Coca Cola...
Collapse
X
-
I meni je ta reklama odbojna, ali mislim da je s profesionalne strane, (znači s ciljem da "nagovori" mlade da piju Coca Colu) jako dobro odrađena. Zašto? Djeluje na podsvjesnu razinu i emocije jako agresivno, to je u stvari, po meni, izuzetno erotiziran mali film, koji ujedno barata s asocijacijama krvi kao životne tekućine i ulijevanja muškarčeve tekućine u ženu, stvarno odajem priznanje autorima. Šteta da ne reklamiraju nešto što je društveno korisno i humano, a ne taj, ko što neko gore reče -otrov.
Čula sam za ovisnost o šećeru, o kofeinu....Samo ljubav dijeljenjem postaje sve većaComment
-
Bas tako,da se barem baziraju na nekim drustveno prihvatljivim temama i da taj svoj talent preusmjere na tu frekvenciju .
Ali znaju oni sto rade,marketing,trik ,zarade,novac.
Navlacenje ljudi na proizvod bez kojeg ne mogu,a povremeno im mozak zatruju reklamom koja ih cini jos vise vezanim za proizvod.Comment
-
ja sam shvatio reklamu kao poziv na povezanost. Meni izgleda kao transfuzija krvi. Nisam je stigao pronaci na youtube-u da je linkamo..."Karakter je čovjeku sudbina" (Heraklit)Comment
-
Koliko je meni poznato, mladi i djeca na reklami nisu toliko podložni beskritičnom prihvaćanju poruke, oni su inače jako jako izbirljivi u tome što im se sviđa ili ne i ako im se nešto nameće na silu, e baš to ne žele. Nama roditeljima je to osobito poznato.
Problem je u tome što dublji slojevi reklame - koji djeluju na emocije -utječu na njihov sustav vrijednosti i poimanja svijeta u kojem žive. To je najčešće iskrivljeni svijet koji nema veze s realnošću. I na žalost, to je svijet u kojem se često promoviraju predrasude ili stereotipi. Jedna od njih je i ta da je Coca Cola životni eliksir, važna koliko i krv, a koji istovremeno nudi i seksualni užitak...i to sve mozak prima onako, usput...Samo ljubav dijeljenjem postaje sve većaComment
-
To sve ide zaobilaznicom direktno u podsvjest. Vise se ne prodaju proizvodi,vec emocije. A emocije stvaraju stvarnost pojedinca."Karakter je čovjeku sudbina" (Heraklit)Comment
-
Bas kao i Istraga ,koja na prvi pogled je bezazlena,no kontinuiranim gledanjem te emisije slike stravicnih dogadaja i nasilje ostaju u nasim glavama,u podsvjesti, sto rezultira primanjem informacija koje su nam nepotrebne,u ovome slucaju nasilne.Comment
-
O podsvjesti, prikrivenim (subliminalnim) porukama, nastavit ćemo na ovom topicu, da ne idemo
Da malo začinim temu, evo lijepe slikice - naslov je black gold, ali nije nafta...
Sliku u punoj velićini možete promatrati na ovom linku.Last edited by Blue_Knight; 12-08-09, 10:06."Karakter je čovjeku sudbina" (Heraklit)Comment
-
Štetna Coca Cola Zero
Osim starih priča o štetnosti Cole, a šećera u njoj doista je previše, i o nekaloričnoj Zero isplivalo je dosta toga. Izaziva žudnju za slatkim, a tu su i aspartam i ortofosforna kiselina.
Zero ili Coke Zero varijacija je Coca-Cole – istog je okusa kao zašećereni originalni napitak, no bez zrna šećera. Problem je što su ostali sastojci navodno opasniji od stare šećerane.
Posebno ako ste mlađi od 12 Coca-Colu Zero ili standardnu ne biste trebali piti. Potvrdili su nam to i iz hrvatske podružnice Coca-Cole tvrdeći da djeca mlađa od 12 nisu njihovo ciljano tržište. Zašto upozorenje onda ne stoji na etiketi ili ne kažu nešto tijekom koje kampanje? Etičnost ili profit? Profit?
Za fanatike Coca-Cole dobro je podsjetiti na granicu dozvoljenog. Na 70 kilograma težine ne biste trebali popiti više od 2 litre na dan.
No, što ako ste stariji od 12 i pijete u okvirima preporučenog? Osim vode, CO2 (ugljični dioksid) najzastupljeniji je sastojak.
Osim što potiče podrigivanje, napuhuje trbuh, pa nakon ispijanja – unatoč 0 kalorija – izgledate deblje nego obično. Isti efekt dobit ćete pijući bilo koje gazirano piće.
Ostali sastojci izazivaju najveću skepsu pa zahtijevaju pomnije dešifriranje.
Idemo promotriti neke od njih:
Aspartam koji sadrži fenilalanin – umjetno sladilo. O aspartamu na internetu kruže najgore moguće priče – od onih o gubitku pamćenja do tumora na mozgu. I poneki liječnici će vas upozoriti da ga izbjegavate. No, u dozvoljenim količinama komisije za sigurnost proizvoda su ga ipak odobrile.
Fenilalanin kiselina potiče stvaranje serotonina i čitave legije neurotransmitera i dopamina. I baš zato Coca-Cola Zero zapravo ima sličan efekt kao zaljubljenost, no ovakvo umjetno stvaranje dopamina, sumnja se, izaziva ovisnost.
I deblja?
Nova istraživanja sve više ukazuju da su ljudi koji koriste umjetne zaslađivače deblji od onih koji koriste šećer. Kako to? Zaslađivači i psihički i fizički pojačavaju žudnju za slatkim. Uz to, prirodno slatka hrana poput voća njima je sad nedovoljno slatka.
Na litru tekućine dozvoljena doza aspartama iznosi 250 milgrama. U litri zeroice nađe se oko 100 miligrama. Sladilo je 160 do 200 puta slađe od šećera, a koristi se od 1981. pod imenom Equal i NutraSweet. Kod nas je Podravka proizvodila zaslađivač pod istim imenom.
Aspartam - najkontroverzniji dodatak hrani u povijesti ASPARTAME (ASPARTAM)
Karamel E150d ili sulphite ammonia caramel. Ovo nema veze s pravom karamelom – riječ je o boji. Treba li vas ova formula plašiti?
Proizvodi se preradom šećerne trske ili repe, a osim u colama ova i slična bojila koriste se u pivu, umjetno tamnom kruhu – za koji mislite da je zdraviji od bijelog, čokoladnim pecivima, sladoledima, umacima, viskiju i vinima…
Ortofosforna kiselina riječ je o stabilizatoru, odnosno tvari uz pomoć koje želimo proizvod “stabilizirati”, zadržati uvijek približno istu kvalitetu.
Maksimalna dozvoljena količina na litru napitka ne smije prekoračiti 700 miligrama. U zeroici ih ima oko 400.
Stomatolozi upozoravaju: Coca-Cola sadrži snažne kiseline kao što je ortofosforna kiselina koje jako pridonose nastanku erozija. Naime, niski pH može uzrokovati eroziju zubi.
Odlična je za skidanje hrđe sa željeza.
Last edited by Blue_Knight; 16-08-09, 16:46."Karakter je čovjeku sudbina" (Heraklit)👍 5Comment
-
-
Teže je odviknuti djecu kada su starija i naviknu se na coca-Colu. Ja mislim da jako veliku ulogu imaju agresivne reklame o CC koji djeca obilno gledaju.
Muž i ja nikada ne kupujemo CC, a i kada zovemo goste u kuću na proslavu dječjih rođendana, uopće nema gaziranih sokova.
Vidjet ćemo kasnije, kada odrastu da li će se sami navući, ili ćemo im uspjeti "utuviti" da je puno bolje birati vodu ili gusti sok i sl. (nadam se da neće biti pivo umjesto CC, što bi isto moglo biti ako ćemo po reklamama )
Drago mi je kada čujem da još ima troditleja koji razmišljaju slično meni..👍 1Comment
-
OOO, ŽVAKE?
Nikad ih nisam volio, kaj ima u Orbitu?"Karakter je čovjeku sudbina" (Heraklit)Comment
Comment