Voda liječi

Collapse
X

• Vrijeme
  • Show
Clear All
new posts
Advertisement
  • Jesam
    Supermoderator
    • Mar 2011
    • 14488

Originally posted by moqui
    odustajem. predoziranje, mučenje organizma. prvih pola litre bez problema al nakon toga sve teže i teže.. prekratak rok za toliku količinu. da je u roku sat, dva vremena možda bi bilo moguće.
    Ma možeš, ne odustaj. I ja sam mislila da ne mogu pa evo me na 2 litre. Još malo i na cilju sam.

Samo nemoj silovati - popij svaki dan deci više, pa ako ti treba mjesec dana do 2,5 litre, neka je mjesec dana. Ako je u početku i u pola sata, dobro je.

I nacijedi malo limuna, ja sam mislila da nema razlike jer inače volim vodu - ali ima velike razlike. Ne dođe mi tako mučno.

Gordanaa, i sama slično razmišljam ali mislim da neki ovdje možda čistimo neke stare zaostatke. U svakom slučaju ne mislim to raditi godinama niti kontinuirano, nego više kao jednom, dvaput godišnje (ili po potrebi) a ostatak vremena biti dobro hidrirana tijekom cijelog dana.

Evo, meni su grčevi prestali recimo. No, čim primijetim da će mi škoditi, prekidam.
    slobodni.net za slobodni svijet

Comment

• Uoo
      OOn
      • Oct 2009
      • 12425

gordana sve 5.. vec si to spomenula.. nitko ne mora radit ovakva ciscenja ako mu to ne pase

a debelo crijevo je jako maleni dio probavnog trakta..
      mozes li zamislit probavni sustav nekoga tko se hranio kako sam naveo ranije sirovom biljnom hranom cijeli zivot i nekoga tko jede kuhano bez vlakana.. meso itd..

pogledaj ljude sa kakvim trbusima se gegaju okolo i to ti moze bit nekakav indikator jedne od tih strana price.. to sto je netko par godina na zdravoj hrani ne znaci nista nakon desetljeca pravljenja naslaga..
      ja npr jedem strasno zdravo vec skoro 10 godina i imam jos posla na sebi dok ne budem zadovoljan u potpunosti..

sve u svemu nista od toga nije lose ni jedan ni drugi ekstrem.. sve ovisi do koje razine pojedinac zeli ici i sto ga veseli.. ja idem dok me svijest i znanje sluze jer me to usrecuje i ushicuje.. nemam trenutno u vidu neku tocku ili granicu kada cu reci to je to.. nemam vise sto poboljsati i napraviti za svoj organizam a iskreno i nemam potrebu tu zastavicu negdje postaviti nit ce me neki doktror nekakvim pregledom ili nalazom uvjerit u to.. ..za boga miloga pa za njih je stanje akutne kandidaze normalno i to nazivaju zdravim organizmom.. kazu.. normalno je nakon 13e godine.. presmjesno i ne shvacam kako takvi sarlatani ikome mogu bit mjerilo za ista.. uz duzno postovanje prema njima naravno.. govorim svoje misljenje iz svoje perspektive i svojeg iskustva sa njima kada su me 10 godina umjesto ljecenja cinili sve vise i vise bolesnom osobom.. oprostio jesam.. al zaboravit necu jer sad znam za bolje..

osjecam zahvalnost prema tome sto sam u ovom tijelu utjelovljen.. to je moj hram i zelim da bude cist kao suza kako bi svijetlost svijesti kroz njega sijala sto izvornije i jasnije..

uzalud mi pocistit pred "svojim dvoristem" kad jos posla imam pred svojim nosom..
      Uistinu, Bog je tako ljubio svijet te je dao svoga Sina Jedinorođenca da nijedan koji u njega vjeruje ne propadne, nego da ima život vječni.
      Ivan 3:16

Comment

• Jesam
        Supermoderator
        • Mar 2011
        • 14488

Originally posted by lucy
        Mene se kad sam bila u ekipi vodoispičuturica jako dojmilo što mi je jako brzo koža na licu postala bolje hidratizirana (meka), pa sam tražila po netu nešto u vezi s time, da li fakat ima nekih dobrobiti ako se na silu unosi velika količina vode u tijelo.

Uglavnom, više vode nego inače trebamo kada imamo visoku temperaturu, isto tako ako smo na proteinskoj prehrani ili konzumiramo slano ili kada nam je vruće, pa se znojimo - to manje-više znamo.
        Nažalost, informaciju da velika količina može dobro djelovati na kožu ili organizam općenito, nisam našla.

Naprotiv, voda u velikim količinama maltretira bubrege, ispire elektrolite i uzrokuje oticanje mozga i može dovesti do smrti. I štoviše, ako ukucate u google predoziranje vodom ili water overdose imate što pročitati.
        Tehnike koje su na netu, povezane s ispijanjem velikih količina vode imaju loše kritike od ljudi koji su ih provodili (ispočetka je bilo super).

Daj bože da je to samo pokušaj farmakomafije da obezvrijedi vrijednu tehniku čišćenja organizma, ali ko ljudsko biće, osjećam dužnost da to objavim na ovom forumu.

Nemam namjeru ulaziti u raspravu, naprotiv, glavni protagonisti tehnike su mi jedni od najdražih forumaša (da nisu, ne bih ni napisala ovo).
        I ja sam nalazila neke kontraargumente, no nakon podrobnijeg čitanja vidjela sam da su to neki ekstremi, tipa - popila 7 litara vode bez pišanja za okladu i umrla. Ma daj!

Sada nakon osobnog iskustva mislim da je 2,5 l još uvijek ok, ali više od toga ne namjeravam konzumirati. Ionako sada uz ovakav režim, dnevno popijem oko 4-5 litara tekućine - uglavnom vode i nešto biljnih nezaslađenih čajeva.

Comment

• mdomba
          light
          • Jun 2009
          • 428

Meni je danas 17 dana da ispijam vodu (preskocio sam samo jedan dan, zbog poslovnog puta)... kako sam i ranije pisao... kod mene uopce nije dolazilo do ciscenja nakon ispijanja... vec tek kasnije ato i ne bi nile neke kolicine vrijedne spominjanja... uz to svaki puta bi imao osjecaj da to nije sve... da jos ima toga unutra...

tek sam ovaj vikend imao pravo ciscenje... u subotu me potjeralo odmah nakon ispijanja... pa tokom dana jos dva puta... najbolje je sto se isto ponovilo u nedjelju (6 puta sve zajedno)... i to svaki puta u ogromnim kolicinama

nije mi jasno gdje je sve to stajalo... i zao mi je sto se nisam izvagao prije toga i poslije toga da vidim koliko sam kila otpada izbacio :D

danas ujutro sam sa velikom lakocom ispio 3l... vise nije potrebno da ispijam gut po gut... vec mogu ispiti u dahu pola litre bez problema... ali danasnje praznjenje jos nije stiglo...

dakle za one koji se tek odlucuju zapoceti ili imaju problema ispiti tu kolicinu odjednom... jedini savjet je ici pomalo... ispiti koliko se moze... eventualno isforsirati dodatni dec vode... ne vise... s vremenom ce se organizam priviknuti na to... kako je Uoo vec naveo nije u pitanju samo privikavanje organizma... vec privikavanje uopce na tu ideju da je to moguce i izvedivo...

Comment

• lucy

Originally posted by Jesam
            I ja sam nalazila neke kontraargumente, no nakon podrobnijeg čitanja vidjela sam da su to neki ekstremi, tipa - popila 7 litara vode bez pišanja za okladu i umrla. Ma daj!

Tvoje podrobno i moje podrobno se razlikuju. Jesu li i 4 l u roku od 2 sata ekstrem? Nisu, ako je minimum za tehniku 2,5 l.
            Britanka Jacqueline Henson umrla je nakon što je u samo dva sata popila četiri litre vode, držeći se dijete koja osim velikih količina tekućine propisuje dnevni unos od 500 kalorija

Comment

• gordanaa
              drog
              • Apr 2011
              • 2625

Mene se kad sam bila u ekipi vodoispičuturica jako dojmilo što mi je jako brzo koža na licu postala bolje hidratizirana (meka), pa sam tražila po netu nešto u vezi s time, da li fakat ima nekih dobrobiti ako se na silu unosi velika količina vode u tijelo.
              Zašto se koža zategne i izgleda svježije s većom količinom vode? Kada voda koju popijemo dođe u međustanični prostor koncentracija natrija u tom prostoru se smanji. Kako natrij ima tendenciju da zadrži svoj omjer između međustaničnog i staničnog prostora, voda juri u stanicu da bi se koncentracija natrija u njoj sada smanjila. Stanica bubri, membrane se zatežu pa i naša koža izgleda svježije, zategnuto.

Kada gubimo vodu, proces je obrnut. Pogledajte se malo u ogledalo u zavisnosti od toga koliko ste vode pili u nekom periodu ili niste.
              Originally posted by Namjerni prolaznik
              Zar se može ljubav dati a da nisi prvi? To je nešto što iz tvojega srca istiće, a ne imitacija tuđeg ponašanja.

http://www.facebook.com/orgonitizadar

Comment

• gordanaa
                drog
                • Apr 2011
                • 2625

Originally posted by Uoo
                gordana sve 5.. vec si to spomenula.. nitko ne mora radit ovakva ciscenja ako mu to ne pase

a debelo crijevo je jako maleni dio probavnog trakta..
                mozes li zamislit probavni sustav nekoga tko se hranio kako sam naveo ranije sirovom biljnom hranom cijeli zivot i nekoga tko jede kuhano bez vlakana.. meso itd..

pogledaj ljude sa kakvim trbusima se gegaju okolo i to ti moze bit nekakav indikator jedne od tih strana price.. to sto je netko par godina na zdravoj hrani ne znaci nista nakon desetljeca pravljenja naslaga..
                ja npr jedem strasno zdravo vec skoro 10 godina i imam jos posla na sebi dok ne budem zadovoljan u potpunosti..

sve u svemu nista od toga nije lose ni jedan ni drugi ekstrem.. sve ovisi do koje razine pojedinac zeli ici i sto ga veseli.. ja idem dok me svijest i znanje sluze jer me to usrecuje i ushicuje.. nemam trenutno u vidu neku tocku ili granicu kada cu reci to je to.. nemam vise sto poboljsati i napraviti za svoj organizam a iskreno i nemam potrebu tu zastavicu negdje postaviti nit ce me neki doktror nekakvim pregledom ili nalazom uvjerit u to.. ..za boga miloga pa za njih je stanje akutne kandidaze normalno i to nazivaju zdravim organizmom.. kazu.. normalno je nakon 13e godine.. presmjesno i ne shvacam kako takvi sarlatani ikome mogu bit mjerilo za ista.. uz duzno postovanje prema njima naravno.. govorim svoje misljenje iz svoje perspektive i svojeg iskustva sa njima kada su me 10 godina umjesto ljecenja cinili sve vise i vise bolesnom osobom.. oprostio jesam.. al zaboravit necu jer sad znam za bolje..

osjecam zahvalnost prema tome sto sam u ovom tijelu utjelovljen.. to je moj hram i zelim da bude cist kao suza kako bi svijetlost svijesti kroz njega sijala sto izvornije i jasnije..

uzalud mi pocistit pred "svojim dvoristem" kad jos posla imam pred svojim nosom..
                Sorry Uoo, ali ja sam tu fazu da slušam liječnike i kimam glavom davno prevazišla. Ja pričah da sam gledala, zajedno s doktorom i sestrom, svoje debelo crijevo od početka, ili bolje reći kraja, pa do kraja, ovaj početka. I da znaš nije baš malo. Ima tu metara i metara, a vjerovao ili ne gledah ga jedno 40 minuta. Svojim očima.

Trbušinu hvala bogu nemam, ali debelo crijevo imam. Ako ovom tehnikom treba izbaciti govna iz debelog crijeva ja si potvrdih da to činim dobro i sa dvije stolica dnevno. A ako je to neka viša sfera čišćenja, e onda ne vidim zašto toliko siliti organizam kada se organizam, sigurna sam, može dobro pročistiti i s puno dobre vode tokom dana.

Ova tehnika me danas podsjetila na bulimiju. Najprije se naždereš i napiješ svakakvog otrova pa onda osjećaj krivice pokušavaš smanjiti gurajući prst u usta, tj pijući 3 litre vode odjednom. Razlika od bulimičara, oni smeće izbacuju kroz usta.

Naravno da nitko ne mora raditi ikakva čišćenja pa ni ovo ako mu ne paše. Forum je obično mjesto gdje razmjenjujemo iskustava, ali i informacije, znanja na osnovu kojih onda sami donosimo neke odluke. Kako ti, npr., potičeš druge u ovoj tehnici jer si uvjeren u njenu dobrobit, ja isto tako stalno vičem protiv te tehnike i upozoravam da bi mogla biti i opasna. Vjerovatno ne za sve. Nečiji, a pogotovo mlađi organizam će to savladati (ali pitam se zašto uopće?), ali stariji i ljudi s određenim problemima u organizmu (da sad opet ne spominjem) bi mogli nagrabusiti. Kako god bi ti htio da nekome s ovom tehnikom bude lijepo i da uživa, ja bih htjela da od nje itko ne strada.
                Zar se može ljubav dati a da nisi prvi? To je nešto što iz tvojega srca istiće, a ne imitacija tuđeg ponašanja.

Comment

• Jesam
                  Supermoderator
                  • Mar 2011
                  • 14488

Tvoje podrobno i moje podrobno se razlikuju. Jesu li i 4 l u roku od 2 sata ekstrem? Nisu, ako je minimum za tehniku 2,5 l.
                  http://www.tportal.hr/lifestyle/zdra...e-i-umrla.html
                  Pa ne bih rekla ... između ostalog kaže da je vodu lokala navečer, znači da nije bila natašte. Još ako se prethodno nakrkala čipsa i pašte ili graha onda mi je jasno. Ili ako je inače imala 100 kg i čitav život jela vegetu i smokije.

Drugo, umrla je od zatajenja srca za koje nisam uvjerena da je posljedica ispijanja vode. Možda bi umrla ovako i onako. Ne piše što je još izvodila sa svojim zdravljem i u kojem je inače zdravstvenom stanju bila.

Ako osoba ima ozbiljne zdravstvene probleme ili ne zna u kakvom je općem stanju njezin organizam, onda je uopće neozbiljno poduzimati drastične mjere - s tim se slažem.

I napokon, senzacionalistički članci u žutoj štampi mi nisu neka ozbiljna referenca - ja na ovaj članak imam tisuću pitanja, NHF.

Ali da - slažem se da bi svatko trebao ovoj metodi pristupiti pažljivo i promišljeno i odgovorno te ako ima ozbiljnih ili uopće bilo kakvih većih zdravstvenih problema, krenuti čistiti organizam nekim drugim putem. To ću smatrati za mudro dok me netko ne demantira kvalitetnim argumentima - znači stručnim tumančenjima, proučavanjima, eksperimentima iz prakse i sl.
                  .

Comment

• lucy

Originally posted by Jesam

I napokon, senzacionalistički članci u žutoj štampi mi nisu neka ozbiljna referenca - ja na ovaj članak imam tisuću pitanja, NHF.

.
                    A ja imam barem uduplo više pitanja i ne mogu se načuditi kako ljudi mogu silovati vlastito tijelo, jer je eto, netko na forumu rekao da je to dobro. Nemaš nijedan izvor u korist tehnike osim toga.

Kažeš da si proučavala, pa aj pročitaj za maratonku, koja je bila zdrava i umrla nakon što je popila 16 čaša vode. A valjda i maratonci krkaju paštetu, smoki i grah.

p.s. umrla je od oticanja mozga i srčanog udara
                    Last edited by Gost; 13-06-11, 15:53. Razlog: edit: uklanjanje neprimjerenih sadržaja:)

Comment

• Uoo
                      OOn
                      • Oct 2009
                      • 12425

lucy ono sto ja radim meni ne predstavlja siljenje organizma.. ja uzivam u toj vodi koju ispijem.. i osjecaju ciscenja i ispiranja tijela koje se desava.. :)
                      evo sad mdomba kaze da moze po pola litre eksat.. i ja sam jedva tolko nedavno.. a evo sada ja eksam po 2L zadnjih par dana bez problema.. organizam mi je dosao u fazu gdje sluzi koja se podize gore u grlo na usta vise skoro uopce nema pa nemam ni nikakvu mucninu! :)

gordana onda je i izbacivanje masti/energije pri vjezbanju takodjer bulimija.. samo izlazi posvuda a ne na usta.. i jedenje vlakana i pijenje zelene gline takodjer.. bulimija.. al sada toksini istim putem idu van kuda i u slucaju sa vodom

ako zelis praviti nekakve razlike medju tehnikama ciscenja i psihicki profilirat svaku to bi bilo pomalo.. hmm.. nepotrebno..

netko mozda jednostavno koristi sto mu je dostupno da bi napredovao putem kojim zeli ici ili koji mu je namjenjen..
                      Uistinu, Bog je tako ljubio svijet te je dao svoga Sina Jedinorođenca da nijedan koji u njega vjeruje ne propadne, nego da ima život vječni.

Comment

• Jesam
                        Supermoderator
                        • Mar 2011
                        • 14488

A ja imam barem uduplo više pitanja i ne mogu se načuditi kako ljudi mogu silovati vlastito tijelo, jer je eto, netko na forumu rekao da je to dobro. Nemaš nijedan izvor u korist tehnike osim toga.

Kažeš da si proučavala, pa aj pročitaj za maratonku, koja je bila zdrava i umrla nakon što je popila 16 čaša vode. A valjda i maratonci krkaju paštetu, smoki i grah.

p.s. umrla je od oticanja mozga i srčanog udara
                        Pa gle, ne znam - znam jednako koliko i ti iz ovog članka a to baš nije puno. Ako je bila profesionalni sportaš onda je moguće da je tijelo tijekom života trapila raznim steroidima, hormonima i sl. - od toga hoće otići srce.

Mislim da u ovom članku ima puno premalo podataka da se stvori bilo kakav validni zaključak.

Ja nisam nikakav fanatik ispijanja vode - rekla bih da sam nekako zlatna sredina između Uoo-a i gordanee.

Na kraju, ja sam prva počela postavljati pitanja vezana uz zdravlje i velike količine vode i svakako sam protivnik svakog silovanja. Ako ide, ide - ako ne, onda nemojte. Znači da to nije tvoje metoda. Pa nije sve za svakoga i to je zaista jedina istina. Ne postoji panacea niti je svaki čovjek isti.

Comment

• gordanaa
                          drog
                          • Apr 2011
                          • 2625

Originally posted by Uoo

gordana onda je i izbacivanje masti/energije pri vjezbanju takodjer bulimija.. samo izlazi posvuda a ne na usta.. i jedenje vlakana i pijenje zelene gline takodjer.. bulimija.. al sada toksini istim putem idu van kuda i u slucaju sa vodom

ako zelis praviti nekakve razlike medju tehnikama ciscenja i psihicki profilirat svaku to bi bilo pomalo.. hmm.. nepotrebno..

netko mozda jednostavno koristi sto mu je dostupno da bi napredovao putem kojim zeli ici ili koji mu je namjenjen..
                          Ja sam osoba koja se sigurno jako, jako puno rekreira, ali dragi Uoo moja motivacija sve ove duge godine da se bavim jogom, plesom, pilatesom pa sada i tibetancima nije nikakvo izbacivanje štetnih tvari, otrova iz organizma, nego je sasvim nešto drugo. Od kada sam se još u mladosti time počela baviti, vidjela sam da to meni čini dobro, da se dobro osjećam, da mi daje energiju, dobro raspoloženje. Otrovi sigurno i na te načine izlaze van, ali meni to nije prvotni razloga da se time bavim. Obožavam ples

Pila sam ovu zimu zelenu glinu pomalo zato da udovoljim znatiželji mog muža koji je to počeo prakticirati. Meni se išta spektakularno nije događalo. Zašto? Ma, oprostićeš, ali stvarno ja se ne brinem da stalno moram izbacivati otrove iz sebe, zapanjem, glinom, antiparazitnim programom i čime sve ne, već se brinem da iste ne unosim. Sad ćeš reći da pušim. Je, pušim i to mi nije drago, ali zato uz sve ostalo što radim tokom svakog dana, pa recimo i tom rekreacijom kojom se bavim, dnevno izbacim značajne količine otrova.

Ja ne želim živjeti od ove do one terapije da bi nešto popravljala, ja želim živjeti svaki dan punog srca. Ljudi koji me dobro znaju godinama, vide sve promjene na meni (danas su mi kolege na poslu rekli da bih trebala držati i njima nekakvu tribinu o zdravom življenju), a mogu priložiti i medicinsku dokumentaciju povlačenja, nestajanja svih tegoba za koje su mi za neke od njih naši dobri liječnici rekli da ću ih imati do kraja života. E pa neću.

Zdravo živjeti znači živjeti u skladu, u skladu sa cijelim svemirom. Hrana, stanovanje (npr., sva moja drvenarija u kući, stolarija i parketi su piturani bojama na bazi vode), biljke koje me okružuju i kojima dnevno posvetim pažnje sigurno sat do dva vremena, životinje o kojima brinem i razmjenjujem emocije, recikliranje smeća, aktivnost, rekreacija, a sada još i ovi orgoniti oko mene.

Razumijem reakcije ljudi koji imaju akutni problem pa traže nešto što će im pomoći, ali sve su to šarene pilule za mene. Nekim postupkom ćeš malo smanjiti, utišati problem, ali dok čovjek ne raskrsti u svojoj glavi da put do zdravog i skladnog organizma kako fizičkog tako i psihičkog vodi preko mnogobrojnih promjena, nema trajnog riješavanja problema. Sir i hladno prešano laneno ulje, po savjetu Johanne Budwig, je gotovo lijek i svatko će za njim posegnuti kada se problem javi, ali taj sir i to ulje, i ne samo njih, treba konzumirati i u svakodnevnom životu, ne kao lijek, ne svaki dan tri žlice,nego ponekad kada nam je volja to bi trebao postati normalan obrok pa se problemi neće niti javljati.

Comment

• Uoo
                            OOn
                            • Oct 2009
                            • 12425

slazem se sa tobom.. i ja isto tako.. samo vrednujemo druge metode i tehnike

Comment

• gordanaa
                              drog
                              • Apr 2011
                              • 2625

Originally posted by Uoo
                              slazem se sa tobom.. i ja isto tako.. samo vrednujemo druge metode i tehnike
                              A prakticiramo treće

Comment

• Jesam
                                Supermoderator
                                • Mar 2011
                                • 14488

Ono što i dalje ne znamo, osim da se "izvor gubi negdje u bespućima drevne Kine" (ne znam da li je Mirko telepatski komunicirao s drevnim kinezima kad uporno ne odgovara na pitanje o izvoru?) jesu neki rezultati i proučavanja te metode u suvremenom životu i svijetu, tj. današnjim civilizacijskim uvjetima i drugo - poznato je da Kinezi, Japanci i ostali žuti imaju malo drugačiji zdravstveni status (npr. ne obolijevaju toliko od kardiovaskularnih bolesti) prvenstveno zbog načina života, prehrane ali i filozofije i općenito drugačijeg poimanja života od bijelaca.

Drugo, ono što je bilo učinkovito u drevnoj Kini i u onim uvjetima života danas više ne mora biti prihvatljivo.

Ako vrijedi pravilo - ne jedi ono što ne raste u tvom podneblju, pretpostavljam da se onda to može preslikati i na neke druge metode.

U svakom slučaju, ja sam osoba koja prvo nešto proba pa onda donese zaključak i zato sam krenula s tim - znajući da sam inače u odličnom zdravstvenom stanju, no ipak sam oprezna.

Ono što već sada mogu zaključiti je da to nije moja metoda jer za mene ne čini baš nešto posebno i jer sam, baš poput gordanee, protivnik ekstremnih, napornih, nasilnih i grubih metoda i također vodim uredan i zdravi život, zdravo se hranim, još i ne pušim, tako da mislim da se mogu s njom složiti da svoj organizam smatram podosta čistim.

No, isto tako smatram da je naravno moguće da će nekom drugom ova metoda biti sjajna.

Dovoljno je ovdje dati sve pro et contra pa neka svatko prosudi za sebe.

Comment

akcija

akcija

akcija

akcija

Latest Topics

Collapse

There are no results that meet this criteria.

Working...
                                😀
                                😂
                                🥰
                                😘
                                🤢
                                😎
                                😞
                                😡
                                👍
                                👎