Uzgoj vlastitog bilja na balkonu ili kući

Collapse
X

• Vrijeme
  • Show
Clear All
new posts
Advertisement
  • CrnoBelo
    New member
    • Jan 2019
    • 89

Krastavac ne ide u teglu, trazi bure, bosiljak treba saditi nanovo svake godine, jer je jednogodisnja biljka. Cherry mi nisu uspele, bilo je cveta - ali ne i ploda.Ali zato svo zacinsko bilje dobro uspeva, uvek imam bosiljak, vlasac (druge godine procveta),lavandu,metvicu (za mojito), rukola je takodje nezahtevna...

Comment

• Moldercuker
      Nisam guru
      • May 2011
      • 27146

Originally posted by Waswa
      Ja sam isto zapocela uzgoj, napokon. Ove godine sam krenula sa bastom, a sada cu i na balkone staviti ponesto.

Zasadicu dosta salate vucji jezik. Imam sjeme od Permakulturnog imanja ZMAG. Cherry paradajz obavezno i sve drugo sto bude imala teta od koje cu kupiti sadnice koje su od njenog sjemena i netretirane.
      Nadam se.
      Do sljedeceg proljeca cu imati svoja sjemena i plan je da sve uradim sama. Ova godina je vise ucenje kroz eksperiment.
      Otvoricu novu temu i na njoj vise pisati o procesu.
      Odlicno!

Bravo za temu... bit ce korisna i poticajna

Comment

• Waswa
        Student permakulture
        • Feb 2018
        • 3

Originally posted by Moldercuker
        Odlicno!

Bravo za temu... bit ce korisna i poticajna

Piši propalo

Na balkonu koji je okrenut jugu sunca baš i nije bilo radi zgrada okolo. Paradajz i krastavac je cvjetao, ali samo je 11 paradajzića rodilo. Ukupno
        Imala sam mačke koje su krišom piškale tu, a i kompost mi je propao.

Od jedne tete sam dobila baštu na korištenje i svašta zasadila, kopala kanale, napravila gredice i sl. da bi ona onda počela da iznuđava da pravim novčana ulaganja, npr. da kupim pumpu za vodu, ili da kosim redovno da se njen sin ne bi ljutio što je sve zaraslo u korov... Bljak.
        Pa sam sve samo napustila.

Sad se pripremam za sljedeću godinu. Imam tri bašte u planu, sve su tuđe, na dvije ću asistirati, a jedna će biti za moja petljanja i tu ću sebi naći asistente. Ovaj put sve tri osobe koje su vlasnici zemljišta dobro poznajem, više godina i neće se ponoviti prošlogodišnji faul.

Jedna bašta pripada privatnom obdaništu kojem ću da razvijem program rada (studiram permakulturni dizajn online pa će mi to biti praktični rad) tako da dječica dugoročno jedu iz bašte obdaništa, a i uče o sadnji.

Biće nešto od mene, al 2019. nije bila ta godina.
        Baštovanstvom možemo riješiti sve probleme svijeta.

Comment

• Moldercuker
          Nisam guru
          • May 2011
          • 27146

Originally posted by Waswa
          Piši propalo

Na balkonu koji je okrenut jugu sunca baš i nije bilo radi zgrada okolo. Paradajz i krastavac je cvjetao, ali samo je 11 paradajzića rodilo. Ukupno
          Imala sam mačke koje su krišom piškale tu, a i kompost mi je propao.

Od jedne tete sam dobila baštu na korištenje i svašta zasadila, kopala kanale, napravila gredice i sl. da bi ona onda počela da iznuđava da pravim novčana ulaganja, npr. da kupim pumpu za vodu, ili da kosim redovno da se njen sin ne bi ljutio što je sve zaraslo u korov... Bljak.
          Pa sam sve samo napustila.

Sad se pripremam za sljedeću godinu. Imam tri bašte u planu, sve su tuđe, na dvije ću asistirati, a jedna će biti za moja petljanja i tu ću sebi naći asistente. Ovaj put sve tri osobe koje su vlasnici zemljišta dobro poznajem, više godina i neće se ponoviti prošlogodišnji faul.

Jedna bašta pripada privatnom obdaništu kojem ću da razvijem program rada (studiram permakulturni dizajn online pa će mi to biti praktični rad) tako da dječica dugoročno jedu iz bašte obdaništa, a i uče o sadnji.

Biće nešto od mene, al 2019. nije bila ta godina.
          Super je što ne odustaješ... kao sto si i rekla "ove godine učenje"

Samo jako dalje

Comment

akcija

akcija

akcija

akcija

Latest Topics

Collapse

There are no results that meet this criteria.

Working...
          😀
          😂
          🥰
          😘
          🤢
          😎
          😞
          😡
          👍
          👎