Candida: test, simptomi i načini liječenja

Collapse
X

• Vrijeme
  • Show
Clear All
new posts
Advertisement
  • Ryuujin
    ...
    • Nov 2010
    • 2359

Originally posted by Uoo
    rekao si da voce ne dolazi u obzir u slucaju kandide i obrazlozio to time sto je voce secer..

al ok.. slozit cemo se da se ne slazemo u ovome slucaju
    ne,rekao sam da je vrsta secera nebitna i sad kazem da ne dolazi u obzir jer ga neki ne podnose,mozda cak vecina,ukljucujuci mene. moje misljenje je da se mogu prilagodit i vocu i kod mene im je bilo sasvim dobro na vocu.

dok se ne otkrije zasto nekima voce ne odgovara i koja je od nasih tvrdnji zaista istinita onima kojima od voca nije bolje naravno da ce ga izbjegavati.
    moj prijedlog je da tako pocnu odmah i budu sigurni da ce im biti bolje.
    dobro,slozit cemo se da se ne slazemo u ovom slucaju.

Comment

• Uoo
      OOn
      • Oct 2009
      • 12425

Originally posted by Ryuujin
      ne,rekao sam da je vrsta secera nebitna i sad kazem da ne dolazi u obzir jer ga neki ne podnose,mozda cak vecina,ukljucujuci mene. moje misljenje je da se mogu prilagodit i vocu i kod mene im je bilo sasvim dobro na vocu.

dok se ne otkrije zasto nekima voce ne odgovara i koja je od nasih tvrdnji zaista istinita onima kojima od voca nije bolje naravno da ce ga izbjegavati.
      moj prijedlog je da tako pocnu odmah i budu sigurni da ce im biti bolje.
      dobro,slozit cemo se da se ne slazemo u ovom slucaju.
      da ti ustedim trud "otkrivanja tople vode" provjeri malo strane frutarijanske forume.. dakle ljude koji su nerjetko i sa 200kg iznenada presli samo na voce kao hranu..

svi su smrsavili do normalne tezine, rjesili se u potpunosti candide, dijabetisa i svih ostalih bolesti..
      Uistinu, Bog je tako ljubio svijet te je dao svoga Sina Jedinorođenca da nijedan koji u njega vjeruje ne propadne, nego da ima život vječni.
      Ivan 3:16

Comment

• fantazy
        Guru
        • Jan 2010
        • 4613

bljaaaak
        na svakoj tmi uvijek neko ponavlja šta je rekao šta e pod tim mislio i neko onda opet kaže šta je taj rekao i kako je taj neko rekao

Comment

• Uoo
          OOn
          • Oct 2009
          • 12425

Originally posted by fantazy
          bljaaaak
          na svakoj tmi uvijek neko ponavlja šta je rekao šta e pod tim mislio i neko onda opet kaže šta je taj rekao i kako je taj neko rekao
          i onda nam to sve netko jos jednom ponovi da slucajno ne zaboravimo..
          Uistinu, Bog je tako ljubio svijet te je dao svoga Sina Jedinorođenca da nijedan koji u njega vjeruje ne propadne, nego da ima život vječni.

Comment

• A Lili
            Go ahead make my day
            • Apr 2012
            • 375

Da se ubacim iako me nitko nije zvao...
            Netko je spominjao sodu bikarbonu, pretpostavljam da je stvar u skidanju kiselosti, pa evo... http://www.freedomtek.org/zdrava_pre...sela_hrana.php
            Možda je već netko govorio o tome, preletjela sam temu. Meni je puno pomoglo, preporođena sam, rješava sve pa i candidu. Bilo je teško na početku, treba samo biti discipliniran, izbaciti sve prerađevine posebno šećer u bilo kojem obliku, po mogućnosti svježa i domaća hrana, za 10-ak dana se vide rezultati. Između ostalog nema više 5 kg i povremenih akni, a mislila sam da se hranim zdravo.
            I tried being reasonable, I didn't like it.

Comment

• Milan Ivic
              Banned
              • Feb 2012
              • 2913

kapsaicin

Kako deluje kapsaicin iz ljutih papricica po ovom pitanju,?Ja se inace lecim od svega jako ljutim papricicama u tursiji poreklom iz Juzne Srbije,njih ne podnosi nijedan parazit ili stetni mikroorganizam,treba izdrzati te pojesti ih 4-5 po obroku jer su enormno ljute ali bar imam takav osecaj da sam preporodjen.

Comment

• Uoo
                OOn
                • Oct 2009
                • 12425

super djeluje.. to je jedna od mojih najdrazih mocnih biljaka

Comment

• Ryuujin
                  ...
                  • Nov 2010
                  • 2359

moram ispraviti svoju izjavu sto se dijete tice.
                  zamolio bih moderatore da se izbrise ono od prije jer ce biti samo na stetu drugima ako odmah ne procitaju i ovo.

evo probao sam opet samo voce i povrce sirovo unatoc strahu da ce mi se opet sve pogorsati kao i prosli put,ali ovaj put sam izbacio sve masti i ulja.. to je prosli put bila greska a ne voce...

znaci u obzir dolazi samo sirovo voce i povrce. moram reci da ne samo da nema pogorsanja nego mi je i bolje a prosla su samo 2 dana i pojeo sam hrpu voca jucer.
                  to ce djelovati samo ako maknete sve masti i ulja jer cini se zaista da je problem u lucenju inzulina koji vise ne funkcionira dobro i secer u vocu i ulja ce medusobno vjecno tako raditi neravnotezu i gotovo je nemoguce izlijeciti se tako. ima o tome za procitati da ja sad ne pricam kojesta ko zna jesam li shvatio uopce i ja. mozete poceti jesti masnu hranu tek kada se potpuno izlijecite polako jedno po jedno. ahh,znao sam to i prije par godina al nemam pojma zasto nisam probao...mozda nisam znao kako..sto je bilo bilo je,nebitno sad...

uoo ispricavam se

napisat cu ovo i na temi za akne bit ce mnogima od koristi jer je problem slican.

Comment

• wonka
                    New member
                    • May 2012
                    • 8

Evo ovako...citajuci posljednji dana sve i svasta nasla sam jedan zanimljiv blog vezano za lijecenje candide ali raznoraznih drugih savjeta. Citam dosta o zdravoj prehrani i pokusavam koliko toliko jesti zdravo. Imam problema s aknama i zato sam uvela zdravi nacin prehrane i općenito zivljenja al stres je taj koji me svakodnevno prati:(.
                    Stavljam vam link od jedne nutrocionistice i ja sam ga procitala u jednom danu jer mi je zbilja bio zanimljiv: http://istineilaziohrani.blogspot.com/
                    Uglavnom,gledam Dr. Oza i procitala sam ovaj blog o LCHF prehrani i toliko suprotnih stajalista ima da je to za poludjeti....sanjam vec te ugljkohidrate,masti,protine, sto je zdravo,sto nije zdravo:)))). Na ovom forumu sam procitala o dijeti vezano za candidu, pa onda taj blog i jednostavno se ne podudaraju. Osobno sam napravila ovaj test s pljuvackom i po tome ja nemam candidu....hm...zbunjena sam:))) HELP:))

Comment

• Ryuujin
                      ...
                      • Nov 2010
                      • 2359

Originally posted by wonka
                      Evo ovako...citajuci posljednji dana sve i svasta nasla sam jedan zanimljiv blog vezano za lijecenje candide ali raznoraznih drugih savjeta. Citam dosta o zdravoj prehrani i pokusavam koliko toliko jesti zdravo. Imam problema s aknama i zato sam uvela zdravi nacin prehrane i općenito zivljenja al stres je taj koji me svakodnevno prati:(.
                      Stavljam vam link od jedne nutrocionistice i ja sam ga procitala u jednom danu jer mi je zbilja bio zanimljiv: http://istineilaziohrani.blogspot.com/
                      Uglavnom,gledam Dr. Oza i procitala sam ovaj blog o LCHF prehrani i toliko suprotnih stajalista ima da je to za poludjeti....sanjam vec te ugljkohidrate,masti,protine, sto je zdravo,sto nije zdravo:)))). Na ovom forumu sam procitala o dijeti vezano za candidu, pa onda taj blog i jednostavno se ne podudaraju. Osobno sam napravila ovaj test s pljuvackom i po tome ja nemam candidu....hm...zbunjena sam:))) HELP:))

nemoj se zamarati teorijama previse jer kao sto i kazes ima ih na tisuce i da ih procitas jos 1000 bit ces jednako zbunjena.. znam jer i ja sam ih tisuce procitao. istina je negdje izmedu mozda,tesko je rec..
                      treba nesto izabrati i zaista probati.
                      praksa ispred teoretiziranja uvijek rezultat je ono sto se racuna na kraju...

Comment

• wonka
                        New member
                        • May 2012
                        • 8

slazem se sa svime:)....ali i dalje ostajem zbunjena:)

Comment

• Filthy McNasty
                          New member
                          • Apr 2012
                          • 81

Originally posted by Uoo
                          rekao si da voce ne dolazi u obzir u slucaju kandide i obrazlozio to time sto je voce secer.. a ja nisam napomenuo da ne sadrzi samo secere radi toga jer si ti to rekao.. vec jer sam htio reci poantu da voce ne "obolijeva" od gljivica iako je secer i zasto je to slucaj.. dakle procitaj pazljivije prije nego se zaletis u zakljucak o izvrtanju :)
                          Bilo koja vrsta secera, da li rafinisana ili u vocu, se NE preporucuje dok se radi tretman na kandidu!

Postoji vise nacina za suzbijanje kandide, pomenuto jonsko srebro, ja sa licno koristio Origano ulje, takodje soda bikarbona , usima se mesec dana po jedna kasicicaujutru pre dorucka, onda pauza od dve nedelje, pa ponovo mesec dana konzumiranja.

Za vreme tretmana se izbegavaju svi seceri, voce se smanjuje na najmanju mogucu meru, takodje, se izbegava sirce (jabukovo prorodno je dozvoljeno).

Veoma je vazno uzimati kvalitetne probiotike i konzumirati fermetisanu hranu tipa jogurt/kis mleko, kis. kupus i tome slicno.

Comment

• Uoo
                            OOn
                            • Oct 2009
                            • 12425

Originally posted by Ryuujin
                            moram ispraviti svoju izjavu sto se dijete tice.
                            zamolio bih moderatore da se izbrise ono od prije jer ce biti samo na stetu drugima ako odmah ne procitaju i ovo.

evo probao sam opet samo voce i povrce sirovo unatoc strahu da ce mi se opet sve pogorsati kao i prosli put,ali ovaj put sam izbacio sve masti i ulja.. to je prosli put bila greska a ne voce...

znaci u obzir dolazi samo sirovo voce i povrce. moram reci da ne samo da nema pogorsanja nego mi je i bolje a prosla su samo 2 dana i pojeo sam hrpu voca jucer.
                            to ce djelovati samo ako maknete sve masti i ulja jer cini se zaista da je problem u lucenju inzulina koji vise ne funkcionira dobro i secer u vocu i ulja ce medusobno vjecno tako raditi neravnotezu i gotovo je nemoguce izlijeciti se tako. ima o tome za procitati da ja sad ne pricam kojesta ko zna jesam li shvatio uopce i ja. mozete poceti jesti masnu hranu tek kada se potpuno izlijecite polako jedno po jedno. ahh,znao sam to i prije par godina al nemam pojma zasto nisam probao...mozda nisam znao kako..sto je bilo bilo je,nebitno sad...

uoo ispricavam se

napisat cu ovo i na temi za akne bit ce mnogima od koristi jer je problem slican.
                            ma sve ok

ima puno cudnih informacija koje uistinu ponekad i jesu rjesenje (makar privremeno) na nase cudne probleme.. no svima nam je dosad jasno da zivjeti zdravo znaci zivjeti u ravnotezi sa prirodom.. cudni problemi se javljaju kada nemamo razumijevanje o prirodi..

tko istinski razumije prirodu dakle razumije i sebe i svoje zdravlje..

Comment

• Filthy McNasty
                              New member
                              • Apr 2012
                              • 81

Masnoce nemaju ama bas nikave veze sa kandidom. Ovaj zakljucak koji je Ryuujin naveo je bez ikakvih osnova i cisto je nagadjanje.

Kandida albicans je gljivica koju svaki covek ima od rodjenja u manjoj ili vecoj meri a candidiasis je problem kada ista predje u patogeno stanje a uzroci su razni, prekomerno konzumiranje antibiotika, stres, nedovoljno lucenje hidrokloricne (zeludacne) kiseline...... ili bilo koji drugi faktor koji utice na disbalans u digestivnom traktu.

Voce samo po sebi NE izaziva candidiasis ali svaka vrsta secera, pa i fruktoza i bilo koja druga vrsta prostih secera, pospesuje rast kandide, a ne masti - to je ordinarna glupost!

Nas organizam ne prepoznaje niti pravi razliku izmedju fruktoze i glukoze kada je u pitanju proces anaerobne fermentacije secera od strane bakterija ili gljivica/kvasca u digestivnom traktu a to je upravo ono cime se kandida hrani, nikako masti.

Imam dijagnostifikovan Kron od 2005. , problem sa kandidom i licno sam prosao kroz proces ciscenja iste bez konzumacije secera uz upotrebu Origano ulja , probiotika i nekih drugih preparata. Uz popularnu SCD , danas bez ikakvih simptoma bolesti.

Masti, bilo zivotinjske ili biljne, ali iskljucivo nepreradjene, konzumiram svakodnevno i nemam nikavih problema sa kandidom.

Comment

• Ryuujin
                                ...
                                • Nov 2010
                                • 2359

Originally posted by Filthy McNasty
                                Masnoce nemaju ama bas nikave veze sa kandidom. Ovaj zakljucak koji je Ryuujin naveo je bez ikakvih osnova i cisto je nagadjanje.

Kandida albicans je gljivica koju svaki covek ima od rodjenja u manjoj ili vecoj meri a candidiasis je problem kada ista predje u patogeno stanje a uzroci su razni, prekomerno konzumiranje antibiotika, stres, nedovoljno lucenje hidrokloricne (zeludacne) kiseline...... ili bilo koji drugi faktor koji utice na disbalans u digestivnom traktu.

Voce samo po sebi NE izaziva candidiasis ali svaka vrsta secera, pa i fruktoza i bilo koja druga vrsta prostih secera, pospesuje rast kandide, a ne masti - to je ordinarna glupost!

Nas organizam ne prepoznaje niti pravi razliku izmedju fruktoze i glukoze kada je u pitanju proces anaerobne fermentacije secera od strane bakterija ili gljivica/kvasca u digestivnom traktu a to je upravo ono cime se kandida hrani, nikako masti.

Imam dijagnostifikovan Kron od 2005. , problem sa kandidom i licno sam prosao kroz proces ciscenja iste bez konzumacije secera uz upotrebu Origano ulja , probiotika i nekih drugih preparata. Uz popularnu SCD , danas bez ikakvih simptoma bolesti.

Masti, bilo zivotinjske ili biljne, ali iskljucivo nepreradjene, konzumiram svakodnevno i nemam nikavih problema sa kandidom.

pa,to je sve u redu,svima nam je drago da ti je bolje. al eto svi imamo svoj razlicit set problema,moje misljenje je da ljudi koji imaju problema i s lucenjem inzulina i secerom u krvi nece biti u mogucnosti pratiti tu dijetu. mozda tek ako to nekako rijese prije,kao npr. s ovim sirovim vocem i povrcem.. jedan problem po jedan. nisam rekao da masti direktno pospjesuju rast kandide. sto kome odgovara svatko moze isprobati za sebe.

Comment

akcija

akcija

akcija

akcija

Latest Topics

Collapse

There are no results that meet this criteria.

Working...
                                😀
                                😂
                                🥰
                                😘
                                🤢
                                😎
                                😞
                                😡
                                👍
                                👎