Neredovna menstruacija

Collapse
X

• Vrijeme
  • Show
Clear All
new posts
Advertisement
  • zoricab
    Super Moderator
    • Mar 2009
    • 22098

Neredovna menstruacija

NEREDOVNA MENSTRUACIJA
    Lecenje: . .
    Saslav Caja: 1

* 40 g cvetova zovine
    * 40 g cvetova i listova kantarije ženske
    * 40 g stabljike kunice
    * 40 g listova maticnjaka
    * 20 g listova kupine
    * 20 g listova i cvetova majcine .dušice

Trave usitniti i smešati. U 1 litru prokljucale vode stavid 10 g mešavine trava i kuvati poklopljeno 1 minut na laganoj vatri. Kad se caj ohladi, procediti ga u bocu i popiti dnevno 1 litru, po 1 dcl u jednakim vremenskim razmacima. Caj možete zasladiti medom

Sastav caja: 2

* 20 g listova bele gorcice
    * 20 g listova maticnjaka
    * 20 g stabljike macine trave
    * 20 g listova pelina
    * 20 g korena idjirota
    * 10 g korena omana
    * 10 g korena koprive
    * 10 g korena belog sleza
    * 10 g listova ruzmarina

Caj pripremati i upotrebljavati kao u prvoj recepturi.
    Budućnost pripada onima koji veruju u lepotu svojih snova!
  • anna32
    New member
    • Nov 2010
    • 1

nisam jos probala niti jedan caj, ali ovaj mi se cini jednostavniji i lakse dostupan

jeste li ga mozda probali i biste li ga preporucili?

Comment

• lana
      New member
      • Jul 2009
      • 82

Kad sam imala tih problema pila sam od Subana Evine kapi po preporuci fitoteraputa mjesec dana i sve se sredilo!
      Što se tiče čajeva znam da se rade kure 3tjedna pa pauza od desetak dana pa opet 3tjedna! Isprobaj pa ćeš vidjeti što tebi odgovara ili se raspitaj kod fitoterapeuta za savjet!

Comment

• zoricab
        Super Moderator
        • Mar 2009
        • 22098

Čaj za uspostavljanje normalnog ciklusa

Uzeti po dve supene kašike hajdučke trave (achillea millefolium) i kičice (Erythraea centaurium). Preliti ih sa 7 dl. proključale vode, prohladjene na 90 stepeni. Ostaviti da odstoji poklopljeno van šporeta dva sata i piti po 2 dl. pre doručka, ručka i večere. U svaku čašu sipati po 1 supenu kašiku džema od šipaka ( može da se nadje u prodavnicama zdrave hrane ). Ovo piti tačno 6 dana, pre očekivane menstruacije.

Comment

• fantazy
          Guru
          • Jan 2010
          • 4613

Zna li netko štogod o piskavcu i koliko pomaže kod čišćenja nakon kiretaže?

Comment

• zoricab
            Super Moderator
            • Mar 2009
            • 22098

Originally posted by fantazy
            Zna li netko štogod o piskavcu i koliko pomaže kod čišćenja nakon kiretaže?
            Znam da sadrži hormone koji dovode do hormonalnog balansa kod trudnica i dojilja. Proveriću šta je najbolje za čišćenje materice.

Comment

• lucy

Od prve menstruacije sam imala ciklus na 28 dana, točan ko sat.
              Prije par godina se je poremetio i prešao na nekih 23 do 28 dana. I to je u nekim granicama normale, bez prevelikih odstupanja, ima vremena i za ovulaciju i "normalno" funkcioniranje ciklusa. I osjećam ciklus.. promjene na sebi tijekom ovulacije i pred menstruaciju.
              U posljednjih mjesec dana sam poprilično smršavila i ciklus se je pomaknuo na kojih 36 dana..
              Mršavljenje je bilo naglo i znam da može poremetiti menstruaciju ako postotak masnoća previše padne. Nisu toliko pale kod mene, barem ne one vezane za zdravu žensku građu.

Naletjela sam na info da su promjene ciklusa karakteristične za predmenopauzu.. ali mi nema neke logike da me već u 32-oj lovi...

Comment

• zoricab
                Super Moderator
                • Mar 2009
                • 22098

Originally posted by lucy
                Od prve menstruacije sam imala ciklus na 28 dana, točan ko sat.
                Prije par godina se je poremetio i prešao na nekih 23 do 28 dana. I to je u nekim granicama normale, bez prevelikih odstupanja, ima vremena i za ovulaciju i "normalno" funkcioniranje ciklusa. I osjećam ciklus.. promjene na sebi tijekom ovulacije i pred menstruaciju.
                U posljednjih mjesec dana sam poprilično smršavila i ciklus se je pomaknuo na kojih 36 dana..
                Mršavljenje je bilo naglo i znam da može poremetiti menstruaciju ako postotak masnoća previše padne. Nisu toliko pale kod mene, barem ne one vezane za zdravu žensku građu.

Naletjela sam na info da su promjene ciklusa karakteristične za predmenopauzu.. ali mi nema neke logike da me već u 32-oj lovi...
                Ma nema šanse da je predmenopauza kod tebe...iako nije nemoguće.

Sama si već rekla da dijeta može da bude uzrok.

Sačekaj još par dana i smanji dijetu

Pogledaj u apoteci ili kod nekoga ko prodaje aloju, iz njihove kolekcije postoji Peruanska maca, zove se multi maca, biljka koja reguliše nivo hormona i vraća ciklus u normalu
                Last edited by zoricab; 18-08-12, 09:42.

Comment

• lucy

Originally posted by zoricab
                  Ma nema šanse da je predmenopauza kod tebe...iako nije nemoguće.

Sama si već rekla da dijeta može da bude uzrok.

Sačekaj još par dana i smanji dijetu
                  Stigla je jučer.

Ali svejedno me malo živcira što se ne drži "propisanog vremena".

Comment

• Jesam
                    Supermoderator
                    • Mar 2011
                    • 14488

Imala sam ja isti slučaj ... 23-28 dana ali već nakon tridesetineke krene malo štekati, tako da se ne bih previše brinula na tvom mjestu. To je normalno, samo promatraj dalje. A i psihološke i emocionalne promjene utječu itekako na ciklus pa dio "krivice" snosi možda i hopsanje. Da se ciklus poremeti uslijed dijete, trebala bi skinuti 20 kg u vrlo kratkom vremenu i pasti u anoreksiju.
                    slobodni.net za slobodni svijet

Comment

• lucy

Originally posted by Jesam
                      Imala sam ja isti slučaj ... 23-28 dana ali već nakon tridesetineke krene malo štekati, tako da se ne bih previše brinula na tvom mjestu. To je normalno, samo promatraj dalje. A i psihološke i emocionalne promjene utječu itekako na ciklus pa dio "krivice" snosi možda i hopsanje. Da se ciklus poremeti uslijed dijete, trebala bi skinuti 20 kg u vrlo kratkom vremenu i pasti u anoreksiju.
                      Skinula sam 10 u mjesec i tjedan dana , ali nivo postotka masnoće mi je ok, nisam anoreksična. I po izgledu, hormoni bi trebali biti u balansu.

Mogu reči da je kašnjenje uznemirljivije od preuranjenja...
                      Last edited by Gost; 18-08-12, 09:54. Razlog: matematika :)

Comment

• zoricab
                        Super Moderator
                        • Mar 2009
                        • 22098

Originally posted by lucy
                        Stigla je jučer.

Ali svejedno me malo živcira što se ne drži "propisanog vremena".

Nema nerviranja...biće sve u redu

Comment

• egzorcist
                          ca' ari
                          • Jun 2011
                          • 1913

Hmm cure, i manje druženja s Duhom svetim dovodi do redovite menstruacije.
                          Naučno dokazano..
                          ...ako tvoj brod ne pristaje u luci ti doplivaj do njega...

Comment

• Annabel
                            time after time
                            • Mar 2012
                            • 2907

Originally posted by egzorcist
                            Hmm cure, i manje druženja s Duhom svetim dovodi do redovite menstruacije.
                            Naučno dokazano..
                            egzorcist voli "ženske" teme
                            Ci eravamo incontrati perché doveva succedere; e anche se non fosse stato quel giorno,
                            prima o poi ci saremmo sicuramente incontrati da qualche altra parte.
                            Haruki Murakami

Comment

• egzorcist
                              ca' ari
                              • Jun 2011
                              • 1913

Povodim se za najvećim umovima do sada...
                              Oni nisu šutjeli na područjima gdje su odlučili djelovati unatoč ismijavanju i sprdnji iako "su bili (ne splitski) na krivoj temi"...
                              ...ako tvoj brod ne pristaje u luci ti doplivaj do njega...

Comment

akcija

akcija

akcija

akcija

Latest Topics

Collapse

There are no results that meet this criteria.

Working...
                              😀
                              😂
                              🥰
                              😘
                              🤢
                              😎
                              😞
                              😡
                              👍
                              👎