Coca Cola...

Collapse
X

• Vrijeme
  • Show
Clear All
new posts
Advertisement
  • Blue_Knight
    Ohm
    • Apr 2009
    • 2394

Coca Cola...

Ne pijem gazirana pića jer mi stvaraju osjecaj nadutosti, a ovo sam nasao slucajno na facebooku.

U svakom slučaju, čitam sa etikete što se sve nalazi u ovom čarobnom napitku i pronalazim slijedeće informacije o tim sastojcima na internetu.

1. FENILALANIN (Phenylalanine) - Utiče na lučenje SEROTONINA (hormon zadovoljstva) koji izaziva ovisnost.

2. FOSFORNA KISELINA (Phosphoric acid) - E338 - Smanjuje gustoću kostiju, jer veže kalcij i magnezij i stvara soli koje se ne apsorbiraju. Takođe izaziva bolesti bubrega, kao i stvaranje kamenca.

3.. NATRIJUM CIKLAMAT (Sodium cyclamate) - E952 - Umjetni zaslađivač koji je 1969. ZABRANJEN, jer je otkriveno da formira kancerogenu tvar u organizmu.

4. ACESULFAM K (Acesulfame potassium) - E950 - Umjetni zaslađivač za koji se tvrdi da nije dovoljno testiran prije puštanja u uporabu i za koji se sumnja da je kancerogen.

5. ASPARTAM (Aspartame) - E951 - Sumnja se da je štetan za mozak i da izaziva tumor. Na stranama wikipedije možete pročitati o ostalim neželjenim posljedicama kao i o sumnjivim okolnostima pod kojim je ovaj zaslađivač prihvaćen kao 'siguran'.

6. KOFEIN (Caffeine) - Ok, ovo svi manje-više znaju, izaziva ovisnost bla bla...

7. NATRIJUM CITRAT (Sodium citrate/Trisodium citrate) - Ovaj 'regulator' okusa je ustvari anestetik (za jezik) i antikoagulant, (mogu misliti kakav je ukus kole bez njega).

8. NATRIJUM BENZOAT (Sodium benzoate) - E211 - Konzervans, koji može reagirati sa Vitaminom C i formirati Benzen, čija su kancerogena svojstva poznata. Takođe utvrđeno je da ova kemikalija izaziva stanično oštećenje, jer utiče na DNK mitohondrija.

9. U jednoj čaši cole (fanta,coca cola zero..) nalazi se 12 žlica šećera(0,3). (i onda se svi čude ako imaju trbuščić..)
    (Hvala na odgovoru Davoru Filipovicu)

2007. je otkriveno da natrijum benzoat (E211) izaziva hiperaktivnost i smanjenje inteligencije kod djece. Prema ovim istraživanjima IQ opada i do 5.5 posto.

U Coca-Coli su izjavili da će obustaviti upotrebu E211.

'Čim se pronađe adekvatna zamjena'.

I ONDA...STA SE CUDITE AK IMATE TRBUH ? :)

Naravno, nije Coca-Cola jedina koja ima ove sastojke u sebi, ali 'Zero' u sebi nema - ništa drugo.
    "Karakter je čovjeku sudbina" (Heraklit)
  • Spring
    Administrator
    • Feb 2009
    • 5817

www.alternativa-za-vas.com
    www.alternativa-webshop.com

Comment

• Blue_Knight
      Ohm
      • Apr 2009
      • 2394

Konzervans u Coli i Pepsiju izaziva ozbiljna oštećenja DNA

Znanstvenici su otkrili da konzervans E211 - koji se nalazi u pićima poput Fante, Pepsi Maxa, Spritea i Coca-Cole - ima mogućnost izazivanja ozbiljnog oštećenja stanica, pa čak i 'isključivanja' pojedinih bitnih dijelova DNA.

Laboratorijski testovi sa sveučilišta u Sheffieldu potvrdili su kako takva oštećenja čak može izazvati neke degenerativne bolesti poput Parkinsonove ili cirozu jetre.
      Roditelji su upozoreni da djeci ograniče konzumaciju pića koja sadrže taj konzervans.
      Prema podacima Agencije za hranu i pića taj je konzervans detaljno ispitan prije odobrenja za korištenje.
      Istraživanje sastojka E211 ili sodijum benzonata, proveo je tim predvođen Peterom Piperom, stručnjakom za molekularnu biologiju sa Sveučilišta u Sheffieldu.
      'Taj dodatak ima mogućnost izazivanja nekoliko bitnih oštećenja DNA, čak do točke njihova potpunog onesposobljavanja ili isključivanja' izjavio je Piper.

Sodijum benzonat se koristi kao konzervans već desetljećima.
      Koristi se za uništavanje bakterija i gljivica u gaziranim pićima, marmeladama, voćnim sokovima i začinima za salate. Kada se pomiješa s vitaminom C nastaje benzen, koji je kancerogen.
      E211 prirodno postoji u bobičastom voću, ali se u gazirana pića dodaje u neprirodno velikim količinama kako bi se spriječilo njihovo zgušnjavanje.
      Profesor Piper tvrdi kako testovi koji su se radili prije pedesetak godina više nisu valjani, jer danas postoji više mogućnosti istraživanja nekog dodatka prehrani.
      'Zabrinut sam za djecu koja takve sokove piju u ogromnim količinama', kaže Piper.
      Richard Laming, iz britanske Udruge proizvođača gaziranih pića kaže kako neme razloga za zabrinutost, jer su svi sastojci koji se koriste u proizvodnji gaziranih pića ispitani i odobreni od strane Agencije za hranu i pića.
      'Konzumenti mogu bez straha i dalje piti gazirana pića, jer su ona potpuno sigurna', kaže Laming.
      Njegovu izjavu potvrdio je i glasnogovornik Agencije za hranu koji kaže kako je sodijum benzonat kao i benzenska kiselina odobrena kao dodatak prehrani.
      'Dodaci prehrani odobravaju se tek nakon dugotrajnog i detaljnjeg ispitivanja njihovih učinaka na zdravlje' potvrdio je glasnogovornik.
      I iz Pepsija i Coca-Cole kažu isto. 'Mi koristimo samo odobrene dodatke prehrani.'

Preuzeto sa: www.dnevnik.hr
      Last edited by Blue_Knight; 21-06-09, 08:48.

Comment

• zoricab
        Super Moderator
        • Mar 2009
        • 22098

Užas! Znala sam da ih ne treba piti ali da su ovolike posledice, nisam znala!
        Hvala na upozorenju!
        'Zabrinut sam za djecu koja takve sokove piju u ogromnim količinama',
        A deca samo piju pića koja su na reklamama! Strašno!
        I šta uraditi!?
        Last edited by zoricab; 20-06-09, 23:19.
        Budućnost pripada onima koji veruju u lepotu svojih snova!

Comment

• Blue_Knight
          Ohm
          • Apr 2009
          • 2394

Piti vode i sokove iz sokovnika...

Comment

• zoricab
            Super Moderator
            • Mar 2009
            • 22098

Ma to je jasno meni i većini odraslih, pitala sam kako ubediti decu da ne piju ono što im propaganda nudi i sa čim su "In"?!!?

Comment

• Blue_Knight
              Ohm
              • Apr 2009
              • 2394

Probaj im ponuditi sok od jagode...

Comment

• zoricab
                Super Moderator
                • Mar 2009
                • 22098

Tu metodu prepuštam tebi.

Comment

• Blue_Knight
                  Ohm
                  • Apr 2009
                  • 2394

Coca Cola sa ukusom limuna postala je sveta vodica u jednoj crkvi u Norveškoj, zbog privremenog nestanka vode usljed niskih temperatura.
                  Svećenik Paal Dale iz Storda pribjegao je improvizaciji tijekom nedavnog hladnog vala i bebu na krštenju poprskao gaziranim pićem.
                  “Prošlo je glatko. Samo je miris limuna bio neobičan”, kazao je norveški svećenik.
                  Dale je ispričao da je obitelj djeteta o nesvakidašnjoj novini obaviještena poslije krštenja nakon što je, kako je kazao, morao im objasniti porijeklo neobičnog mirisa.
                  “Ništa nisu rekli, ali sam pretpostavio da su i oni osjetili miris”, objasnio je.

Comment

• Stella
                    Guru
                    • Jun 2009
                    • 630

Pronašla sam ovo, ne znam koliko je istina jer nisam osobno isprobala
                    DA LI Volite Coca-COLU?

1. U mnogim državama SAD-a policijske patrole voze u automobilu dva galona Coca-Cole za uklanjanje tragova krvi na putu nakon saobraćajnih nesreća.
                    2. U posudu napunjen Coca-Colom stavite sirov komad mesa i pogledajte, za dva dana nema ga više!
                    3. Za čišćenje WC školjke: limenku Coca-Cole prospite u skoljku, ostavite jedan sat i isperite vodom. Coca-Cola uklanja mrlje od kamenca.
                    4. Za uklanjanje hrđe sa automobila: zgužvanu alu-foliju nakvasite u Coca-Colu i time istrljajte mrlje.
                    5. Korozivne mrlje na automobilskom akumulatoru: limenke Coca-Cole istresite preko akumulatorskih baterija pa će korozije nestati. (ovo sam jedino isprobala i tako je)
                    6. Sve mrlje od hrđe možete očistiti krpom potopljen u Coca-Colu, koju nekoliko minuta držite na mrlji i zatim istrljajte.
                    7. ovo sam izbrisala jer je prestrasno
                    8. Uklanjanje masnih mrlja: Coca-Colom nakvasite odjeću, dodajte deterdžent i operite u mašini. Coca-Cola će pripomoći u uklanjanju masnih mrlja.
                    9. Ako u autu magle stakla, premazi ih Coca-Colom.

Evo još nekoliko informacija:

1. U Coca-Coli se nalazi fosforna kiselina pH joj je 2, . Nokat može rastopiti za četiri dana. Fosforna kiselina otapa i kalcijum iz kostiju, što je glavni uzrok osteoporoze.
                    2. Za koncetrat-sirup Coca-Cole prijevoznici moraju koristiti cisterne sa posebnom zaštitom od hrđanja.
                    3. Distributeri Coca-Cole već 20 godina koriste Coca-Colu za čišćenje kamiona i motora!
                    4. U Venezueli coca-cola zero povlači se iz prodaje (kaže njihov ministar - zbog štetnosti za zdravlje ljudi. Na pitanje kojih konkretno - nije odgovorio)

e pa sad...
                    www.ikm.hr
                    Velicina ljudske duse mjeri se kolicinom oprastanja

Comment

• Blue_Knight
                      Ohm
                      • Apr 2009
                      • 2394

Cuo sam da se koncentrat za coca colu prevozi u posebnim kamionima, a potom se razvodnjava kod nas u Hrvatskoj. Te da pri rukovanju s tim koncentratom treba biti jako pazljiv... Sto si izbrisala,a da je strasnije od svega navedenog? Coca cola odlicno cisti tepihe.

Comment

• Stella
                        Guru
                        • Jun 2009
                        • 630

Originally posted by Blue_Knight
                        Sto si izbrisala,a da je strasnije od svega navedenog? Coca cola odlicno cisti tepihe.
                        pokušat ću što bezbolnije: radilo se o tome kako dobiti lijepu boju i hrskavost lijepog komada pečenog ... nastavak znaš
                        www.ikm.hr

Comment

• Blue_Knight
                          Ohm
                          • Apr 2009
                          • 2394

Mene brine taj komad mesa što jednostavno nestane... A kad ja pijem coca colu, ode mi komad jetre??

Comment

• Stella
                            Guru
                            • Jun 2009
                            • 630

hm, ne znam ali da probam ovako...
                            prvi zaključak:mrtvi komad mesa u čaši nije isto što i živi komad mesa tj. organ koji se regenerira npr. naša jetra
                            drugi: jednog dana neće se imati šta regenerirati od te smežurane polužive smjese što se zvalo jetra
                            treći: ipak ne piti coca-colu
                            www.ikm.hr

Comment

• Blue_Knight
                              Ohm
                              • Apr 2009
                              • 2394

Ne pijem coca colu, ni fantu, ni sprite... Niti išta slično.

U zadnje vrijeme mi i mineralna gazirana voda smeta...

Comment

akcija

akcija

akcija

akcija

Latest Topics

Collapse

There are no results that meet this criteria.

Working...
                              😀
                              😂
                              🥰
                              😘
                              🤢
                              😎
                              😞
                              😡
                              👍
                              👎