Voda liječi

Collapse
X

• Vrijeme
  • Show
Clear All
new posts
Advertisement
  • Uoo
    OOn
    • Oct 2009
    • 12425

Originally posted by snjeska
    Znaci radi to jos, ja pocinjem u subotu, iz pipe pa sto bude , jos uvijek nemam sve te strasne procistace i obogacivace vode, stavit cu malo himalajske u vodu, nadam se da necu zavrsiti ovako !pozz
    de nebudi luda devojko!!

oprosti kad tako moram reci.. al takav pothvat nebi preporucio nikome..

100kn vrc sa dostavom.. cisti vodu od svega stetnog 99%..

tko mi kaze da nema 100kn za uloziti u svoj najbitniji resurs, tj vodu a ima mobitel u djepu ocito lose barata esencijalnim resursima potrebnima za ostat zdrav i ziv..

mislim da trenutno ne postoji bolje rjesenje za doc do pitke vode.. obrnuta osmoza je jako skupa a posto kod nas nema fluora u vodi (kao sto ima kod gle cuda "sporih i glupih amerikanaca" (i zidova posto su im nacisti stavljali flor u vodu da budu poslusniji..).. ermm da uglavnom netreba trositi puno novaca za imati zdravu pitku vodu..

vrc s filterom je cca 120kn.. ovisi koji uzmes.. kasnije samo nadokupis filter svakih 300L i cao.. ja sve radim sa tom vodom sada i prva liga je.. 20 lipa po litri ispadne cijena vode a kvalitetnija je od bilo koje flasirane u plastici milijun puta..
    Uistinu, Bog je tako ljubio svijet te je dao svoga Sina Jedinorođenca da nijedan koji u njega vjeruje ne propadne, nego da ima život vječni.
    Ivan 3:16

Comment

• snjeska
      ..gdje vjecno sunce sja..
      • Oct 2011
      • 36

Imas prvo nabrzaka cu kupiti tako nesto dok ne nađem bolje, a himalajska sol koju ulogu ima?
      Sviđa mi se ovaj vrc, nema kod nas?

Comment

• Uoo
        OOn
        • Oct 2009
        • 12425

Imas prvo nabrzaka cu kupiti tako nesto dok ne nađem bolje, a himalajska sol koju ulogu ima?
        Sviđa mi se ovaj vrc, nema kod nas?
        netrebas bolje.. mislim mozes na obrnutu osmozu filter al to su tisuce kuna u pitanju a nije velika razlika posto oba filtera eliminiraju prakticki sve za organizam stetno..

himalajske soli stavis par zrnaca u vodu da ju remineraliziras.. nakon filtriranja.. al zbilja malo.. malo prstohvat na litru npr.. :)
        Uistinu, Bog je tako ljubio svijet te je dao svoga Sina Jedinorođenca da nijedan koji u njega vjeruje ne propadne, nego da ima život vječni.

Comment

• snjeska
          • Oct 2011
          • 36

Naravno, sa solju sam oprezna cak i sa himalajskom nego kad stignes, nije hitno reci mi za onaj vrc, nema kod nas?

Comment

• Uoo
            OOn
            • Oct 2009
            • 12425

Naravno, sa solju sam oprezna cak i sa himalajskom nego kad stignes, nije hitno reci mi za onaj vrc, nema kod nas?
            pa nemoras nesto puno paziti sa himalajskom.. ako ti pase, zdrava si i pijes dovoljno tekucine samo daj... tijelo trazi mozda minerale..

a gdje si ti? si probala google?

Comment

• snjeska
              • Oct 2011
              • 36

ajd naci na google

Comment

• soulmade
                beyond the invisible ...
                • Dec 2012
                • 35

pozdrav svima !

koliko litara vode dnevno je zdravo uzimati? naime, je vec par mjeseci svaki dan uzimam povece kolicine vode, samo jutro zapocnem s litrom..
                u prosjeku 3 l minimum dnevno popijem.
                i koliko god da je pijem (a pijem je toliko zbog problema s mjehurom) cesto osjecam žeđ, što mi je skroz nevjerojatno.. da nakon 3 litre vode ja osjecam potrebu da pijem jos ...

pa eto, voljela bi cuti necije misljenje :)

Comment

• Chante
                  New member
                  • Jun 2011
                  • 3

Ja pijem i po 6l. I uvijek bih mogla još.

Comment

• Uoo
                    OOn
                    • Oct 2009
                    • 12425

to je normalno.. kao civilizacija smo kronicno dehidrirani i blokirani na tjelesnoj razini.. kada jednom napokon pocnemo piti tu vodu organizam se budi i nanovo otkriva osjet zedji..

isto kao sto jedenjem sirove hrane otkrijemo originalni osjet gladi.. a ne ono sto danas ljudi drze za "glad"..

isto se desava i meni kada popijem 2-3L vode ujutro.. i ostatak dana pijuckam..

Comment

• soulmade
                      beyond the invisible ...
                      • Dec 2012
                      • 35

Originally posted by Chante
                      Ja pijem i po 6l. I uvijek bih mogla još.
                      heh, jedini problem mi je sto kad popijem 4,5 litara svako malo trcim do toaleta
                      Originally posted by Uoo
                      to je normalno.. kao civilizacija smo kronicno dehidrirani i blokirani na tjelesnoj razini.. kada jednom napokon pocnemo piti tu vodu organizam se budi i nanovo otkriva osjet zedji..

isto kao sto jedenjem sirove hrane otkrijemo originalni osjet gladi.. a ne ono sto danas ljudi drze za "glad"..

isto se desava i meni kada popijem 2-3L vode ujutro.. i ostatak dana pijuckam..
                      pa i ja si cijelo vrijeme mislim da je normalno da pijem onoliko koliko mi organizam trazi vode, ali onda vidis savjete da se pije tipa 2 litre dnevno, a ja cim se ustanem popijem litru

nista, nastavit cu po svome, piti koliko mi se pije

Comment

• Aquarion
                        New member
                        • Jun 2010
                        • 21

Originally posted by soulmade
                        pozdrav svima !

koliko litara vode dnevno je zdravo uzimati? naime, je vec par mjeseci svaki dan uzimam povece kolicine vode, samo jutro zapocnem s litrom..
                        u prosjeku 3 l minimum dnevno popijem.
                        i koliko god da je pijem (a pijem je toliko zbog problema s mjehurom) cesto osjecam žeđ, što mi je skroz nevjerojatno.. da nakon 3 litre vode ja osjecam potrebu da pijem jos ...

pa eto, voljela bi cuti necije misljenje :)
                        Svaka čast na pijenju toliko vode, ali treba gledati na kvalitetu a ne na kvantitetu vode
                        Inače surađujem sa doktorima i nutricionistima i njihov je uvijek savjet da osobe koje maju povećanu potrebu za vodom neka provjere šećer u krvi. U većini slučajeva je da osobe koje imaju konstantnu povećanu potrebu za vodom imaju povišen šećer u krvi ili je okidač stres pa se na taj način organizam bori protiv njega da alarmira žeđ...

Comment

• soulmade
                          beyond the invisible ...
                          • Dec 2012
                          • 35

Originally posted by Aquarion
                          Svaka čast na pijenju toliko vode, ali treba gledati na kvalitetu a ne na kvantitetu vode
                          Inače surađujem sa doktorima i nutricionistima i njihov je uvijek savjet da osobe koje maju povećanu potrebu za vodom neka provjere šećer u krvi. U većini slučajeva je da osobe koje imaju konstantnu povećanu potrebu za vodom imaju povišen šećer u krvi ili je okidač stres pa se na taj način organizam bori protiv njega da alarmira žeđ...
                          a da znam, ta kvantiteta me i muci .
                          najradije bi pila cistu izvorsku vodu, ali nazalost nije mi to opcija.
                          razmisljam jedino da ovu vodu iz vodovoda prije koristenja prokuham, pa onda pijem. ne znam jel bi to sta znacilo ?

šećer sam kontrolirala prije nekog vremena, bio je u redu.
                          ja imam povecanu potrebu za vodom radi kronicne upale mjehura, cim malo smanjim kolicinu vode mjehur ubija. uskoro cu na uzv bubrega da vidim jel oni dobro funkcioniraju :)

Comment

• alison
                            back to basic
                            • Mar 2010
                            • 9616

Tajna žive vode

Šezdesetih godina prošlog vijeka, desio se slučaj koji je preokrenuo sve poglede naučnog svijeta poznate o vodi. U jednoj od tajnih laboratorija u Nemačkoj laboratkinji je upala u posudu sa destilovanom vodom ampula sa jakim otrovom. Ona je odlučila da sakrije svoju grešku i da je izvadi kad ostane sama, ali ... Zaboravila je da izdvadi ampulu. Nekoliko dana kasnije ampulu je našao drugi radnik. Budući da je ampula bila hermetički zatvorena nije postojala posebna opasnost izlivanja otrova, pa su odlučili da zaborave incident. Kasnije ta voda je koriščena za pojenje laboratorijskih miševa. Nakon nekog vremena, miševi su uginuli. vodu su odmah podvrgli najpreciznijim naučnim analizama. Sa hemijskog gledišta ona je bila savršeno čista.
                            Na neki neshvatljiv način voda je poprimila smrtonosna svojstva otrova iako nije bila u kontaktu sa njim. Kasnije su naučnici dokazali da voda i nakon potpunog hemijskog čišćenja zadržava energetsku informaciju supstanci, u vidu elektromagnetnih kolebanja, koji su iz nekog razloga bile u njoj. Energetska informacija može uticati i pozitivno i negativno na bilo koji živi organizam. Utvrđeno je da se voda ponaša kao živa supstanca, i može da apsorbuje i skladišti energetsku informaciju i razmjenjuje je sa okolinom. Bilo koje dejstvo: hemijsko, elektromagnetno, svetlosno, zvučno, pa čak i ljudska misao ili riječ - imaju na vodu najdirektniji uticaj i mijenjaju je.

Struktura vode - to je kako su organizovani njezini molekuli. Čak i sa jednostavnim mikroskopom, možemo vidjeti kako su molekuli grupisani u grupe . Ove grupe se zovu klasteri. Naučnici su pretpostavili da su klasteri svojevrsne memorijske ćelije u kojima voda kao na magnetofonskoj traci zapisuje sve što vidi, čuje i osjeća. Savremeni instrumenti su fiksirali da u svakoj memorijskoj ćeliji vode postoji 440.000 informacionih panela, od kojih je svaki odgovoran za neku vrstu interakcije sa okolinom.
                            Uz pomoć vode se već uspješno liječi, predviđaju zemljotresi i druge prirodne nepogode. Ali, neverovatna svojstva vode se ne završavaju sa tim.
                            Film "Tajna žive vode" - je novo otkriće naučnika širom svijeta. Ovi jedinstveni podaci, su omogućili stvaraocima filma da postave jednu danas senzacionalnu hipotezu - zakon univerzuma je zabilježen u vodi.

Tajna žive vode

Cio film:

http://vimeo.com/49011605

Otkrivena tajna uspjeha kineskih sportista na Olimpijadi u Pekingu

Naučnici iz Sankt Peterburškog naučno istraživačkog Instituta za fizičku kulturu objavijestili su o pronalasku metode koja može pomoći sportistima u pripremama za Zimske olimpijske igre 2014. u Sočiju . Pronašli su kako da naprave posebnu vodu koju su pili kineski sportisti tokom Olimpijskih igara 2008. u Pekingu.

Prema riječima zamjenika direktora Instituta, prof Konstantina Korotkova, naučnici su napravili uređaj sa Grafenovim filterom pomoću kojg se može dobiti strukturirana voda.

Ako se ta voda upotrebljava dugo vremena, ima pozitivan efekat na radne sposobnosti sportista, smanjuje za 15-20 odsto vrijeme oporavka nakon fizičkih optrećenja, dovodi do normalnog krvnog pritiska i pulsa. Sve ovo se dešava zbog optimizacije energetskog metabolizma u tijelu.

"Naš institut će dostaviti sve podatake, dobijene rezultate eksperimenta koji je trajao mesec dana, u Sankt Peterburškom fakultetu za fizičku kulturu , naučnom odeljenju Ministarstva sporta. Ovaj eksperiment će biti nastavljen na nivou olimpijskih timova... Ako uspijemo sa ovom bezdoping metodom pomoći sportistima u okviru nacionalnih timova u različitim sportovima, to će biti veoma dobro. Iskreno, nijesmo očekivali da će struktuirana voda imati tako pozitivan uticaj na organizam sportista. Ovo su nevjerovatni rezultati "-. citira Itar-Tass Korotkova.
                            TRAŽIM LJUDE, ŠTO VIŠE LJUDI,
                            KOJI IMAJU NEOGRANIČENU SPOSOBNOST UVJERENJA
                            DA NE POSTOJI NEŠTO ŠTO JE NEMOGUĆE UČINITI
                            (H. FORD).
                            pridruži nam se u bblj

Comment

• Uoo
                              OOn
                              • Oct 2009
                              • 12425

Originally posted by soulmade
                              a da znam, ta kvantiteta me i muci .
                              najradije bi pila cistu izvorsku vodu, ali nazalost nije mi to opcija.
                              razmisljam jedino da ovu vodu iz vodovoda prije koristenja prokuham, pa onda pijem. ne znam jel bi to sta znacilo ?

šećer sam kontrolirala prije nekog vremena, bio je u redu.
                              ja imam povecanu potrebu za vodom radi kronicne upale mjehura, cim malo smanjim kolicinu vode mjehur ubija. uskoro cu na uzv bubrega da vidim jel oni dobro funkcioniraju :)
                              nebi.. ali ima jednostavno i jeftino idealno rjesenje.. ;)

Comment

• crvena555
                                New member
                                • Jun 2012
                                • 17

pozdrav svima:)

interesuje me da li pravilno pijem vodu ujutro...
                                uglavnom, kad ustanem zagrijem vodu do željene temperature i popijem 640ml- do litar. onda ne jedem 45min ništa, pa doručak i nakon toga ne jedem 2h (mada nekad u tom periodu popijem kahvu)...poslije ručam i pijem vodu kad hoću i ne mjerim više po dva sata do ili od jela...isto tako voda koju pijem je uglavnom stajaća i malo mlakasta...dakle, na kraju dana popijem ukupno 3l vode...

e sad ne znam je li sve ovo pravilno, pa ako ima neko neke savjete nek piše:) inače,čitala sam da je ovo japanska metoda liječenja vodom, a između ostalog i dijabetesa...ne vjerujem baš da se na ovaj način šećer može izliječiti, ali ništa ne gubim i ako pokušam, ako ništa bar da ga malo stabilizujem i da smršam, jer imam par kila viška:)

Comment

akcija

akcija

akcija

akcija

Latest Topics

Collapse

There are no results that meet this criteria.

Working...
                                😀
                                😂
                                🥰
                                😘
                                🤢
                                😎
                                😞
                                😡
                                👍
                                👎