koja je vjerojatnost da se osoba koja radi za duplo manju plaću nego prije, zaboravi tražiti odobreni minus? U ovo recesijsko doba.

I sjeti se da ima uredan tekući i sve pet.. i da može tražiti odobreni.. taman kada joj fali još koja pinka da ode na more?

Nije u šoldima sve, veći je dio ipak u miru i spoznaji da se baš sve dobro završi. A ako sad nije dobro, to samo znači da još nije završilo. ;)

Pusek!

Comment

akcija

akcija

akcija

akcija

Latest Topics

Collapse

There are no results that meet this criteria.

Working...
                                😀
                                😂
                                🥰
                                😘
                                🤢
                                😎
                                😞
                                😡
                                👍
                                👎