Zašto neki liječnici ( moja dr.op. prakse i dermavenerolog) tvrde da se pri liječenju ove beštije gdje god izbila ne treba nešto posebno prilagođavati ishrana?
Candida: test, simptomi i načini liječenja
Collapse
X
-
👍 4Comment
-
Slažem se i ja. Meni je osobno pomoglo minimaliziranje na najmanju mjeru slatkiša, grickalica i alkohola uz dosta povrća, limunova soka, bijelog luka i maslinova ulja. Nije baš da sam se strogo držao neke dijete, ali neke stvari sam morao eliminirati i odmah sam se osjećao bolje.
P.S. Kao izbaci gazirano malo haha
Dobro, nisu ni svi liječnici isti.👍 2Comment
-
Eto meni je Rojazol napravio čuda za dva dana. Ne peče mi više dolje, vraća se osjećaj ugode, a crvenilo je neznatno. Prošao sam groznih 10 dana i to sve zbog krive dijagnoze.
Znam da je tema za žene, ali ako neki muškarac bude imao sličan problem kao ja, odmah kod dermatovenerologa.
Uz prirodne metode i savjete od ekipe sa alternative jer kod candide treba liječiti uzrok a ne samo lokalne simptome.
Zdravi i veseli bili !👍 3Comment
-
Ljudi pliz savjet.
Pošto je bris pokazao da nemam candidu na spolovilu da li da se i dalje mažem Rojazolom i Tridermom( s tim sam gotov)? Počele se me lagano iritrati dolje te kreme.
Jučer sam bio kod lječnice i ona kaže da se mažem i dalje iako to meni nema smisla. Idem u utorak kod dermatovenerologa na kontrolu.
P.S. Sorry što možda pišem na krivoj temi.Comment
-
Jutros sam ustanovila da imam candidu (radeći kućni test naravno) a u zadnjih nekoliko dana mi se pojavio gusti sekret i svrab koji je svakako neprijatan...Nikada prije nisam imala ovakve simptome pa sam brže bolje ušla na ovaj forum da pročitam i vaša iskustva...:) Već sam počela sinoć sa stavljanjem bijelog luka (provukla sam i končić da bih da lakše izvadila) i već osjećam poboljšanje, danas ću se naoružati nekim citrusnim voćem, povrćem, smanjiću upotrebu b.brašna i izbaciću slatkiše, gazirano, grickalice pa javim rezultate...Zanima me treba li i partner provoditi terapiju i da li je moguće da sam "zakačila" candidu na zatvorenom bazenu??? Kako da koristim sodu bikarbonu takođe (čitala sam forum otpočetka ali izgleda da mi je slabo pamćenje jedan od simptoma ahhahaa :/)
Hvalaaaa unaprijedComment
Comment