Voda liječi

Collapse
X

• Vrijeme
  • Show
Clear All
new posts
Advertisement
  • imagine
    pčela na dlanu...
    • Oct 2010
    • 4667

Čika Steiner i Biodinamika kroz Mjesečev sjetveni kalendar između svih ostalih uputa ,upućuje i da : 20.04.2014. na Uskrsnu nedjelju idemo šuteći do izvora potoka ,te si zagrabimo studenu vodu još prije nego je obasja Sunce.
    Uskrsna voda je ljekovita; spremljena u staklenku ostat će iznimno osvježavajuća i bez bakterija.
    Upotrbljavamo je i za izradu biološko-dinamičkih preparata...

P.S. pipl mast trast as
    Just imagine and do it...

Comment

• Jesam
      Supermoderator
      • Mar 2011
      • 14488

Pa znaš da ću baš probati!
      slobodni.net za slobodni svijet

Comment

• qiqe
        Guru
        • Apr 2013
        • 636

sinoc bio super dokumentarac o vodi na hrt 1.
        Strasno je sto se sve nalazi u vodi iz slavine. Razni antidepresivi, kontracepcijske pilule, antibiotici... Koji se nece razgraditi jos 100 god. I takvom vodom se okrepljujemo. Uzas!
        Imamo srecu da pored kuce imamo izvor, pa pijem cistu izvorsku vodu, ali kolikn ljudi se truje tom mrtvom vodom!
        Kad sam zivjela u stanu prociscavala sam vodu kalcitima i porukama, drzala je u staklenim bocama na sobnoj temp. (jer se jos drzim savjeta moga dide. On ju je jos pretakao iz jedne boce u drugu kako bi se revitalizirala)
        Ogromna je vaznost vode za nas.
        Da mi je bit plankton, pa da svitlin noću dok se oko mene kitovi koprcaju.

Comment

• Jesam
          Supermoderator
          • Mar 2011
          • 14488

Britanski znanstvenici tvrde kako nije dokazano da pijenjem velike količine vode poboljšavamo zdravlje

ZAGREB - Vruće je. Temperature dosežu i 40 stupnjeva pa je prekomjerno znojenje neizbježno. Više nego ikad dosad stručnjaci upozoravaju - pijte što više vode, barem litru i pol dnevno, a najbolje dvije. I baš kad nigdje ne idemo bez plastičnih bočica s vodom, stiže bombastična vijest koja ruši mit o tome da puno vode znači i puno zdravlja.

British Medical Journal (BMJ) objavio je istraživanje kojim se ruše prednosti pijenja velike količine vode, posebice teorija da će dvije litre dnevno spriječiti oštećenje bubrega, smanjiti kilograme i povećati koncentraciju.
          Individualni pristup

Njihov je zaključak da količina vode koju dnevno pijemo ovisi o osobnim faktorima kao što su spol i dob, ali i osobnom osjećaju žeđi, a ne o teoriji prema kojoj dnevno svima treba osam čaša vode.
          Dr. Margaret McCartney kaže da piti osam čaša vode dnevno može biti čak štetno i da su dugogodišnje smjernice o pijenju vode - gluposti, a mit o opasnostima dehidracije treba zaboraviti. Medicinska biokemičarka doc. dr. Donatella Verbanac ističe da je jedini pravi pristup individualizirani. - Koliko ćemo piti ili jesti ovisi u velikoj mjeri o tome čime se bavimo, kakav nam je metabolizam, koliko smo stari. Dakle, količina vode potrebna svakom od nas je različita - kaže doc. dr. Verbanac. Dodaje da jedino treba voditi brigu o tome koliko piju starije osobe jer se s godinama gubi osjećaj za žeđ.
          Dapače, stručnjaci tvrde da su mit o “zdravoj vodi” pojačali proizvođači flaširane vode, poglavito se apostrofiraju Danone, Volvic i Evian. U Velikoj je Britaniji u 10-ak godina potrošnja flaširane vode udvostručena, što se pripisuje njihovu pojačanom marketingu. Pritom se veliki proizvođači brane da se zapravo drže uputa Europske agencije za sigurnost hrane prema kojima, kaže direktor Danonea, David Graham, treba piti osam čaša dnevno. No, analizom nekoliko svjetskih studija uvidjelo se da nema nikakvih dokaza koji bi govorili u prilog teoriji prema kojoj su oni koji piju osam čaša vode dnevno zdraviji od onih koji to ne čine, odnosno piju kad su žedni.

Dr. McCartney ističe da pijenje vode i kad nismo žedni prije može oštetiti koncentraciju nego je pojačati, kako se to nerijetko ističe. Neka istraživanja čak govore da kemikalije koje se koriste za dezinfekciju boca mogu imati dodatno štetan utjecaj na zdravlje. Pijenje previše vode može čak utjecati na spavanje jer se u tom slučaju ljudi češće noću bude zbog mokrenja. Neke su studije ukazale i na štetnost velike količine vode za bubrege.

Zabrinjavajuće je da, kaže dr. McCartney, previše vode može izazvati tzv. hiponatremiju, odnosno pad soli u organizmu i oticanje mozga. Upravo to dogodilo se glumcu Antonyju Andrewsu tijekom proba za ulogu u West Endu.

Comment

• Mirko
            New member
            • May 2011
            • 50

Draga Jesam,
            da li treba da ti napomenem da su najpoznatiji naucnici i doktori na vrijeme tvrdili kako duvan nije stetan?Ili da spomenem kako nauka tvrdi da je ziva jedan od najotrovnijih elemenata,a ta ista nauka i ti isti naucnici tvrde kako ziva koju sadrze moderni lijekovi nije stetna?Ili da nadjes od tih istih naucnika tvrdnje kako aspartan nije stetan?
            Sve se svodi na sledece:ako imas dovoljno para da platis,uvijek ce se naci neki institut i neki naucnici da napisu studiju koja ti odgovara,ma koliko to bilo netacno ili neeticno,jer nikad niko od njih nema da odgovara za tu svoju studiju.
            Pozdrav

Comment

• qiqe
              Guru
              • Apr 2013
              • 636

hmm... Evo su se javili znanstvenici sa instituta Rudjera Boskovica pa ostro iskritizirali nekidasnji dokumentarac o vodi nazvavsi ga sarlatanskim i pseudoznanstvenim i kao takav ne bi se trebao prikazivati uopce u tako udarnom terminu. Pa da! Ocekivano. Ali se zato smije prikazivati 1001 turska serija koja ubija mozdane vijuge. Bilo sto samo da nas zatupi, da zabetoniraju dobro nasu svjest. Svasta!
              Da mi je bit plankton, pa da svitlin noću dok se oko mene kitovi koprcaju.

Comment

• Jesam
                Supermoderator
                • Mar 2011
                • 14488

Ma sve je to meni jasno Mirko. Ja sam stari alternativac, ali neke stvari naprosto "ne drže vodu". (Duvan sam po sebi i nije toliko štetan koliko razni aditivi, sad opet kreće priča sa strane alternative da je duvan zapravo jako zdrav. Pa ti sad reci! Tko će ga više znati )

Imam osobno iskustvo - pokušala i bilo mi je užasno loše, kao i još nekim ljudima koje znam da su probali. Ne vrijedi sve za svakoga, a u ovom slučaju znanost nepobitno dokazuje da prevelika količina vode može biti štetna. Nema tu puno filozofije.

Nisam ja protiv vode i poznata mi je njezina vrijednost. Pijem 2-3 litre vode i čaja dnevno i smatram da je to sasvim dovoljno. Nisam deva.

No, tko voli neka izvoli. Ovdje se prezentiraju sve informacije a svatko neka odluči za sebe.

Comment

• degma
                  Guru
                  • Apr 2011
                  • 574

pa poanta ovdje nije da voda ostane u nama, već da što bolje ispraznimo ostatke u crijevima, nakon ispijenih 2,5L i nužde, u toku danas sam svedno popio cca 2L, tako da tehnika koliko sam ja shvatio ne kaže da se toliko vode u par minuta mora apsorbirat u organizam, a da djeluje kako je Uoo opisao u prethodnim postovima, sam iskusio osobno, i potvrđujem da defitnivno diže energiju i stvara osjećaj lakoće kao da sam doslovno oprao odrđenu "prljavštinu sa sebe"...jedino što tehnika nije baš jednostavna za one sa malim kapacitetom želuca..
                  http://video-subtitle.tedcdn.com/tal...3G-480p-sr.mp4

Comment

• Bamakhepa
                    skeptik
                    • Feb 2013
                    • 2088

Originally posted by qiqe
                    sinoc bio super dokumentarac o vodi na hrt 1.
                    Strasno je sto se sve nalazi u vodi iz slavine. Razni antidepresivi, kontracepcijske pilule, antibiotici... Koji se nece razgraditi jos 100 god. I takvom vodom se okrepljujemo. Uzas!
                    Imamo srecu da pored kuce imamo izvor, pa pijem cistu izvorsku vodu, ali kolikn ljudi se truje tom mrtvom vodom!
                    Kad sam zivjela u stanu prociscavala sam vodu kalcitima i porukama, drzala je u staklenim bocama na sobnoj temp. (jer se jos drzim savjeta moga dide. On ju je jos pretakao iz jedne boce u drugu kako bi se revitalizirala)
                    Ogromna je vaznost vode za nas.
                    Pretpostavljam da antidepresivi, kontraceptivi itd ne ulaze u vodu namjerno pri njenoj obradi za potrebe vodovoda vec su u nju dospjeli prije toga u okviru uobicajenog ciklusa u prirodi, buduci su ti elementi vjerojatno dospjeli pomalo svukud. + kod nas je zbog poroznog terena prisutan problem oneciscenja podzemnih voda kroz tlo, ukljucujuci neadekvatna odlagalista smeca.

Ne vidim kako vlastiti izvor tu predstavlja nuzno ikakvu razliku u odnosu na onaj koji se koristi u vodoopskrbi.
                    Učenje bez razmišljanja je uzaludno, razmišljanje bez učenje je opasno. - Kineska

Comment

• degma
                      Guru
                      • Apr 2011
                      • 574

prilikom uobičajenog ciklusa su antidepresivi i antibiotici razni došli u vodu, jel se ti to zezaš ili imaš razumno objašnjenje za to??
                      a da li si ikada pio vodu sa izvora? ako slučajano nisi onda je suvišno da komentiraš i uspoređuješ vodu sa izvora i vodovodnu..a i neozbiljno za nekoga tko se često poziva na znanstvene uvide..jel to znanost dokazala da se voda koja se prirodnim putem pročišćava puno lošija od vodovodnih bazena u koje se malo doda i bojinh otrova radi preventive ljudstva, (naravno u granicama koje su bezopasne)..

nema smisla naše tehnološke dosege uspoređivati sa produktima koje nam daje Majka Zemlja ako oni nisu sto vjernija kopija same prirode, za sve naše moderne znanstvenike koji se usude spominjati vodu gospodin V.Schauberger je "Bog", i obavezna literatura da se uopće može govoriti kako smo napredna civilizacija..

Comment

• Bamakhepa
                        skeptik
                        • Feb 2013
                        • 2088

Naravno da jesam. A moze li se usporedjivati ovisi o lokalitetu. Kod nas u istri je jako losa voda, ali u Rijeci (barem nekim djelovima) je voda iz vodovoda odlicna. I po kvaliteti i po ukusu.

A odakle voda dolazi u vodoopskrbni sustav? Ne proivode ju u tvornicama. I sami ju uzimaju iz prirodnih izvora, a sigurno ne dodaju namjerno spomenute tvari. Buduci od trenutka ulaska u sustav protok biva kontroliran i ne vjerujem da dolazi u dodir sa otpadnim tvarima jedino mi se logicnim cini da te tvari u nju dospjevaju prije nego se ona uopce nadje u obradi i u sustavu, sto znaci da su se "zavrtile" vec u samom prirodnom ciklusu.

Koliko priroda prociscava je vrlo relativno, ne treba to idealizirati niti je priroda neka carobna stvar cije samo ime i ideja sve rjesava. Priroda ima i lijekove i otrove, kvalitetniju i nekvaitetniju vodu, a to sto je kod nas u istri npr voda losa nije do vodoopskrbnog sustava nego oneciscenosti podzemnih vodenih tokova kao takvih, dobrim djelom zbog odlagalista smeca. Sto znaci da bi ju koristenje iz nekontroliranog izvora prije moglo ciniti rizicnijom nego kvalitetnijom.

No mozda sam u krivu, kako mislis da te tvari onda dospjevaju u sustav?
                        Učenje bez razmišljanja je uzaludno, razmišljanje bez učenje je opasno. - Kineska

Comment

• degma
                          Guru
                          • Apr 2011
                          • 574

pa logično mi je da mogu dospijeti jedino putem cijevi, ili iz samih pogona gdje se voda filtrira nekim neprofesionalnim pristupom, ali da takva voda doalzi iz izvora u prirodi mi nije baš logično jer još prolazi filtraciju u vodovodima.

nego čekaj malo šta je sa vodom koja se pročišćava dakle nije sa izvora nego otpadna voda koja se onda u sustavima pročišćava, pa se koristi za piće a evo i citat jednog članka iz jutanjeg; "Glavni je cilj uređaja sve otpadne vode grada Osijeka i šire okolice preraditi tako da se smiju ispuštati u rijeku Dravu bez štetnih posljedica. Naime, iako još od sredine 80-ih godina za opskrbu pitkom vodom gotovo isključivo koristimo podzemne vode, a voda iz Drave služi nam samo kao pričuva, brine nas što se svakim ispuštanjem otpadnih voda prouzroči nezanemarivo biološko ili kemijsko zagađenje Drave."

samo kao pričuva mi je sumnjivo pa eto odakle mogući uzrok takvih sranja

a ,za Osijek recimo znam iz prve ruke da ima kamenca u vodi nenormalno puno, općenito u Slavoniji je kamenac sinonim za vodu, iz bojlera sam negdje prije izvadio 3 do 5 kila kamenca, a kuhalo se mora čistiti od kamenca jednom u dva tjedna...

Comment

• Bamakhepa
                            skeptik
                            • Feb 2013
                            • 2088

U citatu se navodi da je potencijalna rezerva, sve drugo mozemo insinuirati, ali nije bas da zavjere leze iza svakog grma.

Prociscivanje nikada nije savrseno i ne uklanja sve moguce sastojke u vodi. U cijevima bi moglo doci eventualno do kontaminacije materijalom od kojeg su radjene cijevi, buduci je sustav izoliran tesko da bi tu mogli dospjeti lijekovi.

Vec dva puta napisah kako se kod nas u nekim krajevima podzemne vode zbog poroznog vapnenackog tla lako oneciscuju, ne znam sto dodati...

Osim toga ovdje se vjerojatno radi o istrazivanju u SAD-u, ne znam koliko je globalno i kako je kod nas. Takodjer ne znam koliko je kod njih voda iz javne opskrbe koristena za pice, tj da li govoreci o vodi za pice misle na vodovod ili na onu koja se po ducanima prodaje u bocama ili na obije.

No bez obzira da li se zaista koristi, kao primjer je vjerojatno ovaj sa osjekom puno blizi mogucem stvarnom uzroku nego retpostavka da do kontaminacije dolazi nakon sto se voda nadje u vodoopskrbnom sustavu.

Comment

• Jesam
                              Supermoderator
                              • Mar 2011
                              • 14488

Originally posted by degma
                              pa poanta ovdje nije da voda ostane u nama, već da što bolje ispraznimo ostatke u crijevima, nakon ispijenih 2,5L i nužde, u toku danas sam svedno popio cca 2L, tako da tehnika koliko sam ja shvatio ne kaže da se toliko vode u par minuta mora apsorbirat u organizam, a da djeluje kako je Uoo opisao u prethodnim postovima, sam iskusio osobno, i potvrđujem da defitnivno diže energiju i stvara osjećaj lakoće kao da sam doslovno oprao odrđenu "prljavštinu sa sebe"...jedino što tehnika nije baš jednostavna za one sa malim kapacitetom želuca..
                              Znam da nije poanta da ostane u nama ali se naravno dio apsorbira, ne kužim kako ćeš to izbjeći?

A drugo je što si spomenuo da je problem onima s malim kapacitetom želuca. Takvima je NEMOGUĆE bez štete po organizam progutati 2-3 l vode u 20 minuta, i NITKO me ne može uvjeriti u suprotno.

Slobodno proučite fiziologiju.

Druga stvar - ako se čovjek hrani ispravno, većinom sirovim, ako ne jede rafinirane proizvode i u sebe trpa smeće, ako povremeno posti, onda se nema ni od čega puno čistiti takvim drastičnim metodama. A smatram da je to itekako važnije - kontinuitet i ne unošenje smeća u organizam in the first place, pa ga se onda ni ne mora mini-washem ispirati.

Comment

• lucero
                                svjetlo
                                • Nov 2009
                                • 4471

Originally posted by Jesam

Druga stvar - ako se čovjek hrani ispravno, većinom sirovim, ako ne jede rafinirane proizvode i u sebe trpa smeće, ako povremeno posti, onda se nema ni od čega puno čistiti takvim drastičnim metodama. A smatram da je to itekako važnije - kontinuitet i ne unošenje smeća u organizam in the first place, pa ga se onda ni ne mora mini-washem ispirati.
                                Ovo mogu potvrditi primjerom jedne makrobiotičarke iz mog mjesta, koja je prije neki dan napunila 90 godina. Sama živi i obavlja sve poslove u kući i vrtu (biodinamički uzgoj), osim onih koji prevazilaze njenu fizičku snagu ili za koje treba pomoć ako mora koristiti obje ruke, jer se pri kretanju vani i po vrtu pomaže malim štapom. Nedavno je išla sa mnom u brda (vozila sam, naravno), trebao mi je treset i humus. Pitala sam je kako to da ne nosi vodu, ja je uvijek nosim kad idem nekamo. Veli da zbog načina prehrane treba vrlo malo same vode, kroz povrće dobiva dovoljno.

Naravno da ovime ne kažem da je pogrešno uzimati vodu na način kako je ovdje opisano. Svatko treba isprobati za sebe, kao više-manje i sve ostalo.
                                "Kuda koracam hoću da bacam
                                snopove zlatne svjetlosti."

Comment

akcija

akcija

akcija

akcija

Latest Topics

Collapse

There are no results that meet this criteria.

Working...
                                😀
                                😂
                                🥰
                                😘
                                🤢
                                😎
                                😞
                                😡
                                👍
                                👎