Voda liječi
Collapse
X
-
Ne znam za autosugestiju, ali tuširanje hladnom i čistom, filtriranom vodom ima nevjerojatne učinke po naše zdravlje.
Idealno bi bilo tuširanje ujutro nakon buđenja, da se tijelo osvježi i pokrene pozitivna unutarnja energija i cirkulacija, kako bi se toksini koji se nakupljaju tokom noći u našem tijelu lakše izbacili van. Nakon toga 2 čaše vode ( od 1,5 dl ), i niti ne znate kakve ste dobrobiti učinili za svoj organizam sa ovim ritualom kojeg gotovo 98% populacije ne obavlja, a isprali ste iz tijela kiselinske nakupine - toksine koje se akumuliraju tokom noći u tijelu....i koji dugoročno predstavljaju bazu za razne zdravstvene probleme.
Napravite experiment tjedan-dva i vidjet ćete kako se bolje osjećate i ulazite svježe i bistrije u radni dan...👍 2Comment
-
Ne znam za autosugestiju, ali tuširanje hladnom i čistom, filtriranom vodom ima nevjerojatne učinke po naše zdravlje.
Idealno bi bilo tuširanje ujutro nakon buđenja, da se tijelo osvježi i pokrene pozitivna unutarnja energija i cirkulacija, kako bi se toksini koji se nakupljaju tokom noći u našem tijelu lakše izbacili van. Nakon toga 2 čaše vode ( od 1,5 dl ), i niti ne znate kakve ste dobrobiti učinili za svoj organizam sa ovim ritualom kojeg gotovo 98% populacije ne obavlja, a isprali ste iz tijela kiselinske nakupine - toksine koje se akumuliraju tokom noći u tijelu....i koji dugoročno predstavljaju bazu za razne zdravstvene probleme.
Napravite experiment tjedan-dva i vidjet ćete kako se bolje osjećate i ulazite svježe i bistrije u radni dan...
takodjer za imunoloski sustav je najbolja stvar na svijetu tusiranje toplo/hladno,jako mocno..👍 1Comment
-
Oduvijek su mi se dopadali Kinezi zbog njihove prakticnosti.Evo jedan prastari Kineski nacin da uvijek imate savrseno zdravlje:cim ustanete ujutro,prvo sto treba da uradite je da se napijete minimum dva i pol litra vode.Najbolje je da uzmete neku flasu od pola litra i da je 5 puta punite i ispijete.Sta ce se desiti?Ova kolicina vode je prevelika i nepotrebna u zelucu,samo ga opere od ostataka hrane i odmah ide u tanko crijevo.I tamo je nepotrebna pa se odmah propusta u debelo crijevo.Posto je debelo crijevo puno nabora,ostaci preradjene hrane(izmet),ostaju zalijepljeni za zid debelog crijeva godinama(decenijama) i idealna su podloga za sve vrste stetnih mikroorganizama.Voda u debelom crijevu,usled kretanja(peristaltike) debelog crijeva djelomicno rastvara i izbacuje taj zalijepljeni izmet.U praksi to znaci da u roku od 10 - 15 minuta ce da vas protjera bas muski.Obicno se ide u wc 3-4 puta u roku pola sata i to je sve.Poslije toga mozete da se bavite vasim uobicajenim poslovima,jedete sto hocete i pijete vode koliko imate potrebe.U originalnom receptu,kolicina se postepeno povecava do cetiri i pol litre vode.Ovo se pravi svaki dan i obezbjedjuje apsolutno zdravlje i dug zivot,a potpuno se slaze i sa onim sto pise Molohov u svojim knjigama.Starost ovog recepta i njegovo porijeklo se gubi u tami visemilenijumske Kineske istorije.Ovaj recept posebno preporucujem svima onima koji imaju probleme sa tezinom(debljinom).👍 9Comment
-
hvala Mirko! slazem se u vezi recepta i kineske prakticnosti! definitivno mi zvuci logicno i kao veoma vrijedna tehnika.. pa cu i probatiUistinu, Bog je tako ljubio svijet te je dao svoga Sina Jedinorođenca da nijedan koji u njega vjeruje ne propadne, nego da ima život vječni.
Ivan 3:16
👍 2Comment
-
Moj svaki dan započinje velikom čašom (oko 3 dl) od jučer osunčane vode. Nakon desetak minuta već se praznim. To mi pomaže da se pročistim prije jutarnjeg sungazinga i odličan je osjećaj. Moraću probati i s većom količinom jer je efekt čišćenja sasvim sigurno puno bolji. Uopće ne sumnjam.
Između ostalih stvari koje sam uvela u svoj život, upravo je i pijenje veće količine vode tokom dana jedno od njih. Popijem najmanje tri do četiri litre vode kroz dan. U desetak mjesec izgubila sam oko devet kila.Originally posted by Namjerni prolaznikZar se može ljubav dati a da nisi prvi? To je nešto što iz tvojega srca istiće, a ne imitacija tuđeg ponašanja.
http://www.facebook.com/orgonitizadar👍 4Comment
-
Oduvijek su mi se dopadali Kinezi zbog njihove prakticnosti.Evo jedan prastari Kineski nacin da uvijek imate savrseno zdravlje:cim ustanete ujutro,prvo sto treba da uradite je da se napijete minimum dva i pol litra vode.Najbolje je da uzmete neku flasu od pola litra i da je 5 puta punite i ispijete.Sta ce se desiti?Ova kolicina vode je prevelika i nepotrebna u zelucu,samo ga opere od ostataka hrane i odmah ide u tanko crijevo.I tamo je nepotrebna pa se odmah propusta u debelo crijevo.Posto je debelo crijevo puno nabora,ostaci preradjene hrane(izmet),ostaju zalijepljeni za zid debelog crijeva godinama(decenijama) i idealna su podloga za sve vrste stetnih mikroorganizama.Voda u debelom crijevu,usled kretanja(peristaltike) debelog crijeva djelomicno rastvara i izbacuje taj zalijepljeni izmet.U praksi to znaci da u roku od 10 - 15 minuta ce da vas protjera bas muski.Obicno se ide u wc 3-4 puta u roku pola sata i to je sve.Poslije toga mozete da se bavite vasim uobicajenim poslovima,jedete sto hocete i pijete vode koliko imate potrebe.U originalnom receptu,kolicina se postepeno povecava do cetiri i pol litre vode.Ovo se pravi svaki dan i obezbjedjuje apsolutno zdravlje i dug zivot,a potpuno se slaze i sa onim sto pise Molohov u svojim knjigama.Starost ovog recepta i njegovo porijeklo se gubi u tami visemilenijumske Kineske istorije.Ovaj recept posebno preporucujem svima onima koji imaju probleme sa tezinom(debljinom).👍 5Comment
-
eh pa nemoj odmah redukciju za pet puta napravit i ponistit smisao cijelog postupka..
mislim.. dobro je bit oprezan al to je superpuzev korak
a fizicki mozemo primit 2.5L bez beda.. pogotovo na potpuno prazan zeludac i obzirom da odmah ide dalje za tanko i debelo crijevo posto nema drugog sadrzaja u zelucu..
pih kad moze jedan kinez od metar i zilet mozemo i miUistinu, Bog je tako ljubio svijet te je dao svoga Sina Jedinorođenca da nijedan koji u njega vjeruje ne propadne, nego da ima život vječni.
👍 4Comment
-
Originally posted by Namjerni prolaznikZar se može ljubav dati a da nisi prvi? To je nešto što iz tvojega srca istiće, a ne imitacija tuđeg ponašanja.
http://www.facebook.com/orgonitizadar👍 1Comment
-
eh pa nemoj odmah redukciju za pet puta napravit i ponistit smisao cijelog postupka..
mislim.. dobro je bit oprezan al to je superpuzev korak
a fizicki mozemo primit 2.5L bez beda.. pogotovo na potpuno prazan zeludac i obzirom da odmah ide dalje za tanko i debelo crijevo posto nema drugog sadrzaja u zelucu..
pih kad moze jedan kinez od metar i zilet mozemo i mi
Eh, ne treba baš biti previše opičen, bolje realno sagledati pozicije i polako....... Treba se sjetiti svako jutro popiti čašu tople vode, od toga početi....👍 3Comment
-
ma kakvo sjecanje.. to se kod mene zove osluskivanje tijela.. ujutro sam odmah zedan pa moram pit i da "zaboravim"..
sutra bi mogo pocet sa malo jacom dozicom nego inaceUistinu, Bog je tako ljubio svijet te je dao svoga Sina Jedinorođenca da nijedan koji u njega vjeruje ne propadne, nego da ima život vječni.
👍 3Comment
-
Originally posted by Namjerni prolaznikZar se može ljubav dati a da nisi prvi? To je nešto što iz tvojega srca istiće, a ne imitacija tuđeg ponašanja.
http://www.facebook.com/orgonitizadarComment
-
Ukoliko se popije manja kolicina vode,gubi se cijeli smisao ovog postupka,jer ovo nije energizirana voda ili na bilo koji nacin obradjena voda.Ovo je obicna voda iz slavine vodovoda kojoj je jedini zadatak da propere vasa crijeva i sto prije izadje van.Ukoliko se popije manja kolicina vode,organizam ce je zadrzati u tijelu i upiti u krv,odakle ce preko bubrega biti preradjena i izbacena kao mokraca van,a vasa crijeva ostaju i dalje beznadezno zalijepljena visegodisnjim izmetom punim bakterija.Vas izbor.👍 4Comment
-
Ukoliko se popije manja kolicina vode,gubi se cijeli smisao ovog postupka,jer ovo nije energizirana voda ili na bilo koji nacin obradjena voda.Ovo je obicna voda iz slavine vodovoda kojoj je jedini zadatak da propere vasa crijeva i sto prije izadje van.Ukoliko se popije manja kolicina vode,organizam ce je zadrzati u tijelu i upiti u krv,odakle ce preko bubrega biti preradjena i izbacena kao mokraca van,a vasa crijeva ostaju i dalje beznadezno zalijepljena visegodisnjim izmetom punim bakterija.Vas izbor.
Ionizirana voda je isto voda iz špine, jedino prolazi kroz stroj koji malo mijenja organizaciju njenih molekula. Mislim da to ne bi trebalo igrati veću ulogu u ovom slučaju jer ni ioniziranu vodu organizam u toj količini ne može apsorbirati, već mislim da će je samo propustiti kroz crijeva.Originally posted by Namjerni prolaznikZar se može ljubav dati a da nisi prvi? To je nešto što iz tvojega srca istiće, a ne imitacija tuđeg ponašanja.
http://www.facebook.com/orgonitizadar👍 1Comment
Comment