Menopauza, kontracepcija, ciklusi

Collapse
X

• Vrijeme
  • Show
Clear All
new posts
Advertisement
  • Siouxi
    Alternativa addict
    • Jan 2010
    • 180

Menopauza, kontracepcija, ciklusi

Drage moje, starije i manje stare, nailazim na neke nepoznanice o vlastitom tijelu a ne znam ni di ću ni koga ću pitati.
    Naime, iako sam premašila 51 godinu života , imam uredne mjesečnice osim ove zadnje koja mi traje skoro 6 tjedana neprekidno. Ne pravi mi značajne smetnje osim što je eto tu, . Nije obilna, nije bolna , nije neobična osim kako sam rekla već dosadna.
    Drugim riječima, ne znam reći jesam li ili nisam u menopauzi. Ne znam jer nisam imala neke pauze ni izostanke.
    Sad ja ne znam je li moguće da se ova ova produžila izazvana uterusnim uloškom ( ) da ne kažem spiralom.
    Ako je to, nije mi problem izvaditi , ali će nakon toga kontracepcija nastati kao problem jer ne znam čime se mogu zaštititi iako negdje čitam da u ovim godinama nismo plodne.
    Sad ja pitam ako imamo medicinsku struku na forumu: što ću uraditi? Kako da se zaštitim ili da se prepustim užicima bezbrižno?
    Glede ove produžene mjesečnice, ovih dana sam zakazala pregled.
    Ipak me i dalje zanima koliko znate o menopauzi i zaštiti u toj dobi?
  • lucy

Originally posted by Siouxi
    Drage moje, starije i manje stare, nailazim na neke nepoznanice o vlastitom tijelu a ne znam ni di ću ni koga ću pitati.
    Naime, iako sam premašila 51 godinu života , imam uredne mjesečnice osim over zadnje koja mi traje skoro 6 tjedana neprekidno. Ne pravi mi značajne smetnje osim što je eto tu, . Nije obilna, nije bolna , nije neobična osim kako sam rekla već dosadna.
    Drugim riječima, ne znam reći jesam li ili nisam u menopauzi. Ne znam jer nisma imala neke pauze ni izostanke.
    Sad ja ne znam je li moguće ova produžena izazvana uterusnim uloškom ( ) da ne kažem spiralom.
    Ako je to, nije mi problem izvaditi , ali će nakon toga kontracepcija nastati kao problem jer ne znam čime se mogu zaštititi iako negdje čitam da u ovim godinama nismo plodne.
    Sad ja pitam ako iammo medicinsku struku: što ću uraditi? Kako da se zaštitim ili da se prepustim užicima bezbrižno?
    Glede ove produžene mjesečnice, ovih dana sam zakazala prgled.
    Ipak me i dalje zanima koliko znate o menopauzi i zaštiti u toj dobi?
    Draga, nisam od struke, ali evo..
    Mojoj mami je produženo krvarenje označilo ulazak u menopauzu. Sumnjam da ti je ovo prvi mjesec da imaš spiralu, a da je ona uzrok krvarila bi i prije. A šest tjedana je zbilja predugo. Svakako uzmi željezo.

A što se tiče zaštite, dok god imaš menstruaciju, znači da imaš i ovulaciju, pa je zaštita potrebna.

Comment

• Siouxi
      Alternativa addict
      • Jan 2010
      • 180

Originally posted by lucy
      D
      A što se tiče zaštite, dok god imaš menstruaciju, znači da imaš i ovulaciju, pa je zaštita potrebna.
      To sam i mislila. Znači, treba paziti tj apstinirati jer mislim da je to jedina pouzdana metoda.

Comment

• lucy

Originally posted by Siouxi
        To sam i mislila. Znači, treba paziti tj apstinirati jer mislim da je to jedina pouzdana metoda.
        Hej, pa nemoj biti baš tako zagrižena.. ima i drugih metoda.

Comment

• Siouxi
          Alternativa addict
          • Jan 2010
          • 180

Originally posted by lucy
          Hej, pa nemoj biti baš tako zagrižena.. ima i drugih metoda.
          E, pa koje su?
          Nekako mi se pilule ne čine sad u ovim godinama dobre baš zbog hormona koji lagano idu u penziju..

Nemam iskustva sa spermicidima, pjenama, gelovima i inim "kozmetikama" a nekako mi se ne čine baš erotski nabijene.

Kad po netu tražim "zaštita u menopauzi" ispada da mi zaštita ne treba...a znamo da treba jer nisam u menopauzi ali ko da jesam...

Comment

akcija

akcija

akcija

akcija

Latest Topics

Collapse

There are no results that meet this criteria.

Working...
          😀
          😂
          🥰
          😘
          🤢
          😎
          😞
          😡
          👍
          👎