Alternativno lečenje akni

Collapse
X

• Vrijeme
  • Show
Clear All
new posts
Advertisement
  • Zlo
    U vladi
    • Feb 2012
    • 977

Originally posted by barajevo
    Ovo je odličan savjet ali bez svega onog napisanog ispred toga. Međutim, ovaj savjet treba shvatiti drugačije od napisanog - DAJTE KOŽI DOVOLJNO (JAKO PUNO) VODE, HLADNO CIJEĐENA ULJA ali, sve to kao dio prehrane a ne nanošenjem na kožu.
    Niti jedan kožni problem (osim opekline ili rane...) ne riješava se izvana već isključivo iznutra - podešavanjem prehrane i odgovarajućom suplementacijom.

Istina, ali nekad su akne uzrokovane i nepravilnom njegom kože, koža bukne od agresivnih preparata, raznih umivalica krcatih kemijom i alkoholom, tonika sa iritirajućim sastojcima, pretrpanih konzervansa...

I ako je obično problem iznutra, pogotovo kod žena...tad su najčešće glavni uzrok akni hormoni, ali i to se može riješiti oralnim uzimanjem ulja konopljike, noćurka...razni čajevi, bilje kapi Femisan A (ako su akne uzrokovane policističnim jajnicima)...

Daj koži masnu i vodenu fazu, fino ju nahrani da nije žedna i nećeš ni u starosti imati problema sa borama jer će koža biti elastičnija.
    Jesus is coming - Look busy!

Comment

• Ryuujin
      ...
      • Nov 2010
      • 2359

yo ho ho! duboki razgovori na ovoj temi,imam goste,super. mogu i ja koju rec?

evo cisto teorijski i filozofije i svih ljudskih i ostalih zivota radi.. i iz cistog razloga sto mi je tako doslo
      da nebi opet neko pomislio da imam nesto protiv da se ljudi mazu uljima ako bas zele nego cisto upit.. sad nakon sto prestanemo koristit sve te preparate sto kazes da koza zbog toga bukne.. zasto bi i dalje imao akne? za sto ce ti ulje?
      sto se desi kad prestanes koristit ulje? da li se akne vrate?

smog eto mozemo uzet u obzir al ako ga nemozemo izolirat kao jedinog uzrocnika akni onda je nebitan jer koza ima i svoju prirodnu zastitu.

e sad razlaganje nekih od "uzroka" uvijek dode ovdje do jednog dijela gdje razumijevanje dode do zida.
      ta recenica.. "uzrok su hormoni". i eto kod zena navodno moze se to rijesiti,drzati pod kontrolom itd itd koje god vec ljudi fraze upotrebljavaju. biljke na djelu,femisan a,imao sam poremecaj sad ga vise nemam,ne znam zasto al super. cak i da se sve zene izlijece..sto bih volio. da li to djeluje na sve zene s aknama? mozda neko zna.
      ostaje nam sto je s muskima? mogao bih i ja onda probat taj femisan a,nikad se ne zna..

htio sam jos spomenut,podsjetila me zloceko,mozda sam nekog vec trusio s time negdje na ovoj temi no nema veze.. uglavnom,
      vecina ljudi to "hormoni su" cuje od doktora i onda to ponavljaju drugima kad pokusavaju objasniti svoje stanje i uopce ne pitaju nista dalje od toga. sto je lose,nek se znoje i pocnu razmisljat svojom glavom dok ih resetate pitanjima bez kraja.
      taj dio funkcioniranja tijela nam je vecini nepoznato podrucje. hormoni tamo nesto rade divljaju simo tamo skacu smetaju mi,pms-i i kojesta itd kako si mi to predstavljamo u mislima...
      no treba se pitati.. moji hormoni? koji hormoni? koja zlijezda? otkud mi poremecaj hormona? otkud mi policisticni jajnici? otkud mi upala jajnika? sto se dogodilo mom tijelu? gdje,kako i zasto nastaju ti hormoni koji mi rade probleme? poremecaj hormona i policisticni jajnici su posljedica. akne su sljedeca posljedica u nizu dogadaja. nista od toga nije uzrok. samo sam to htio prosiriti.
      sto radimo krivo?
      u tom trenu i covjek koji ima sve znanje svijeta reci ce

vecini ljudi je mackanje i neki caj,promjena prehrane na nesto zdravije sasvim dovoljno da im bude bolje i ne moraju se dalje pitati o tome. s jedne strane mi je drago. puno manje mi je drago da neki moraju ici jos dalje,ja takoder. tezi slucajevi itekako moraju jer su tesko bolesni i cesto im akne nisu jedini veci zdravstveni problem kojeg imaju i cesto se jos pogorsavaju bez dobrih promjena.

znaci kad imamo smoga na licu necemo rec trebam stavit ulje da se zastitim i poslije ocistim nego trebam maknut smog iz zraka i nebum se morao stitit i cistit

kad imamo us**** vodu necemo rec idem u drugi grad nego.... -> probajte nadopunit
      to je team play

i to je ono sto cijeli svijet radi naopacke posvuda trenutno ovo stanje/bolest je samo jedan od mnogih primjera.
      dok se to ne promijeni sanse su pit cemo femisan a vise puta nego jednom za isti problem kao i mnoge druge "lijekove" a netko ce trpati novac u dzep i imati moc nad drugima u ruci.

znam da mozda nekima nisam tu iznio nista novo neg eto mozda neko dobije dublji uvid u grozno stanje zvano akne i -> druge bolesti
      svakako nisu bozja kazna

ali to onda znaci da su..!? -> odgovor nam svima za domacu zadacu

i tako..

Comment

• Relax
        zadovoljna
        • Jul 2012
        • 2203

Originally posted by Ryuujin
        da nebi opet neko pomislio da imam nesto protiv da se ljudi mazu uljima ako bas zele nego cisto upit.. sad nakon sto prestanemo koristit sve te preparate sto kazes da koza zbog toga bukne.. zasto bi i dalje imao akne? za sto ce ti ulje?
        sto se desi kad prestanes koristit ulje? da li se akne vrate?
        ajmo prestati jesti
        Lord, Save Me From Your "Followers"!

Comment

• Ryuujin
          ...
          • Nov 2010
          • 2359

Originally posted by Relax
          ajmo prestati jesti
          hm? zasto? osim ako imamo druge nacine da hranimo tijelo kao oni solarni jogiji to bi nas vjerojatno ubilo s vremenom. probao sam to na nekoliko tjedana i nije bas pametna opcija za akne. iako moguce je obnoviti oziljke i zube slicnim metodama kroz duze periode no treba biti veoma oprezan i dobro isplanirati. mozda i organe no osim jogija nisam cuo da je netko isao tako daleko.

no moje je pitanje bilo ozbiljno. da li se akne vrate? ne znam i zato pitam.

Comment

• Zlo
            U vladi
            • Feb 2012
            • 977

a da odeš doktoru? samo da te pregleda i da ti kaže koji je uzrok akni? možda je nešto bakterijski?
            nema smisla, vrtiš se u krug sa razno raznim metodama, možda si samo štetu radiš... fino saznaš što ti je i onda to alternativom liječi... i bez sikiranja...
            Jesus is coming - Look busy!

Comment

• Ryuujin
              ...
              • Nov 2010
              • 2359

Originally posted by Zlo
              a da odeš doktoru? samo da te pregleda i da ti kaže koji je uzrok akni? možda je nešto bakterijski?
              nema smisla, vrtiš se u krug sa razno raznim metodama, možda si samo štetu radiš... fino saznaš što ti je i onda to alternativom liječi... i bez sikiranja...

ahaha savjet ti je na mjestu al nije to od jucer,sta mislis da pisem ovdje godinama i isprobavam svasta jer imam viska vremena?
              kako ce mi doktor rec uzrok kad ga ni on ne zna? draga moja da je to tako jednostavno ne bi ih nitko imao. vidio sam i doktore i dermatologe i bogzna kakve fine titule i jedino sto mi mogu predloziti je tableta. potpuno beskorisno. fini su mesari al kad stvarno treba nesto zalijeciti ponestane im ideja. vecini barem.
              tebi se mozda cini kao krug no meni je ravna crta,naucio sam puno i nije nikako bilo beskorisno i stetno.

Comment

• sinkezg
                Guru
                • Oct 2009
                • 2414

NA NOVČANICAMA OTKRIVENO NA TISUĆE BAKTERIJA Najviše je onih koje izazivaju akne

Comment

• Ryuujin
                  ...
                  • Nov 2010
                  • 2359

hvala na clanku sinke

no uglavnom s velikim osmjehom mogu javit da sam presao na periode duze od 3 dana navedene "metode" i nastavljam koliko god budem mogao.
                  trenutno na licu nemam niti jedne akne,potpuno cisto i izgleda super,sto je za mene veliki uspjeh

tijelo jos nije skroz zacijelilo no jest puno bolje i posto je toga bilo puno tijekom godina nadam se da ce sve proci ako nastavim. no primjetio sam da mi postane gore odmah dan nakon tusiranja

ne razumijem u cemu je tocno stvar..da li je voda ili sapun? ovo je veoma zabrinjavajuce.
                  a bilo mi je pred nosom toliko godina. pomislio sam i prije o toj mogucnosti no odbacio sam to kao "ma nije valjda to sigurno".

reakciju tijela na sapun bih mogao shvatiti jer mice svaku prirodnu zastitu no ako je voda..to je zbilja ozbiljno. posto to pijemo svaki dan.
                  znam sto stavljaju u vodu i nadam se da nije klor ili fluor ili oboje.

nadam se da ce netko jos probati i javit mi vlastitu reakciju.

cini se da cu morat probat tusiranje samo s vodom da provjerim jel u tome problem kad tad iako zbilja ne zelim unistit opet ovu kozu sto sad imam..

Comment

• Miu
                    =^.^=
                    • Aug 2011
                    • 2210

Originally posted by Ryuujin
                    hvala na clanku sinke

no uglavnom s velikim osmjehom mogu javit da sam presao na periode duze od 3 dana navedene "metode" i nastavljam koliko god budem mogao.
                    trenutno na licu nemam niti jedne akne,potpuno cisto i izgleda super,sto je za mene veliki uspjeh

tijelo jos nije skroz zacijelilo no jest puno bolje i posto je toga bilo puno tijekom godina nadam se da ce sve proci ako nastavim. no primjetio sam da mi postane gore odmah dan nakon tusiranja

ne razumijem u cemu je tocno stvar..da li je voda ili sapun? ovo je veoma zabrinjavajuce.
                    a bilo mi je pred nosom toliko godina. pomislio sam i prije o toj mogucnosti no odbacio sam to kao "ma nije valjda to sigurno".

reakciju tijela na sapun bih mogao shvatiti jer mice svaku prirodnu zastitu no ako je voda..to je zbilja ozbiljno. posto to pijemo svaki dan.
                    znam sto stavljaju u vodu i nadam se da nije klor ili fluor ili oboje.

nadam se da ce netko jos probati i javit mi vlastitu reakciju.

cini se da cu morat probat tusiranje samo s vodom da provjerim jel u tome problem kad tad iako zbilja ne zelim unistit opet ovu kozu sto sad imam..

Ja čak već nekoliko dana razmišljam da je moguće da je voda. Otkad sam na faksu u drugom gradu - lice nije ni na sekundu bilo čisto, a nikada problemi s tim kroz pubertet. Dečko kad je došao ovdje na praznike, njemu je voda sj* želudac i upravo on mi je stavio bubu u uho da bi voda mogla biti uzrok... U mojem gradiću je voda sto puta ukusnija i pitkija. Ovdje se muti u bijelo kad je topla... strava. Solariziram je maksimalno, kad god stignem.

Nego recite, što mislite o gnječenju trpuca i stavljanje na akne?
                    To ću probati ovih dana sigurno.
                    /\__/\
                    (=^_^=) .

Comment

• Adamina
                      Super Moderator
                      • Mar 2014
                      • 4621

Originally posted by Miu
                      Ja čak već nekoliko dana razmišljam da je moguće da je voda. Otkad sam na faksu u drugom gradu - lice nije ni na sekundu bilo čisto, a nikada problemi s tim kroz pubertet. Dečko kad je došao ovdje na praznike, njemu je voda sj* želudac i upravo on mi je stavio bubu u uho da bi voda mogla biti uzrok... U mojem gradiću je voda sto puta ukusnija i pitkija. Ovdje se muti u bijelo kad je topla... strava. Solariziram je maksimalno, kad god stignem.

Čuj. Može biti voda. Dok sam bila u vž na faksu, kupovala sam vodu i onda sam mislila ma budem probala piti vodu iz pipe. E, to je bio divovski vulkan na licu od prišta , ne znam kak bi izgledala da sam recimo tjedan dana pila tu vodu.

Trputac svakako probaj jer ima jako antibakterijsko djelovanje, i med također, posebice medun jele ili manuka med.
                      Let me heal you

Comment

• Ryuujin
                        ...
                        • Nov 2010
                        • 2359

Originally posted by Miu

e vidis i to je problem jer ne dobijamo svi istu vodu.

evo mogu samo reci kako je meni trenutno. skoro sve akne su mi prosle i trenutno dobijem tu i tamo koju koja prilicno brzo prode.

ne koristim nista za pranje vise osim same vode. za neke dijelove tijela ponekad upotrijebim sodu bikarbonu jer dobro uklanja mirise i masti. i nakon tusiranja si znam cijelo tijelo namackati sa jabucnim octom osim lica jer me tu ispece ako nije razrijedeno.

tusiranje je uglavnom spalo na 1-2 puta tjedno jer moram zbog ljustenja koze na licu od minoxidila koji koristim u nadi da cu uspjeti aktivirati dlake brade jer je to sve bilo unisteno od akni i nikad nije naraslo kako spada. a i zbog sisanja kose i ove brade sto imam zasad pa se onda cijeli otusiram. u suprotnom tusiranje bi bilo puno rijede jer zbilja nije potrebno vecinu vremena. pa ko moze duze svakako bi bilo bolje osim glavnih dijelova za higijenu kao sto rekoh.

ja od pijenja vode ovdje ne mogu rec da sam nesto negativno iskusio zasad barem od onoga sto bih sigurno znao tome pripisat.
                        iako treba kozi par dana da se oporavi i od obicnog tusiranja toplom vodom no nemam akni i upala kao prije. pa eto onda barem 90% toga moram pripisati sapunima i precestom "ribanju" koze tusiranjem ili kupanjem. zasto svi ne dobiju takvu reakciju zbilja ne znam.

sto se trpuca tice ne znam nisam koristio al biljke su uglavnom sve ljekovite za nesto pa valjda nebi trebalo nastetit :)
                        mozes si razrijediti domaci jabucni ocat il barem neki najblizi tome pa si naspricati sa strcaljkom svaki dan kad mozes na lice i pustit da se osusi.
                        recimo nekima pase omjer pola voda-pola jabucni ocat a nekima treba jos vise razrijediti na recimo 1:3 omjer u korist vode pa ces trebat isprobat da vidis dal tako il koji ti omjer vec najvise pase da te ne ispece.

Comment

• Ryuujin
                          ...
                          • Nov 2010
                          • 2359

Originally posted by Adamina
                          Čuj. Može biti voda. Dok sam bila u vž na faksu, kupovala sam vodu i onda sam mislila ma budem probala piti vodu iz pipe. E, to je bio divovski vulkan na licu od prišta , ne znam kak bi izgledala da sam recimo tjedan dana pila tu vodu.

Trputac svakako probaj jer ima jako antibakterijsko djelovanje, i med također, posebice medun jele ili manuka med.

kolko se ja sjecam u varazdinu se nekoliko godina nije smjela piti voda iz pipe. dal je to bilo tada mozda i dal je jos tako danas ne bih znao.

Comment

• Adamina
                            Super Moderator
                            • Mar 2014
                            • 4621

Mliječni proizvodi uzrokuju akne?

Studija objavljena u časopisu Journal of the Academy of Nutrition pokazala je kako se protiv akni valja boriti pravilnom prehranom. To uključuje izbjegavanje hrane visokog glikemijskog indeksa i ograničen unos mlijeka i mliječnih proizvoda
                            Hrana koju karakterizira značajan sadržaj šećera i drugih ugljikohidrata s visokim glikemijskim indeksom utječe na razinu inzulina i IGF-1 čimbenika u serumu, a obje molekule utječu na povećanu proizvodnju androgenih hormona i posljedično na razvoj akni. Mlijeko najvjerojatnije potiče nastanak akni jer sadrži ili hormone ili bioaktivne molekule poput progesterona, androgenih hormona i IGF-1 čimbenika, koji utječu na endogene hormone. Akne mogu narušiti kvalitetu života i uzrokovati osjećaj tjeskobe i depresije stoga je važno pronaći adekvatan način kako ih se riješiti.

Zbilja ne treba jesti te kupovne mliječne proizvode.....
                            Let me heal you

Comment

• Ryuujin
                              ...
                              • Nov 2010
                              • 2359

da,mlijeko je cini se nepotrebno odraslom covjeku ionako..bio on s aknama ili ne.

uglavnom,sto se tice nastavka od onog od prije..
                              za sada mogu samo rec,bez tusiranja nema ni novih akni kod mene..
                              pogotovo tusiranje toplom vodom cini se veoma stetnim u mom slucaju..
                              znaci nije samo sapun..

trebat ce jos koji mjesec da vidim hoce li sve proci al ovo je zabrinjavajuce ako je sama voda. svakako bi objasnilo zasto to imam po cijelom tijelu.
                              ako zaista jest zbog klora u vodi il necega drugog u njoj jos mi nije jasno zasto nemamo svi takvu reakciju.

nadam se da ce ovo biti od pomoci drugima.. javim ako jos sto primjetim.

Comment

• Adamina
                                Super Moderator
                                • Mar 2014
                                • 4621

Neki su osjetljiviji neki nisu, nekima se to ispoljava na druge načine. Ništa, nabavite filter ili se štedljivo kupajte izvorskom vodom.
                                Let me heal you

Comment

akcija

akcija

akcija

akcija

Latest Topics

Collapse

There are no results that meet this criteria.

Working...
                                😀
                                😂
                                🥰
                                😘
                                🤢
                                😎
                                😞
                                😡
                                👍
                                👎