Astma

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Vrijeme
  • Show
Clear All
new posts
Advertisement
  • Spring
    Administrator
    • Feb 2009
    • 5817

Astma

Astma je kronična bolest dišnih putova. Dišni putovi su kanali, kroz koje zrak dolazi u pluća. Kod astme unutrašnja strana tih kanala je upaljena. Zbog toga dišni putovi su vrlo osjetljivi i reagiraju na različite alergene.

Napade astme mogu uzrokovati i nealergijski čimbenici kao što su
    • fizički napor
    • udisanje hladnog i suhog zraka
    • virusne infekcije
    • jake emocije
    • onečišćenja zraka (na primjer, duhanski dim)

U fazama aktivne upale dolazi do stiskanja mišića dišnih putova i pojačanog stvaranja sluzi u dišnim putovima. To otežava protok zraka, što uzrokuje pištanje pri disanju, napetost u grudima, kašalj i probleme sa disanjem, osobito tokom noći i rano jutro.
    Klasična medicina sve češće povezuje astmu sa alergijom. Pretpostavlja se, da je čak 90% astme uzrokovano alergijom. Astma se u klasičnoj medicini ne lijeći, samo se ublažavaju njezini simptomi.
    Prema istraživanjima, broj astmatičara i alergičara u svijetu stalno raste. Sada svako šesto dijete i svaka deseta odrasla osoba pati od astme. Za rast astme okrivljuju nezdrav način života, lošu prehranu, zagađen okoliš, čak i suvremene lijekove, na primjer, paracetamol.
    www.alternativa-za-vas.com
    www.alternativa-webshop.com
  • maped
    Banned
    • Mar 2009
    • 239

Astma, o njoj mogu pisati naravno ono sto ja znam iskreno govoreci nisam probao recept,ono sto znam je iz ayurvede,kaze Dr.partap chauhan NADAM SE DA CE POMOCI DJECI TO JA ZELIM,ako ne ne krivite mene sto bi rekli kaze pomijesajte 4-5 kapi ulja klincica treba ga pronaci ulje klincica s 1 zlicom meda i 1 cesnom usitnjenog cesnjaka.uzmite prije spavanja, drugi savjet cijenjenog doktora ayurvede prokuhajte 6 usitnjenih klincica u 1/2 salice vode dodajte 1 zlicicu meda.Ovu smjesu mozete uzimati 2-3 puta dnevno.Imam jos neke recepte iz ayurvede to cu naknadno na stranici

ETO RAMYA108 to je od mene pozdrav svima zoran

Comment

• Spring
      Administrator
      • Feb 2009
      • 5817

Što se tiče recepata za astmu, mogu preporučiti antiparazitni program (kao čišćenje od parazita). Kalinji (ulje crnog kumina) isto je dobar za astmu. Ljudi kažu, da zaista pomaže.
      Isto sam čula da postoje vježbe, koje sprečavaju napadaje astme. Pokušat ću ih pronaći i objaviti ovdje.

Pozdrav!

Comment

• Lupio Pax
        Guru
        • Mar 2009
        • 724

Moja prijateljica svog sina koji ima astmu liječi homeopatskim pripravcima i zadovoljna je kako to djeluje na dijete.

Comment

• Spring
          Administrator
          • Feb 2009
          • 5817

Moj stariji sin je jedno vrijeme imao alergijsku astmu. Propisani su mu flexotid i ventolin. Uzimao je to nekoliko mjeseci, ali naravno meni se to ni malo nije svidjelo. Shvatila sam da ako nešto ne poduzmem, morat će te užasne lijekove uzimati cijeli svoj život.

Počela sam ga liječiti sa Citrofitom i Kalinjijem, a dodala sam i terapiju sa BioWave77. Istovremeno postepeno sam smanjivala dozu Flexotida (jer sam pročitala da se terapija ne smije naglo prekinuti).

Kada sam mu konačno prestala davati Flexotid, očekivala sam da će ponovno početi kašljati kao i prije, ali to se nije dogodilo. Svi simptomi astme su prošli - ne znam da li su prošli trajno, ali do sada (prošlo je tri godine) - nisu se povratili.

Iskreno rečeno, bila sam iznenađena, da je to uspjelo, i ne znam točno, što mu je pomoglo, jer sam istovremeno koristila nekoliko metoda.

Eto, to je moja priča u vezi sa astmom. Nadam se, da se astma neće ponoviti.

Comment

• zoricab
            Super Moderator
            • Mar 2009
            • 22098

Evo jedan recept, 100% prirodan za lečenje astme.

Recept za Astmu

Uzme se jedna lubenica i odreze joj se vrh kao poklopac, zatim se izdubi srce lubenice ali da se ne probije donji deo u nastalu prazninu ulije se meda koliko stane do vrha, zatim se poklopi poklopcem koji smo ostavili.
            Potom se cela takva lubenica zakopa u zemlju i osrtavi da stoji u zemlji 5 dana ,kada se lubenica izvadi iz zemlje , pije se nastao sok od lubenice i meda po jedna casa dnevno, dok traje.
            Ovaj napitak se kod dece pokazao kao veoma uspesan.
            Budućnost pripada onima koji veruju u lepotu svojih snova!

Comment

• RED PILL
              urug
              • Apr 2009
              • 15340

Originally posted by Lupio Pax
              Moja prijateljica svog sina koji ima astmu liječi homeopatskim pripravcima i zadovoljna je kako to djeluje na dijete.
              astmatičar sam od svoje sedme godine života i moram priznati da mi ništa nije toliko pomoglo kao homeopatija...

inače, iako postoji mnoštvo fizičkih čimbenika koji mogu biti okidači astmatičnog napada, sam korijen bolesti je često u psihi (nešto ili netko nas guši (najčešće atmosfera u kući, roditelji itd.))

mogu samo reći da mi je stanje bilo puno bolje kada sam se odselio od svojih...

i dan danas kada im dodjem u posjetu i prespavam kod njih astmatični napadi se "misteriozno" vrate
              http://www.aequilibrium-novum.hr/

Comment

• Spring
                Administrator
                • Feb 2009
                • 5817

Kada čujem Vaše priče, počinje mi se vračati vjera u homeopatiju... Inače, probala sam homeopatske lijekove nekoliko puta, bez ikakvih rezultata...

Comment

• RED PILL
                  urug
                  • Apr 2009
                  • 15340

to se često dogodi kada si ljudi sami prepisuju homeopatske remedije...

ukoliko postoji ozbiljniji problem preporučam kvalificiranog terapeuta svakako...

stvar sa homeopatijom je u tome da ne postoje lijekovi za prehladu, gripu itd. nego postoje grupe lijekova koje imaju afinitet ka nekom stanju, što će reći "pokrivaju" određena stanja, pa čak i organe...

ukoliko se ne uzme lijek koji po svojoj slici, afinitetu, nije sličan osobi, neće doći do nikakve reakcije, susutav se neće aktivirati jer mu je data "pogrešna komanda"...

pretpostavljam da je kod vas to bio slučaj...
                  http://www.aequilibrium-novum.hr/

Comment

• Lupio Pax
                    Guru
                    • Mar 2009
                    • 724

Kad sam prvi puta otišla kod homeopata, provela sam čitav sat odgovarajući na sva moguća pitanja o sebi - što jedem, kako spavam, što sanjam, koje boje volim, koje godišnje doba mi najviše paše.... više se niti ne sjećam svega... a isto tako kad idem zbog nekog određenog problema obavezno razgovaramo što mi se trenutno dešava u životu...

Comment

• Spring
                      Administrator
                      • Feb 2009
                      • 5817

Vjerujem, da homeopatija funkcionira, i možda ću se odlučiti na još jedan pokušaj... Ovaj put kod profesionalca, poput Red Pilla.

Comment

• Hathor
                        New member
                        • May 2009
                        • 88

Nakon Osijeka, sada je i u Zagrebu otvorena Slana soba ili Haloterapija (Halotherapy). Radi se o suhom aerosolu kamenom soli u prostoriji koja ima obložene zidove, podove, strop kamenom soli (NaCl). Radi se o novoj/staroj metodi korištenja soli. Najbolji rezultati kod problema s dišnim putevima (Astmi), alergijama, kožnim bolestima, reuma itd. itd.
                        Još u 18. stoljeću korišteno, ali u spiljama sa kamenom soli.
                        Kad probam - napisat ću dojmove. Ako je netko probao neka nam napiše.

Comment

• Acarya
                          Okupan svjetlošću
                          • Jul 2009
                          • 2191

Poremećaj: Astma
                          Vjerojatni uzrok: Potisnuta ljubav. Nemoć da dišemo sami za sebe. Osjećaj gušenja. Neisplakane suze.
                          Afirmacija: Mogu slobodno preuzeti kontrolu nad svojim životom. Odabirem slobodu.

"Pronadite prvo uzrok"

Comment

• Ivan20091980
                            New member
                            • Dec 2017
                            • 38

Mislim da je najbolji lijek protiv astme i ostalih dišnih bolesti izbaciti sve mliječne proizvode. Oni najviše stvaraju sluz u tijelu...

Comment

akcija

akcija

akcija

akcija

Latest Topics

Collapse

There are no results that meet this criteria.

Working...
                            😀
                            😂
                            🥰
                            😘
                            🤢
                            😎
                            😞
                            😡
                            👍
                            👎