Glineno i keramičko posuđe

Collapse
X
 
  • Vrijeme
  • Show
Clear All
new posts
Advertisement
  • dklikic
    Alternativa addict
    • Dec 2009
    • 351

    #16
    moram se pozabavitikako staviti slike na post,nikad dosta cajta za to......
    Villi,nemam pojma kak se cijene kod nas kreću,no kad si za mađu,welcome!
    javljat ću kada bude kakva veslica i gdje pa se svi osječajte pozvani.....
    TAMO SAM, GDJE JE SVJETLO,TAMO ME POTRAŽITE,DOĐITE

    Comment

    • villi
      New member
      • Jan 2010
      • 4

      #17
      hvala na pozivu dklikic... moram svakako jednom otići, obožavam takvu vrstu sajmova...
      pričal mi je prijatelj jednom o takvom nekom sajmu u mađarskoj; mislim da je on spominjal neki festival kuhara? znaš kaj o tome ako postoji?
      i svakako javi kad je ovo u mohaču; odnosno kad je to otprilike, u kojem mjesecu, da li je uvijek isti datum?

      Comment

      • dklikic
        Alternativa addict
        • Dec 2009
        • 351

        #18
        so sorry,ja skroz ufurana u nešto drugo,u mađi prošle maškare prošli mjesec,bilo je jako lijepo ali u manjem obliku nego prije tj.puno više je bilo štandova sa klopom raznovrsnom a manje obrtnika sa svojim proizvodima prvi puta da nisam ništa kupila...da bilo je zdjela za kuhanje od 280,00kn nadalje ovisi o litreaži...
        sajam kuhara kažeš da to nije u BAJI fišijada tj.takmičenje u kuhanju fiša,tu oni već par godina pobijaju sami sebe u knjizi rekorda sa brojem dolaska ljudi iz europe koji se takmiće,lani smo i mi prvi puta kuhali ...bilo je super....odeš na njihovu stranicu i tražiš da ti rezerviraju mjesto tj.klupu ,stol,ognjište ,drva i ti donesi ribu i cugu,naravno sa dobrim društvom ,to bude drugi vikend u 7 mj.čini mi se odi na BAJA-takmičenje u kuhanju fiša
        TAMO SAM, GDJE JE SVJETLO,TAMO ME POTRAŽITE,DOĐITE

        Comment

        • ram
          homosapiens
          • Jan 2010
          • 3405

          #19
          napokon sam si dala truda



          ovo je dio mog arsenala zemljanog posuđa. neke fleke ne idu dolje, ali bar se vidi da se koriste


          Comment

          • NenadK
            New member
            • Feb 2012
            • 1

            #20
            Zemljano posuđe

            Eto da se i ja malo uključim u priču. Kao majstor lončar mogu samo reči da je hrana iz zemljanog posuđa jednostavno "hrana iz zemljanog posuđa". Teško je opisati jer morate probati.

            Mali problem se pojavljuje ako se na to posuđe ne pazi. Odnosno ne mali već veliki jer je osjetljivo na nagle promjene temperature i pukne i gotovo je za sva vremena mada postoji lijek ali ne za sve forme.

            Ako forma dozvoljava može se oplesti sa žicom i ponovno koristiti s time da je najbolje nakon popravka napraviti šečernu otopinu do mjere kad se šećer više ne otapa i pustiti preko noći u posudi najbolje u sudoperu jer će ta otopina isteći, možda ne sva ali jedan dio zasigurno hoće. Nebi bilo zgoreg napraviti tijesto pa izvana zalijepiti na pukotinu da se spriječi otjecanje. Nakon toga se posuda lagano ispere da se sa stjenke ukloni šećerna otopina (naravno ukloni se i tijesti s vanjske strane) i prazna zapeče u pečnici na 250 stupnjeva oko jedan sat. Šečer koji je ostao u pukotini će se zapeći i posuda je ko nova. Znate i same iz iskustva kolika je muka oprati zapečen šečer kad se peku kolači.

            Može se zalijepiti s nekim od ljepila i koristiti kao ukras ali za upotrebu nikako.

            Ako imate pitanja - na raspolaganju sam za sve odgovore.

            Comment

            akcija

            akcija

            akcija

            akcija

            Latest Topics

            Collapse

            There are no results that meet this criteria.

            Working...
            😀
            😂
            🥰
            😘
            🤢
            😎
            😞
            😡
            👍
            👎