Hashimoto, hipotireoza - kako liječiti

Collapse
X

• Vrijeme
  • Show
Clear All
new posts
Advertisement
  • Jesam
    Supermoderator
    • Mar 2011
    • 14488

Ima ih dosta i svaki ima malo drugačiji sastav ali u konačnici su svi odlični. Meni su osobno najbolji ovi (redom kojim su navedeni) jer imaju i NAC i ALA, što dodatno pomaže čišćenju:

Preparati samo sa sikavicom:

Sikavica, džumbir, crni papar, kurkuma, artičoka i maslačak

Uzimaju se 20 minuta prija jela 1-3 puta dnevno.
    Last edited by Jesam; 18-03-19, 10:35.
    slobodni.net za slobodni svijet

Comment

• tko sam ja?
      New member
      • Oct 2014
      • 38

Originally posted by roisin
      Hvala ti na savjetima; oko detoksikacije glinom dvojim; možda bi bolji bio zeolit (sadrži li i on metale)?Naime, i sa Jesam sam o tome već razgovarala, bojim se zbog titan dioksida u glinama, ali i drugih metala jer ne znam koliko to meni može škoditi s obzirom na alopeciju...
      Ventiliranu zelenu glinu imam i koristim za pastu za zube i masku za lice koje si izrađujem.
      Preporučam AlcovidMED ; ima u ljekarnama , izgleda da djeluje. Uz to pogledati saune, ako je nešto hitno i u glavi onda nekad djeluje i aktivni ugljen pod jezikom.

Originally posted by roisin
      Strahujem jer se ova alopecija koju ja imam, Lichen planopilaris FFA sve češće povezuje s titan dioksidom u sunblockerima, a ja sam ih revno koristila 15 godina i više, sve po preporuci dermatologice, od ožujka do kraja listopada svake godine, svaki dan...sigurno sam se otrovala tim preparatima. Osjetila sam zadnje dvije godine korištenja tih krema primjetno peckanje po licu nakon primjene, ali sam ustrajala zbog intenzivnih melazma i jako svjetle kože koja začas izgori do opeklina (i uz visoki faktor) i onda sutradan odmah pobijeli.
      Inače prilično solim hranu i toga se nikako ne mogu riješiti. Pokušavam to riješiti pojačanim unosom kalija, ali ne usudim se suplementirati još i jodom.
      Već neko vrijeme proučavam mikotoksine i mikoplazmu kao uzročnike većine autoimunih bolesti i na Earthclinicu sam saznala kako mikoplazma živi od soli i mislim da na tom tragu i idu moje bolesti, možda griješim...
      Ja autoimune poremećaje mogu dokazati da dolaze iz crijeva, e sad dali je svaki autoimuni poremećaj takav, to neznam.

Neke stvari mogu pogledati putem kompjuterskog programa za praćenje zdravlja, ako ste iz Dalmacije isplati vam se doći (isplati se i iz ostatka RH samo je teže ljude uvjeriti- inercija). Javite se na PM ako je moguće.

Uvelike igra ulogu i stres i razni uvjeti života koji su se odrazili na nas da nismo uspjeli izbaciti to van na nekoga nego smo prvo držali u nama potom krenuli na sebe (ovo sad čisto pišem da se u memoriji života pogleda kroz što smo prošli ).

Comment

• Jesam
        Supermoderator
        • Mar 2011
        • 14488

Originally posted by tko sam ja?
        Preporučam AlcovidMED ; ima u ljekarnama , izgleda da djeluje. Uz to pogledati saune, ako je nešto hitno i u glavi onda nekad djeluje i aktivni ugljen pod jezikom.
        ALCOVIT Med za detoksikaciju probavnog trakta 15g

ALCOVIT Med 15g je medicinski proizvod u praškastom obliku za detoksikaciju probavnog trakta i pomoć jetri kod vezivanja teških metala, ostatka lijekova i kontaminanata poput toksina i alkohola.

Alcovit Med je vrlo učinkovit zahvaljujući brzom djelovanju još u želucu i tankom crijevu, prije nego toksini i molekule alkohola uđu u krvotok.

Sastojci: prirodni mineralni silikat, limunska kiselina, natrijev bikarbonat, fruktoza, prirodni voćni prah limete, prirodna sredstva za bojanje (klorofil), maltodekstrin.

Namjena: ALCOVIT Med može se koristiti za vezivanje: kontaminanata poput toksina i alkohola, teških metala i ostataka lijekova.

Čaj za detoksikaciju organizma, potiče mršavljenje, smanjuje upalne procese u organizmu, vraća optimalnu funkciju crijeva. Otrovne tvari u tijelu pretvaraju u neotrovne. Svrha detoksikacije je čistiti tijelo kako bi se jačao imunitet.

Nekako mi nije uvjerljivo ... ne znam čemu ovi svi sastojci služe osim za okus?
        Last edited by Jesam; 25-03-19, 10:02.

Comment

• Vortex
          Guru
          • Mar 2013
          • 1036

Ja sam uzimao Lugolovu otopinu 5% (ne ono Jadrankino sranje ) i dodatke Selen,C-vitamin ali se moze i bez njih.TSH mi je bio 2.5 a sad je 1.78 i psihicki se odlicno osjecam.

Comment

• sunlight
            poslje kiše dolazi sunce
            • Mar 2010
            • 37

ciao svima,

od 2018 imam frku sa štitnjačom, proizvodi prenisku razinu hormona i doktorica mi je htjela dati sintetički hormon.

nisam pristalica tableta i k tome sintetičkih umjetno proizvedenih hormona, kako kod sigurno ne i zivotinjskih, a biljni ne postoje...

tako da nisam uzela terapiju već sam se odlučila na posebnu prehranu, jod, selen, cink, spirulinu...itd. Stanje se popravilo dok nisam imala abnormalni stres u svom zivotu i počela neredovito jesti te se prestala pridržavati spomenutog....i opet se vratilo.

mentalno sam usporena i konstantno osjećam malaksalost. ne mogu opisat koliko mi je loše. Stres koji me zapljuskuje je nešto izvana i ne mogu na njega utjecati. Naglo sam se udebljala 10 kila i grozno se osjećam.

ne zelim ići po umjetne hormone. Vraćam se sad na vege paleo dijetu ali stres iz okoline je jako prisutan i mislim da je on ključ utjecaja na moje tijelo...Valerijana nije opcija jer mi se ionako spava, a kofein ne uzimam.

Što još mogu poduzeti ? Koji je najbolji jod ? jel iz alge kelp ?
            don t stay in the dark.... catch the power of he sun

Comment

• Jesam
              Supermoderator
              • Mar 2011
              • 14488

Ono što ti mogu sugerirati je da kontinuirano radiš detoks tijela na svim razinama i da svakako smanjiš stres (bez obzira na okolnosti - mi određujemo kako ćemo na njih reagirati), jer kao što si sama svjesna, on je glavni okidač. Naposljetku ćeš se morati odlučiti za hormone ili patiti - nema treće. Pitanje je samo koje hormone uzimati a o tome postoje knjige i knjige. Ono što ti nikako ne bih savjetovala je uzimanje T4, odnosno Eutyroxa (ili Letroxa) jer time nećeš postići željene rezultate.

Ja već godinama uzimam minimalne količine T3 i to mi se pokazalo kao odlično rješenje - naravno uz prilagođenu prehranu, suplementaciju i ostalo - meditacija, joga i sl.

Što se joda tiče - tu savjetujem isključivo Lugolovu otopinu jer je najčišća i bez primjesa i sadrži oba oblika joda koji su tijelu potrebni.

Comment

• DRA
                New member
                • Apr 2022
                • 4

Moderator

Molim da mi se javi moderator, treba mi link koji se ovdje naglasava. Hvala 🙏

Comment

• Jesam
                  Supermoderator
                  • Mar 2011
                  • 14488

Originally posted by DRA
                  Molim da mi se javi moderator, treba mi link koji se ovdje naglasava. Hvala 🙏

Koji link ti treba?

Comment

• Jesam
                    Supermoderator
                    • Mar 2011
                    • 14488

@DRA - što sad? Tražio si da se netko javi i otišao? Stvarno ne razumijem ljude.

Comment

• DRA
                      New member
                      • Apr 2022
                      • 4

Izvinite

Malo kasnim sa odgovorom 🥰, htela bi kupiti prirodni hormon tj NDT, zivim u Svedskoj i ovdje to Dr pisu na licencu a prvo moras 1 god uzimati levaxin ili euthyrox. Probala euthyrox koji je za mene katastrofa. Volela bi probati ndt jer vjerujem u prirodne stvari. Uz to pratim jodprotokol sa vitaminima jod selen zink bcomplex, nac itd. Jos jednom pardon za kasno javljane. Pozdrav sa sjevera! 😄😄😄forum je super!!

Comment

• DRA
                        New member
                        • Apr 2022
                        • 4

Jutro, napisala sam jedan odgvor ranije jutros, nevidim da pa molim opet da mi oprostite za kasno javljanje. Treba mi link gdje kupiti NDT. Pozzz

Comment

• DRA
                          New member
                          • Apr 2022
                          • 4

Pisala sam da koristim razne alternative za stitnu kao jodprotokol, zink selen jod bcomplex, cviitam jod nac milkthistel itd ali osjecam da mi nije dovoljno. Zbog toga bih rado probala NDT ovdje na severu Dr pisu samo na licensu a moras 1 godinu koristit levaxin i sl.

Comment

• Jesam
                            Supermoderator
                            • Mar 2011
                            • 14488

Savjetujem vam za početak da pređete na Ketogenu prehranu. Pogledajte videa dr. Erica Berga na YT - i pratite njegove savjete.

Što se NDT tiče, ne znam gdje ga vi možete kupiti, morate googlati, isto kao što bih ja učinila. Problem je što je većina NDT-a proizvedena ili u Americi, Kanadi ili na istoku a znamo kakva su vremena i dosta toga se promijenilo a i cijena im je skočila duplo.

Ja sam naručivala s Tajlanda gdje su bili najjeftiniji - Thyroid-S ili Thiroyd od Greater Pharma:

Ne znam kakvi su zakoni u Švedskoj i mogu li se uvesti lijekovi, pa i to morate provjeriti. Kod nas postoji mogućnost naručiti Armour (američki proizvod) preko ljekarne na recept ali je užasno skup.

Comment

• Jesam
                              Supermoderator
                              • Mar 2011
                              • 14488

Nakon 4 godine kompletne promjene prehrane, prvo ketogene a zatim 95% karnivorske, mogu slobodno reći da sam se konačno riješila gospona Hašimota. Toplo preporučujem, informirajte se - sve što uzrokuje upalu u organizmu treba maknuti s tanjura, a to su biljni toksini i antinutrijenti.

Poslušajte što kaže žena s 40 godina prakse kao herbalist, čitav biznis je izgradila na biljkama, juicingu, smoothijima ... i govori o problemima s kojima se susretala u praksi kod vegana i vegetarijanaca i sama sa sobom, nakon 7 tjedana karnivorske prehrane totalno joj se srušila paradigma.

Nije naodmet ponoviti lekciju iz anatomije vezano uz probavni sustav ljudi i biljojeda: krave, ovce, koze, konji, deve i mnogi biljojedi opremljeni su za probavu biljaka kako bi asimilirali biljne hranjive tvari. Njihov probavni sustav drugačiji je od probavnog sustava svejeda. Biljojedi, za razliku od svejeda, imaju nekoliko želudaca s mikrobima koji probavljaju, razgrađuju i fermentiraju ugljikohidrate, bjelančevine, vitamine itd.

Kod svejeda je crijevo na kraju, a kod biljojeda - burag je na početku crijeva. Ovakva anatomija omogućuje biljojedima probavu biljaka prije nego što hrana dospije u crijeva, odnosno prije nego što bude apsorbirana.

Ljudi ne mogu lako probaviti biljnu hranu jer se apsorpcija hrane kod ljudi odvija u crijevima, ali hranu životinjskog podrijetla dobro apsorbiramo jer su životinje slične nama i ona je već probavljena u našem želucu. Gledajući davne pretke i njihovu prehranu, lovili su životinje i hranili su se biljnom hranom, samo kada nisu ulovili ništa drugo: uglavnom bobičastim voćem, orašastim plodovima i sjemenkama.

Anatomija ljudskog probavnog sustava slična je probavnom sustavu drugih grabežljivih životinja, vukova i lavova, probavni sustav je kratak sa samo jednim želucem u kojem gotovo da i nema bakterija, samo vrlo jaka želučana kiselina i pepsin koji mogu razgraditi životinjsku hranu, meso, ribu i jaja.

Last edited by Jesam; 20-06-24, 08:39.

Comment

akcija

akcija

akcija

akcija

Latest Topics

Collapse

There are no results that meet this criteria.

Working...
                              😀
                              😂
                              🥰
                              😘
                              🤢
                              😎
                              😞
                              😡
                              👍
                              👎