Ovo su likeri koje sam ja radila.
Liker od lista višnje
- 600 g šećera
- litra crnog vina
- 100 listova višnje
Pomiješati sastojke i ostaviti ih na sjenovitom mjestu 40 dana i zatim procijediti. Čim liker duže stoji to je ukusniji.
Liker od cvjetova bazge
Pomiješati domaći sok od bazge s neutralnom rakijom ili vodkom u željenom omjeru
Ovaj liker je naišao na mnoge poklonike s moje strane.
Liker od bazge i jagode
Radila sam i ovaj liker i svi su bili oduševljeni jer je podsjećao na džem od jagoda, no opet rakija treba biti neutralna.
Šećer, jagode, cvjetove bazge i rakiju ili neki drugi alkohol stavite u širu staklenku, dobro začepiti i pustiti da stoji na suncu 21 dan. Staklenke treba više puta prostresti, da se sadržaj dobro promiješa. Tekućina se procijedi kroz gazu i sipa u manje staklenke te spremi na hladno i tamno mjesto.
Imam još recepata, ali teško mi ih je sastavit jer sam ih radila napamet.
Ima li tko recepte za neke likere koji se mogu raditi u 4. - 5. mjesecu?
Liker od lista višnje
- 600 g šećera
- litra crnog vina
- 100 listova višnje
Pomiješati sastojke i ostaviti ih na sjenovitom mjestu 40 dana i zatim procijediti. Čim liker duže stoji to je ukusniji.
Liker od cvjetova bazge
Pomiješati domaći sok od bazge s neutralnom rakijom ili vodkom u željenom omjeru
Ovaj liker je naišao na mnoge poklonike s moje strane.
Liker od bazge i jagode
Radila sam i ovaj liker i svi su bili oduševljeni jer je podsjećao na džem od jagoda, no opet rakija treba biti neutralna.
- 1 kg jagoda
- 1/2 kg secera
- 0,75l rakije
- 10 cvjetova bazge
Šećer, jagode, cvjetove bazge i rakiju ili neki drugi alkohol stavite u širu staklenku, dobro začepiti i pustiti da stoji na suncu 21 dan. Staklenke treba više puta prostresti, da se sadržaj dobro promiješa. Tekućina se procijedi kroz gazu i sipa u manje staklenke te spremi na hladno i tamno mjesto.
Imam još recepata, ali teško mi ih je sastavit jer sam ih radila napamet.
Ima li tko recepte za neke likere koji se mogu raditi u 4. - 5. mjesecu?
Comment