Izvor mira u nama

Collapse
X

• Vrijeme
  • Show
Clear All
new posts
Advertisement
  • rajnabanovac
    New member
    • May 2022
    • 7

Izvor mira u nama

Izuzetno se radujem što sam naišla na ovu zajednicu divnih ljudi. Željela bih i ja zahvaljujući vama približiti se onome što već jesam, a ne tražiti izvana. Jer svi mi već jesmo ono što jesmo, za što smo rođeni, ali svakome od nas predstoji brže ili sporije putovanje do svjesnosti življenja u kojemu ćemo ostvariti svoj najbolji mogući život.
    Svi želimo da smo sretni i zdravi, ali paradoks je u tome što većina ljudi ne poduzima aktivnosti koje dovode do sreće i zdravlja. Ali mi smo tu, probuđeni, u daljnjem razvoju i stvaranju, ljudi Novoga doba. Možda za sebe smatramo da smo maleni i nemoćni da mijenjamo svijet. Nije potrebno da mijenjamo svijet - on ide smjerom kojim treba ići. Ali ono što možemo: unijeti malo više svjetla i topline u svoju neposrednu okolinu ili zajednicu u kojoj se dobro osjećamo, a to je zasigurno i ovaj forum.
    Hvala pokretačima i svim sudionicima ovog portala. Potrudit ću se da pridonesem kvaliteti i znanju na način koji je meni svojstven, autentičan.
    Sve vas pozdravljam. Budite u miru jer sve dolazi na svoje mjesto.
    Rajna Banovac
    Možete me upoznati na blogu: rajnabanovac.com i poslati mi poruku.
  • nevenkagaragic
    Guru
    • Oct 2009
    • 2025

Mir u nama = MIR DUSE!

Mir u duši - Predavanje na "Dan mira" 11. XI. 1929.

"Kako dakle da se postigne taj cilj: mir duše? Taj cilj, koji, zanemaren donosi i pojedincima i obiteljima i skupinama i narodima toliko neizbrojivo zlo, a koji, postignut, donosi sve najviše i najbolje što život može dati? Mi svi znamo, a da i ne segnemo tako daleko i tako visoko, kako je učinjeno na početku ovoga predavanja, da naše patnje i naše boli, pa i sve ono što u životu zovemo „nesrećom“, leži u dobroj polovici u nama samima." Ivana Brlić Mažuranić
    ("Hrvatska revija", Zagreb, 1929., II, br. 12, str. 673-678)

"Možda nigdje na svijetu nije ljepše i konciznije opisana sama bit mira u duši negoli u ova dva posljednja stiha:
    Če ne prineseš ga seboj,
    Ne najdeš tu miru."
    (Ako ga ne poneses sa sobom,
    ovdje necete naci mira.)

(Ivana Brlic Mazuranic 1929.)
    MOJ SIN DENIS GARAGIC - PRAVDA ZA DENISA ... KUCA MRAKA

Comment

akcija

akcija

akcija

akcija

Latest Topics

Collapse

There are no results that meet this criteria.

Working...
    😀
    😂
    🥰
    😘
    🤢
    😎
    😞
    😡
    👍
    👎