Probala sam napraviti mlijeko od zobi. Zapravo od zobenih pahuljica (na tržnici nema zobi).
Uzela sam šalicu za mjeru.
U veću zdjelicu sam usipala šalicu zobenih pahuljica i zalijala šalicom vode. Ostavila sam sat-dva da se namače i onda bacila u blender da se zob usitni, dodala još jednu šalicu vode, malo soli, 2 kapljice ekstrakta od vanilije. Kad sam izblendala jednoličnu masu, dodala sam još tri šalice vode i probala. Nije mi baš to bilo to.
Dodala sam još soli, još par kapljica vanilije i jednu žlicu šećera i okus je bio genijalan.
Nije mi se dalo cijediti preko gaze, pa sam procijedila kroz malo cjedilo i boja mi je blago sivkasta, ali je stvarno fino za piti.
Dala sam zobeno mlijeko mom najstrožem malom kritičaru da degustira i poslije prvotne grimase je rekla hm, pa to ti je zapravo fino, malo čudno, ali fino.
Ona inače voli kakao koji ja baš ne odobravam zbog kravljeg mlijeka, pa smo sada probale kakao od zobenog mlijeka i mogu vam reči da smo našli odličnu alternativu!
Bez brige se može stavljati u kavu, okus je baš dobar!
Jedino bih rado izbjegla dodavanje šećera... di se može nači stevija malo povoljnije? Vidjela sam je u Mileru, ali mi je preskupa.
Koncentrat vanilije isto nije najzdravija opcija i potražti ću nekakvu zdraviju inačicu, ali svejedno, ako moram birati između dva zla - kravlje mlijeko puno aditiva, antibitika, hormona i bogznačegajoš i malo šećera i koncentrata, mislim da biram manje
Uzela sam šalicu za mjeru.
U veću zdjelicu sam usipala šalicu zobenih pahuljica i zalijala šalicom vode. Ostavila sam sat-dva da se namače i onda bacila u blender da se zob usitni, dodala još jednu šalicu vode, malo soli, 2 kapljice ekstrakta od vanilije. Kad sam izblendala jednoličnu masu, dodala sam još tri šalice vode i probala. Nije mi baš to bilo to.
Dodala sam još soli, još par kapljica vanilije i jednu žlicu šećera i okus je bio genijalan.
Nije mi se dalo cijediti preko gaze, pa sam procijedila kroz malo cjedilo i boja mi je blago sivkasta, ali je stvarno fino za piti.
Dala sam zobeno mlijeko mom najstrožem malom kritičaru da degustira i poslije prvotne grimase je rekla hm, pa to ti je zapravo fino, malo čudno, ali fino.
Ona inače voli kakao koji ja baš ne odobravam zbog kravljeg mlijeka, pa smo sada probale kakao od zobenog mlijeka i mogu vam reči da smo našli odličnu alternativu!
Bez brige se može stavljati u kavu, okus je baš dobar!
Jedino bih rado izbjegla dodavanje šećera... di se može nači stevija malo povoljnije? Vidjela sam je u Mileru, ali mi je preskupa.
Koncentrat vanilije isto nije najzdravija opcija i potražti ću nekakvu zdraviju inačicu, ali svejedno, ako moram birati između dva zla - kravlje mlijeko puno aditiva, antibitika, hormona i bogznačegajoš i malo šećera i koncentrata, mislim da biram manje
Comment