Ho’oponopono - iskustva i savjeti

Collapse
X

• Vrijeme
  • Show
Clear All
new posts
Advertisement
  • Thumprekai
    New member
    • Jun 2012
    • 4

lol ma srećice divna nastojati ću, hvala ti lipoto

Comment

• Miu
      =^.^=
      • Aug 2011
      • 2210

"Problem u kojem smo se našli - problem je koji imamo sami sa sobom"
      Zahvaljujem svojim problemima što su (trenutno) prisutni jer mi ukazuju na čemu trebam poraditi na sebi, hvala
      /\__/\
      (=^_^=) .

Comment

• Lusi
        ignis
        • May 2014
        • 1442

Originally posted by Miu
        "Problem u kojem smo se našli - problem je koji imamo sami sa sobom"
        Zahvaljujem svojim problemima što su (trenutno) prisutni jer mi ukazuju na čemu trebam poraditi na sebi, hvala

Miu

Ovo ponavljam, ali nije na odmet...
        Iz knjige "Nulte granice" Dr. Ihaleakala Hew Len:

"Nije važno što ti ili tvoji treneri govorite ili radite, sve dok volite osobu sa kojom ste. Upamti, osoba koju gledaš je tvoje ogledalo. Ono što oni doživljavaju, to dijele sa tobom. Očisti taj program koji dijelite, i oboje ćete biti dobro."

"Nisam tu da bih bilo koga ispravio ili stavio u red. Svi su već savršeni. Svi su stvoreni na sliku i priliku Boga. Nesavršeno u meni su one informacije koje nisu od Boga. Problem nastaje jedino u Sebi i nikad izvan. Ja pročišćujem (nesvjesne) podatke moje percepcije drugih."

"Došli ste u život savršeni, samo su vaši podaci ili informacije nesavršeni." -
        Someone told me I was delusional. I almost fell off my unicorn.

Comment

• Miu
          =^.^=
          • Aug 2011
          • 2210

Originally posted by Lusi
          Miu

Ovo ponavljam, ali nije na odmet...
          Iz knjige "Nulte granice" Dr. Ihaleakala Hew Len:

"Nije važno što ti ili tvoji treneri govorite ili radite, sve dok volite osobu sa kojom ste. Upamti, osoba koju gledaš je tvoje ogledalo. Ono što oni doživljavaju, to dijele sa tobom. Očisti taj program koji dijelite, i oboje ćete biti dobro."

"Nisam tu da bih bilo koga ispravio ili stavio u red. Svi su već savršeni. Svi su stvoreni na sliku i priliku Boga. Nesavršeno u meni su one informacije koje nisu od Boga. Problem nastaje jedino u Sebi i nikad izvan. Ja pročišćujem (nesvjesne) podatke moje percepcije drugih."

"Došli ste u život savršeni, samo su vaši podaci ili informacije nesavršeni." -

...konačno i meni postaje tehnika jasnija

Znači nešto kao...ono što primijetim da je "nesavršeno", što me smeta ili vidim da ne valja kod drugih, u biti sam to ja......uh...moćno i žalosno... ali oslobađajuće.
          /\__/\
          (=^_^=) .

Comment

• Lusi
            ignis
            • May 2014
            • 1442

Originally posted by Miu
            ...konačno i meni postaje tehnika jasnija

Znači nešto kao...ono što primijetim da je "nesavršeno", što me smeta ili vidim da ne valja kod drugih, u biti sam to ja......uh...moćno i žalosno... ali oslobađajuće.
            Da.
            Zapravo, to su uvjerenja koja ti nosiš i sve tehnike vrijedne proučavanja se svode na čišćenje upravo toga - destruktivnih uvjerenja.

Žalosno je jer nam kroz druge ljude to dolazi kao bol, oslobađajuće je jer uviđaš kako djeluje, a moćno je jer ako započneš proces čišćenja - obično preuhitriš automatizam i ne reagiraš prema drugima... zadržavaš svoju energiju i svoj mir.

Meni je odlična ona usporedba s ogledalom, znaš je?
            Ako je tvoj odraz u ogledalu prljav i nepočešljan, nećeš prati ogledalo ili ga češljati češljem... počešljati ćeš svoju kosu i umiti lice, pa će se promijeniti i odraz u ogledalu.
            Drugi su samo naše ogledalo.

Comment

• Miu
              =^.^=
              • Aug 2011
              • 2210

Da.
              Zapravo, to su uvjerenja koja ti nosiš i sve tehnike vrijedne proučavanja se svode na čišćenje upravo toga - destruktivnih uvjerenja.

Žalosno je jer nam kroz druge ljude to dolazi kao bol, oslobađajuće je jer uviđaš kako djeluje, a moćno je jer ako započneš proces čišćenja - obično preuhitriš automatizam i ne reagiraš prema drugima... zadržavaš svoju energiju i svoj mir.

Meni je odlična ona usporedba s ogledalom, znaš je?
              Ako je tvoj odraz u ogledalu prljav i nepočešljan, nećeš prati ogledalo ili ga češljati češljem... počešljati ćeš svoju kosu i umiti lice, pa će se promijeniti i odraz u ogledalu.
              Drugi su samo naše ogledalo.
              Da tako je. I puno mi je jasnija i ona usporedba s monitorom nakon Karmenine zadnje emisije. Ništa nemamo od toga što pričamo svoje probleme drugima, ko da pričamo s monitorom u biti, a kvar je još uvijek prisutan i to baljezganje ne utječe na rješavanje problema...samo mi možemo riješiti taj problem tj. pritisnuti delete....baš mi bude žao što sam druge tako opterećivala, a i što sam dopustila da su drugi i mene.......ali i to je iskustvo potrebno bilo iz nekog razloga, no sretna sam što ga više ne trebam da shvatim neke stvari

uh
              /\__/\
              (=^_^=) .

Comment

• Lusi
                ignis
                • May 2014
                • 1442

Nemoj se malterirati zbog toga.

Žalila si se jer ti je bilo teško, a drugi su se žalili tebi jer su osjetili da imaš dovoljno suosjećaja za njih.
                Ako hopsamo, to ne znači da ćemo prestati biti podrška ljudima koje volimo ili da ćemo izbjegavati prijatelje kada nam je teško i trebamo njihovu podršku.

Pozitivno je to što imaš alat i čistiš ono što proživljavaš, pa ako već i veliš nešto - veliš manje nego bi rekla prije. A ako slušaš tuđe žaljenje, znaš što ti je činiti - čisti, čisti i čisti.

Btw. Mabel nam je na seminaru rekla da ako baš moramo nekome ispričati da nam je teško, neka onda to pričamo osobi za koju znamo da čisti.

Comment

• lucero
                  svjetlo
                  • Nov 2009
                  • 4471

Originally posted by Miu
                  Da tako je. I puno mi je jasnija i ona usporedba s monitorom nakon Karmenine zadnje emisije. Ništa nemamo od toga što pričamo svoje probleme drugima, ko da pričamo s monitorom u biti, a kvar je još uvijek prisutan i to baljezganje ne utječe na rješavanje problema...samo mi možemo riješiti taj problem tj. pritisnuti delete....baš mi bude žao što sam druge tako opterećivala, a i što sam dopustila da su drugi i mene.......ali i to je iskustvo potrebno bilo iz nekog razloga, no sretna sam što ga više ne trebam da shvatim neke stvari

uh
                  Priča je stvarno korisna ako nakon nje pokrenemo promjenu. Inače, da, to je samo presipanje šupljeg u prazno. Privremeno smo utješeni tuđim slušanjem, čini nam se da nam je lakše, ali nije.

Nakon što pokrenemo promjenu u sebi, jednog dana sve više počne izostajati potreba za pričom, prepričavanjem...
                  "Kuda koracam hoću da bacam
                  snopove zlatne svjetlosti."

Comment

• Miu
                    =^.^=
                    • Aug 2011
                    • 2210

Nemoj se malterirati zbog toga.

Žalila si se jer ti je bilo teško, a drugi su se žalili tebi jer su osjetili da imaš dovoljno suosjećaja za njih.
                    Ako hopsamo, to ne znači da ćemo prestati biti podrška ljudima koje volimo ili da ćemo izbjegavati prijatelje kada nam je teško i trebamo njihovu podršku.

Pozitivno je to što imaš alat i čistiš ono što proživljavaš, pa ako već i veliš nešto - veliš manje nego bi rekla prije. A ako slušaš tuđe žaljenje, znaš što ti je činiti - čisti, čisti i čisti.

Btw. Mabel nam je na seminaru rekla da ako baš moramo nekome ispričati da nam je teško, neka onda to pričamo osobi za koju znamo da čisti.
                    Ma ne mučim se..više sam iznenađena tom novom perspektivom koja mi se otvara doista je (naj)lakši način za pogled na stvari, a opterećenja više nema...
                    /\__/\
                    (=^_^=) .

Comment

• Lusi
                      ignis
                      • May 2014
                      • 1442

Originally posted by lucero
                      Priča je stvarno korisna ako nakon nje pokrenemo promjenu. Inače, da, to je samo presipanje šupljeg u prazno. Privremeno smo utješeni tuđim slušanjem, čini nam se da nam je lakše, ali nije.

Nakon što pokrenemo promjenu u sebi, jednog dana sve više počne izostajati potreba za pričom, prepričavanjem...
                      Samo ako se ne desi identifikacija s tehnikom, pa prestajemo pričati ili slušati po sili, jer filozofija to brani - to je samo dodatno uvjerenje.

Comment

• lucero
                        svjetlo
                        • Nov 2009
                        • 4471

Samo ako se ne desi identifikacija s tehnikom, pa prestajemo pričati ili slušati po sili, jer filozofija to brani - to je samo dodatno uvjerenje.
                        Ne radi se o odluci, nego o jednostavnom izostanku potrebe. Ne govorim o bilo kojoj tehnici; govorim o unutarnjem stanju mira u situacijama kada smo ranije imali potrebu drugima pričati, prepričavati, odnosno diskutirati, dokazivati, beskrajno objašnjavati, opravdavati se i slično. Nadam se da sam sad bila jasnija.

Usput, ono što ja primjećujem (i opet nevezano za bilo koju tehniku, jer se uvijek radi o razrješavanju podsvjesnih vjerovanja ili programa), kao pokazatelj napretka u "duhovnom razvoju" je pojava jednog dubokog unutarnjeg suosjećanja s osobom koja nam na ovaj ili onaj način "škodi".
                        Ne govorim o razumijevanju ideje da bismo trebali..., da bi bilo u redu...iz tih i tih razloga...

Govorim o tihom impulsu kojeg u jednom trenutku primijetimo negdje unutra, čak u, ili neposredno nakon neke za nas uznemirujuće situacije.
                        I onda polako počnemo sve češće primjećivati taj osjećaj.

Moguće da nisam baš dobro prenijela ono što želim reći. A moguće i da zvuči kao klišej, ali je daleko od toga.
                        "Kuda koracam hoću da bacam
                        snopove zlatne svjetlosti."

Comment

• Tinker Bell
                          Alternativa addict
                          • Mar 2013
                          • 195

...
                          Moguće da nisam baš dobro prenijela ono što želim reći. A moguće i da zvuči kao klišej, ali je daleko od toga.

Savršeno si prenijela
                          ...put je cilj...

Comment

• Lusi
                            ignis
                            • May 2014
                            • 1442

Ne radi se o odluci, nego o jednostavnom izostanku potrebe. Ne govorim o bilo kojoj tehnici; govorim o unutarnjem stanju mira u situacijama kada smo ranije imali potrebu drugima pričati, prepričavati, odnosno diskutirati, dokazivati, beskrajno objašnjavati, opravdavati se i slično. Nadam se da sam sad bila jasnija.

Usput, ono što ja primjećujem (i opet nevezano za bilo koju tehniku, jer se uvijek radi o razrješavanju podsvjesnih vjerovanja ili programa), kao pokazatelj napretka u "duhovnom razvoju" je pojava jednog dubokog unutarnjeg suosjećanja s osobom koja nam na ovaj ili onaj način "škodi".
                            Ne govorim o razumijevanju ideje da bismo trebali..., da bi bilo u redu...iz tih i tih razloga...

Govorim o tihom impulsu kojeg u jednom trenutku primijetimo negdje unutra, čak u, ili neposredno nakon neke za nas uznemirujuće situacije.

Jasna si, ali nisam mislila na to. Osobno nemam potrebu pričati o problemima, oduvijek više volim slušati ili djelovati.

Ono na što mislim je konkretno vezano uz filozofiju tehnike i mene osobno je zasmetala osobna interpretacija i muka kroz koju bi ljudi prolazili, a učinilo mi se da je nazirem kod Miu.

Svi smo slušali ljude kojima je bilo teško, nekad pitanjima i analizama umnažali njihova uvjerenja i dio preuzimali na sebe - gledano kroz filozofiju o množenju uvjerenja, trebali smo odriješito prestati slušati ili se maknuti od osobe ili je podsjetiti da čisti.

Ja sam se odmaknula od filozofije kada sam prisustvovala trenutku u kojem je jedna draga hopsica rekla da joj je užasno teško i da želi razgovarati o tome, a druga (prijateljica) joj je na to rekla neka samo šuti i čisti.

Jes da joj je rekla najbolje što je mogla u tom trenu i bilo je to u skladu s tehnikom... ali neke stvari su iznad svih tehnika i svih filozofija.

Comment

• Miu
                              =^.^=
                              • Aug 2011
                              • 2210

Originally posted by Miu
                              HOpsići je li vam se događalo da čistite svoj problem, bez obzira na druge, a kad ono - problem se riješi kod SVIH drugih, samo ne kod vas...?
                              ...samo želim reći kao mali update da je ova konkretna situacija još uvijek na čišćenju
                              Kod drugih se situacija okreće ponekad i za 180° na bolje - izrazito mi je drago zbog njih i jako me to veseli! S druge strane, ponekad podijelim problem s nekim jer jednostavno mi bude teško... ali uvijek čistim kad pričam o tome. Kod mene je situacija malo lakša nego prije i definitivno se lakše nosim s njom - a već je i to znatan napredak Promjene se događaju uglavnom kao preokreti koje nikad ne bih ni sama smislila.

Veseli me što sam sve naučila iz ovog...

Hvala
                              /\__/\
                              (=^_^=) .

Comment

• uic_uic
                                I can do it...in the mix
                                • Jul 2014
                                • 102

Meni sve ovo što si opisala daje jednostavno nošenje larimara uz sebe. Unutarnji mir i suosjećanje sa tim ''škodljivim'' ljudima... (imaju negativnu energiju)

Comment

akcija

akcija

akcija

akcija

Latest Topics

Collapse

There are no results that meet this criteria.

Working...
                                😀
                                😂
                                🥰
                                😘
                                🤢
                                😎
                                😞
                                😡
                                👍
                                👎