Zabluda o kiseoniku

Collapse
X

• Vrijeme
  • Show
Clear All
new posts
Advertisement
  • zoricab
    Super Moderator
    • Mar 2009
    • 22098

Draga Alexp,
    nažalost, činjenica je da nam je vazduh sve zagađeniji! Ali disanje svako treba da prilagodi sebi, što kaže RED PILL, kao i sve ostalo u životu! Ništa ne treba raditi usiljeno, jer što je za nekog dobro, za drugog može biti štetno. Svaki organizam živi za sebe i svako treba da nadje svoj put do isceljenja (samoisceljenja), jer smo sposobni za to.
    Samo treba da pronađeš svog iscelitelja! Ja svog imam, a ako imaš 16.000 evra možeš da imaš i ti!!!
    Budućnost pripada onima koji veruju u lepotu svojih snova!

Comment

• maped
      Banned
      • Mar 2009
      • 239

Zoricab
      Svaka cast doktorima cijenim znanje klasicne medicine u domeni koje je kao svako znanje i alternativa ima ogranicenja u stvari jedno se drugim nadopunjuju bar tako kazu oni pravi profesionalci.Sto se tice ovog texta gore o disanjuCISTA GLUPOST DA UBRZANO DIASNJE STVARA PRVO NA ORGANIZAM POVOLJAN UCINAK NETACNO DOKAZANO JE DA DUBOKO DISANJE NE PLITKO U YOGI LIJECI KRVNI PRITISAK VISOKI,drugo dublje disanje masira organe i bolje se vrsi probava pod dubljim smatram disanje na nos donjim dijelom trbuha gornji kao i pluca nazadnje i uvjek je odnos 4 8 3 6 ili kako uzmete ovisi o vamaPa kornjaca duze zivi jer u minuti udahne malo e sad druga je stvar da odredjene vrste disanja imaju drugi karakter recimo u sportu za vecu snagu udarca,zatim kod bolesti prociscavanja odredjenih organa u tijelu kod vrucina recimo kako ohladiti tijelo itd.Disanje je osnov zivota TREBA GOVORITI O OVOM POJMU S VISE IZVORA I OPREZNO JER JEDNO JE SIGURNO KAD BI JEDAN NARASTAJ PRAVILNO DISAO BOLESTI B I 70% NESTALE ALI SAM SIGRUAN DA DUBOKO DISANJE JE OSNOVA SVAKODNEVNOM DISANJA POGOTOVO ZA ZDRAVLJE A TEBI BI ZORICA B PREPORUCIO ISKRENO PROBAJ DISATI TAKO PA CES SE UVJERITI KOLIKO JE TO VAZNO KOD OPUSTENOSTI KOD SVAKODNEVNOM POSLA i kod svih stvari ako hoces i sexa sto zene kod svojih muzeva momaka traze jer nazalost nisu mnogi tim ovladali nasrecu partnerice i sebe u tom vidu ljudskog zivota.CAK STAVISE IDEALNO BI BILO DISATI CIJELIM TIJELOM A NE PLITKO KAKVA ZABLUDA KAD BI DISALI ONO STO BI REKLI UDISAJ OD NOGE PA DO PLUCA.Ja osobno smatram ovu temu zanimljivom i ako je tko zainteresiran pricali bi o disanju i tehnikama ono sto ja znam i drugi STO JE NAdasve korisno svima.KAKO KAZE KINESKA OD NEZNALICE UCI KANO OD MUDRACA,jer svi mi nesto znamo i ucimo uvjek od drugog.
      Jedna tvrdnja kad bi udisali u minuti 5 puta zivjeli bi preko 100 godina naravno uz neke manje stresne situacije

Comment

• zoricab
        Super Moderator
        • Mar 2009
        • 22098

Drago mi je da je, napokon, krenula diskusija oko disanja! Onaj tekst o plitkom disanju je nečije mišljenje sa neta, a htela sam da čujem vaša iskustva i mišljenja!
        Znam da svako ima puno toga da kaže!
        Samo napred!!!
        Hvala Maped na korisnim savetima i mišljenju!
        Pozdrav
        Budućnost pripada onima koji veruju u lepotu svojih snova!

Comment

• afilic
          Old member
          • Apr 2009
          • 101

Plitko disanje ili duboko disanje? Pitanje je sad.

Ako promatramo sebe i svoje disanje možemo zaključiti da dišemo dosta plitko. No postoje vježbe, poput oslobađajućeg disanja, kad se traži duboko disanje, jer samo takvo daje rezultat.

Višak ili manjak kisika u krvi je također individualna stvar i ne može se generalizirati. Postoje istraživanja koja dokazuju da se kancerogene stanice razvijaju u kiselim sredinama bez dovoljno kisika. Kao lijek se u tim slučajevima koristi duboko disanje, a ako to nije dovoljno pije se vodikov peroksid u koncentraciji 1-3 %. To, navodno, može potpuno izliječiti rak. O tome ima dosta članaka na Internetu. Googlajte na "hydrogen theraphy".

Zaključak: nema zaključka. Nekad trebamo duboko disanje, nekad plitko, a najbolje je ne disati. Tako se najduže živi (pod uvjetom da ste majstor pranayame).
          www.tt-program.com
          Transcendence Technology - program za osobni razvoj.

Comment

• maped
            Banned
            • Mar 2009
            • 239

OVO sam htio reci DUBOKO DISANJE ILI PRANAYAM INDIJSKI NAZIV JE SIGURNO POZELJNO DISATI TOKOM DANA I ZIVOTA.Pazite u ovisnosti sto se zeli postici postoje druge tehnike disanja zadrske za sportase itd.Medjutim iskusni majstori kazu duboko disanje je nuzno za dizanje energije za napajanje donjih dijelova tijela radi duzeg zivota ii zdravlja jer uzrok starosti je nedovoljno ospkrbljavanje kisika organa u predjelu trbuha KAO I MASIRANJE ORGANA TOKOM PROCESA VArenja.CVRSTO STOJIM PRI OVOM STAVU I MOJE JE DA SAM DOKTOR RECIMO DJECU BI TAKO UCIO KAO I LJUDE TO JE VEOMA VAZNO NAZALOST ZAPADNA CIVILIZACIJA NAS JE UCINILA LOSIM NAVIKAMA POD BR 1 DISAJNIM STO JE VEOMA LOSE ZA POJEDINCA I DRUSTVO.Sam proces disanja ima i uz mentalne afirmacije kontrolu tijela STO CE RECI NIKAKO PLITKO DISANJE NIJE DOBRO.Ako vec nemate naviku disati pranayamu disite bar trbuhom sto bi japanci rekli hara kad je trbuh u redu nema bolesti jer mnoge bolesti dodju od loseg disanja respiratorni sistem i poremecaja metabolizma.OVDJE BIH TAKODJER ISTAKAO JEDNU CINJENICU NEVEZANO ZA DISANJE NAIME POZNATI JAPANAC NAZALOST ZABORAVIO SAM MU IME BILO BI DOBRO IMATI KNJIGU RADI NJEGOVIH ISKUSTAVA I BOGASTVA ZANJA ZIVIO JE NEGDJ E U 19 ST I PAZITE ONDA SE RAZBOLIO A OVO JE JE TEK INTERESANTNO PROCITAO JE 70 000 KNJIGA ZA ZIVOTA PROGNOZIRALI SU MU MALO ZIVOTA DOZIVIO JE ZA ONDASNJA VREMENA 77 GODINA I KAZE VECINA BOLESTI DOLAZI OD LOSEG METABOLIZMA I OTROVA U NJEMU TO JE ISKAZ COVJEKA KOJI OD SVIJU NAS SVOJIM ZNANJEM I ZIVOTOM JE OVO TUMACIO I USPIO U TOME.

Comment

• Ohana
              New member
              • Jun 2009
              • 1

Originally posted by zoricab
              . Naročito deci koja od malih nogu treba da poštuju svoj nos, da ga održavaju čisto i koriste samo za ono što je priroda odredila - plitko disanje.
              dezinformacija... mala djeca, do 3 mj starosti disu yoga disanjem i to sasvim spontano... upravo zato sto nam je to urodjeno... trebamo kisik... trebamo "pranu"... kratko se dise u panici spontano... u shoku... to nije disanje za "punjenje baterija"

Comment

• teemo
                Guru
                • May 2009
                • 3140

Što je normalno disanje?

Normalno disanje nije vidljivo i nije čujno, kao da ga nema. Kad se disanje počinje približavati normi, ono postaje sve manje duboko i rjeđe, pojavljuju se tzv. automatske pauza između udisaja i izdisaja. Automatska pauza je znak normalnog disanja. U mirovanju, kada nema fizičkog napora, ova pauza uvijek postoji, uključujući i za vrijeme spavanja. Kako ona izgleda? Ako mačka spava, a soba je prevruća, mačka ne diše otežano. Pri izdahu njen grudni koš se spusti, zatim slijedi pauza, a onda – mali udah i zatim – tihi izdah i opet pauza. To je normalno disanje. Takve pauze između udaha i izdaha dozvoljaavju plućima da se odmore. Javljaju se automatski, bez naše svjesne kontrole. Osobe s dubokim disanjem nemaju takvu pauzu i zbog toga ne bi trebale biti na početku vježbe disanja, inače će se zbuniti, pokušat će disati rjeđe, a od tog će im se disanje produbiti. Automatska pauza dolazi sama, kada disanje postane pliće. Onoliko koliko se disanje približava normi, toliko automatska norma postaje duža.

Izvor: U JEDNOM DAHU dr. Butejko
                ...umnozi l`se blago ,
                nek vam srce za nj ne prione . Ps, 62,11

Comment

• Namaste ASC
                  Alternativa addict
                  • Aug 2012
                  • 305

Kako je život pokret tako on počinje sa udisajem, no budući da su društveni autoriteti uglavnom nas učili da dišemo plućima mi smo počeli i razvijati linearni ego um i umjesto da smo smirivali naše misli mi smo ih počeli još više intezivirati i puniti su tijelo sa nepotrebnim informacijama i podacima. Među veoma bitnim stvarima je da trebamo početi biti svjesni sebe tj da osjetimo što znači spustit se u tijelo, tek kada dodemo do te pozicije primjeti ćemo jednu doista neobičnu senzaciju a to de nećemo više disati plućima već abdoninalno ili kako drevni sustavi govore kroz Haru.

Ako bi malo počeli promatrati naše kućne ljubimce , životinje sisavce primjetit ćete da svi oni dišu trbuhom tj kroz Haru ili onim dijelom u kojem se nalaze životinjska iznutrica.Možda niste tako gledali ali sada kada vidite psa ili mačku kako spava primjetit ćete da diše Harom tj abdominalno trbuhom. zašto živitinja mesojed kada kreće jeesti kreće od iznutrice tj od utrobe jer tamo je Hara tamo se nalazi duh, dah in spiritis ili Shen.

No sada je pitanje zašto čovjek ne diše na takav način tj zašto ga se ne uči da tako diše jer bi počeo biti svjestan sebe a to znači da bi počeo razumijeti mehanizme djelovanja mikrokosmosa i makrokosmosa. Ako dišemo harom mi više ne možemo ulaziti u infatilni mod da se manipulira sa nama pa tako postajemo svjesni da se kroz pravilno uzimanje kisika unosi u potrebne energetske informacije koje su veoma bitne za razvijanje esencije jing koja i je seksualana eneergija bez koje čovjek ako nema postaje depresivan, žalostan, tužan i na kraju zadnji stupanj depresije je samoubojstvo znači oduzimamo si dah, duh. Dolazi do fizičke separacija našeg duha i fizičkog tijela. Nisi Slučajno razvili i tradicionalno ubijanje sebe svoje biti kao odnošenje daha iz centra našeg bivstvovanja u Haru kroz Sppuko ili Harakiri gdje samuraju tako se kaznjavaju jer su iznevjerili svoje istinsko dostojanstvo.

Kada čovjek počne disati Harom on počinje puno dublje da diše i to cijelim svojim tijeloma to ukljućuje i jedan popratni efekat koji se zove „dah koji hladi tvoj um“ jer čovjek kada se oslobodi kontrakcija on može početi normalno disati Harom i to svakodnevno do kraja života. Osobno sam tako dišem i to ne kao kroz prakse raznih tehnika disanja jer to je i dosta nasilno jer često tijelo praktikanta koji želi disati tako abdominalno nema dovoljan kapacitet da bi održao takav kontinuitet, pa se vrlo brzo počinje vraćat na disanje plućima jer nije svoju svijest iz glave poćeo da spušta u središte svijesti koje se nalazi baš u to području odakle mi i dišemo duboko kroz Haru.

Budući da tek sada se vidi kako disanje može biti i veoma štetno jer ako ne dišemo kroz Haru mi ćemo početi da utječemo na razne procese u našem tijelu koje neće biti prosperativni više će biti destruktivne prirode jer Treba razumijeti da mi kisik možemo gledati i kao sastojak koji nam je potreban za život i kao kisik ali ako bi gledali van hologramskog djelovanja kroz van konsenzualnu realnost to je aeter tj prozirna modrina koja okružuje svijet i zrak koji udišemo po definiciji ali ono je ispunjeno sa Qi energijom svemira univerzuma koje ima yang strukturu ako bi gldali kroz dualnost kao i Yin strukturu zemlje koja ima svoju energiju koju možemo osjetiti preko Schmanove frekvence koja se izražava i kao impuls zemlje tj intuicija.

Tek kada počnemo razumijeti lat: pojam spiritus dah , udah ili disanje razumjet ćemo zašto je bitno da dišemo duboko jer tako razvijamo istinsku duh koji se kod taoizma prikazuje kao Shen. Većina danas bolesti koje su vezane za psihičke poremećaje ili ako imamo neke neugodne emocionalne naboje koje nas doslovno mogu slomiti su vezani baš zbog disanja koje nemože procesuirati i redestilirati Qi energiju u našem tijelu i onda počinje dolaziti do raznih pritisaka u tijelu jer čovjek ne diše svjesno iz centra sebe iz svoje istinske biti neuvjetovanoga orgnalnog Ja već diše tako da svijest ponovno plučima diže u glavu.

Ako ste primjetili kako ljudi često imaju razne probleme u ovom periodu kada je najveća energetska aktivnost kod jetre jer dolazi do procesa razaranja tj budući da su pluća i debelo crijevo element metala i oni su međusobno povezani kroz energetsku interakcju i korelaciju radi čega ako bi gledali disanje kroz haru počeli bi razumijeti da mi kroz takvo disanje djelujemo i na bakterije mikroorganizme, koji se tamo nalaze i utjeću na našu crijevnu fluoru. Ako bi gledali što znači pravilno disanje onda samo gledajte da čovjek kada prirodno prodiše kroz Haru on se momentalno počinje prirodno uspravljati, zateže erector spinae mišić koji drži kralježnicu a tako i djeluje na L2, L3 lumbalni dio kralježnice u koje se nalazi i Ming Men tj Yang bubreg koji je energetska tvorevina znači nije anatomski i njega ne možete uhvatiti ili raditi sa njime nikako drugačije nego energetski, a kada počnemo disati sa Harom mi počinjemo djelovati i na njega djelujemo na esenciju života iz koje i nastaje život jer se djeluje na reproduktiven organe.

Ming Men se nalazi nasuprot našeg pupka mjesta odakle smo i bili povezani preko pupčane vrpce sa našom majkom i odatle smo imali prvi kontakt sa unošenjom kisika preko naše majke dok smo bili još u pupčanoj vrpci. Pa radi toga se i kaže čovjek ako želi biti zdrav treba pronači mjesto svoje svijesti i esencije biti kroz disanje u Hari.
                  Iako se dans uveliko promovira razne tehnike disanja sugeriram da je uvijek najbolje raditi bez nasilnog pristupa tj kada tijelo bude spremno tj kada se oslobodimo kontrakcija kada nam omekšaju organi, tetive, ligamenti kada se stvori elastičnosti i gipkost njih.

Tek tada mi možemo prirodno prodisati, jer u suprotnom ako netko radi razne tehnike disanja i počnu mu se događati različite neugodne senzacije koje će se manifestirati ili kroz destruktivne realnosti ili razne misli, emocionalne naboje raznih emocija poput bijesa, ljutnje, ogorčenosti, tuge, tjeskobe, straha itd.. dolazi baš zato jer smo počeli preintezivno djelovati na ego strukturi jer smo ga počeli buditi i tako dizati energetski mulj, pa tako da dobro razumijete ako radite bilo kakve tehnike disanja da bolje nemojte raditi ako nemate protočno tijelo, ako niste centrirani ako nemate dobro uzemljavanje a to ćete najbolje vidjeti koliko niste indentificirani sa raznim vjerovanjima, tako ako nešto branite vi ste indentiicirani i pod djelovanjem ste linearnog ego uma znači ne dišete kroz Haru već plućima samo da toga niste ni svjesni.

Uglavnom kada osvjetimo što znači svjesno disanje razumijet ćemo zašto disanje može biti i veoma štetno ako se ne radi pravilo a jedna od veoma bitnih stvari je da radi toga i puno brđe starimo, stvaraju se bore, hiperpigmentacija, vitiligo itd jer pojedini organi ne mogu dobiti kvalitetno procesuirani Qi iz zraka koji treba biti zagrijan radi ćega i služe pluća da griju nerafinirani kisiki i QI iz zrka. Primjetit ćete ako dišete kroz Haru kako imate iste intervale između udaha i izdaha i kada udišemo trbuh nam ide prema van a kada izdišemo idem nam prema unutra kako di dotakao Ming Men vatru koja grije naše bubrege. Dosta o tome se može pisati ali vjerujem da će vam ovaj tekst pomoći da dobijete što veću transparentnost o bitnosti disanja a ne da je kisik štetan jer on je takav kakav je a mi trebamo znati kako ga trebamo unositi u tijelo.

Lijep pozdrav i svako dobro :)
                  Recite DA za zdravlje i prirodu
                  [email protected]
                  Sve dolazi iz tišine, sve nestaje u tišini...

Comment

akcija

akcija

akcija

akcija

Latest Topics

Collapse

There are no results that meet this criteria.

Working...
                  😀
                  😂
                  🥰
                  😘
                  🤢
                  😎
                  😞
                  😡
                  👍
                  👎